Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-25@14:33:38 GMT

فوت دوبرابری افراد مشکوک به کرونا در قم

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۴۳۲۴۰

فوت دوبرابری افراد مشکوک به کرونا در قم

به گزارش همشهری آنلاین، «روز گذشته متاسفانه تعداد فوتی‌ها در قم دو رقمی شد. ۱۰ بیمار فوت کردند و نزدیک به دو برابر این آمار، فوت مشکوک داشتیم.» این دو جمله نماینده مرکز بهداشت در جلسه شورای اطلاع رسانی قم تعجب اعضای شورا و خبرنگاران را برانگیخت. محمدتقی سلطانی، مدیرگروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت قم که در جلسات قبلی گزارش مفصلی از وضعیت شیوع کرونا را ارائه می‌کرد، در این جلسه به گونه‌ای صحبت کرد که دلخوری متولیان بهداشت و درمان را تداعی می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون سیاسی و امنیتی استاندار قم هم برای دلجویی از نماینده مرکز بهداشت گفت: آقای سلطانی، جنس و رفتار و میزبانی این ویروس و اپیدمی بودن آن و طولانی شدن زمان شیوع را خوب می‌داند و طوری صحبت کرد که انگار ناامید و دلخور است. نباید ناامید بشویم و باید تا پای جانمان فداکاری و مجاهدت کنیم.

بیمارستان‌ها در حال تکمیل است

دلخوری سربازان سلامت از وضعیت کنونی، بی‌دلیل نیست. آنها از یک سو به صورت مستقیم با بیماران مبتلا به کرونا ارتباط دارند و می‌بینند که کرونا، تخت‌های بیمارستان را یکی یکی فتح کرده؛ از سوی دیگر شاهد عادی‌انگاری در جامعه و بی‌توجهی به محدودیت‌های اعلام شده هستند. نکته‌ای که آقای سلطانی در ادامه جلسه به آن اشاره کرد و گفت: بیمارستان‌های قم در حال تکمیل است و وضعیت شیوع ویروس کرونا مناسب نیست. بارها فریاد زدیم و گفتیم که در زمان مناسب باید اطلاع رسانی انجام شود. زمانی که اولین مورد کرونای انگلیسی در قم مشاهده شد در جلسه شورای اطلاع رسانی مصوباتی داشتیم که درست اجرا نشد.

وی افزود: مردم همچنان توجه جدی به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ندارند. شهرداری قم اعلام کرده که روزبازارها تعطیل است ولی متاسفانه این مراکز و برخی پاساژها فعال هستند.

مدیرگروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت قم تاکید کرد: کرونای برزیلی و آفریقایی بیخ گوش ماست. اگر الان رعایت نکنیم باید شاهد فاجعه انسانی باشیم. با ویروس نمی‌شود ملاحظه کاری کرد. باید قاطعانه رفتار کرد تا جان مردم را حفظ کنیم.

سلطانی با بیان این که طی ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱۲۰۰ بیمار مشکوک را شناسایی کردیم، گفت: باید بیشتر از موج‌های قبلی برای مدیریت بیماری ویروس کرونا تلاش کنیم.

آفت ملاحظه‌کاری

معاون سیاسی و امنیتی استاندار قم هم در این جلسه پیک چهارم شیوع کرونا و عادی‌انگاری در جامعه را غم‌انگیز توصیف کرد و افزود: بخشی از عادی انگاری، ریشه فرهنگی دارید و متاسفانه تا خودمان در عمق طوفان و مصیبت نیافتیم کمتر درک می‌کنیم. وقتی امر به معروف می‌کنیم عده‌ای پرخاشگری می‌کنند.

بیژن سلیمان‌پور تاکید کرد: در پیک‌های قبلی خوب مدیریت کردیم ولی در پیک چهارم همه استان‌ها درگیر شدند.

وی محافظه کاری و ترس را از جمله دلایل اجرانشدن محدودیت‌های اعلام شده ذکر کرد و گفت: ما در اوج بحران هستیم و ممکن است دانشگاه علوم پزشکی و ما در جاهایی محافظه کاری کرده باشیم. دانشگاه علوم پزشکی هر جا که بخواهد تعطیل بشود را رسما اعلام کند که اجرایی شود. در ستاد مبارزه با کرونا هم باید محکم و استوار این بحث انجام شود.

کد خبر 596105 برچسب‌ها كروناويروس استان قم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس استان قم مرکز بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۳۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی، در روز جهانی مبارزه با مالاریا (۲۵ آوریل مصادف با ششم اردیبهشت)، از مالاریا به عنوان بیماری انگلی شایع در جهان نام برد و گفت: حذف و ریشه کنی مالاریا یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت است.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وضعیت شیوع مالاریا در ایران، گفت: این بیماری در سال‌های دور شیوع گسترده‌ای در کشور داشت، اما با بهبود وضعیت بهداشت در مناطق روستایی و آندمیک مالاریا و تلاش کارشناسان بهداشت محیط و شبکه‌های بهداشتی در سالیان اخیر تا آستانه ریشه کنی مالاریا پیش رفت.
به گفته طبرسی، روند ریشه کنی مالاریا در چند سال گذشته به علت همسایگی با کشور‌های مالاریا خیز در حاشیه جنوب شرقی کشور (افغانستان و پاکستان)، شیوع کرونا و اختصاص تمام ظرفیت شبکه‌های بهداشتی به کنترل کرونا دچار اختلال شد به نحوی که امسال آمار مبتلایان به مالاریا افزایش داشته است.
این متخصص بیماری‌های عفونی گفت:در یک سال گذشته در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی، شاهد افزایش موارد ابتلا بودیم که وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل و ریشه کن کند.
انتقال بیماری فقط از طریق پشه آنوفل است و فرد به فرد صورت نمی‌گیرد. به این معنا که در مناطقی که این پشه وجود ندارد حتی اگر فرد مبتلا به مالاریا وجود داشته باشد بیماری منتقل نمی‌شود.
مناطق آندمیک مالاریا در ایران، محدود به استان‌های جنوب شرقی هم مرز با افغانستان و پاکستان است و شیوع و عدم کنترل مناسب مالاریا در این کشور‌ها و وجود مراودات با ایران باعث انتقال مالاریا در استان‌های جنوب شرقی کشور شده است.
افرادی که از مناطق غیرآندمیک به مناطق آندمیک مالاریا سفر می‌کنند باید نکات ایمنی و حفاظتی را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری رعایت کنند و با هماهنگی مراکز بهداشتی، داروی پیشگیری از ابتلا به مالاریا مصرف کنند.

دیگر خبرها

  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است
  • هشدار وزارت بهداشت غزه درباره شیوع بیماری‌های واگیردار
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا