Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کانون سراسری انبوه سازان مسکن تاکید کرد که اگر طرح اقدام ملی به بخش خصوصی واگذار می شد، مردم تا اسفند۹۹ صاحب خانه بودند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، فرشید پور حاجت در برنامه زنده «رویداد» با اشاره به کاهش قیمت مسکن در اسفند ماه سال گذشته بر اساس اطلاعیه مرکز ملی آمار گفت: مرکز آمار گزارشی داده که موید این موضوع است که افزایش قیمت را در حوزه مسکن داشتیم ولی در بخش خرید و فروش، نسبت به سال مشابه قبل، با رکود روبرو بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در رابطه با اینکه بازارهایی با جنبه های سرمایه گذاری، دلالی را نیز درپی دارد، افزود: اشخاصی که تمایل دارند در این بازار سرمایه گذاری کنند، این بازار را قابل اطمینان می دانند و به دلالی ورود می نمایند.

پور حاجت نام این اقدام را سرمایه گذاری و نه دلالی قلمداد کرد و گفت: دلالی از دلالت گرفته می شود و این عنوان درست نیست!

وی ضمن بازی با این کلمات، اظهار کرد: بین دلالی و سرمایه گذاری تفاوت های بسیاری است و اساسا دولت ها برای سرمایه گذاری جایگاهی ویژه قائل هستند ولی دلالی پدیده ای ناشایست است.

پور حاجت گفت: اینکه بگوییم بازار مسکن ما دچار پدیده شوم دلالی است، شخصا چنین چیزی را رصد نکرده ام.

وی ادامه داد: وقتی یک بازار دچار رکود شده و تعداد معاملات در آن کاهش می یابد، دلالی دیگر معنایی در آن ندارد.

پور حاجت خاطرنشان کرد: تعداد معاملات مسکن بیش از اندازه افزایش پیدا نکرده است و شرایط کاملا عادی است ولی نمی توان امیدوار بود که در آینده اتفاق رخ ندهد.

این کارشناس بازار مسکن اضافه کرد: 4 و نیم میلیون واحد مسکونی کم داریم و تولید مورد حمایت نیست و بدبختانه نهادهای اجرایی در کشور سیاست و انسجام لازم را ندارند.

پور حاجت یادآور شد: وزارت راه و شهرسازی به کرات اعلام کرده است که اقدام ملی مسکن را برای اقشار هدف برنامه ریزی می کند و اگر همین برنامه را صفر تا صد بدست بخش خصوصی می سپردند، قول می دادم که قبل از اسفند 99 مردم صاحب مسکن می شدند.

وی همچنین با اشاره به عدم راه اندازی سامانه خانه های خالی گفت: هر روز در تریبون ها میزان خانه های خالی را مطرح می کنند ولی اصل موضوع که تولید مسکن است فراموش شده است.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: خانه مسکن سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۳۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت دلار بازار مسکن را به کدام سو می‌برد؟

بازار مسکن از بازار‌های سنتی محبوب است که مردم همواره آن را به عنوان کالای سرمایه‌ای مطمئن می‌شناسند.

به گزارش ایلنا، مسکن از جمله کالا‌هایی است که حتی اگر تقاضایی در قبال عرضه وجود نداشته باشد، امکان افزایش قیمت آن و ایجاد رکود تورمی در این بازار وجود دارد. حالتی که برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند با ادامه افزایش نرخ دلار، امکان تکرار آن در بازار مسکن وجود دارد.

شکاف قیمت مسکن و درآمد مردم

از یک دهه گذشته فاصله قیمت مسکن و درآمد مردم هر روز بیشتر شد به‌طوریکه امروز به یک شکاف تبدیل شده و همین امر عامل رکود بازار مسکن شده، چراکه قدرت خرید مردم به خرید خانه‌ای با قیمت میانگین ۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان (در شهر تهران) نمی‌رسد.

ما در حالی که مشتری برای خانه‌های عرضه شده بازار وجود ندارد و در شرایط طبیعی در مقابل افزایش عرضه و کاهش تقاضا قیمت کالا باید کاهش پیدا کند، اما مسکن با تاثیرپذیری از سایر عوامل به ویژه نرخ دلار گران‌تر می‌شود.

خیز صعودی بازار مسکن با رشد قیمت دلار

در شرایطی که قیمت مسکن در ۸ ماه اول سال گذشته کنترل شد و بازار از نوسانات قیمتی در امان بود، اما با رشد قیمت ارز، بازار مسکن هم خیز صعودی را برداشت. کارشناسان مسکن می‌گویند بازار مسکن با فاصله‌ای از افزایش نرخ دلار اثر می‌پذیرد و اثر رشد نرخ دلار را پس از گذشت مدتی در این بازار می‌توان دید.

همزمان با شروع سال جدید اعلام نرخ تورم خود عامل اثرگذار در قیمت‌گذاری در بازار مسکن است و می‌دانیم که در کشورمان همواره بین عرضه و تقاضای واقعی فاصله‌ای وجود دارد، اما عامل مهمی که اجازه رشد افسارگسیخته قیمت‌ها را در بازار مسکن نمی‌دهد، درآمد خانوار و قدرت ضعیف خرید در جامعه است بطوریکه طبق گفته دبیر اتحادیه مشاوران املاک تهران میزان قرارداد خرید اولی‌ها در بازار به حداقل ممکن رسیده است.

باید دید در ابتدای سال جدید کفه ترازوی کدام عامل سنگین‌تر است و کدام عامل بیشترین اثرگذاری را در تعیین قیمت‌ها در بازار مسکن خواهد داشت.

از آنجایی که مرجع قیمت‌گذاری‌ها بازار مسکن، پایتخت است و تغییرات قیمتی از بازار مسکن تهران به سایر شهر‌ها سرایت می‌کند در جدول زیر قیمت خانه در محله‌های مختلف تهران بررسی می‌شود.

دیگر خبرها

  • اولویت امسال دولت واگذاری پروژه‌های مسکونی به مردم است
  • حضور بخش خصوصی و مردم گره‌های رکود بازار مسکن را باز می‌کند
  • تشکیل کارگروه مشترک دولت و انبوه‌سازان برای رفع مشکل مسکن
  • مشارکت‌های مردمی تنها راهکار در رونق بازار مسکن خواهد بود
  • رشد اقتصاد در گرو اعتماد به سرمایه‌گذار بخش خصوصی است
  • افزایش قیمت دلار بازار مسکن را به کدام سو می‌برد؟
  • سیگنال عجیب دلار به قیمت مسکن/ قیمت‌ جدید خانه‌های پایتخت را ببینید (+ جدول)
  • سیگنال عجیب دلار به قیمت مسکن/ قیمت‌ جدید خانه‌های پایتخت را ببینید + جدول
  • پیش بینی قیمت مسکن در سال ۱۴۰۳ / جدیدترین قیمت خانه در تهران
  • برای تحقق شعار سال، باید مالیات‌های سنگین از دلالی و واسطه گری اخذ شود