Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-16@07:10:12 GMT

احتمال بروز بحران در بازار گندم

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۳۳۳۹۱

احتمال بروز بحران در بازار گندم

به گزارش اقتصادآنلاین ، رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به وضعیت آبی کشور و خشک‌سالی پیش رو گفت: به نظر می‌رسد موضوع کم‌آبی و احتمال بروز خشک‌سالی در سال جاری، هنوز از جانب دستگاه‌های متولی و بخش‌های اثرگذار جدی تلقی نشده و به‌مثابه دیگر امور، باید در این بحث نیز به مرز بحران برسیم تا موضوع برای متولیان امر اولویت یافته و برای آن چاره‌جویی صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامحسین شافعی در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی، عنوان کرد: از استاندار خراسان رضوی تقاضا داریم تا در این رابطه اقدامی صورت دهد و با مأمور کردن شورای گفت‌وگو به بررسی راهکارهای مقابله با پدیده خشک‌سالی در استان، نظرات و پیشنهادات متولیان امر و نخبگان این حوزه را اخذ و ارائه کند.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در ادامه از اثرات خشک‌سالی بر تولیدات کشاورزی و به‌ویژه گندم سخن به میان آورد و توضیح داد: در خصوص نرخ تضمینی خرید گندم از کشاورزان متأسفانه با شرایط ناگواری مواجهیم. بهای اولیه‌ای که دولت در سال گذشته تعیین کرد، مناسب نبود و باوجوداینکه تغییراتی در نرخ‌ها اعمال شد؛ هنوز نرخ مذکور عادلانه نیست.

شافعی ادامه داد: اگر این تجربه دوباره تکرار شود و برای نرخ تضمینی خرید گندم از کشاورز، قیمت عادلانه‌ای اعلام نشود، همین مقدار تولید کم که به‌واسطه کم‌آبی سال جاری، تأمین کننده نیازها نخواهد بود؛ یا از مرزها خارج می‌شود و یا برای آن بازار سیاهی شکل می‌گیرد. نتیجه آن خواهد شد که دولت در ماه‌های آتی با قیمت بالاتری محصول را از دیگر کشورها خریداری و وارد کند.

وی تأکید کرد: این جنس مسایل قابل بررسی، چاره‌جویی و پیشگیری است و از این منظر، باید امروز دولت برای آن اقدام کند تا فردا بحران و چالشی در بازار و در بخش تقاضا رخ ندهد.

شافعی در بخشی از اظهارات خود با اشاره به مشکلات کارخانه‌های آرد استان خراسان رضوی، ظرفیت خالی آن‌ها و همچنین سرمایه‌گذاری‌هایی که در معرض تهدید هستند، گفت: بازار خوبی برای آرد ایران در افغانستان و کشورهای حوزه خلیج‌فارس فراهم است و ازآنجایی‌که کارخانه‌های آرد خراسان دارای ظرفیت خالی هستند، می‌توان با وارد کردن بخشی از گندم مورد نیاز این کارخانه‌ها، آرد تولیدی را به این کشورها صادر کرد و بهره‌وری اقتصادی را رقم زد.

به عقیده وی، این اقدام از نظر اقتصادی نیز تأثیر مهمی در پویاسازی صنایع داخلی خواهد داشت.

پربیننده ترین ناهماهنگی سیاست‌گذاران در تعیین نرخ ارز محاسبات گمرکی/ تصویب نرخ۴۲۰۰ برخلاف بودجه۱۴۰۰ لغو دریافت تعهد از صاحبان کالا واردات واکسن توسط بخش خصوصی منطقی نیست

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: گندم برجام خشک سالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۳۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور بورس از بحران/ جو روانی تالار شیشه‌ای آرام شد

