Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-29@06:53:48 GMT

قدرت نظامی چین چالشی برای آمریکا

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۳۹۱۹۴

قدرت نظامی چین چالشی برای آمریکا

به گزارش ایرنا، ارتش آزادیبخش خلق چین (PLA) علاوه بر کمیسیون مرکزی نظامی و چندین واحد جزئی زیر نظر آن، دارای پنج شاخه نیروی زمینی، دریایی، هوایی، موشکی و حمایت استراتژیک است. ارتش آزادیبخش خلق چین بزرگترین نیروی نظامی جهان است و دومین بودجه بزرگ دفاعی جهان را دارد. ارتش چین یکی از سریعترین نیروهای مدرنیزه و سومین قدرت نظامی جهان به حساب می اید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش «Global Fire Power» پایگاه ویژه رصد قدرت های نظامی جهان براساس آمار سال ۲۰۲۱ میلادی و بر اساس تعداد نظامیان در حال خدمت، نیروهای احتیاط، نیروهای هوایی، زمینی و دریایی و تعداد فرودگاه های قابل استفاده نشان می دهد ارتش های آمریکا، روسیه و چین به ترتیب در رتبه های اول، دوم و سوم قرار دارند.

بر اساس این گزارش، جمعیت چین یک میلیارد و ۳۹۴ میلیون نفر است که از این تعداد ۷۵۳ میلیون نفر نیروی انسانی فعال هستند .شمار نیروهای نظامی در حال خدمت چین ۳ میلیون و ۳۵۵ هزار تن و نیروهای احتیاط  آن ۵۱۰ هزار نفر هستند.

ارتش چین بیش از ۳ هزار و ۲۶۰ هواپیمای نظامی از جمله یک هزار و ۲۰۰ جنگنده و ۳۷۱ هواپیمای تهاجمی دارد و همچنین دارای ۹۰۲ بالگرد نظامی از جمله ۳۲۷ بالگرد تهاجمی است.

این ارتش ۳ هزار و ۲۰۵ تانک و بیش از ۳۵ هزار دستگاه خودروی زرهی دارد. همچنین بیش از یک هزار و ۹۷۰ تانک خودکششی، یک هزار و ۲۳۴ توپخانه میدانی و ۲ هزار و ۲۵۰ سامانه موشک انداز در اختیار دارد.

از نظر قدرت دریایی، ناوگان دریایی چین متشکل از ۷۷۷ شناور دریایی است که شامل دو ناو هواپیمابر، ۷۹ زیردریایی، ۵۰ ناوشکن، ۴۶ ناوچه و ۳۶ کشتی مین روب است.

با این حال وزارت دفاع آمریکا در گزارشی آورده است که چین هم اکنون در حوزه‌های مشخصی مثل کشتی‌سازی از آمریکا پیش افتاده است. چین بزرگ‌ترین ناوگان در جهان را دارد، به‌طوری که رزم ناوهای این کشور حدوداً ۳۵۰ ناو و زیردریایی شامل ۱۳۰ شناور پهن پیکر است که در مقام مقایسه باید گفت نیروی دریایی آمریکا تا سال ۲۰۲۰ شامل حدود ۲۹۳ ناو بوده است.

آخرین گزارش کنگره آمریکا از قدرت نظامی چین که بتازگی منتشر شده است ،رشد انفجاری ارتش آزادیبخش خلق را در دو دهه گذشته، به ویژه در سیستم های موشکی جدید نیروی دریایی و پیشرفته نشان می دهد.   بر اساس این گزارش، چین نیروی دریایی خود را به عنوان بزرگترین نیروی دریایی جهان ارزیابی می کند و پیشرفت های عمده ای در زرادخانه موشک های معمولی و هسته ای چین شکل گرفته است.


