Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در دیدار با وزیر امورخارجه صربستان ضمن اشاره به جایگاه مهم منطقه بالکان در سیاست خارجی کشورمان، بر توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های صنعتی، معدنی و سرمایه‌گذاری با کشور صربستان تاکید کرد. خبرگزاری میزان _ بنا به اعلام  گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، حمید زادبوم در دیدار با وزیر امور خارجه صربستان، با اشاره به ظرفیت‌های موجود در روابط دو کشور، زمینه‌های همکاری در حوزه‌های صنعتی، انرژی، کشاورزی و تامین نهاده‌های مورد نیاز بخش کشاورزی را با اهمیت توصیف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی موفقیت‌های صربستان در حوزه‌های اقتصادی را قابل ملاحظه دانست و افزود: صربستان از معدود کشور‌هایی است که توانست اقتصاد خود را به شکل مطلوبی احیا کرده و توسعه دهد.

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به علاقمندی تجار ایرانی برای گسترش تعاملات تجاری با صربستان، خواستار نهایی کردن مفاد برنامه اقدامی در حوزه توسعه اقتصاد و تجارت شد.

زادبوم همچنین با تاکید بر ضرورت تسهیل تجارت بین دو کشور، به موافقت‌نامه تجارت آزاد منعقده ایران با کشور‌های حوزه اوراسیا و ظرفیت‌های مثبت ایجادشده اشاره کرد و گفت: طرفین با پیگیری و نهایی کردن موافقتنامه تجارت ترجیحی می‌توانند زمینه را برای انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد در آینده فراهم کنند.

همچنین، در این دیدار نیکولا سلاکوویچ، ضمن تشریح دستاورد‌های صربستان در زمینه پاندمی کرونا و تحولات اقتصادی صربستان و بسته‌های حمایتی اقتصادی کشورش برای بخش‌های مختلف و به ویژه SME‌ها از ایجاد فضای مناسب کسب و کار و حضور گسترده شرکت‌های خارجی اعم از اروپایی و چینی در حوزه‌های صنعتی از جمله خودرو‌سازی، صنایع لبنیات و صنایع معدنی صربستان یاد کرد و از برقراری روابط تجاری گسترده با کشور‌های حوزه اوراسیا خبر داد.

وی همچنین توافق ۲۵ ساله جمهوری اسلامی ایران با چین را مثبت ارزیابی کرد و آن را زمینه‌ساز تحولات گسترده اقتصادی آتی دانست.

در ادامه این دیدار، وزیر خارجه صربستان، سفرش به تهران در شرایط کنونی را نشان از نقش سنتی جمهوری اسلامی ایران در روابط کشورش توصیف کرد و آن را در ادامه سفر خود پس از مسکو با اهمیت قلمداد کرد.

در ادامه این نشست، طرفین ضمن تشریح وضعیت تبادلات اقتصادی و تجاری دو کشور و جایگاه منطقه‌ای بر وجود روابط دوجانبه بین دو کشور که قدمتی دیرینه دارد تاکید کردند و در خصوص زمینه‌های همکاری مورد علاقه از جمله در صنعت ساختمان، قطعات خودرو، تایر، ماشین‌آلات کشاورزی، اتوبوس‌سازی، صنایع غذایی، مبلمان، پوشاک، سلامت و پتروشیمی بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

گفتنی است، حوزه فناوری اطلاعات و انرژی نیز از دیگر حوزه‌های مطرح شده در این نشست بود که طرفین بر توافق برای همکاری روی حوزه‌های منتخب تاکید کردند و مقرر شد نقطه نظرات در این خصوص از طریق مجاری دیپلماتیک مبادله شود.

لازم به ذکر است، پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک، جمهوری اسلامی ایران میزبان برگزاری شانزدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی بین دو کشور باشد.   بیشتر بخوانید: واردات ۷.۵ میلیون تُن کالای اساسی در سال ۱۴۰۰   انتهای پیام/ برچسب ها: توسعه تجارت تجارت بین المللی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: توسعه تجارت تجارت بین المللی توسعه تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۷۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت ۱۰ میلیارد دلاری ایران و پاکستان با توسعه زیرساخت‌ها

وزیر راه از دستور کار قرار گرفتن تهاتر کالا با پاکستان خبر داد و گفت:‌با توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای و بندری تجارت ۱۰ میلیارد دلاری دو کشور محقق می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهرداد بذرپاش وجود بنادر مهم پاکستان از جمله کراچی و موقعیت بنادر ایران از جمله بندر چابهار و دسترسی به آب‌های آزاد را فرصت مناسبی برای توسعه روابط اقتصادی دو کشور دانست و اظهار کرد: توسعه بنادر پاکستان و ایران از دیگر موضوعاتی بود که در دیدارهای دوجانبه مطرح شد.

