Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، در روز‌های گذشته تصاویر و فیلم‌هایی از بخش هشتبندی منتشر شده که نشان می‌دهد کشاورزان این بخش به علت خریداری نشدن پیازشان معترض هستند.

کشاورزان هشتبندی که محصول پیاز خود را برداشت کرده‌اند در حال حاضر محصولات خود را در کنار زمین‌های کشاورزی رها کرده و منتظر خریدار هستند تا بتوانند میزان خسارت وارده به خود را کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجم وسیعی از محصولات برداشت شده در حال حاضر در کنار زمین‌ها وجود دارد و عدم حضور مشتری و نرخ پایین سبب شده پیازکاران به ورشکستگی نزدیک شوند.

در ماه‌های گذشته نیز این مشکل وجود داشته و بار‌ها محصولات مختلف از جمله بادمجان، خیارسبز و گوجه فرنگی کشاورزان هرمزگانی روی دست آن‌ها مانده و همکاری خوبی از سوی مسئولان برای کمک به کشاورزان و کاهش خسارت صورت نگرفته است.

البته قرار بود از سوی تعاونی روستایی استان طرح خرید تضمینی پیاز اجرا و به کاهش خسارت کمک کند، این مطلبی بود که نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی آن را تایید کرده و گفته بود در دیدار با وزیر جهاد کشاورزی و معاونین وی طرح خرید تضمینی محصولات کشاورزی به تصویب رسید و قرار شد تعاونی روستایی با دریافت تسهیلات ویژه، طرح خرید تضمینی را انجام دهد.

در همین زمینه مدیر تعاون روستایی هرمزگان از خرید تضمینی بیش از ۲۴ هزار تن پیاز با هدف حمایت از تولید کنندگان و حفظ زنجیره تامین محصولات کشاورزی خبر داده، اما همچنان مشکل کشاورزان کاهش نیافته است.

سیروس اسدپور در این گفتگو گفته است از سوی این تعاونی تاکنون ۲۴ هزار تن پیاز به ارزش ۱۴۳ میلیارد ریال خریداری شده است.

البته نرخ خریدی که وی آن را عنوان کرده بسیار ناچیز است و به ازای هر کیلوگرم ۶۰۰ تومان پرداخت شده که قطعا جوابگوی هزینه کشاورزان نخواهد بود.

مدیر تعاون روستایی استان هرمزگان خرید با این قیمت را با هدف حمایت و جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان و حفظ زنجیره تامین محصولات کشاورزی دانسته، اما در عمل با این قیمت حمایت چندانی از کشاورزان نشده است.

قیمت خرید تضمینی پیاز به نظر پایین است و همین امر سبب شده کشاورزان تمایل چندانی به مشارکت در این طرح نداشته باشند چرا که کشاورز امسال با صرف هزینه بسیار محصول خود را کشت کرده و قیمت ۵۰۰ تومانی نیمی از ضرر را هم جبران نخواهد کرد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مشکلات کشاورزان جهاد کشاورزی خرید تضمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۸۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسازی ناوگان مکانیزاسیون راه‌حلی مناسب برای تحقق خودکفایی محصولات استراتژیک

با توجه به آنکه توسعه مکانیزاسیون کشاورزی راهکار اصلی افزایش بهره وری، کاهش ضایعات و ضامن امنیت غذایی کشور محسوب می شود، از این رو حمایت دولت در بخش نوسازی ناوگان کشاورزی و  دسترسی به تکنولوژی روز دنیا در جهت تحقق شعار سال  امری ضروری است.

بنابر آمار اعلامی فائو سالانه ۳۰ تا ۳۵ درصد محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره هدر می رود، درحالی‌ که با نوسازی مکانیزاسیون تا حدی جلوی دورریز گرفته می شود که این امر در خودکفایی محصولات استراتژیک تاثیر بسزایی دارد.