چشم انداز ارتش چین؛ ارتشی در کلاس جهانی

«شی جین پینگ» رییس جمهوری چین در سال ۲۰۱۷ میلادی دو هدف اصلی شامل «تکمیل مدرنیزاسیون ارتش تا سال ۲۰۳۵» و تبدیل ارتش چین به یک ارتش «در کلاس جهانی»  تا سال ۲۰۴۹ میلادی را تعریف کرد. پنتاگون در گزارش خود می افزاید: مطمئن نیست دقیقا "کلاس جهانی" در عمل تحقق یابد اما مطمئن است که چین قدرت نظامی خود را نشان نمی دهد ولی برای پیشبرد سیاست خارجی حزب کمونیست از جنبه های نظم بین المللی آن را تقویت می کند.

بخشی از ایجاد نفوذ جهانی، چین را قادر به حمایت از نیروهای نظامی خود دور از خانه می کند. این کشور در حال حاضر دارای یک پایگاه نظامی در جیبوتی و همچنین پروژه های زیربنایی متعدد غیرنظامی در منطقه اقیانوس هند است.

پنتاگون ارزیابی می کند که چین احتمالا امکانات تدارکات نظامی اضافی در میانمار، تایلند، سنگاپور، اندونزی، پاکستان، سریلانکا، امارات متحده عربی، کنیا، سیشل، تانزانیا، آنگولا و تاجیکستان را ارزیابی می کند اما کارشناسان شک و تردید دارند که بسیاری از این کشورها به ویژه همسایگانی مانند سنگاپور، اندونزی و میانمار مایل به میزبانی چین باشند.

نیروی دریایی قدرتمند

اما قابل مشاهده ترین تلاش های چین برای تقویت توان دفاعی خود در شرق آسیا و جهان، نیروی دریایی آن کشور است.براساس گزارش های منتشر شده چین با  برخورداری از حدود ۳۵۰ ناو و زیردریایی بزرگترین نیروی دریایی جهان است در حالی که آمریکا حدود ۲۹۳ ناو و زیردریایی دارد.

نیروی دریایی چین در حال حاضر دارای ۱۳۰ کشتی جنگی بزرگ است. رشد نیروی دریایی این کشور توسط بزرگترین ظرفیت کشتی سازی در جهان و سلاح ها و سنسورهای مدرن پشتیبانی می شود. انتظار می رود که دومین هواپیمای جنگی ساخته شده در داخل کشور در سال ۲۰۲۳ آماده شود و اولین کشتی خود را با توانایی حمل و نقل قابل توجه به آب بیاندازد.

کارشناسان معتقدند چین برای بازدارندگی مداخله جویی قدرت های خارجی مانند ایالات متحده، در حال گسترش زرادخانه خود از موشک های بالستیک و کروز مبتنی بر زمین است که می تواند علاوه بر اهداف نزدیک، به جزیره گوام به عنوان قلمرو آمریکا هم برسد.

بر اساس گزارش ها، چین دارای یک هزار و ۲۵۰ موشک بالستیک و کروز زمینی با برد پنج هزار و ۵۰۰ کیلومتر، ۶۰۰ موشک برد کوتاه و ۱۵۰ موشک برد متوسط ‌هسته ای است.  اعتقاد بر این است که برخی از موشک های برد متوسط چین مانند موشک پیشرفته DF-۲۶، قادر به تغییر سریع بین کلاهک های متعارف و هسته ای هستند.

بودجه دفاعی کمتر از آمریکا

بودجه دفاعی و متوسط ‌هزینه های سالانه ارتش چین حدود ۱۷۸ میلیارد دلار آمریکا است که فقط یک و نیم درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور است. به نظر می‌رسد که چین عجله‌ای برای ایجاد و افزایش قدرت نظامی خود نداشته باشد. این کشور فاصله طولانی تا تبدیل شدن به دومین قدرت برتر نظامی جهان یعنی پشت سر گذاشتن روسیه دارد، اما فقط یک سوم آمریکا در بخش نیروهای مسلح خود هزینه می‌کند.  

بودجه دفاعی چین در سال 2021 با حفظ روند رشد مناسب ​​و ثابت،  نسبت به سال 2020 میلادی، 6.8 درصد افزایش یافت آنگونه که "وو چیان" سخنگوی وزارت دفاع چین گفته است بودجه نظامی سال 2021 میلادی به طور عمده در زمینه های اجرای پروژه های مهم بر اساس چهاردهمین برنامه پنج ساله ارتش؛ تسریع در به روز رسانی تسلیحات؛ تسریع در تغییر روش تمرینات نظامی و ایجاد سیستم پرورش استعدادهای نظامی و در نهایت بهبود رفاه زندگی و درآمد افسران و سربازان به کار گرفته خواهد شد.

