Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-03-19@07:56:24 GMT

نشانه‌های نرمش در وین پدیدار شد

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۴۶۰۰۵

آفتاب‌‌نیوز :

ایالات متحده و ایران به نقطه پایان دادن به اختلافات‌شان بر سر توافق هسته‌ای نزدیک‌تر شده‌اند، توافقی که دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین ایالات متحده آن را کنار گذاشته بود. واشنگتن گفت وگوها را سازنده توصیف کرده و جمهوری اسلامی ایران نیز نشان داده، آمادگی دارد در خصوص جزئیات مربوط به چگونگی احیای توافق صحبت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ شبکه خبری بلومبرگ، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده روز یکشنبه به فاکس نیوز گفت: مذاکرات در وین سازنده بوده است، به این معنا که تلاش واقعی در آنجا انجام شده و قدرت های جهانی بر بازگرداندن توافق بر اساس" پایبندی در برابر پایبندی " متمرکز شده اند.

اظهارات وی پس از آن بیان شد که عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه و مذاکره کننده اصلی ایران، با بیان اینکه فهم جدیدی در مذاکرات در حال شکل گیری است و ایران کار بر روی متن پیش نویس کامل برای مذاکره کنندگان را آغاز می کند، امید تازه ای را به روند روز شنبه وارد کرد.

مذاکره کنندگان که شامل اتحادیه اروپا و روسیه و چین می شود نیز گفته اند که رایزنی ها در هفته جاری ادامه می یابد. هرچند که این مذاکرات پس از حمله هفته گذشته به تاسیسات غنی سازی نطنز که گفته می شود کار اسرائیل بوده است، از خط خارج شده بود.

تهران نیز در واکنش به این اقدام که آن را تروریسم هسته ای خوانده است غنی سازی خود را تا ٦٠ درصد افزایش داد. تصمیمی که از سوی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا مورد انتقاد قرار گرفت.

ایران خواهان این است که ایالات متحده صدها تحریم اعمال شده ای را که ترامپ از سال ۲۰۱۷، بعد از روی کار آمدنش علیه اقتصاد این کشور اعمال کرده، از بین ببرد. همچین تهران اصرار دارد که امریکا باید این اقدامات را پیش از موافقت ایران مبنی بر بازگشت به فعالیت های هسته ای ذیل مفاد برجام، انجام دهد.

جیک سالیوان روز یکشنبه همچنین گفت: تحریم ها زمانی لغو می شوند که ایالات متحده به وضوح اطمینان داشته باشد که جمهوری اسلامی غنی سازی هسته ای خود را کاهش می دهد و فعالیت های اتمی اش را به شدت محدود می کند.

بلومبرگ در ادامه گزارش خود ادعای روز یک شنبه روزنامه فایننشال تایمز مبنی بر اینکه مقامات ارشد عربستان سعودی و ایران در حال مذاکره در بغداد برای اصلاح روابطشان هستند را یک نشانه آشکار دیگر از کاهش تنش ها دانست و افزود: این روزنامه در گزارش خود به گفته های سه مقام ناشناس استناد کرده است. به گفته جوست هیلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در گروه بحران بین المللی، گزارش های این نشست نشان می دهد که چگونه یک تغییر عمده در سیاست های ایالات متحده تحت هدایت بایدن و قصد او برای ورود مجدد به توافق هسته ای اصلی ۲۰۱۵ "سیگنال روشنی" را به عربستان سعودی مبنی بر این ارسال کرده این کشور مجبور است تقاضاهای خود در خصوص گسترش مفاد توافق هسته ای را لغو کند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: این واقعیت، سعودی ها را متوجه کرد که آنها از همان ابتدا از حمایت دیپلماتیک ایالات متحده برخوردار نخواهند شد. اگر توافق هسته ای با موفقیت احیا شود، گفت‌وگوهای اولیه می تواند زمینه را برای رایزنی سطح بالاتر میان ایران و عربستان در مورد مسائل منطقه ای فراهم کند.

