Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-24@20:54:00 GMT

کوچ فرشتگان زمینی کسی را غمگین کرد؟!

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۷۳۰۹

کوچ فرشتگان زمینی کسی را غمگین کرد؟!

محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار در گفتگو با الف یادآور می شود: «آمار مهاجرت 500 پرستار در ماه، دقیق نیست. در دوران قبل از کرونا، سالانه حدود 500 تا 600 پرستار از کشور مهاجرت می کردند، اما این درست است که در دوران کرونا، مهاجرت پرستاران افزایش پیدا کرد، طوری که درخواست مهاجرت پرستاران به حدود 150 مورد در ماه رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی آمار سالانه اقدام به مهاجرت در بین گروه پرستاران به حدود هزار و 800 مورد رسیده است. درواقع می توان گفت آمار مهاجرت سالانه پرستاران در دوران کرونا، حدود سه برابر افزایش پیدا کرده است.»

او تاکید می کند: «دو دلیل عمده موجب افزایش مهاجرت پرستاران در دوران کرونا شده است. دلیل اول، جذابیت های مقصد مهاجرت و دلیل دوم، مشکلات شغلی است که در مبدا وجود دارد. به دلیل شیوع کرونا و افزایش نیاز به خدمات پرستاری، بسیاری از کشورهای توسعه یافته در مسیری حرکت کردند که مهاجرت پرستاران به کشورشان تسهیل شود. مثلا نمره آزمون زبان متقاضیان مهاجرت را پایین آوردند و آزمون مهارت سنجی را هم که قبلا از پرستاران می گرفتند، لغو کردند. در گذشته اگر فرآیند مهاجرت پرستاران گاهی تا دو سال طول می کشید، اما حالا در دوران کرونا این فرآیند بسیار تسریع شده است.»

حدود 14 ماه است که بار اصلی مداوای بیماران مبتلا به کرونا بر دوش پرستاران افتاده است. از آنجا که کرونا به عنوان بیماری شناخته می شود که دارو و درمان قطعی ندارد، بیشترین بخش مداوای بیماران را بحث های مراقبتی تشکیل می دهد. در حوزه مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا نیز بیشترین وظیفه بر دوش پرستاران قرار دارد.

پرستاران از ابتدای کرونا تاکنون تحت شدیدترین فشار کاری قرار داشته اند. خستگی و فرسودگی پرستاران در چهار موج متوالی کرونا، تشدید شده است. بر اساس آمارهای رسمی، حدود 80 هزار پرستار به کرونا مبتلا شده اند و حدود 110 پرستار نیز به دلیل ابتلا به کرونا، جان باخته اند.

شریفی مقدم با انتقاد از این وضعیت تاکید می کند: «در طی چند سال اخیر، بدترین شرایط شغلی را برای پرستاران به وجود آورده اند. در حالی که روز به روز فشار کاری و فرسودگی آنها در دوران کرونا تشدید می شود، اما درآمدی متناسب با زحماتشان دریافت نمی کنند. در عین حال، کمبود شدید پرستار هم به مشکلات آنها دامن زده و موجب تشدید خستگی و فرسودگی پرستاران شده است. مجموع این مشکلات موجب شده است که میل به مهاجرت در بین پرستاران، افزایش پیدا کند.»

 مهاجرت ماهانه ۵۰۰ پرستار ایرانی به خارج از کشور خبری بود که آرمین زارعیان، رئیس هیات مدیره سازمان نظام پرستاری تهران چندی پبش اعلام کرده بود.

 زارعیان تصریح کرد: «اغلب پرستاران ایرانی به کشور‌های آمریکای شمالی مثل کانادا، سوئد در اروپا و همچنین برخی از کشور‌های حوزه خلیج فارس مهاجرت می‌کنند. پرستارانی که به کشور‌های فوق مهاجرت می‌کنند، اغلب پرستار شرکت‌های خصوصی هستند. آنها به دلیل عدم برخورداری از حق و حقوق کافی و منطقی در ازای کاری که انجام می‌دهند، تصمیم به مهاجرت می‌گیرند و ایران را ترک می‌کنند.»

او تاکید کرد: «سیر مهاجرت پرستاران به خارج از کشور کماکان ادامه دارد. بخشی از پرستاران هم ابتدا خودشان کار‌های پذیرش گرفتن در دیگر کشور‌ها را پیگیری می‌کنند. به همین دلیل، آمار این گونه مهاجرت ها خیلی مشخص نیست. برای جلوگیری از مهاجرت پرستاران، ما پیشنهاد استخدام ۳۰ هزار پرستار به وزارت بهداشت را دادیم، اما مسئولان به دلایل مختلف با این پیشنهاد موافقت نکردند. دولت کاری برای استخدام پرستاران انجام نمی‌دهد. طبیعی است که پرستاران نمی‌آیند حقوق پنج هزار یورویی دیگر کشور‌ها را رها کنند. با حقوق بخور نمیر فعلی که به آن‌ها پرداخت می‌شود، نمی‌توان مانع خروج پرستاران از کشور شد.»