وی با بیان این‌که دستیابی به این هدف گذاری ۱۰ میلیارد دلاری تجارت دو کشور نیازمند توسعه جدی زیرساخت‌ها از جمله بنادر و تسهیل تردد کامیون‌ها در مرزهای دو طرف است، افزود: مرز ریمدان، میرجاوه و پیشین میان ایران و پاکستان وجود دارد که دو مرز آن‌ها نسبتاً جدید است و باید تردد از این مرزها تسهیل شود.

وزیر راه و شهرسازی از طرح اجازه حمل یکسره بار توسط کامیون‌های ایرانی به داخل پاکستان خبر داد و افزود: این موضوع هم سرعت تردد و هم حجم انتقال بار را افزایش می‌دهد.تسهیل تردد جاده‌ای و توسعه زیرساخت‌ها در دو طرف مورد بحث قرار گرفت و مطرح شد که هم توسعه پارکینگ‌ها و هم مناسب‌سازی معابر تردد باید موردتوجه قرار گیرد.

بذرپاش یادآور شد: مشکلات برخی رانندگان ایرانی در خصوص لزوم اخذ ویزا و اجازه ورود تنها تا ۵۰ کیلومتر به کشور پاکستان از جمله دغدغه‌هایی بود که با طرف پاکستانی مطرح و مقرر شد این موضوع در دستور کار قرار گیرد.

وی گفت: موضوع همکاری‌های هوایی از جمله افزایش پروازها به‌ویژه بین لاهور و مشهد یا تهران مطرح شد. بر این اساس مقرر شد با برقراری پرواز میان تهران و اسلام‌آباد توسط شرکت‌های ایرانی، بستر تردد راحت‌تر تجار دو کشور فراهم شود.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان، با بیان طرح موافقت‌نامه تجارت آزاد دو کشور، اضافه کرد: تعدادی موافقت‌نامه پیشنهادی از سوی سازمان‌های ایرانی به‌طرف پاکستانی ارسال شده بود که تا کنون نظر موافق یا مخالفی از سوی پاکستان اعلام نشده، به همین منظور قرار شد کارگروهی در وزارت مربوطه تشکیل و نشست‌های مجازی با سازمان‌های هم تراز برگزار شود تا هرچه سریع‌تر در مورد موافقت‌نامه‌ها نظر بدهند. همچنین نشست بعدی در سطح معاونان وزیر در تهران برگزار شود.

بذرپاش تهاتر کالا را از دیگر موضوعات مورد بحث طرفین اعلام کرد که در دستور کار برای پیگیری بیشتر قرار گرفت.

وی با اشاره به روی کار آمدن دولت جدید در پاکستان ابراز امیدواری کرد توسعه همکاری‌ها با جدیت در دستور کار قرار گیرد و توافق‌نامه‌ها به سرانجام برسد.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان یادآور شد: پاکستان به دلیل مجاورت مرزی قابل توجه با کشورمان و بازار بزرگی که دارد، فضای مناسبی برای فعالان اقتصادی ایرانی است و باید زیرساخت‌ها برای دسترسی هرچه آسان‌تر تجار و بازرگانان ایران به این بازار فراهم شود که در نهایت توسعه اقتصادی کشور را به دنبال دارد.

کد خبر 747119

دیگر خبرها

  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می‌آیند
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
  • تأکید ایران و پاکستان بر اهمیت همکاری در حوزه انرژی ازجمله خط لوله گازی آی‌پی
  • سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار
  • به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم
  • خیز ایران و پاکستان برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری
  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می گذرد؟/ از تعریف نقشه راه مشترک برای مبارزه با تروریسم تا تلاش برای توسعه تجارت رسمی دوجانبه / لاهور و کراچی میزبان رئیس جمهور ایران
  • تجارت ۱۰ میلیارد دلاری ایران و پاکستان با توسعه زیرساخت‌ها
  • توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای و بندری برای دستیابی به تجارت ۱۰ میلیارد دلاری میان ایران و پاکستان
  • تجارت ۱۰ میلیارد‌ دلاری ایران و پاکستان با توسعه زیرساخت‌ها