Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@07:55:48 GMT

علت مرگ گربه ماهیان در ساحل جاسک فعالیت‌های صیادی است

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۸۵۷۸

علت مرگ گربه ماهیان در ساحل جاسک فعالیت‌های صیادی است

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، در ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ برای دومین بار گزارشی مبنی بر تلفات تعداد زیادی گربه ماهی در شهرستان جاسک رسید که بلافاصله کارشناسان در محل حاضر شده و به بررسی موضوع پرداختند.

پیرو بررسی ها مشخص شد در ساحل جاسک کهنه واقع در شهرستان جاسک در طول تقریبی ۱۰ کیلومتر و عرض متوسط ۵ تا ۷ متر تعداد زیادی ماهی تلف شده و توسط دریا به ساحل آورده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بیش از ۹۹ درصد ماهیان تلف شده که میزان آن حدود ۸۰ تا ۹۰ تن برآورد شد، از گونه گربه ماهی بوده و یک درصد دیگر سایر آبزیان مانند ماهی بادکنکی، طلال و ساردین ماهیان بودند، بلافاصله از آب و رسوب در چندین محل در ساحل یاد شده نمونه برداری انجام شد.

همچنین از تلفات ماهیان نیز نمونه برداری های لازم برای بررسی و ارسال به پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دامپزشکی استان انجام شد.

بررسی های انجام شده حاکی از این است که هیچ گونه آلودگی در آب و خاک محل وجود نداشته و با توجه به فساد ماهیان مشخص شد، ماهیان ساعات متمادی روی آب شناور بوده و سپس توسط امواج به خشکی آورده شده اند که نشانگر این موضوع است که مرگ در فواصل دور از ساحل اتقاق افتاده است.

نظر به اینکه بیش از ۹۹ درصد ماهیان تلف شده از یک گونه خاص بودند دو احتمال بیشتر نمی تواند وجود داشته باشد، اول اینکه گربه ماهیان بر اثر بیماری از بین رفته اند و دوم اینکه صیادان به دلیل ارزش پایین و یا دلایل دیگر اقدام به تخلیه آنها در دریا کرده اند.

گربه ماهیان در این فصل برای تخم ریزی به صورت گله های بزرگ به سمت مناطق کم عمق تر مهاجرت می کنند و گاهی با گیر افتادن در تور صیادان مشکلاتی را ایجاد می کنند.

با مذاکراتی که با تعاونی صیادان محل انجام شد، ماهیان تلف شده از ساحل جمع آوری و امحاء شدند.

تا این تاریخ هیچ گونه مکاتبه ایی از سوی ارگان های متولی در خصوص بیماری در گونه یاد شده با اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان صورت نگرفته و با احتمال زیاد تلفات یاد شده نتیجه فعالیت صید و صیادی در منطقه بوده است.

بررسی این گونه موضوعات بر اساس بند های ۱،۳ و ۵ ماده ۳ و همچنین مواد۲۱،۱۶،۱۲ و ۶  قانون حفاظت و بهره برداری از منابع آبزی جمهوری اسلامی ایران و آیین نامه های مربوطه از وظایف شیلات محسوب می شود، البته اظهار نظر یک ارگان رسمی با سخنان یک دوستدار محیط زیست در فضای مجازی بسیار متفاوت بوده و باید متقن و مستند باشد.

پیش از این در تاریخ ۱۳ فروردین ۱۴۰۰ نیز تعداد زیادی گربه ماهی تلف شده در شهرستان جاسک تلف شده بود که بلافاصله بررسی، نمونه برداری و کارشناسی های لازم انجام شد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان و معاونین مربوطه ضمن مکاتبه با ارگان‌های متولی اعلام کرده بودند که به احتمال زیاد تلفات مذکور به دلیل فعالیت های صید و صیادی بوده است که قبل از اتمام زمان مقرر، مشخص شد دو فروند قایق صیادی که در نزدیکی ساحل مقسا اقدام به صید گربه ماهی می‌کردند، به دلیل اینکه قایق را بیشتر از ظرفیت آن پر کرده بودند با طوفان مواجه شده و قایق ها و گربه ماهیان صید شده در دریا رها شده و ماهیان توسط امواج به ساحل آورده شده‌اند.

در این خصوص مالکین شناورها شناسایی شده و حتی خبرنگاران نیز با آنها مصاحبه کردند.اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان نیز طی گزارشاتی که به سازمان محیط زیست ارسال کرد و همچنین مصاحبه با اصحاب رسانه موضوع را تایید و اعلام کرد که هیچ گونه بیماری و آلودگی مشاهده نشده است.

بدیهی است که بررسی و اعلام نظرها، زمان بر است، در خصوص تلفات گربه ماهیان در جاسک در هر دو مورد بررسی ها در اسرع وقت به نتیجه رسیده و تمامی مدیران و متولیان امر دلیل آن را مباحث صید و صیادی عنوان کردند.
 

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست ماهی جاسک آهنگ حیات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست ماهی جاسک سازمان حفاظت محیط زیست ماهی جاسک آهنگ حیات اخبار کنکور حفاظت محیط زیست گربه ماهیان گربه ماهی انجام شد تلف شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۸۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از ثبت تصاویری از گله بزرگ‌ترین گونه گوزن جنگل‌های هیرکانی در این جنگل‌ها خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، حمزه عشوری امروز_ چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ اظهار کرد: کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان لنگرود پس از هفته‌ها تلاش شبانه روزی موفق به ثبت تصاویر زیبا از چهار رأس گوزن قرمز (مرال) در ارتفاعات جنگلی این شهرستان شدند.

وی افزود: پایش دوره‌ای و منظم زیستگاه‌ها و همکاری جوامع محلی از مهم‌ترین عوامل افزایش جمعیت این گونه باارزش در استان گیلان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد: مرال یا گوزن قرمز یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده و شکار ممنوع در زیستگاه‌های استان گیلان است.

عشوری با بیان اینکه مرال یا گاو وحشی به طور معمول در دوران حیات خود یک بار زاد و ولد می‌کند، تصریح کرد: امن بودن محیط زندگی این حیوان برای ادامه‌ی بقای آن از اهمیت زیادی برخوردار است و محیط‌بانان با حضور و تلاش شبانه روزی در جنگل‌ها زیستگاه‌ها را برای حیات وحش امن می‌کنند.

وی ادامه داد: زمان جفت‌گیری مرال‌ها از نیمه دوم شهریور تا نیمه دوم مهرماه انجام می‌شود و چنانچه شرایط برای زادآوری مرال‌ها مناسب نباشد، سبب کاهش زادآوری و به‌هم ریختگی در جمعیت مرال‌ها می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: تنوع سرزمینی و ویژگی‌های آب و هوایی، استان گیلان را به تابلوی متنوع و چشم‌نواز از حیات وحش در شمال ایران تبدیل کرده است.

کد خبر 747472

دیگر خبرها

  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک
  • زنده‌گیری دو قلاده گربه جنگلی در مرودشت
  • همایش پاکسازی ساحل در گناوه برگزار شد
  • برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • صید ماهی در دریاچه سد زاینده‌‍رود ممنوع است
  • انواع مرغ ماهی خوار در ایران + بررسی خصوصیات آن ها
  • پرورش ماهیان گرمابی در دشتستان از طرح‌های اولویت‌دار شیلات است
  • نجات یک بهله دلیجه زخمی با کمک دوستداران محیط زیست
  • هشدار افزایش وزش باد و ارتفاع امواج در دریای خزر