البته حمیدرضا عزیزی، دبیر شورای عالی نظام پرستاری، تاکید دارد که آمار مهاجرت ماهانه پرستاران، کمتر از 500 مورد در ماه است. او می گوید: «مطابق آمارهایی که واحد بین‌الملل این نهاد ارائه کرده است، در سال گذشته هر ماه بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ پرستار از ایران مهاجرت کرده‌اند.»

عزیزی با اشاره به افزایش مهاجرت پرستاران در دوران کرونا، خاطرنشان می کند: «مهاجرت پرستاران به خارج از کشور به دلیل شرایط کرونا و مسائل معیشتی و مشکلات اقتصادی کشور است که در یک الی یک سال و نیم گذشته رخ داده است. در کنار وضع بد معیشتی و اقتصادی ایران، نیاز به پرستار در کشورهای اروپایی با توجه به بالا بودن تعداد سالمندان علت دیگری است که انگیزه مهاجرت را افزایش می‌دهد. در کشور ما نظام پرداخت، بسیار معیوب است. این باعث می‌شود تا وقتی تبعیض‌ها، بی‌عدالتی‌ها و رفتارهای ناشایست در نظام سلامت اتفاق بیفتد، افراد انگیزه خود برای خدمت رسانی و ماندن را کامل از دست بدهند.»

در هر صورت آمار ماهانه مهاجرت پرستاران، چه 500 مورد مهاجرت در ماه باشد و چه 120 مهاجرت در ماه، نکته مهم این است که هم دبیر شورای عالی نظام پرستاری، هم رئیس نظام پرستاری تهران و هم اغلب نمایندگان جامعه پرستاری، اتفاق نظر دارند که در دوران کرونا، آمار مهاجرت پرستاران به شدت افزایش یافته است. این اتفاق می تواند به کاهش توان مراکز درمانی، افزایش مرگ و میرها و کاهش کیفیت ارائه خدمات در مراکز درمان کرونا منجر شود.

تبعات افزایش مهاجرت نیروهای پرستاری

دلایل بسیار متعددی را می توان برشمرد که به افزایش مهاجرت پرستاران در دوران کرونا، دامن زده است. در شرایطی که نظام سلامت به شدت از کمبود نیروی پرستار رنج می برد، مهاجرت پرستاران به خارج از کشور می تواند اوضاع ارائه خدمت در مراکز درمان کرونا را وخیم کند.

در شرایطی که گفته می شود نظام سلامت با کمبود حداقل 100 هزار پرستار دست و پنجه نرم می کند، افزایش مهاجرت پرستاران می تواند به بحرانی تر شدن موج چهارم کرونا منجر شود. 

 

 

 

 

 

 

 

  

منبع: الف

کلیدواژه: پرستاران در دوران کرونا افزایش مهاجرت پرستاران مهاجرت پرستاران خارج از کشور نظام پرستاری آمار مهاجرت کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۷۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحصیل در خارج از کشور، مطمئن‌ترین روش مهاجرت

به گزارش صدای ایران، دانستن دلیل مهاجرت به انتخاب کشور مناسب کمک می‌کند. وقتی تصمیم به سفر و زندگی در کشور دیگر گرفتید، قدم بعدی برنامه‌ریزی است. روش‌های رایج مهاجرت عبارتند از مهاجرت تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری، خانواده، بازنشستگی، کارآفرینی، لاتاری و غیره.

مطمئن‌ترین روش مهاجرت به فرد و اولویت‌های او بستگی دارد. پیش از اینکه شروع به برنامه‌ریزی کنید، باید مطمئن شوید که واقعا خواهان مهاجرت هستید و درک کنید که چه انتظاری از این تجربه دارید. با بررسی روش‌های موجود و ارزیابی مهاجرت تحصیلی توسط تیم با تجربه لتس گو یونی به شما کمک خواهیم کرد تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

مهاجرت تحصیلی، مطمئن‌ترین روش مهاجرت

اما واقعا بهترین و مطمئن‌ترین روش مهاجرت کدام است؟ مهاجرت تحصیلی بهترین، آسان‌ترین و مطمئن‌ترین راه برای متقاضیان مهاجرت است. با پذیرش در یک موسسه آموزشی معتبر در کشور مقصد، ویزای تحصیلی دریافت می‌کنید که به شما اجازه می‌دهد به طور قانونی در آن کشور زندگی و تحصیل کنید.