چین معتقد است در حال حاضر، عوامل بی ثبات کننده و  نامعلوم در امنیت بین المللی بیش از پیش برجسته شده است با توجه به شرایط پیچیده کنونی باید توان دفاعی کشور تقویت شود. 

استراتژی نظامی چین صلح جویانه و دفاعی است.این کشور اعلام کرده است هرگز از توان هسته ای خود علیه هیچ کشوری استفاده نمی کند مگر اینکه مجبور شود در مقام دفاع بر آید، «شی جین‌پینگ» رییس جمهوری این کشور هم بارها تاکید کرده است که مسئله مهم ایجاد یک قدرت نظامی بازدارنده استراتژیک با توانمندی در سطح بالا است.

برچسب‌ها چین ایالات متحده آمریکا موشک بالستیک موشک

منبع: ایرنا

کلیدواژه: چین ایالات متحده آمریکا موشک بالستیک چین ایالات متحده آمریکا موشک بالستیک موشک اخبار کنکور نیروی دریایی نظامی جهان قدرت نظامی یک هزار ارتش چین هسته ای بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۹۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوضاع رژیم اسرائیل؛جنگ از بیرون و هرج‌ و مرج از داخل

به اعتقاد یک تحلیلگر صهیونیست، رژیم اشغالگر قدس با وضعیت بغرنج بی سابقه‌ای مواجه شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، یاهال زامیر در یادداشتی در روزنامه زامان اسرائیل نوشت: اسرائیل با اختلافات سیاسی حادی مواجه است، تا چند صباحی پیش این تصور وجود داشت که در زمان جنگ باعث شکل گیری وحدت و هم پوشانی می‌شود، هر اسرائیلی می‌داند که ما در زمان جنگ اختلافات و بهانه‌های خود را به کناری می‌گذاشتیم و تمام توان خود را برای دفاع از خود بسیج می‌کردیم، بعد از آغاز جنگ برای ما رخدادهای پیش از جنگ هیچ اهمیتی نداشت، اما جنگ شمشیرهای آهنین (جنگ غزه) این قاعده را از بین برده است.

در اینجا باید یادآور شوم که در ماه‌های جولای و اوت رخدادهای مربوط به کودتای قضایی گسل‌‌هایی را در داخل یگان‌های ارتش اسرائیل به وجود آوردند، از آن زمان به بعد ضعف نیروهای نظامی ما برای دشمنان اسرائیل هم کاملا هویدا شد.

در آن زمان سرتیپ ایپال گلعادی رئیس سابق شعبه برنامه ریزی راهبردی ارتش اسرائیل معنی و مفهوم این مسئله را تشریح کرده و گفته بود: از دیدگاه ائتلاف حاکم نیاز به انجام این کودتای قضایی توجیه خوبی حتی درباره خطر جنگ علیه دشمن قدرتمند خارجی هم محسوب می‌شود، این کار حتی باید به بهای تضعیف قدرت ما انجام شود، این روند ما را به این نقطه هم خواهد رساند و تلفات شدیدی به ما وارد خواهد کرد.

این دقیقا همان چیزی بود که ما در ماه‌های اخیر هم شاهد آن هستیم، از آن بدتر اینکه ما فقط با حماس جنگیدیم و حزب الله وارد صحنه جنگ نشده است.

اگر رویکرد و نگاه ائتلاف این چنین باشد این سئوال در اوج جنگ مطرح می‌شود که آیا کابینه، از جنگ برای تضعیف دموکراسی استفاده می‌کند؟ این یک‌‌ ایده ترسناک است، من مطمئن هستم هر اسرائیل که این پرسش را می‌خواند ترجیح می‌دهد که از ادامه مطالعه مطلب صرف نظر کرده و بعد از این حتی به این مسئله هم فکر نکند.

