Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به نوشته ایندیپندنت، شورای ملی اطلاعات آمریکا که همه سازمان‌های اطلاعاتی این کشور را در بر می‌گیرد، در گزارشی تحت عنوان «روندهای جهانی ۲۰۴۰» می‌گوید تغییرات اقلیمی، بیماری، شکاف فزاینده میان فقیر و غنی و دیگر چالش‌ها نمایانگر «فشار فزاینده بر دولت‌ها و جوامع و نیز شوک‌هایی است که می‌تواند فاجعه‌بار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

کارشناسان ارشد اطلاعاتی هر چهار سال یک‌بار روندهایی را مورد تحلیل قرار می‌دهند که انتظار می‌رود امنیت ملی آمریکا را ظرف دو دهه بعد تحت تاثیر قرار دهد. گزارش امسال کارشناسان ضمن اشاره به یک رشته خطرات می‌گوید همه‌گیری ویروس کرونا بسیاری از این عوامل را خطیرتر کرده است. 

این گزارش می‌گوید: «کووید-۱۹ فرضیات بلندمدت پیرامون مقاومت و تطبیق را مورد تردید قرار داده و بی‌اطمینانی‌های جدیدی در مورد اقتصاد، حکومت، ژئوپولیتیک و فناوری به وجود آورده است.»

همه‌گیری کووید-۱۹ علاوه بر از میان بردن حدود سه میلیون نفر (در سطح جهان) «مسائل مرتبط با بهداشت جهانی و مراقبت‌های درمانی را عیان ساخته، شکاف‌های اجتماعی را برملا و در برخی موارد عمیق‌تر کرده، بر عدم تساوی در دستیابی به درمان و ساختارها مهر تاکید نهاده و تلاش‌ها برای مقابله با سایر بیماری‌ها را تضعیف کرده است.»

اما این گزارش می‌افزاید که هرچند کووید-۱۹ در طول سال گذشته تمام توجه بشریت را به خود جلب کرده اما خطرات دیگری به ویژه بحران اقلیمی نیز وجود دارد که محتاج رسیدگی فوری است.

«روندهای جهانی» هشدار می‌دهد که «در زمینه محیط زیست، تاثیرات ملموس تغییرات اقلیمی احتمالا ظرف دو دهه دیگر به ویژه در دهه ۲۰۳۰ تشدید خواهد شد. طوفان‌های شدیدتر، خشکسالی، سیل، ذوب کوه‌های یخی و بالا آمدن سطح دریاها با افزایش دمای زمین همراه خواهد شد.»

در این میان، عمیق‌تر شدن شکاف اقتصادی، جوامع را در خطر از هم گسستگی قرار خواهد داد.

این گزارش می‌گوید: «گسترش عدم تساوی یا احساس آن در میان کشورها به ویژه آن گروهی که رشد اقتصادی در آنها آهسته است، اغلب با کاهش اعتماد و نارضایتی مردم نسبت به نظام حاکم همراه است.»

ترکیب این عدم تساوی و دسترسی فزاینده مردم به اینترنت به آنها «ابزار شراکت» در سیاست را می‌دهد که زمینه را برای بی‌ثباتی فراهم می‌آورد.

در ادامه این گزارش آمده که «با توجه به اعتراضات مردمی در ۱۰ سال گذشته، حتی در کشورهایی که دارای نظام ریشه‌دار دموکراتیک هستند، احتمال آن می‌رود که  مردم به کرات دست به اعتراض‌های جمعی، بایکوت، نافرمانی‌های مدنی و حتی خشونت بزنند.» 

به نظر می‌رسد آینده‌ای که روندهای جاری تصویر می‌کند – افزایش عدم تساوی طبقاتی و درگیری آنها با یکدیگر در میان فاجعه اقلیمی که به آهستگی خود را نشان می‌دهد – بسیار تیره و تار است. با وجود این فصل «سناریوهای ۲۰۴۰» این گزارش می‌گوید کل آینده در سیاهی فرو نرفته است.

نخستین سناریوی فرض شده در این گزارش در فصلی با عنوان «رنسانس دموکراسی‌ها» دنیایی را تصویر می‌کند که در آن «دموکراسی‌هایی شفاف به رهبری ایالات متحده و متحدانش شکوفا شده است.»

در این سناریو، «پیشرفت سریع فناوری با همکاری بخش دولتی و خصوصی ایالات متحده و دیگر جوامع دموکراتیک اساس اقتصاد جهانی را دگرگون کرده، درآمدها را افزایش داده و کیفیت زندگی را برای میلیون‌ها نفر در جهان بهبود می‌بخشد. تسریع رشد اقتصادی و دستاوردهای فناوری واکنش به چالش‌های جهانی را تقویت، شکاف‌های اجتماعی را ترمیم و اعتماد مردم به نهادهای دموکراتیک را احیا خواهد کرد.»

دومین سناریو تحت عنوان «جهان سرگردان» کمتر خوشبینانه است.

در این سناریو، «نظام بین‌المللی جهتش را از دست داده و در نتیجه تخطی قدرت‌های بزرگ مثل چین و عوامل منطقه‌ای و غیردولتی از مقررات نهادها و قوانین بین‌المللی، دستخوش هرج‌ومرج شده است. کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه (اوای‌سی‌دی) با معضل کندی رشد اقتصادی، عمیق‌تر شدن شکاف‌های اجتماعی و فلج سیاسی مواجه شده‌اند.» 

در این گزارش به بیشتر محتمل بودن هیچ‌یک از این دو سناریو اشاره نشده است.

