Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@19:21:21 GMT

طرح دوگانه اروپا برای تقابل با چین در ایندوپاسیفیک

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۴۳۱۱۸

طرح دوگانه اروپا برای تقابل با چین در ایندوپاسیفیک

اتحادیه اروپا با هدف تقابل با نفوذ چین در منطقه ایندوپاسیفیک طرحی را تصویب کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، اتحادیه اروپا امروز (دوشنبه) طرحی را در راستای افزایش نفوذ در منطقه ایندو پاسیفیک در دستور کار قرار داد. این برنامه از امنیت تا بهداشت و در راستای حفظ منافع قاره سبز و تقابل با قدرت فزاینده چین تدوین شده، هرچند مقامات اروپایی اصرار دارند که این راهبرد اقدامی علیه پکن نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتحادیه اروپا به رهبری آلمان، فرانسه و هلند برای تحقق این هدف به دنبال افزایش روابط با کشورهایی مانند هند، ژاپن و استرالیا است.

وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بیانیه ای با تاکید بر اینکه این طرح "ضد چین" نیست تاکید کردند: اتحادیه اروپا باید تمرکز راهبردی، حضور و اقداماتش در منطقه ایندو پاسیفیک را افزایش  دهد.

این سند 10 صفحه ای پس از راهبرد ماه سپتامبر منتشر شده که در آن وزرای خارجه در ویدئو کنفرانسی بر تلاش برای همکاری بیشتر با شرکای هم سو در منطقه ایندوپاسیفیک تاکید کرده بودند.

این طرح به معنای افزایش حضور دیپلماتیک در موضوعات منطقه ایندوپاسیفیک و سرمایه گذاری بیشتر در این منطقه و همچنین افزایش حضور امنیتی مانند اعزام کشتی ها به دریای چین جنوبی است.

هرچند اتحادیه اروپا مدعی است که این طرح ضد چین نبوده اما آنچه مشخص است پس از افزایش حضور چین در این منطقه و تلاش آمریکا برای تقابل با این حضور به نظر اروپا نیز قصد دارد از متحد قدیمی خود حمایت کند؛ اقدامی که دلیل عمده آن حضور فردی مانند جو بایدن به عنوان رئیس جمهوری آمریکاست. بایدن پس از حضور در کاخ سفید بر تلاش برای احیاء ائتلاف آمریکا با متحدان قدیمی خود تاکید کرد و به نظر توانسته در موضوع کنترل چین نظر مسماعد مقامات اروپایی را جلب کند.

البته این ائتلاف به این معنا نیست که اروپا به طور کامل از چین روی گردانده باشد. موسسه آمار اتحادیه اروپا امروز (دوشنبه) اعلام کرد که چین در سال گذشته با پیشی گرفتن از آمریکا به بزرگترین شریک تجاری اتحادیه اروپا تبدیل شد.

چین پس از غلبه بر بحران ناشی از ویروس کرونا پس از سه ماهه دوم توانست در پایان 2020 رتبه اول را به خود اختصاص دهد.

فروش محصولات اروپایی به طور خاص در حوزه های خودرو و کالاهای لوکس افزایش یافت و در طرف مقابل صادرات چین به اروپا در زمینه تجهیزات پزشکی و الکترونیک بسیار پررنگ بود.

آمریکا پس از آن شاهد کاهش رتبه خود بود که چین و اروپا از طریق تسهیل قرارداد سرمایه گذاری بلند مدت بین خود به دنبال دسترسی بهتر شرکتهای اروپایی به بازار چین هستند.

به گزارش یورواستات حجم تجارت با چین در سال 2020 به 711 میلیارد دلار رسید درحالیکه میزان مبادلات اروپا و آمریکا 673 میلیارد دلار بوده است.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار چین اتحادیه اروپا اخبار چین اتحادیه اروپا اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۳۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت

به گزارش صدای ایران از انتخاب،«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز در جلسه عمومی پارلمان اروپا در استراسبورگ درباره پاسخ ایران به اقدامات اسرائیل گفت: حمله ایران علیه اسراییل در ۱۳ آوریل بی‌سابقه بود. هیچ گاه، پیشتر اتفاق نیفتاده بود. اولین باری است که ایران به طور مستقیم از خاک خود اسراییل را با صد‌ها پهپاد و موشک هدف قرار می‌دهد.

بورل در ادامه اشاره کرد که حمله ایران به اهدافی دراسرائیل، پس از حمله تل آویو علیه ساختمان کنسولگری ایران در دمشق رخ داد که اتحادیه اروپا آن را محکوم کرده بود.

بورل اقدام ایران را «نشان‌دهنده وخیم‌تر شدن شرایطی بسیار متشنج در منطقه دانست.»

او در ادامه گفت: ما، همگی حمله ایران را محکوم کرده و تعهدمان نسبت به امنیت اسراییل را اعلام کردیم. درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد.

بورل با دفاع از سیاست‌های تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران گفت: تحریم‌ها ابزار مهمی هستند و ما از آنها برای فرستادن پیام مهمی به ایران درباره فعالیت‌های آن در زمینه اشاعه تسلیحات کشتار جمعی با هدف ثبات‌زدایی در منطقه، استفاده کرده‌ایم.

او افزود: اگرچه، باید بدانیم که تحریم‌ها به تنهایی یک سیاست نیستند. تحریم‌ها ابزاری برای اتخاذ یک سیاست هستند. تحریم به خودی خود، ایران را باز نمی‌دارد. این باید پس از سال‌ها تحریم بین‌المللی مشخص باشد. ایران به همراه کره شمالی، کشور‌هایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آنها اعمال شده است. تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند و باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت. اقدام دیپلماتیک باید از اهمیت برابری برخوردار باشد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بیان کرد: زمان دیپلماسی و حداکثر تلاش‌های دیپلماتیک برای اقدام به آرام کردن وضعیت است. زمان درخواست از همه برای ایفای نقش فرارسیده است. اتحادیه اروپا و کشور‌های عضو آن با بازیگران مهم در تماس هستند، چراکه اتحادیه اروپا کانال‌های ارتباطی با تمامی طرفین را باز نگه می‌دارد.

او در بخش دیگری از اظهاراتش مطرح کرد: غزه کانون تنش‌های منطقه است. تمامی بهت و حیرتی که منطقه و سراسر جهان را فراگرفته، از آن نشات می‌گیرد.

بورل افزود: ما باید با در نظر داشتن تمامی درگیری‌هایی که آن‌جا رخ می‌دهد، تعهد مطلق‌مان به دفاع و موجودیت اسراییل، همچنین هزینه انسانی درگیری‌هایی که آن‌جا رخ می‌دهد، بتوانیم در منطقه صلح و ثبات ایجاد کنیم.

او با تاکید بر اهمیت راهکار «دو دولتی» برای حل‌وفصل مسلئه فلسطین گفت: صدای اروپا باید صدای منطق باشد که تلاش می‌کند رنج انسانی را کاهش دهد و به دنبال صلحی پایدار باشد که از نظر ما، تنها از طریق روندی سیاسی حاصل می‌شود که به راهکار دو دولت منجر می‌شود.

دیگر خبرها

  • استانداردهای دوگانه پارلمان اروپا در قبال تحولات منطقه
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: تحریم‌ها ایران را نمی‌ترساند
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • تحولات اوکراین|توقع کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • تهیه فهرستی از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه صنایع پهپادی و موشکی ایران
  • ‌درخواست «بورل»برای کاهش تنش در منطقه