عباس عراقچی به تازگی گفت که ایران و آمریکا باید گام هایی را که هر یک از طرفین لازم است برای بازگشت به توافق ٢٠١٥ بردارند، مشخص کنند که شامل ارائه فهرستی کامل از تحریم هایی می شود که در دوران ترامپ اعمال شده است و جمهوری اسلامی تاکید دارد ایالات متحده باید آنها را لغو کند.

ارزیابی مثبت دیپلمات روس از روند مذاکرات وین

یک دیپلمات روس نیز خبر آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران در عراق را یک تحول مثبت از منظر مذاکرات جاری در وین توصیف کرد.

میخائیل اولیانوف نماینده دائم روسیه نزد سازمان های بین المللی در وین طی پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر به خبر توافق برای آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران در عراق واکنش نشان داد و نوشت: آیا این با واقعیت مطابقت دارد؟ اگر بله، از منظر مذاکرات جاری در وین با هدف احیای کامل اجرای برجام، شامل لغو تحریم های ایالات متحده یک تحول مثبت به شمار می آید.

به نوشته خبرگزاری ایسنا، اخیرا دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق از آزادسازی پول های بلوکه شده ایران در این کشور در فرآیندی یک ماهه خبر داده است.

تائید پیشرفت در وین

همچنین سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز درباره مذاکرات وین ابراز داشت: آنچه در وین در حال انجام است، گفت‌وگوهای فنی برای رفع تحریم‌های ظالمانه آمریکا و بازگشت ایالات متحده ذیل تعهداتش در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ است. پیشرفت‌هایی انجام شده ولی به معنای حل اختلافات نیست.

وی با بیان اینکه برای عدم فرسایشی شدن مذاکرات متون خود را ارائه کردیم و از طرف مقابل هم خواستیم وارد مصادیق و متون خود شود، عنوان کرد: در مرحله‌ای هستیم که موضوعات سخت و دشوار است ولی براساس مواضع رهبری به دنبال تامین منافع مردم هستیم و فکر می‌کنیم گفت‌وگوها در مسیر درستی قرار گرفته است.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۶۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) بهترین جت‌های جنگنده نیروی هوایی ارتش ایالات متحده

ناوگان جت‌های جنگنده نیروی هوایی ایالات متحده بدون شک یکی از پویاترین و قوی‌ترین‌ها در کل جهان است، با فهرستی حیرت انگیز و منحصربفرد از جت‌هایی که برای اهداف مختلف طراحی شده اند. از جدیدترین جت‌های جنگنده مانند اف-۲۲ رپتور تا جنگنده‌های چند منظوره قابل اعتمادی با کارنامه چند دهه‌ای مانند اف-۱۶ فایتینگ فالکون و اف-۱۵ ایگل، هر یک از این جنگنده‌ها چیزی روی میز گذاشته است.

به گزارش روزیاتو، تصمیم گیری در مورد اثرگذارترین هواپیمای ارتش ایالات متحده کار دشواری است، زیرا برنده بسته به طراحی، هدف و توانایی‌های عملیاتی هر کدام متفاوت خواهد بود. بهترین جت جنگنده در نبرد‌های تن به تن ضرورتاً بهترین جنگنده برتری هوایی نیست. وقتی عملیات‌های تهاجم زمینی در میان باشد، همه چیز تغییر می‌کند.

با این وجود، جت‌های جنگنده معدودی هستند که از بقیه متمایز بوده و در دسته بندی مختلف در صدر قرار می‌گیرند که آن‌ها را از دیگر جت‌های جنگنده در ناوگان هوایی ارتش ایالات متحده متمایز می‌کند. این مقاله نگاهی عمیق‌تر به بهترین جت‌های جنگنده نیروی هوایی ایالات متحده خواهد انداخت.