در همین ارتباط کریم ذوالفقاری رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع وزارت جهاد گفت: با توجه به اهمیت موضوع برداشت غلات به ویژه گندم به عنوان راهبردی ترین محصول تولیدی،  برنامه‌ریزی‌های مدونی به منظور ساماندهی ناوگان ماشینی برداشت غلات و کلزای کشور صورت گرفته است. در طرح نوسازی و جایگزینی کمباین‌های فرسوده  شاهد کاهش درصد افت و ریزش معناداری در محصول برداشت شده خواهیم بود. با اولویت‌بندی به عمل آمده در سال ۱۴۰۳ پیش بینی می شود که ۱۰۰۰ دستگاه انواع کمباین غلات به ناوگان برداشت اضافه گردد.

متوسط عمر کمباین در کشور ۱۳ سال به بالاست

در ادامه علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: امکان توسعه مکانیزاسیون کشاورزی بدون منابع مالی و اعتبارات وجود ندارد، از این رو نوسازی ناوگان مکانیزاسیون نیازمند حمایت از کشاورزان و بهره برداران است.

او با بیان اینکه نوسازی ناوگان مکانیزاسیون در کاهش هدررفت ضایعات تاثیر بسزایی دارد، افزود: ناوگان فرسوده کشاورزی کارایی ندارد به طوریکه کشاورزان هرچقدر هزینه کنند، نتیجه مطلوبی عایدشان نمی شود. گرچه توان تولید کمباین های پیشرفته را نداریم و از طرفی واردات هم بسیار گران تمام می شود، اما نوسازی مکانیزاسیون در تحقق شعار سال بواسطه کاهش دورریزها تاثیر بسزایی دارد. به عنوان مثال وقتی ۴ تن در هکتار گندم تولید می شود، اما بواسطه ریزش ۱۰ درصد آن هدر می رود، لذا برای تحقق شعار سال و جهش تولید باید جلوی دورریز گرفته شود.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه سرمایه گذاری مناسبی در تراکتور و کمباین نداریم، افزود: بنابر آمار متوسط عمر کمباین در کشورما ۱۳ سال به بالاست و از طرفی واردات محدود تکاپوی نیاز کشور را نمی دهد. از این رو دسترسی به تکنولوژی روز دنیا به منظور ایجاد رقابت نیازمند برنامه ریزی است.

او با انتقاد از نرخ بالای سود تسهیلات در بخش کشاورزی گفت: علی رغم آنکه سود تضمینی کشاورزان ۱۵ تا ۲۰ درصد است، اما کشاورزان برای خرید تراکتور و ادوات کشاورزی باید برای دریافت تسهیلات سود ۲۳ درصدی پرداخت کنند، درحالی‌که اگر بدنبال افزایش بهره وری و تحقق شعار سال هستیم، باید تسهیلات با نرخ بهره پایین در اختیار کشاورزان قرار بگیرد.

۳۰۰ هزار دستگاه تراکتور در بخش کشاورزی باید نوسازی شود

قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: بنابر آمار وزارت جهاد ۳۰۰ هزار دستگاه تراکتور بدلیل عمر بالای ۱۳ تا ۱۴ سال باید از مزارع خارج و نوسازی شوند.

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی بیش از ۲۱ هزار تن گندم توسط شبکه تعاون روستایی فارس
  • گندمکاران چشم انتظار اعلام جایزه تحویل گندم
  • تاخیر در رهاسازی آب و خسارت به محصولات کشاورزی + فیلم
  • اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی زراعی جاری
  • اعلام قیمت خرید تضمینی ۱۲ قلم محصول اساسی زراعی
  • قیمت تضمینی ۱۲ محصول کشاورزی اعلام شد
  • نرخ فعلی خرید گندم مورد رضایت کشاورزان نیست
  • نرخ فعلی خرید تضمینی گندم با میزان تورم هم‌خوانی ندارد
  • نوسازی ناوگان مکانیزاسیون راه‌حلی مناسب برای تحقق خودکفایی محصولات استراتژیک
  • پیش بینی خرید تضمینی ۸۰۰هزار تن گندم از کشاورزان کرمانشاه