Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-25@12:28:57 GMT

تقوا؛ سبک زندگی خداپسندانه

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۶۵۵۷

تقوا؛ سبک زندگی خداپسندانه

به گزارش حوزه سایر رسانه های خبرگزاری تقریب، سیدحمید خویی از نوادگان آیت‌الله خویی و محقق و پژوهشگر نهج‌البلاغه و عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران است. وی در سلسله درس‌گفتارهایی در خبرگزاری ایکنا به بیان نکاتی درباره خصوصیات متقین از منظر حضرت علی(ع) پرداخته است که قسمت نخست آن از نظر می‌گذرد؛
 
محور اصلی دینداری و دین‌ورزی، ایمان است و محور اصلی ایمان، تقواست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرآن کتابی است که مخاطب خود را به تقواپیشگی دعوت می‌کند و ما اکنون در روزها و شب‌های ماه رمضان به سر می‌بریم؛ ماهی که برای تقواپیشگی، تقواگزینی و تقویت فضیلت تقوا در حیات مسلمانان است.
 http://www.taghribnews.com/images/docs/files/000500/nf00500425-1.mp4
در قرآن کریم بعد از سوره مبارکه فاتحةالکتاب به سوره بقره به عنوان اولین سوره بلند قرآن می‌رسیم و این سوره با این پیام آغاز می‌شود: «الم ذَٰلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ ۛ فِيهِ ۛ هُدًى لِلْمُتَّقِينَ؛ الف، لام، ميم در [وحی بودن و حقّانیّت] این کتابِ [با عظمت] هیچ شکی نیست؛ سراسرش برای پرهیزکاران هدایت است». قرآن از همین آغاز مخاطب خاص خود را تعیین و تعریف می‌کند و قرار است آموزه‌های این کتاب الهی، متقین را هدایت کند و به سرمنزل کمال مقصود برساند.
 
تقوا در فارسی با مفاهیمی همانند پارسایی و پرواپیشگی تعریف می‌شود. غالباً وقتی مفهوم تقوا را می‌شنویم نوعی حالت تعبد یا زهد در ذهنمان خطور می‌‌کند، اما واقعیت این است که تقوا یک سبک زندگی خداپسندانه است که هم در وجه اخلاقی، هم در وجه عبادی و هم تشریعی و احکام شرعی خودنمایی می‌کند.
 
امیرالمؤمنین(ع) خطبه‌ای در توصیف پارسایان و متقین دارند که مرحوم سیدرضی، در خطبه ۱۹۳ فرازهای اصلی این خطبه را در کتاب شریف نهج‌البلاغه ذکر کرده است. بنا داریم اگر خداوند توفیقی دست دهد خصوصیات متقین را در کلام شهید مظلوم رمضان حضرت امیرالمؤمنین(ع) با مخاطبان به میان بگذاریم.


 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۶۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود

امام جمعه سنندج، گفت: تقویت کتابخانه‌ها و ترغیب جوانان کردستانی به مطالعه وظیفه مسئولان استانی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، ماموستا فایق رستمی عصر امروز در دیدار با دبیر کل کتابخانه‌های کشور که در دفتر امام جمعه سنندج برگزار شد، اظهار داشت: دین مبین اسلام و قرآن برای مطالعه و کتابخوانی و کسب علم ارزش و اعتبار خاصی قائل شده است.

وی افزود: اهمیت کتابخوانی در اسلام به قدری است که معجزه پیامبر اکرم (ص) از نوع کتاب است و در این کتاب مقدس هم اولین آیاتی که بر حضرت محمد(ص) نازل شده با امر به خواندن و الفاظ کتاب، قلم، و علم توام شده است. 

امام جمعه سنندج با بیان اینکه کتاب و کتابخوانی از جایگاهی بسیار عظیم برخوردار است، تصریح کرد: قرآن، به سبب اینکه برای علم و دانش و کسب علم و تفکر در پدیده‌های جهان اهمیت خاصی قائل شده است، به تبع آن، برای دانشمندان و علمای دین و دانش هم فضیلت و اعتبار خاصی قائل است.

وی ایجاد مراکز کتابخوانی و کتابخانه‌ها و ترویج فرهنگ مطالعه در کردستان را ضروری دانست و گفت: اگر با تفکر و تدبر کتاب‌ها را نگاه کنیم، می‌توانیم به همه مسائل و شخصیت‌ها دست پیدا کنیم. 

ماموستا رستمی با اشاره به فرموده خداوند، تردیدی در جایگاه و عظمت قرآن وجود ندارد، تأکید کرد: توجه اسلام به حفظ و گسترش میراث علمی، جایگاه والای دانش و کتاب را از دیدگاه این دین مبین نشان می‌‏دهد.

وی با تأکید بر اینکه تقویت کتابخانه‌ها و ترغیب جوانان کردستانی به مطالعه وظیفه مسئولان استانی است، عنوان کرد: کتاب و کتابخانه، مجموعه ارزشمندی را شکل می‌‏دهد که می‏‌تواند در راه شکوفایی و بالندگی افراد و جوامع نقش سازنده‌‏ای ایفا کند.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری ظرفیت کتاب و کتابخوانی را یکی از راه‏‌های کسب دانایی و توانایی خواند که آدمی را در فهم و درک درست از نادرست کمک می‌کند، خاطرنشان کرد: خانواده‌ها برای ایجاد علاقه جوانان به کتاب و کتابخوانی همراهی لازم را داشته باشند و زمینه مطالعه را فراهم کنند.

به گفته وی، قرآن بهترین مبلغ برای انسان‌ها است که می‌توان با تبعیت از آن راه درست را انتخاب و مسیر درست را طی کرد.

امام جمعه سنندج عنوان کرد: در استانی همچون کردستان نویسندگان و ناشران توانمند و مستعدی هستند که بیش از صدها تألیفات داشته و در دنیا حرف برای گفتن دارند، باید این ظرفیت‌ها به دور از وعده و شعار مورد توجه مسئولان کشوری و استانی قرار گیرند.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • قرآن همه چیز ماست
  • مفاهیم قرآن بینشی عمیق به انسان می‌بخشد
  • ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود
  • قرآن کریم؛ در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان
  • مهرداد صدقی با یک آبنبات جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • رونمایی از کتاب «آب، حیات‌بخش مقدس» در کاشان
  • رسیدن به سن تکلیف آغاز مرحله جدید زندگی است
  • دعا برای زیاد شدن نور چشم | دستورالعمل برای زیاد شدن نور چشم
  • «قرآن مجید»کتاب خدا مهجور نماند
  • ترویج معارف قرآنی، دلیلی بر کاهش آسیب‌های اجتماعی