Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، این نوع ملخ‌ها که از عربستان وارد کشور شده‌اند، می‌توانند با طغیان در مزارع خسارات زیادی به بخش کشاورزی بزنند و امنیت غذایی این بخش را با خطرات جدی روبه‌رو کنند. سرعت بالای تخم‌گذاری و تکثیرشوندگی و هجوم دسته‌جمعی از ویژگی‌های این حشره است.

هجوم ملخ‌های مراکشی به باغ‌های کشاورزی و مزارع ۳ استان قزوین، گیلان و زنجان موجب شده است که مسئولان مدیریت بحران این استان‌ها در هفته جاری نشستی سه‌جانبه به همراه رؤسای سازمان‌ جهاد کشاورزی برای مقابله با این پدیده مخرب برگزار کنند تا بعد از برآورد خسارات و بررسی امکانات لازم برای رفع این آفت، موارد را در اختیار سازمان مدیریت بحران کشور قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مبارزه با آفت ملخ در ۱۷ هزار هکتار از اراضی کشاورزی قزوین

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قزوین در این زمینه گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، مبارزه با آفت ملخ مراکشی امسال در سطح ۱۷ هزار هکتار از مزارع و باغ‌های استان انجام می‌شود.

مجید اسماعیلی افزود: تاکنون عملیات مقابله با این آفت در نزدیک به ۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان قزوین به‌ویژه در طارم سفلی انجام شده است.

وی با اشاره به سم‌پاشی شدن ۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در منطقه طارم سفلی اضافه کرد: بیشتر ملخ‌های مراکشی به باغ‌ها و اراضی کشاورزی طارم حمله کرده‌اند و به همین دلیل در نهایت ۱۵ هزار هکتار از اراضی این بخش محروم و قطب تولید زیتون کشور سم‌پاشی و آفت‌کشی می‌شود.

به گفته‌ اسماعیلی، متناسب با پراکنش و وسعت حمله ملخ‌ها مبارزه با این آفت مزاحم و مخرب تا ابتدای خردادماه ادامه خواهد داشت تا کشاورزان و باغ‌داران قزوین به‌ویژه در بخش طارم سفلی از این حمله خسارت زیادی نبینند.

درگیر شدن حدود ۱۵ هزار هکتار از مراتع گیلان

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در این زمینه به همشهری آنلاین گفت: کم‌بارشی و خشکسالی جمعیت ملخ مراکشی را در ارتفاعات رودبار افزایش داد.

محمدابراهیم محمدی افزود: سالانه ۱۰ تا ۱۵ هزار هکتار از مراتع شهرستان‌های رودبار، سیاهکل، املش و رودسر مورد هجوم ملخ مراکشی قرار می‌گیرند. امسال نیز به دلیل کم‌بارشی و خشکسالی در مناطق جهان‌آباد لوشان و علی‌آباد رودبار جمعیت زیاد ملخ مراکشی گزارش شده که برای کنترل جمعیت این آفت از ۲۳ اسفند در ۸ هزار هکتار از مراتع شهرستان رودبار سم‌پاشی شروع شده و تا اواخر اردیبهشت ادامه دارد.

محمدی اظهار کرد: هجوم ملخ مراکشی موضوع جدیدی نیست و خشکسالی و کمبود بارندگی جمعیت این آفت را افزایش می‌دهد. این آفت بیشتر در مراتع و علفزارهای بالادست وجود دارد اما امسال در عرصه‌های پایین و سرسبز نیز دیده شده است. خوشبختانه ملخ‌ها هنوز در سطح مراتع هستند و تاکنون گزارشی از هجوم آنها به مزارع گندم و جو شهرستان رودبار دریافت نکرده‌ایم.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه آفت‌های موجود در سطح مراتع و ارتفاعات استان از گونه ملخ‌های مراکشی، البرزی و ایتالیایی هستند، اضافه کرد: بیشترین جمعیت ملخ‌های شهرستان رودبار از نوع ملخ البرزی و بومی منطقه‌اند. این گونه چون قادر به پرواز نیست آسیب کمتری به گیاهان و مزارع وارد می‌کند، اما ملخ‌های مراکشی خطرناک‌ترین نوع ملخ‌ها هستند چون شعاع پرواز تا ۵۰ کیلومتر دارند.

محمدی با تأکید بر اینکه آفت‌های گیاهی با سم‌پاشی ریشه‌کن نمی‌شوند، اظهار کرد: آفت‌ها همیشه وجود دارند و به‌تدریج در مقابل سموم مقاوم می‌شوند. سم‌پاشی در سال‌های بعد دیگر اثرگذار نیست و آفت نژاد مقاوم‌تری نسبت به سموم تولید می‌کند. جهاد کشاورزی گیلان سالانه حدود ۸۰۰ میلیون تومان برای کنترل جمعیت آفت ملخ مراکشی هزینه می‌کند و خوشبختانه به دلیل اینکه این آفت یک‌نسلی است، کنترل جمعیت آن راحت‌تر انجام می‌شود.