سریع‌ترین جت جنگنده در آسمان‌ها

جنگنده F-۱۵ Eagle ساخت کمپانی مک دانل داگلاس بدون شک سریع‌ترین جت جنگنده در ناوگان نیروی هوایی ایالات متحده است. این جنگنده در زمینه قابلیت‌های میدان نبرد می‌تواند از هر جت جنگنده دیگری در ناوگان هوایی این بخش از ارتش ایالات متحده پیشی بگیرد. این هواپیمای فوق العاده دارای حداکثر سرعت ماخ ۲.۵ است که آن را سریع‌تر از جت‌های دیگری مانند اف-۲۲ رپتور قرار می‌دهد که حداکثر سرعت آن ماخ ۲.۲ است.

این پرنده نظامی به عنوان سومین جت جنگنده سریع تاریخ هوانوردی نظامی جهان تاکنون شناخته می‌شود و در این زمینه تنها از نسخه رهگیر آزمایشی YF-۱۲ و برنامه پرنده نظامی با ارتفاع پرواز بالای SR-۷۱ Blackbird و البته جت‌های سوپرسونیک میگ-۲۵ و میگ-۳۱ قرار می‌گیرد. در حالی که میگ-۲۵ تنها در برخی از کشور‌ها مانند لیبی و سوریه در سرویس باقی مانده، میگ-۳۱ بخش مهمی از نیرو‌های هوافضای روسیه است و هنوز در این کشور فعال است.

اف-۱۵ به شدت مجهز به سلاح بوده و توانایی‌های خارق العاده‌ای دارد که آن را به یک جت جنگنده فوق العاده تبدیل می‌کند که دهه هاست در اوج باقی مانده است. قابلیت‌های خارق العاده اف-۱۵ را می‌توانید در جدول زیر ببینید:

علاوه بر این، اف-۱۵ ایگل بدون شک مدت‌های مدید دیگری در سرویس باقی مانده و تا دهه‌های آینده در ناوگان نیروی هوایی ایالات متحده حضور خواهد داشت. F-۱۵EX که جدیدترین نسخه این هواپیماست همچنان از خط تولید کمپانی بوئینگ خارج می‌شود و تسلیحات جدید و توانمندی‌های عملیاتی بهتر و پیشرفته تری دریافت می‌کند.

بهترین جنگنده برای نبرد تن به تن

وقتی به جت جنگنده در مفهوم سنتی آن فکر می‌کنید، اغلب تصویری از یک نبرد تن به تن بین دو هواپیما را تصور می‌کنید که در آن یکی برنده و دیگری بازنده می‌شود. در حالی که این موضوع در دوران جنگ جهانی اول و دوم صدق می‌کرد، این روز‌ها شرایط کاملاً متفاوت است، زیرا جنگنده‌ها برای گستره‌ای از اهداف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

با این وجود، باید همچنان در مورد جت جنگده آمریکایی که هنوز بهترین در زمینه نبرد تن به تن است گفت، زیرا دوئل‌های هوایی هنوز هم انجام می‌شوند. در این زمینه، هیچ جنگنده‌ای با اف-۲۲ رپتور ساخت کمپانی لاکهید مارتین برابری نمی‌کند.

اف-۲۲ با قدرت مانور و توانمندی‌های فوق العاده اش در میدان نبرد از دیگر جنگنده‌های ارتش ایالات متحده متمایز است که به آن امکان می‌دهد بسیار موثرتر و کارآمدتر از هر جنگنده‌ای دیگری پرواز کرده و با اهداف خود درگیر شود. در حالی که اف-۳۵ جدیدترین و پیشرفته‌ترین جت جنگنده چندمنظوره ارتش ایالات متحده است و برای انجام ماموریت‌های مختلف طراحی شده، اف-۲۲ رپتور با یک هدف واحد در ذهن طراحی شده است: اینکه بهترین جنگنده برتری هوایی باشد که تاکنون وارد آسمان‌ها شده است.

همچنین این هواپیما دارای تکنولوژی پیشرفته پنهانکاری است که آن را از دید رادار‌های دشمن مخفی نگه داشته و فرصت‌هایی برای شلیک و شکار اول را در اختیار آن قرار می‌دهد. این هواپیما به ۶ فروند موشک هوا به هوای AIM-۱۲۰C/D و یک جفت موشک هوا به هوای AIM-۹M/X Sidewinder مجهز است که بسیار دقیق و نقطه زن بوده و توسط سیستم آویونیک و عملیات بسیار پیشرفته اف-۲۲ شلیک می‌شوند که این جنگنده را به یک ماشین کشتار تبدیل می‌کند.

همه کاره‌ترین جنگنده

جدیدترین جنگنده‌ای که به نیروی هوایی ایالات متحده می‌پیوندد، جدیدترین طراحی بی نقص صورت گرفته توسط کمپانی لاکهید مارتین است و توانسته نیاز‌های سه بخش اصلی ارتش ایالات متحده را تامین کند. جنگنده F-۳۵ Lightning II با طراحی خیره کننده خود نه تنها به خاطر اینکه بسیار پیشرفته و توانمند است، بلکه به این خاطر که توانایی انجام تقریباً هر ماموریتی با دقت و کارآمدی بالا دارد از بقیه متمایز می‌شود.

این هواپیما پیشرفته‌ترین جنگنده‌ای است که تاکنون وارد سرویس نیروی هوایی ایالات متحده می‌شود و حتی چالش برانگیزترین ماموریت‌ها را نیز انجام می‌دهد. به گفته سازنده اش، اف-۳۵ برای مقابله با تهدید‌های نسل آینده سازگار شده، با تکنولوژی یکپارچه سازی شده‌ای که به آن امکان می‌دهد با فروند‌های دیگر برای پیدا کردن و هدف قرار دادن همزمان جنگنده‌های دشمن در ارتباط باشد.

اف-۳۵ پیشرفته‌ترین تکنولوژی پنهانکار جهان در یک جت جنگنده را دارد که آن را از دید رادار‌های دشمن مخفی نگه داشته و به آن امکان می‌دهد قابلیت فوق العاده انجام اولین شلیک را داشته باشد. با بیش از ۱،۰۰۰ فروندی که تاکنون ساخته شده و هنوز هم تولید آن ادامه دارد، اف-۳۵ تا دهه‌های آینده ستون فقرات نیروی هوایی ایالات متحده را تشکیل خواهد داد.

حرف پایانی

انتخاب کردن یک جت جنگنده خاص به عنوان بهترین جت در ناوگان هوایی ارتش ایالات متحده می‌تواند چالش برانگیز باشد، زیرا تقریباً تمام آن‌ها برای اهدافی متفاوت طراحی شده اند. به همین خاطر، جای تعجب ندارد که نیروی هوایی ایالات متحده تعداد زیادی از هر نوع از این جنگنده‌ها را در حالت آماده باش نگه می‌دارد تا برای هر سناریویی ابزار مناسب در اختیار داشته باشد.

دیگر خبرها

  • (تصاویر) بهترین جت‌های جنگنده نیروی هوایی ارتش ایالات متحده
  • آمریکا چقدر به اورانیوم روسیه وابسته است؟
  • بوی خون از نطق ترامپ
  • درخواست اسرائیل برای توافق تبادل اسرا با حماس/نرمش حماس در مذاکرات آتش‌بس/افزایش شمار شهدای غزه به ۳۱ هزار و ۶۴۵ تن
  • درخواست اسرائیل برای توافق تبادل اسرا با حماس/نرمش حماس در مذاکرات آتش‌بس
  • نرمش مشروط حماس در مذاکرات آتش‌بس
  • محور مذاکرات محرمانه ایران و آمریکا
  • روایت نیویورک‌تایمز از مذاکرات محرمانه ایران و امریکا
  • توافق غیررسمی ایران و آمریکا احیا می‌شود؟
  • از آخرین دور مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط چه می دانیم؟/ تلاش تهران و واشنگتن برای پرهیز از رویارویی مستقیم