یک کارشناس بازار سرمایه ضمن اشاره به نقش موثر کاهش دامنه نوسان بورس در جلوگیری از تشدید هیجانات، از بازگشت آرامش به تالار شیشه‌ای خبر داد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ بازار سهام بعد از پشت سر گذاشتن یک روز سرخ، روز دوشنبه (۲۶ فروردین ماه) را با شرایط بهتری آغاز و سپس به پایان رساند. شاخص کل بورس در روز یکشنبه (۲۵ فروردین ماه) با ریزش ۱۱ هزار واحدی به عدد ۲ میلیون و ۱۹۶ هزار واحدی تنزل پیدا کرد، اما امروز با رشد ۱۰ هزار واحدی، در محدوده ۲ میلیون و ۲۰۶ هزار واحد قرار گرفت.


«سیاوش وکیلی» کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازارنیوز پیرامون آخرین وضعیت بازار سهام اظهار کرد: همزمان با انتشار برخی اخبار مرتبط با تنش‌های به وجود آمده در منطقه، بورس هم به مانند سایر بازار‌های مالی کشور دچار تکانه‌هایی شد، اما سازمان سازمان بورس با برگزاری جلسه‌ای در ساعات ابتدایی همان روز، تصمیمی را در جهت کاهش دامنه نوسان بازار از هفت به یک درصد گرفت.


این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: این تصمیم باعث تخلیه هیجانات کاذبی شد که به دلیل درگیری‌های پیش آمده بر بورس تحمیل شده بود. با این اقدام بازار سهام قفل و یا تعطیل نشد و طبق روز‌های قبل به کار خود ادامه داد.


وی با اشاره به تاثیر کاهش دامنه نوسان بازار در محدود شدن نقدشوندگی سرمایه فعالان بورسی، گفت: این محدودیت باعث تسریع در تخلیه بار روانی هیجانی حاکم بر بازار سرمایه شد. اکنون جمع‌بندی اکثر فعالان بورسی بر این اصل استوار است که درگیری‌ها دیگر تداوم نخواهد داشت، بازار سهام به حالت عادی خود برگشته است.


وکیلی تصریح کرد: سازمان بورس اخیراً اعلام کرده که محدودیت به وجود آمده در دامنه نوسان بازار از روز چهارشنبه لغو و به حالت عادی خود باز خواهد گشت. تداوم دامنه نوسان یک درصدی باعث خروج بورس از حالت تعادل خود خواهد شد.


این کارشناس بازار سرمایه متذکر شد: در ابتدای اعمال محدودیت بر دامنه نوسان بازار برخی کارشناسان این حوزه مخالف اجرای این سیاست بودند و با استناد به شرایط بورس روسیه در آغاز جنگ اوکراین، خواهان ادامه کار نماد‌های بورس بدون تغییر در دامنه نوسان بازار بودند.


وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بازار سرمایه از حالا بحرانی چند روز پیش خود عبور کرده و اکنون جو هیجانی آن اکنون رفع شده است. بورس در این روز‌ها وضعیت آرام هفته‌های قبل را تجربه خواهد کرد.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بازار بورس ، بازار سهام ، بازار سرمایه ، تنش ، دامنه نوسان ، سازمان بورس لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T90

دیگر خبرها

  • ۸۸درصد لرستان درگیر خشک‌سالی است
  • عبور بورس از بحران/ جو روانی تالار شیشه‌ای آرام شد
  • احتمال شیوع بیماری آنتروتوکسمی در دام‌های سبک
  • بازدید از سیلوهای ذخیره گندم ایلام به‌صورت مستمر و دوره‌ای باشد
  • راهبرد تحمیل رنج
  • کشاورزان متناوب علف‌کش‌ مصرف کنند
  • ضرورت منع صدور سیمان با کارت‌های بازرگانی شخصی
  • هشدار علی ربیعی همزمان با احتمال جنگ با اسرائیل
  • خسارت سیلابِ ۴۸ ساعت گذشته در خراسان جنوبی
  • توضیحات اسبقیان درباره ورزش در سالی که گذشت