این ویزا در مقایسه با ویزای توریستی یا کاری، ثبات و امنیت بیشتری را برای شما به ارمغان می‌آورد و پس از اتمام تحصیلات، می‌توانید برای اقامت دائم یا کار در آن کشور درخواست دهید. این امر، مهاجرت تحصیلی را به عنوان پلی برای اخذ تابعیت و زندگی دائمی در کشوری توسعه یافته تبدیل می‌کند.

تحصیل در دانشگاه‌های معتبر بین المللی، نیز فرصتی عالی برای ارتقای سطح دانش، مهارت‌ها و تخصص شما در رشته‌ی تحصیلی مورد علاقه‌تان فراهم می‌کند که به شما کمک می‌کند تا در بازار کار بین المللی حرفه‌ای‌تر عمل کنید و شانس بیشتری برای یافتن شغل‌های پردرآمد داشته باشید.

در حین تحصیل، با افراد مختلفی از سراسر دنیا آشنا خواهید شد که می‌توانند به دوستان، همکاران و یا شرکای تجاری شما در آینده تبدیل شوند و این شبکه‌ی ارتباطات بین المللی می‌تواند به نفع شما در زمینه‌های مختلف تحصیلی، شغلی و حتی شخصی عمل کند. به طور کلی مهاجرت تحصیلی، هم دنیای آکادمیک شما را درخشان می‌کند و هم آینده شغلی شما را تامین.

علاوه بر این، به دلیل اینکه دانشجویان عموما تنهایی از این طریق اقدام می‌کنند، می‌توانند به استقلال و خودباوری برسند. مهاجرت به تنهایی تجربه‌ای چالش‌برانگیز، اما ارزشمند است و یادگیری حل مشکلات به تنهایی، مدیریت زمان و برنامه‌ریزی و سازگاری با محیط جدید، مهارت‌های مهمی هستند که در این مسیر به دست خواهید آورد.

راحت‌ترین کشور برای مهاجرت تحصیلی

شاید برای شما سوال شود راحت‌ترین کشور برای مهاجرت تحصیلی کدام کشور است؟ با وجود بودجه‌های بین‌المللی که توسط دانشگاه‌ها و دولت تامین می‌شود، تحصیل در خارج از کشور آسان‌تر از گذشته شده است. تحصیل در خارج از کشور ممکن است برای بسیاری چالش‌برانگیز باشد، اما با انتخاب درست دوره‌های تحصیلی و کشور مقصد، می‌تواند تجربه‌ای هموار باشد. راحت‌ترین مقاصد تحصیلی عبارتند از:

انگلستان

انگلستان، خانه‌ی موسسات آموزشی مشهور جهان مانند کمبریج و آکسفورد است و سایر دانشگاه‌های این کشور نیز به طور مداوم در میان بهترین‌های جهان قرار دارند و پیشرو در زمینه تحقیق و نوآوری هستند. این کشور مقصدی ایده‌آل برای متقاضیانی است که از توانایی مالی کافی برخوردار باشند.

کانادا

تقریباً هر کسی می‌تواند برای تحصیل در کانادا اقدام کند! این کشور زیبا اغلب تحت الشعاع همسایه آمریکایی خود قرار می‌گیرد، اما به طور چشمگیری به یکی از محبوب‌ترین مقاصد تحصیلی در جهان تبدیل شده است. بیش از ۱۰۰ دانشگاه در کانادا وجود دارد که شش دانشگاه از آنها به طور مداوم در بین ۱۵۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارند. شما تقریباً می‌توانید هر رشته تحصیلی را در اینجا پیدا کنید و شهریه‌ها به طور کلی بسیار کمتر از سایر مقاصد انگلیسی زبان از جمله ایالات متحده، بریتانیا و استرالیا است.

هلند

تحصیل در هلند نسبت به بریتانیا، آمریکا یا استرالیا نسبتاً مقرون به صرفه است و ۷ دانشگاه در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر رتبه‌بندی آموزش عالی تایمز دارد. هرساله بیش از ۷۵۰۰۰ دانشجو هلند را انتخاب می‌کنند و در رشته‌های مختلف به زبان انگلیسی تحصیل می‌کنند. هلند در میان تمام کشور‌هایی که زبان انگلیسی زبان رسمی آنها نیست، بیشترین تعداد دوره‌های آموزشی به زبان انگلیسی را ارائه می‌دهد.

آلمان

نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که دانشجویان بین‌المللی ساکن در آلمان، بدون در نظر گرفتن کشور‌های دیگر به عنوان اولویت اول، آلمان را به عنوان برترین مقصد تحصیلی انتخاب کرده‌اند. اکثر پاسخ‌دهندگان، نبود شهریه را به عنوان عاملی که آنها را برای تحصیل در آلمان متقاعد کرده است، ذکر کرده‌اند. این یافته‌ها مطابق با نتایج مطالعه‌ای است که توسط سرویس تبادل دانشجوی آلمان (DAAD) و مرکز آلمانی تحقیقات آموزش عالی و علوم (DZHW) انجام شده است.



راحت‌ترین کشور برای گرفتن ویزای دانشجویی کدام است؟

کانادا به دلیل پروسه‌ی درخواست شفاف و دانشجو‌محور، اغلب به عنوان یکی از آسان‌ترین کشور‌ها برای اخذ ویزای دانشجویی شناخته می‌شود.

آیا می‌توانم همزمان با تحصیل در خارج از کشور کار کنم؟

در بسیاری از کشورها، دانشجویان بین‌المللی مجاز به کار پاره وقت در حین تحصیل هستند. حتما قوانین و مقررات خاص کشور مورد نظر خود را بررسی کنید.

آیا می‌توانم خودم برای ویزای دانشجویی اقدام کنم؟

در حالی که امکان درخواست شخصی وجود دارد، گرفتن مشاوره از یک موسسه مهاجرتی که به صورت تخصصی در زمینه مهاجرت تحصیلی فعالیت دارند می‌تواند روند کار را ساده‌تر کرده و احتمال موفقیت شما را افزایش دهد. موسسه مهاجرت تحصیلی لتس گو یونی در این مسیر همراه شماست.



مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی

همانطور که درخواست پذیرش برای دانشگاه به اندازه صلاحیت تحصیلی شما اهمیت دارد، ارائه مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی نیز مهم است. اگر مطمئن نیستید که لیست کلی مدارک شامل چه عناوینی می‌شود، نگران نباشید، مدارک مورد نیاز عبارتند از:


۱. فرم درخواست پذیرش
۲. انگیزه نامه یا SOP
۳. ریزنمرات رسمی تحصیلی
۴. توصیه نامه
۵. رزومه یا CV
۶. نمرات آزمون‌های استاندارد
۷. گذرنامه معتبر
۸. عکس‌های پاسپورتی
۹. کارت شناسایی با عکس
۱۰. مدارک اثبات تمکن مالی
۱۱. مدرک زبان مورد نیاز هر کشور


به یاد داشته باشید که هر دانشگاه و هر کشور ممکن است الزامات خاص خود را داشته باشد. به عنوان مثال، ممکن است برخی دانشگاه‌ها به تمام مدارک این لیست نیاز نداشته باشند و یا برای رشته‌های خاص، مدارک دیگری را نیز درخواست کنند. قبل از اقدام برای هر دانشگاه، حتما به وب سایت آن دانشگاه مراجعه کنید و بخش مربوط به "مدارک مورد نیاز" را به دقت مطالعه کنید.

کلام پایانی

آدم تنها به سختی می‌تواند از پس تمام مراحل اپلای و مهاجرت بربیاد و بدون کمک یک موسسه کل پروسه می‌تواند خیلی سخت و حتی دلسرد کننده باشد. بهتر است از کسی که فکر می‌کنید می‌تواند شما را راهنمایی کند، کمک بگیرید. تیم لتس گو یونی تمام حمایتی که برای مهاجرت نیاز دارید از شما می‌کند و بهترین روش‌ها و کشور‌ها را با توجه به شرایط‌تان به شما پیشنهاد می‌دهد.
 
مهاجرت تحصیلی به عنوان یکی از روش‌های قانونی و مطمئن برای مهاجرت به کشور‌های توسعه یافته، مزایای متعددی را برای متقاضیان به ارمغان می‌آورد. این روش نه تنها به شما کمک می‌کند تا سطح تحصیلات و مهارت‌های خود را ارتقا دهید، بلکه فرصت‌های جدیدی را برای زندگی، کار و اقامت در کشوری دیگر پیش روی شما قرار می‌دهد.

دیگر خبرها

  • ۸۰۰ هزار مهاجرت به استان‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر
  • چرا چشم‌های سگ همیشه غمگین است؟
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • استخدام ۲۱ هزار پرستار / تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور / سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور/ سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام‌های جدید
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور
  • تحصیل در خارج از کشور، مطمئن‌ترین روش مهاجرت