310 310

کد خبر 1506082

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۶۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل تازه همکاری های امنیتی تهران - اسلام آباد

کارشناس مسائل جنوب آسیا گفت: ایران به لحاظ قدرت بالای پهپادی و موشکی به کشوری بلامنازع در حوزه نظامی دفاعی در منطقه تبدیل شده و پاکستان تنها کشور دارنده سلاح هسته‌ای در میان کشورهای مسلمان است بنابراین دو کشور توانمندی بالایی را به حوزه کشورهای جهان اسلام خواهند داد.

محمدرضا منافی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به سفر رئیس جمهور کشورمان به پاکستان به تشریح دستاوردهای این سفر به ویژه در حوزه امنیت و صلح پرداخت و اظهار کرد: سفر فعلی آیت الله رئیسی به پاکستان به چند دلیل متفاوت از تمام سفرهای قبلی ایشان و سایر سران جمهوری اسلامی ایران به پاکستان بوده است.

وی افزود: یکی از دلایلی که این سفر را متمایز کرده شرایط کنونی منطقه خاورمیانه و اقدام اخیر ایران در عملیات وعده صادق است که فضای افکار عمومی و رسانه‌ای بسیار بی سابقه‌ای را در پاکستان به دست گرفت و افکار عمومی پاکستان به شدت از این موضوع استقبال کردند و همین موضوع باعث شد که سفر آیت الله رئیسی در یک موقعیت زمانی بسیار خوبی انجام شود.

کارشناس مسائل جنوب آسیا تصریح کرد: همچنین می‌توان گفت به دلیل اتفاقاتی که در یکی دو ماه پیش بین ایران و پاکستان رخ داد و در مدت زمان کمتر از ۴۸ ساعت تنش‌های ایجاد شده برطرف شد، سفر آیت الله رئیسی به پاکستان بسیار مهم ارزیابی می‌شود؛ این سفر می‌تواند تمام آثار تنش موقت بین ایران و پاکستان را به کلی از بین برده و خنثی کند.

وی با اشاره به گفت‌وگوهایی که در طول این سفر بین سران و مقامات دو کشور انجام می‌شود، گفت: این موضوع به امنیت مرزهای ایران و پاکستان کمک می‌کند چرا که شاهدیم هر از چند گاهی امنیت مرزهای بین دو کشور دچار فراز و فرودهایی می‌شود و بر همین اساس می‌تواند شکل بهتری پیدا کند؛ همانطور که شاهدیم طی چند سال اخیر شرایط مرزی دو کشور بهبودی زیادی پیدا کرده است.

منافی ادامه داد: متأسفانه شاهدیم عواملی در سمت پاکستان فعال و وارد ایران شده و عملیات‌های ایذایی انجام می‌دهند که باید اینها کنترل و مهار شوند و مقامات دو کشور اجازه چنین اقدامات ایذایی و تروریستی را در ایران ندهند.

وی ایران و پاکستان را از جمله قدرتمندترین کشورهای منطقه عنوان کرد و افزود: ایران به اذعان تمام جهانیان قدرت بالای پهپادی و موشکی بالایی دارد و به کشوری بلامنازع در حوزه نظامی دفاعی در منطقه تبدیل شده است و عملیات وعده صادق گوشه‌ای از این توان نظامی را نشان داد؛ از سوی دیگر پاکستان تنها کشور دارنده سلاح هسته‌ای در میان کشورهای مسلمان است و ارتش بسیار قدرتمندی دارد؛ بنابراین دو کشور ایران و پاکستان در کنار هم توانمندی بالایی را به حوزه کشورهای جهان اسلام خواهند داد.

کارشناس مسائل جنوب آسیا با بیان اینکه ایران و پاکستان به عنوان دو کشور همسایه همیشه رابط خوبی با هم داشته‌ اند و در حوزه دفاعی نیز همکاری داشته‌ اند، تاکید کرد: رفت و آمدهای مقامات دو کشور نشان می‌دهد که ایران و پاکستان در حوزه مواضع نظامی و دفاعی همسو هستند؛ همچنین رزمایش‌های مشترک دریایی و زمینی که دو کشور هر سال به صورت منظم با همکاری یکدیگر برگزار می‌کنند حکایت از آن دارد که این دو کشور همسو بوده و هر کجا لازم باشد از جمله در حوزه مبارزه با تروریست و مسائل مرزی به صورت مشترک وارد عمل خواهند شد و اجازه نخواهند داد کشورهای ثالث و گروهک‌های تروریستی مشکلی جدی برای دو کشور ایجاد کنند.

کد خبر 747133

دیگر خبرها

  • استقلال رنگ و بوی تازه می‌گیرد؟!
  • ماهواره نوا رویداد تلخ سفید شدن مرجان‌ها را ثبت کرد
  • واکنش تازه چین به بودجه آمریکا برای حمایت از تایوان
  • فصل تازه همکاری های امنیتی تهران - اسلام آباد
  • در هوای مهاجرت ۷۰ میلیون ایرانی!/کلاه‌ها را به احترام ایران از سر بردارید/خطر دوقطبی شدن در موضوع تعطیلات
  • شکاف بین دولتمردان صهیونیست‌زده با افکار عمومی در غرب غیرقابل‌انکار است
  • دومین شکست بزرگ اطلاعاتی اسرائیل پس از طوفان الاقصی چیست؟
  • دومین شکست بزرگ اطلاعاتی اسرائیل پس از طوفان الاقصی
  • عضو «پنهان» النقب؛ واکاوی همکاری نظامی- امنیتی اردن و صهیونیسم
  • شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴؛ رتبه ایران و افغانستان چند است؟