Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند دو گونه جدید از بندپایان را در خراسان جنوبی کشف و نامگذاری کرد. ‏

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر جواد نوعی عضو هیئت علمی دانشکده ‏کشاورزی دانشگاه بیرجند با اعلام خبر کشف و نامگذاری دو گونه جدید از بندپایان در خراسان جنوبی گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده مربوط به طرح‌های ‏پژوهشی روی گونه‌های جانوری مربوط به بندپایان و عنکبوت مانند‌ها در شهرستان بیرجند، دو گونه جدید از ‏زیر رده کنه‌ها با نام ترومبال چهکندنسیس (‏Trombella chahkandensis Noei,۲۰۲۱ ‏) و ‏آکیمنوترومبیوم صبوریی (‏Achaemenothrombium saboorii Noei,۲۰۲۱ ‏) در استان خراسان ‏جنوبی کشف و به دنیا معرفی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به محل کشف این دو گونه اشاره کرد و افزود: گونه اول از روستای چهکند و گونه دوم از ‏روستای رچ، خراشاد، گیوک و چهارده از توابع شهرستان بیرجند، مرکز استان خراسان جنوبی کشف شد. ‎

عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند عنوان کرد: اسم گونه اول از محل کشف آن روستای چهکند و اسم گونه ‏دیگر به افتخار پروفسور علیرضا صبوری نامگذاری شده است. ‏

دکتر نوعی در توضیح کشف خود خاطر نشان کرد: گونه‌های کشف شده از دشمنان طبیعی آفات کشاورزی محسوب ‏می‌شوند که در کنترل بیولوژیک آفات گیاهی باعث کنترل آفات زیان‌آور کشاورزی شده و همچنین باعث ‏عدم استفاده از سموم برای کنترل آفات خواهند شد. ‏

وی تأکید کرد: نتایج این تحقیق در مجالت معتبر علمی به نام‎ Biologia ‎و International Journal of Acarology ‏ به ترتیب درکشور آلمان و انگلستان چاپ و منتشر شد. ‏

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: گونه جانوری حیات وحش زیست بوم دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند جواد نوعی دانشگاه بیرجند عضو هیئت علمی دو گونه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۴۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف جانوری با «170 چشم» در سواحل چین (+عکس)

بر اساس مطالعه ای که در 12 آوریل در مجله معتبر Zoosystematics and Evolution منتشر شد، محققان در سال 2023 از خط ساحلی سنگی Huidong در چین بازدید کردند تا حیات دریایی در منطقه جزر و مدی را بررسی کنند.

به گزارش فرادید، در این مطالعه، محققان سه کرم کوچک و «مسطح» پیدا کردند. آنها با نگاهی دقیق‌تر به این حیوانات دریایی متوجه شدند که گونه جدیدی را کشف کرده‌اند که قبلا به صورت علمی توصیف نشده است؛ جانوری که نامش را Prosthiostomum huidongense یا کرم پهن دریایی هویدونگ گذاشته‌اند.

طبق این مطالعه، طول کرم‌های پهن دریایی می‌تواند به حدود نیم اینچ برسد. آنها بدنی بیضی شکل و دراز با انتهای گرد دارند. تصاویر منتشر شده توسط محققان شکل کلی بدن و رنگ صورتی کرم‌ها را نشان می‌دهد.

بر اساس این مطالعه، گونه جدید مانند سایر کرم‌های مسطح دریایی هم‌خانواده، دارای دستگاه تناسلی نر و ماده است. اما نکتۀ جالب توجه این است که به گفته محققان، کرم‌های پهن دریایی Huidong حداقل 170 چشم روی سر خود دارند. اکثر این چشم‌ها، یعنی دست‌کم 140 تای آن‌ها، در نواری رنگین‌کمانی‌شکل در نزدیکی بالای سرشان قرار گرفته‌اند.

بقیه چشم‌ها، یعنی بین 30 تا 40 تای آنها نیز در یک محیط  Vشکل معکوس به صورت جداگانه گروه‌بندی شده‌اند. این چشم‌ها مانند نقاط سیاه کوچک به نظر می‌رسند و تا حدی شبیه به خال‌های روی بدن کرم‌ها هستند.

نقاط سیاه و پررنگ در تصویر سمت راست چشم‌های جانور هستند؛ در نمودار سمت چپ محل دقیق چشم‌ها در بدن جانور مشخص شده است.

گونه جدید جزء گروهی از کرم‌های مسطح دریایی است که معمولاً به آنها پلی‌کلاد می‌گویند. پلی‌کلادها کرم‌هایی شکارچی هستند که از سخت‌پوستان، صدف‌ها و دیگر جانوران دریایی تغذیه می‌کنند. کرم‌های مسطح دریایی Huidong در زیر صخره‌ها در منطقه جزر و مدی ساحلی یافت شدند.

محققان گفتند که این گونه جدید را بر اساس منطقه Huidong که در آن کشف شد و تا کنون تنها منطقه‌ای که در آن یافت شده است، نامگذاری کرده‌اند. تجزیه و تحلیل DNA نشان داد که گونه جدید حداقل 20 درصد واگرایی ژنتیکی با سایر گونه‌های مرتبط دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • راهپیمایی مردم بیرجند در حمایت از عملیات وعده صادق و مردم غزه+ فیلم و عکس
  • دو مدال طلای جهانی بر گردن دانشجوی مخترع دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
  • افزایش بیش از ۵ درصدی شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی
  • تظاهرات مردمی در حمایت از عملیات وعده صادق، فردا در بیرجند
  • اعزام ۱۱ کاروان حج تمتع از خراسان جنوبی
  • آتشکده نهبندان در صدر جدول بارندگی‌های خراسان جنوبی
  • شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی بالاتر از میانگین کشوری
  • کشف جانوری با «170 چشم» در سواحل چین (+عکس)
  • نمایش شکوه اقتدار نیروهای مسلح در بیرجند + تصویر
  • برگزاری رژه نیروهای مسلح خراسان جنوبی