Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-24@00:08:55 GMT

نکات تغذیه‌ای برای روزهای کرونایی

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۴۴۴۲۹

یک متخصص تغذیه بر توجه به مسائل تغذیه‌ای در دوران بحرانی کرونا تاکید کرد. ناطقان: شهاب اولیایی، رژیم شناس و متخصص تغذیه اظهار کرد: با گسترش ویروس کرونا، اهمیت تغذیه برای سلامتی بدن بیشتر نمایان می‌شود. در این شرایط باید به دو نکته مهم توجه کنیم؛ در مرحله اول باید با رعایت همه دستورالعمل‌های بهداشتی از ابتلا به این ویروس پیشگیری کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع همیشه پیشگیری، مقدم تر و کم هزینه‌تر از درمان است.

او افزود: در مرحله دوم، موضوع تقویت سیستم ایمنی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. زمانی که ویروس واد بدن شد، مشخص نیست که بدن به کدام سمت حرکت می‌کند و هنوز ابعاد این ویروس شناخته شده نیست. در واقع تعدادی از افراد این بیماری را با حداقل عوارض و برخی با سطح شدید تجربه می‌کنند. در هر دو صورت باید تقویت سیستم ایمنی را به شدت جدی گرفت.

این متخصص تغذیه بیان کرد: نکته مهم در تقویت سیستم ایمنی بدن، تغذیه صحیح است که رعایت تنوع، تعادل و تناسب را در دریافت مواد مغذی شامل می‌شود. بدن نیاز دارد همه مواد غذایی را به تعادل، تنوع و تناسب دریافت کند. برخی مواد مغذی مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی نقش پررنگ تری در سیستم ایمنی بدن دارند که کمبود آن‌ها می‌تواند بدن را در معرض تهدید این سیستم قرار دهد. ویتامین C از جمله ویتامین‌های مهم محسوب می‌شود.

اولیایی گفت: نقش اسید چرب امگا ۳ را می‌توان هم ردیف ویتامین C دانست که از اهمیت بالایی برخوردار است. طبق آزمایش صورت گرفته؛ افرادی که اسید چرب امگا ۳ در خون آن‌ها بالا بوده، تا چهار برابر مرگ و میر کم می‌شود که عکس این موضوع هم صدق می‌کند. از جمله منابع تامین اسیدچرب امگا ۳ می‌توان به ماهی،گردو، روغن کلزا، روغن و دانه‌های کتان اشاره کرد.

او تاکید کرد: از مکمل‌های غذایی اسیدچرب امگا ۳ می‌توان روزانه یک عدد مکمل مصرف کرد. ویتامین C را میتوان از نمنابع مختلف مانند تخم مرغ، شیرغنی شده یا نور آفتاب تامین کرد.

این مشاور تغذیه در خصوص دیگر منابع تقویت کننده سیستم ایمنی بدن تصریح کرد: ویتامین  A را می‌توان در هویج، کلم، انبه و کره غنی شده؛ ویتامین E در کدو حلوایی، مغز‌ها و زیتون، ویتامین ۶B در گوشت سینه مرغ، حبوبات، گوشت بوقلمون، ماهی، جگر و موز، آهن در گوشت، جگر، خشکبار و مغزها، روی در حبوبات و دانه کدو و سلنیوم در ماهی، سبوس، گندم و برنج برای بدن تامین کرد. دریافت پروتئین حیوانی، گیاهی، حبوبات و مغز‌ها برای بدن بسیار حائز اهمیت است.

اولیایی گفت: تامین آب و مایعات کافی برای بدن به خصوص در این شرایط از اهمیت بالایی برخوردار است. مصرف کافی آب و مایعات می‌تواند از طریق مختلف در تقویت سیستم ایمنی بدن کمک دهنده خوبی باشد.