مبارزه با ملخ‌های مهاجم در بیش از ۱۰۰ هزار هکتار اراضی زنجان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز در این زمینه به رسانه‌ها گفت: سال گذشته مبارزه با آفت ملخ در نزدیک به ۲۴ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان انجام شد که امسال نیز به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار خواهد رسید. بیشترین سطح مبارزه با این آفت هم به شهرستان طارم به‌عنوان کانون اصلی رشد و تکثیر ملخ مراکشی اختصاص خواهد داشت.

جواد تاراسی با تأکید بر اینکه کانون ملخ‌ها دور از مزارع و بیشتر در مراتع است، عنوان کرد: کشاورزان تمایلی به مبارزه با این آفت خارج از مزارع و باغ‌ها ندارند و به همین دلیل آفات عمومی تلقی می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه کانون‌یابی‌های ملخ در طارم از نیمه دوم اسفند آغاز شده است، افزود: در حال حاضر، اکیپ‌ها در عرصه‌ها و مراتع مشغول فعالیت هستند و کانون‌ها را شناسایی می‌کنند. این مبارزه به‌ویژه در شهرستان طارم انجام شده است.

کد خبر 595826 برچسب‌ها استان گیلان ملخ صحرایی استان زنجان استان قزوین کشاورزی آفت‌کش‌ها

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان گیلان ملخ صحرایی استان زنجان استان قزوین کشاورزی آفت کش ها سازمان جهاد کشاورزی هزار هکتار از اراضی ملخ های مراکشی اراضی کشاورزی ملخ مراکشی آفت ملخ سم پاشی باغ ها ملخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۱۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت تغییر کاربری اراضی حاصلخیز کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا گودرزی در گفتگوی تلفنی با برنامه زنده روی خط خبر رادیو اقتصاد ضمن بیان مطلب فوق اظهار داشت: موضوع حفظ کاربری اراضی کشاورزی به دلیل تامین امنیت غذایی از اهمیت خاصی برخوردار است و ما به عنوان وزارت جهاد کشاورزی و دولت، موظف به حفاظت اززمین‌های کشاورزی هستیم.
وی افزود: حدود ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در کشور وجود دارد که از این میزان حدود یک میلیون هکتار آن درجه یک و حدود چهار میلیون هکتار درجه دو است و تقریباً ۷۰ درصد از تولیدات کشاورزی در این اراضی به دست می‌آید؛ بنابراین با یک عزم ملی مردم و حاکمیت باید با تمام توان از این اراضی محافظت کنند.
معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی گفت: از بین رفتن این زمین‌های حاصلخیز موجب تهدید امنیت غذایی، از بین رفتن استقلال اقتصادی و وابستگی به سایر کشور‌ها خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: معمولاً شهر‌ها و روستا‌ها در ابتدا در کنار رود‌ها و منابع آبی ایجاد شدند که خاک حاصلخیزی در آن منطقه وجود داشت، بنابراین تغییرات در حریم و محدوده شهر‌ها و طرح هادی روستا‌ها موجب تغییر در این اراضی حاصلخیز خواهد شد و باید با دقت در این مورد تصمیم‌گیری شود.
وی تصریح کرد: اجازه تغییر کاربری اراضی شالیزاری شمال کشور داده نمی‌شود، لذا مردم نباید فریب مشاوران املاک غیرمجاز، افراد سودجو و فرصت طلب را بخورند، مردم بدانند که در صورت تغییر کاربری اراضی با آنان طبق قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها اقدام خواهد شد.
معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی از مردم خواست قبل از خرید زمین یا هرگونه تغییر کاربری به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه و مشاوره و استعلام‌های مورد نیاز را دریافت کنند.
گودرزی افزود: سامانه هوشمند رصد و پایش اراضی کشاورزی در تمامی استان‌های کشور راه‌اندازی شده است و عرصه‌های کشاورزی را پایش می‌کند و هرگونه تغییر کاربری اراضی کشاورزی را به واحد‌های گشت یگان حفاظت ازاراضی کشاورزی گزارش می‌کنند. درهمین راستا از مردم نیز تقاضا داریم در صورت مشاهده هرگونه تغییر کاربری موضوع را با سامانه تلفنی شبانه روزی ۱۳۱ اطلاع دهند.

دیگر خبرها

  • تجهیز۴۰ هزار هکتار اراضی خراسان جنوبی به سامانه‌ نوین آبیاری
  • ۱۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی «رُخ» تربت‌حیدریه زیر کشت کلزا رفت
  • اختصاص بیش از ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کردستان به کشت گندم
  • کشاورزان مازندران به استقبال کشت زراعی جدید رفتند
  • ممنوعیت تغییر کاربری اراضی حاصلخیز کشاورزی
  • کاشت گندم در ۱۵۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی قزوین
  • تجهیز و نوسازی ۱۵۰ هکتار از شالیزار‌های آمل
  • مبارزه با بیماری «زنگ زرد» در ۴۰۰ هکتار از اراضی لرستان
  • رفع تداخل ۷هزار و ۶۵۲ هکتار از اراضی استان قزوین
  • افزایش بهره‌وری با تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی