Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۳۱ فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی، در تذکری با استناد به ماده ۱۴۲ آئین نامه داخلی مجلس، گفت: براساس این ماده همزمان با وصول طرح‌ها و لوایح توسط کمیسیون‌ها در صورت ضرورت و با تصویب کمیسیون اصلی، طرح یا لایحه به کارگروه کارشناسی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ارجاع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس موظف است متناسب با موضوع و مواد طرح یا لایحه کارگروهی جهت بررسی طرح یا لایحه ارجاعی، متشکل از کارشناسان آن مرکز و اشخاص حقیقی و حقوقی صاحب‌نظر اعم از نمایندگان فعلی و ادوار مجلس، کارشناس معاونت قوانین مجلس، دیوان محاسبات، مراکز علمی و پژوهشی حوزه و دانشگاه، دستگاه‌های اجرائی، بخش خصوصی و دستگاه‌های مرتبط با طرح یا لایحه، تشکیل دهد.

وی ادامه داد: ما مرکز قانونگذاری هستیم، وقتی مرکز پژوهش‌های قوه مقننه برخلاف آئین نامه عمل کند آیا می‌توانیم از سایر دستگاه‌ها تقاضا کنیم بر اساس قانون عمل کنند.

زنگنه یادآور شد: در طول یک سال گذشته ماده ۱۴۲ آیین نامه داخلی برای کدام یک از مسائل مهم کشور انجام شد؛ از آقای زاکانی تشکر می‌کنیم برای اینکه در قم به دنبال این هستند که در حوزه مسائل اسلامی گروه‌هایی را تشکیل دهند، اما وقتی مرکزی قانونی وجود دارد که افراد فرهیخته‌ای در آنجا مشغول هستند چرا اصرار به نهادسازی داریم، نیاز است نهاد‌های موجود تقویت شوند.

نماینده تربت حیدریه  تصریح کرد: زیاد کار کردن خوب نیست و مقام معظم رهبری در این رابطه فرمودند مردی و کاری، مرکزی و کاری؛ مرکز پژوهش‌های مجلس به این منظور تشکیل شده که نمایندگان و کمیسیون‌ها از لحاظ اطلاعات علمی تقویت کند، اما متاسفانه این امر مهم در مرکز کنار گذاشته شده اینکه در حوزه‌های انتخابیه مسئله چیست چه ربطی به مرکز پژوهش‌ها دارد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس یازدهم با بیان اینکه ما به دنبال کوچک سازی دولت هستیم، گفت: اما مرکزی در مجلس وجود دارد که دارد فربه و بزرگ می‌شود و ما هیچ جوابی برای این موضوع نداریم، از آقای زاکانی تقاضا داریم از ظرفیت‌های خوب و جوانان فرهیخته مرکز پژوهش‌ها استفاده کند و تمرکز خود را بر ماده ۱۴۲ آیین نامه داخلی بگذارند و امروز هم باید براساس مواد ۱۴۲ و ۱۴۳ آئین نامه داخلی به مجلس توضیح دهد تا مسائل در روال قانونی خود قرار گیرد.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: اظهارات شما در رابطه با ماده ۱۴۲ آیین نامه داخلی مجلس درست است و طرح‌ها و لوایح باید به کارگروه کارشناسی مرکز پژوهش‌ها ارائه شود، اما در این ماده آمده که در صورت ضرورت و با تصویب کمیسیون این موضوع انجام شود البته برخی کمیسیون‌ها این کار را انجام می‌دهند و اغلب کمیسیون‌ها باید نسبت به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در اصلاح آئین نامه یکی از درخواست‌ها این است که به ویژه طرح‌ها حتما باید در مرکز پژوهش‌های مجلس بررسی و سپس به مجلس ارائه شود امیدواریم با اصلاح آئین نامه بتوان این مهم را به پیش ببریم.

وی ادامه داد: تاکنون هیئت امنا مصوبه‌ای برای تغییر در تشکیلات مرکز پژوهش‌ها نداشته البته پیشنهادی مطرح شده، اما هنوز در دستورکار قرار نگرفته و آن را پیگیری خواهیم کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مجلس یازدهم صحن علنی مرکز پژوهش های مجلس مرکز پژوهش های مجلس مرکز پژوهش ها طرح یا لایحه کمیسیون ها نامه داخلی آئین نامه ماده ۱۴۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۰۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با تشکیل سپند شاهد پیشرفت فناوری‌های نو و بدیع در نیروهای مسلح خواهیم بود

به گزارش «نماینده»، وحید جلال زاده در مورد طرح تقویت و توسعه علوم پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند)، گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در نظارت‌ها و جلساتی که با ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت دفاع داشتند نسبت به تقویت و توسعه پژوهش، علوم و فناوری در حوزه های دفاعی و امنیتی ذیل موسسات تابعه وزارت دفاع به نتیجه رسید.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این خصوص دولت هم پیشنهاداتی ارائه کرد و در کمیسیون امنیت ملی با حضور دستگاه‌های مختلف بررسی‌های لازم صورت گرفت.

وی با اشاره به اینکه به منظور طراحی، ساخت، تولید، تأمین و پشتیبانی محصولات حوزه پدافند نوین سازمانی با عنوان سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی شکل گرفت، بیان کرد: این سازمان به همت شهید فخری‌زاده و با هدف دستیابی به فناوری‌های برتر مورد نیاز دفاعی و امنیتی در حال و آینده و با تأکید بر نوآوری و پشتیبانی از توسعه آن و در راستای غافلگیری فناورانه دشمن و پیشگیری از غافلگیری فناورانه کشور با تأکید بر مدیریت و دستیابی به فناوری‌های بدیع، نوظهور شالوده شکن و پرمخاطره و برترساز در حوزه‌های تهدیدهای نوین و نوپدید شکل گرفته است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به تصویب این طرح در صحن علنی امروز مجلس، تصریح کرد: امیدواریم با تشکیل این سازمان شاهد پیشرفت فناوری‌های نو و بدیع در نیروهای مسلح برای مقابله با تهدیدات دشمن باشیم.

دیگر خبرها

  • بررسی و تعیین تکلیف ۱۵ پرونده در کمیسیون ماده ۵ استان آذربایجان‌غربی
  • تصویب نخستین آیین‌نامه سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش پس از ۱۲ سال
  • اولویت‌ های حوزه حمل و نقل و مسکن بررسی شد
  • با تشکیل سپند شاهد پیشرفت فناوری‌های نو و بدیع در نیروهای مسلح خواهیم بود
  • ۷ مصوبه مهم مجلس برای فناوری‌های برتر مورد نیاز دفاعی و امنیتی
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی جزئیات طرح تشکیل «سپند» وزارت دفاع
  • بررسی جزییات طرح تشکیل «سپند» وزارت دفاع در دستور کار مجلس
  • آغاز جلسه علنی مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف / بررسی جزییات طرح تشکیل «سپند» وزارت دفاع
  • طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی سپند در دستورکار امروز مجلس
  • تاکید قالیباف بر اتفاق‌نظر دولت‌ومجلس برای مشکلات ارزی