او افزود: نوشیدن آب کافی از غلظت خون و لخته شدن آن پیشگیری می‌کند. در واقع در بسیاری از مرگ و میر‌های ناشی از کرونا، سکته‌های قلبی ناشی از وجود لخته‌های خونی بعد از ابتلا به کرونا ایجاد شده است. افرادی که به میزان کافی یعنی حداقل ۲ لیتر آب در طول شبانه روز مصرف می‌کنند؛ کمتر دچار غلظت خون می‌شوند.

اولیایی ادامه داد: در دوران ابتلا به کرونا برخی افراد تب و بدن درد دارند. این تب بدن را با تعریق مواجه می‌کند و بدن را به سمت کم آبی می‌برد. از طرفی در دوران بیماری، کم اشتهایی ایجاد شده و بدن تمایل زیادی به مصرف غذا و مایعات ندارد.

این متخصص تغذیه مطرح کرد: باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که مصرف چای، قهوه و نسکافه آب بدن را تامین نمی‌کند. می‌توانید از طریق مصرف آب، سوپ، آب سبزیجات، آب طبیعی میوه‌ها و شیر؛ بدن را پر آب کنید. ویتامین C می‌تواند نقش بسیار مهمی برای سلامت کلی بدن و در شرایط فعلی کرونا داشته باشد. شما می‌توانید روزانه ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی گرم از قرص جوشان ویتامین C یا مکمل‌های دیگر مصرف کنید.

او تاکمید کرد: بیماران مبتلا به سنگ کلیه در صورتی که منع مصرف مکمل‌های این ویتامین را دارند؛ حتما با پزشک خود مشورت کنند. طبق آخرین تحقیق صورت گرفته؛ مشخص شده است که مصرف چای سبز تا حد بسیار خوبی از ابتلا پیشگیری می‌کند و روند درمان و بهبودی بیماری کرونا را تسریع می‌بخشد.

کدام موارد در تضعیف سیستم ایمنی نقش دارند؟

اولیایی گفت: توصیه می‌شود از مصرف دخانیات به خصوص در این دوران حساس به شدت پرهیز کنید، سیگار، قلیان و همه این موارد مشابه می‌توانند وضعیت ریه را در معرض خطر بیشتر قرار دهند. نه تنها می‌تواند باعث ابتلا شود؛ بلکه وضعیت ابتلا را خطرناک‌تر هم می‌کند. تا حد امکان از مصرف غذا‌های فرآوری شده، رستورانی، کنسروی، حاوی مواد نگه دارنده، فست فود‌ها و تنقلات بی ارزش خودداری کنید. سعی کنید غذا‌ها را به صورت کاملا پخته و بهداشتی مورد مصرف قرار دهید.

اوافزود: از جمله موارد تکمیل کننده اصول تغذیه و مورد توجه؛ خواب کافی و استاندارد است. سعی کنید ۶ تا ۸ ساعت در طول شبانه روز خواب با کیفیت داشته باشید. کم یا بدخوابی‌ها باعث ضعف سیستم ایمنی بدن خواهد داشت. پرهیز از استرس‌ها و مدیریت آن در این شرایط حساس بسیار حائز اهمیت است. انجام ورزش‌های روزانه و سبک در کنار موارد توصیه شده بسیار مهم است. اما از انجام ورزش‌های سنگین، حضور در باشگاه‌های ورزشی‌ و تجمعات به شدت پرهیز کنید. در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، حتی از انجام ورزش سبک هم پرهیز کنید.