با این حال من باز هم یک گام به جلو می‌روم. زمانی که حماس حمله رعب انگیز خود را انجام و طوفانی عاطفی و ذهنی شدیدی در اسرائیل به راه انداخت، هدف اصلی و محوری‌اش آن بود ـ و هست ـ که دردی ویرانگر و مستمر و احساسی شوک آور را به ما وارد کرده و این تصور را در ناخودآگاه ما بازگرداند که قادر به کنترل سرنوشت ما هست، این البته سوای خشمی است که از ما داشته و انتقامی است که می‌خواست از ما بگیرد.

این طوفان هنوز به پایان نرسیده است، طوفان هفتم اکتبر به پایان نرسیده است، در ناخودآگاه جمعی ما هنوز در حال وزیدن است و تا به امروز هم ادامه دارد.

اما ظاهرا همه ما در این طوفان قرار نداریم.

مدت کوتاهی بعد از حمله حماس، مشخص شد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و متحدینش در ائتلاف هدف اصلی و بزرگشان یعنی تخریب دموکراسی را فراموش نکرده‌اند.

از دیدگاه نتانیاهو و ایتمار بن گویر، جنگ و شرایط شکل گرفته منجر به تفکیک مقاومت مدنی و سازمانی علیه آنها شده و فرصت نادری را برای پیشبرد کودتایشان فراهم کرده است، در اینجا حق داریم که این پرسش را مطرح کنیم که آیا نتانیاهو و بن گویر و آریه درعی فرصت تضمین شدن کابینه‌ای بدون رقیب را از دست خواهند داد؟

در بخش دیگری از این مقاله آمده است: براساس برداشتی که من پیدا کرده ام، واقعیت جدیدی در سال گذشته در اسرائیل شکل گرفت اما حوادث جنگ باعث شد تا درک این تحول برای ما دشوار شود.

هدف نتانیاهو و بن گویر همچنان همان قبلی باقی مانده است، ائتلاف به دنبال مستحکم تر کردن جایگاه خود در قدرت است و در این راستا تلاش می‌کند تا قدرت صرفا در اختیار یک جریان سیاسی واحد قرار بگیرد، در واقع تلاش برای تحقق قدرت فراگیر و قدرت مطلق است.

ائتلاف نتانیاهو و بن گویر امروز خطرناک تر از دوره پیش از جنگ است یکی به این دلیل که امروز هواداران افراطی این جریان مسلح شده‌اند و دوم پدیدار شدن استفاده وحشیانه و ویرانگر از ارتش اسرائیل و نادیده گرفتن تلفات انسانی منجر به آن است.

زامیر که سابقه حضور به عنوان یکی از افسران عالی رتبه در یگان 8200 ارتش رژیم صهیونیستی راهم  دارد، در پایان آورده است، به طور خلاصه من معتقدم که ائتلاف حاکم به هرج و مرج عمومی نزدیک می‌شود، در این رابطه از سلاح و خشونت هم استفاده می‌کند، به نحوی که دیگر امکان دموکراسی یا انتخابات آزاد در اینجا وجود نداشته باشد، ما بیشتر از آنچه تصور می‌کنیم به این سناریو نزدیک هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دیدار نوروزی فرماندهان نظامی با قالیباف
  • استقبال از پرچم رضوی در عرشه ناوشکن دنا
  • هشدار جدی مقام بلندپایه نظامی ایران به دشمنان؛ در جنگ نرم و فضای مجازی دستتان را کوتاه می کنیم
  • اوضاع رژیم اسرائیل؛جنگ از بیرون و هرج‌ و مرج از داخل
  • بازدید فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش از بندر امیرآباد
  • ابابیل ۵، از آخرین دستاورد‌های قدرت پهپادی جهان
  • بیانیه ارتش سوریه درباره حمله هوایی آمریکا به دیرالزور
  • ۶ عملیات جدید ارتش یمن علیه اهداف آمریکایی و انگلیسی
  • ناوگروه ۹۵ نیروی دریایی ارتش در اسکله منطقه سوم دریایی نبوت پهلو گرفت
  • حمله به پایگاه هوایی نیروی دریایی پاکستان در بلوچستان