Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی قانعی، درباره آخرین اخبار پیرامون واکسن‌های ایرانی کرونا، گفت: واکسن‌های تولید داخل دو دسته هستند. دسته اول واکسن‌هایی که تمام اقدامات آن در داخل کشور انجام می‌شود و دسته دوم واکسن‌هایی که مشترکا با خارج از کشور کارش پیش می‌رود؛ در این گروه فناوری تولید در خارج از ایران شکل گرفته و قرار است در داخل ایران تولید شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مورد واکسن‌های تولید مشترک ۳ واکسن داریم که فناوری آن در خارج از کشور توسعه یافته و فاز سوم آن در ایران انجام خواهد شد.

وی افزود: در مورد واکسن‌های ایرانی که از ابتدا و فاز یک در کشور کارشان آغاز شد، واکسن‌های کووایران برکت، کووپارس و فخرا را داریم که مجوز کار آزمایی بالینی اخذ کردند و مراحل کارآزمایی بالینی را طی می‌کنند. از این تعداد دو واکسن با شیوه ویروس غیر فعال و یکی با شیوه پروتئین نو ترکیب تهیه شده است.

۱۶ پرونده تولید واکسن کرونا در سازمان غذا و دارو

برنامه ایران برای تولید مشترک با ۳ کشور

قانعی ادامه داد: از ۱۶ پرونده موجود در سازمان غذا و دارو، ۳ پرونده در جریان مطالعات بالینی قرار دارد. از طرفی واکسن‌های تولید مشترک با ایران شامل واکسن انستیتو پاستور، واکسن گامالیا ( اسپوتنیک‌وی روسی) و واکسن مشترک ایران و ژاپن هم احتمالا تا دو ماه آینده طرفیت ورود به بازار را داشته باشند چون در فاز سوم کارآزمایی بالینی هستند.

۳واکسن ایرانی دیگر در آستانه دریافت مجوز تست انسانی

وی افزود: امید می‌رود که ۲ یا ۳ واکسن دیگر هم که کاملا تولید داخل هستند به تدریج مجوز کمیته اخلاق را برای آغاز کارآزمایی بالینی کسب کنند که یکی از آنها به شیوه ویروس غیر فعال است و کار مشترک توسعه شتابدهنده پایا فن یاخته و بانک ملی است، دیگری مربوط به دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله است که به شیوه پروتئین نوترکیب است و آخری هم مربوط به شرکت رناپ است که آنهم با شیوه MRNA تهیه می‌شود.

قانعی درباره مباحثی مبنی بر کمبود مواد اولیه تولید واکسن کرونا، با بیان اینکه مشکل کمبود مواد اولیه تولید واکسن تنها مربوط به ایران نیست و در مورد کل دنیا صدق می‌کند، اظهار کرد: این یعنی ماده اولیه‌ها توسط کشورهایی جمع‌آوری و خریداری شده است. در هر صورت فکر می‌کنم تا مهرماه بخش عمده مواد اولیه واکسن‌ها از تولیدات داخل باشد.

مانع‌تراشی تحریم‌ها در مسیر واکسن‌سازی ایران

وی در خصوص مانع‌تراشی‌ تحریم‌ها برای تولید واکسن کرونا در کشور، تصریح کرد: هر چه که می‌خواهیم خریداری کنیم با مشکل همراه است. اگر تولید کننده داخل بخواهد پول به حساب شرکتی منتقل کند، بانک مرکزی تحریم است و انتقال پول دچار مشکل می‌شود با این حساب همان کاری که در خارج از کشور انجام می‌شود اگر قرار باشد در داخل انجام شود به علت تحریم‌ها حداقل با ۳ ماه تاخیر صورت می‌گیرد ولی علی‌رغم این مشکلات ما در غرب آسیا تنها کشوری هستیم که این میزان تولید واکسن در داخل کشور را آغاز کردیم.

وی در مورد راه‌ اندازی خط تولید واکسن اسپوتنیک‌وی در ایران نیز، گفت: هیچ تاخیری صورت نگرفته است و قراردادها تازه صورت گرفته و ظرف دو ماه آینده خط تولید راه‌اندازی می‌شود.

چشم‌انداز روشنی مقابل‌مان است 

رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در خاتمه، گفت: نکته‌ مهم این است که در دنیا تنها چند کشور هستند که توانستند واکسن را تامین کنند و در این میان کدام کشور بیش از ما در معرض تحریم بوده است؟ علی رغم این تحریم‌ها و اینکه ۷ یا ۸ کشور عمده واکسن را به سمت خود کشیدند، ایران توانسته است از پس این مشکل برآید و چشم‌انداز روشنی مقابل ما است.

۴۷۲۳۷

کد خبر 1505998

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: واکسن ویروس کرونا تولید واکسن واکسن ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۴۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس عبادی گفت: در شرایط کنونی، ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح مشغول خدمت هستند.

وی افزود: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آنها در دوران کرونا نیروهای طرحی بودند، استخدام شده اند و در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت بوده و تعداد محدودی از همکاران ما در مناطقی که مجوز استخدام در آنها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده‌اند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا و…، در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن در مجلس بتوان اقدامات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.

عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یک چالش عمومی جهانی است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست، افزود: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آنها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چند سال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

کد خبر 6088263 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • جایگاه سوم چهارمحال و بختیاری در صدور پرونده‌های الکترونیکی
  • خوب شدن حال کارگر یعنی خوب شدن حال کشور
  • رهبر انقلاب در دیدار کارگران سراسر کشور: تحریم ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد
  • رهبر انقلاب: تحریم‌ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد
  • تحریم‌ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • سال گذشته ۱۰۰ شرکت ایرانی برای تولید گوشی موبایل تسهیلات دریافت کردند
  • چالش‌های سیاست خارجی در ۱۴۰۳؛ ایران با کدام پرونده‌های مهم روبروست؟