اولیایی در پایان تصریح کرد: در صورت ابتلا به بیماری‌های عفونی از جمله کرونا؛ فقط استراحت کنید و تحت هیچ عنوان در اماکن عمومی حاضر نشوید. به این نکته مهم توجه داشته باشید که تغذیه اصولی در کنار موارد دیگر مانند رعایت دستورالعمل های بهداشتی، ورزش، استراحت، پرهیز از استرس و نکات توصیه شده؛ می‌توانند نقش مهم و مثبتی برای حفظ سلامتی بدن داشته باشند. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: نکات تغذیه‌ای ، روزهای کرونایی ، دوران بحرانی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: نکات تغذیه ای روزهای کرونایی دوران بحرانی تقویت سیستم ایمنی سیستم ایمنی بدن متخصص تغذیه ویتامین C نکته مهم امگا ۳

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۴۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قند خون با مصرف یک سبزی معطر

آفتاب‌‌نیوز :

جعفری از سبزی‌های بسیار مفید است و خواص زیادی برای بدن دارد. در این مطلب به خواص سبزی جعفری اشاره می‌کنیم.

گیاه جعفری بی‌نهایت مفید بوده و حاوی ترکیباتی است که می‌توانند از شما در برابر سرطان دفاع کرده و سیستم ایمنی‌تان را تقویت کنند. جعفری دارای ویتامین‌های C، K و A بوده و مواد معدنی زیادی مانند آهن، کلسیم و پتاسیم دارد. این گیاه بیشتر از آنچه اکثر مردم فکر می‌کنند مغذی است. در ادامه به برخی خواص جعفری اشاره می‌کنیم

۱. جعفری و کاهش التهاب

جعفری برای افرادی که آرتروز دارند بسیار مفید است، چون روغنی دارد که ضدالتهاب بوده و می‌تواند به میزان قابل توجهی از التهاب کاسته و درد مفاصل را تسکین بدهد.

۲. جعفری منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌ها

جعفری منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که با آسیب‌های سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند. آنتی‌اکسیدان‌های جعفری شامل لوتئین است که با استرس اکسیداتیو oxidative stress در بدن مبارزه می‌کند. جعفری منبع خوبی از ویتامین‌های A و C است که این دو نیز خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند.

لوتئین Lutein: یک آنتی‌اکسیدان در برخی مواد غذایی مثل سبزیجات برگ‌دار و تیره رنگ مانند کلم برگ و کاهو با برگ‌های سبز تیره یافت می‌شود.

استرس اکسیداتیو oxidative stress: همان پیروزی رادیکال‌های آزاد بر دفاع آنتی اکسیدانی بدن است و به نوعی به حمله‌های بیولوژیک به ارگانیسم بدن تعبیر می‌شود. به بیان دیگر، استرس اکسیداتیو عدم تعادل میان تولید رادیکال‌های آزاد و دفاع‌های آنتی اکسیدانی تعریف می‌شود.

۳. جعفری به پاکسازی طبیعی بدن کمک می‌کند

جعفری می‌تواند به عملکرد کبد کمک کرده و دفع طبیعی سموم از بدن را بهبود بدهد. جعفری حاوی دو ترکیب به نام‌های آپی ژنین Apigenin و میریستیسین myristicin (نوعی روغن فرار در جعرفی) است که تولید آنزیم‌های کبد را افزایش می‌دهند.

آپی ژنین Apigenin: آنتی اکسیدانی که در بسیاری از گیاهان و سبزیجات یافت می‌شود.

۴. جعفری و خاصیت آنتی باکتریال

جعفری، منبع عالی یک آنتی باکتریال به نام کلروفیل* Chlorophyll است که با باکتری‌های بدن مبارزه کرده و می‌تواند عفونت را متوقف کند. جعفری برای نابود کردن باکتری‌های داخل دهان که باعث بد بود شدن آن می‌شوند نیز مفید است، بنابراین جویدن جعفری بعد از غذا می‌تواند کمک کند تنفس‌تان بد بو نشود.

کلروفیل Chlorophyll: یا سبزینه رنگدانه‌ای سبز رنگ است که در اکثر گیاهان یا خزه‌ها یافت می‌شود.

