Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-23@23:09:51 GMT

ابررایانه سیمرغ از برنامه زمان بندی عقب نیست

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۶۶۲۵

ابررایانه سیمرغ از برنامه زمان بندی عقب نیست

دکتر احمد معتمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره اینکه قرار بود ابررایانه «سیمرغ» مطابق با گفته وزیر ارتباطات تا قبل از پایان سال ۹۹ به بهره برداری برسد و دلیل این تأخیر چیست، اظهار داشت: زمان بندی دقیقی برای رونمایی از این پروژه در سال ۹۹ در نظر گرفته نشده بود و با توجه به اهمیت این پروژه، ساخت ابررایانه نیازمند زمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه کارهای مرتبط با ساخت ابررایانه «سیمرغ» در حال انجام است و این پروژه از برنامه زمان بندی عقب نیست، خاطرنشان کرد: پیش بینی ما این است که فاز آزمایشی ابررایانه «سیمرغ» تا پایان اردیبهشت ماه امسال و حداکثر در ابتدای خرداد رونمایی شود.

رئیس دانشگاه امیرکبیر گفت: ابررایانه «سیمرغ»، زیرساخت‌های لازم برای پردازش در حوزه هوش مصنوعی را ایجاد می‌کند و به دلیل ویژگی‌های خاص پردازشی در مسائلی مانند کلان‌داده‌ها و اینترنت اشیا کاربرد خواهد داشت.

وی با بیان اینکه با وجود شرایط کرونا، این پروژه به خوبی در حال پیشرفت است و محققان و پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر به صورت شبانه روزی روی آن کار می‌کنند، ادامه داد: سرمایه گذاری اصلی این پروژه با وزارت ارتباطات و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات است و اولویت بندی برای کاربردهای این ابررایانه و نیز زمان رونمایی از آن، باید از سوی این وزارتخانه اعلام شود.

دکتر معتمدی، ابررایانه «سیمرغ» را یکی از پروژه‌های کلان و استراتژیک کشور در توسعه هوش مصنوعی عنوان کرد که محققان، شرکت‌های خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند از این زیرساخت پردازشی برای ارائه سرویس استفاده کنند.

وی با بیان اینکه با تکمیل این پروژه به عنوان یکی از اجزای زیرساخت‌های مهم اطلاعاتی، ایران در زمره کشورهای صاحب این تکنولوژی قرار می‌گیرد، افزود: از این زیرساخت می‌توان برای ارائه خدمات مبتنی بر سیستم‌های سریع و فوق سریع با پردازش بسیار بالا استفاده کرد.

به گزارش مهر، دی ماه سال ۹۹ وزارت ارتباطات اعلام کرد که ابررایانه ایرانی سیمرغ با ظرفیت ۱۶۰ تریلیون عملیات پردازش در یک ثانیه، بهمن ماه به بهره برداری می‌رسد.

پس از آنکه این پروژه بهمن ماه رونمایی نشد، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت که ابررایانه سیمرغ با ظرفیت ۱۶۰ ترافلاپس برای ارائه خدمات پردازشی به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی تا پایان سال بهره برداری می‌شود.

ابررایانه سیمرغ در صورت بهره برداری، با ظرفیت پردازشی حدود ۱۶۰ ترافلاپس (۱۶۰ تریلیون عملیات پردازش در یک ثانیه) و عملیات توسعه تا مقیاس پتافلاپس یا ۱۰ به توان ۱۵ (یک میلیون میلیارد محاسبه در یک ثانیه) در رده ۵۰۰ سوپرکامپیوتر برتر دنیا قرار می‌گیرد.