۵. جعفری و کنترل دیابت

در طب سنتی ترکیه از جعفری برای درمان دیابت استفاده می‌شود، چون توانایی این گیاه در کنترل قند خون توسط آزمایشات علمی‌ثابت شده است. محققان، جعفری را روی موش‌هایی که دیابت داشتند تست کردند و دریافتند مصرف جعفری طی یک دوره‌ی یک ماهه توانسته بود قند خون را کاهش بدهد.

۶. جعفری و کاهش ریسک سرطان

مصرف منظم جعفری می‌تواند ریسک سرطان را هم کاهش بدهد. جعفری دارای مقادیر زیادی فلاوونوئید (رنگدانه گیاهی) به نام آپی ژنین است که گفته می‌شود به پیشگیری از سرطان‌هایی مانند سرطان پوست، سرطان سینه و سرطان پروستات کمک می‌کند. آپی ژنین هم نوعی آنتی‌اکسیدان است که خاصیت ضدالتهابی دارد.

۷. جعفری محافظ قلب و رگ‌های خونی

جعفری برای نابود کردن باکتری‌های داخل دهان که باعث بد بود شدن آن می‌شوند نیز مفید است، بنابراین جویدن جعفری بعد از غذا می‌تواند کمک کند تنفس‌تان بد بو نشود.

اسیدآمینه‌ای به نام هوموسیستئین Homocysteine وجود دارد که می‌تواند به قلب و رگ‌های خونی آسیب بزند و جعفری می‌تواند با آن مبارزه کند. جعفری حاوی مقدار مناسبی از اسید فولیک است که از مقدار هوموسیستئین‌های مضر در خون کم می‌کند. این اتفاق می‌تواند در کمک به پیشگیری از سکته‌ی مغزی و حمله‌ی قلبی مفید باشد.

۸. جعفری و تقویت استخوان‌ها

تنها دو قاشق چای‌خوری جعفری بیشتر از ۱۵ درصد از نیاز روزانه‌ی شما به ویتامین K را تأمین می‌کند. بدن از ویتامین K برای تولید پروتئینی به نام اوستئوکلسین استفاده می‌کند. اوستئوکلسین در پروسه‌ی استخوان سازی و تقویت آن‌ها کاربرد دارد. ویتامین K مانع تجمع کلسیم در بافت‌های بدن می‌شود. اگر تجمع کلسیم در بافت‌های بدن زیاد شود می‌تواند بیماری‌های قلبی و عروقی ایجاد کند.

استئوکلسین Osteocalcin: مهمترین پروتئین غیر کلاژنی در ماتریکس استخوان است که دارای قابلیت اتصال به کلسیم است.

۹. جعفری و تقویت سیستم ایمنی

جعفری دارای عناصری است که سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند. کلروفیل موجود در جعفری با عفونت‌های باکتریایی و قارچی مبارزه می‌کند. ویتامین A، تأثیرگذاری سلول‌های سفید خون را بهبود بخشیده و خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن نیز به مبارزه با سرطان و حتی علائم پیری کمک می‌کند.

۱۰. جعفری و پیشگیری از سنگ کلیه

جعفری ادرارآور است، یعنی پروسه جریان مایعات را در بدن بهتر می‌کند. این تأثیر کمک می‌کند از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری شود و مایعات زیادی در بدن جمع نشود. بهبود جریان مایعات در بدن به مبارزه با سنگ صفرا و عفونت‌های ادراری نیز کمک کرده و از نفخ زیاد هم پیشگیری می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود
  • معجزه انبه برای سلامت بدن
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • ‌توزیع بیش از یک میلیون مکمل آهن در مدارس دخترانه فارس
  • ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند
  • مصرف این مواد غذایی به جلوگیری و متوقف کردن ریزش مو کمک می‌کند
  • ضرورت مصرف مکمل‌ها در زمان‌های مشخص برای بهبود جذب آن‌
  • نقش فندق در کاهش ریسک ابتلا به سرطان
  • ویژگی‌های یک بشقاب غذای سالم
  • کاهش قند خون با مصرف یک سبزی معطر