کد خبر 5191789 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: ابررایانه سیمرغ دانشگاه امیرکبیر هوش مصنوعی شرکت دانش بنیان حاکمیت سایبری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تحقیقات علمی فناوری فضایی گوگل نوآوری فناوری نانو ناسا ایالات متحده امریکا فیس بوک ویروس کرونا همراه اول پارک علم و فناوری بهره برداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۶۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایتل پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی را دریافت کرد

به گزارش «تابناک» به نقل از روابط عمومی رایتل، یک‌شنبه دوم اردیبهشت‌ماه در حاشیه برگزاری جلسه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات با حضور عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، امیر محمدزاده لاجوردی جانشین وزیر در امور ارتباطات و معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) و جمعی از مدیران این سازمان، صادق عباسی شاهکوه مشاور وزیر و مجری طرح توسعه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها و حسین ملازاده مدیرعامل رایتل، موافقت‌نامه پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی به شرکت رایتل با هدف توسعه شبکه فیبر نوری منازل و کسب و کارها اعطا شد.

در این مراسم عیسی زارع‌پور، پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها را یکی از مهم‌ترین پروژه‌های ارتباطی دولت سیزدهم دانست و گفت: پیش از این در حوزه ارتباطات ثابت، شاهد یک عقب‌ماندگی جدی بودیم و همواره در ۱۰ سال گذشته کشورمان در این حوزه در رنکینگ‌های جهانی در انتهای لیست قرار داشت که این اصلاً شایسته مردم ایران نبود.
وی افزود: امسال غیر از اینکه برای افزایش «پوشش» تلاش می‌کنیم، به طور جدی «نهضت اتصال» را نیز در دستور کار قرار خواهیم داد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه این کار سخت را از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ آغاز کردیم و برای تسریع آن قوانین و مقررات لازم تصویب و منابع آن تأمین شد، خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم عزم خود را جزم کرده است که تا پایان دولت کل شهرهای کشور را تحت پوشش فیبر نوری قرار دهد.
گفتنی است شرکت خدمات ارتباطی رایتل که اکنون موفق به دریافت پروانه UNSP شده ‌است، پیش از این در پروژه FTTH فعالیت خود را آغاز کرده و تعهداتی را پذیرفته بود. رایتل پایان سال گذشته عملیات اجرایی حفاری پروژه ملی فیبر نوری منازل و کسب‌و‌کارها (FTTx)  در استان آذربایجان شرقی را آغاز کرد. این پروژه از میانه آغاز شده و در شهرهای دیگر این استان ادامه خواهد داشت.
با تکمیل پروژه مذکور، بیش از ۳۵ هزار خانوار در این شهرستان به شبکه فیبر نوری رایتل متصل می‌شوند. 
همچنین رایتل در اتصال شهرهای بومهن، ملارد و قدس در استان تهران و فردیس در استان البرز به فیبرنوری در حال انجام مقدمات اجرای پروژه بوده و تاکنون پیشرفت‌های خوبی داشته است.
در پایان این مراسم، پروانه یکپارچه شبکه و خدمات (UNSP) به شرکت‌های مخابرات ایران، رایتل و مبین‌نت توسط وزیر ارتباطات اعطا شد تا به ترتیب مخابرات ایران متعهد به ایجاد ۷ میلیون، مبین‌نت ۳ میلیون و شرکت رایتل ۲ میلیون پوشش خانوار در پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها شوند.

دیگر خبرها

  • گروه بندی و زمان مسابقات فوتبال مناطق رده سنی امید
  • تعطیلی پنجشنبه یعنی محروم‌سازی فعال اقتصادی ایرانی از ارتباطات جهانی/ تاکنون کمیسیون اجتماعی به جمع بندی نهایی نرسیده است
  • تکمیل برنامه عملیاتی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ ذیل برنامه راهبردی ۱۴۱۰ اصفهان
  • پروژه فیبر‌نوری منازل و کسب‌وکارها؛ بزرگترین پروژه تاریخ ارتباطات آذربایجان غربی
  • رایتل پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی را دریافت کرد
  • بایدن مجوز جاسوسی بی حد و مرز از شهروندان و خارجی‌ها را امضا کرد
  • اتصال روستا‌های ۲۰ خانوار اردبیل به شبکه ملی اطلاعات
  • پروژه فیبرنوری راه‌حل مشکلات ارتباطات کشور است
  • پروانه یکپارچه شبکه و خدمات به سه اپراتور ارتباطی اعطا شد
  • آغاز نهضت فیبرکشی در خراسان جنوبی/نسل ۵ اینترنت به استان می آید؟