Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-16@18:33:11 GMT

اختلال روانی محصول جدید بیماری کرونا

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۵۷۸۷۷

اخیرا گزارشی در نشریه وابسته به دانشگاه آکسفورد منتشر و نتایج بررسی سوابق بهداشتی ۲۳۶۳۷۹ بیمار مبتلا به  Covid-19 که طی یک سال گذشته آلوده شدند، اعلام گردید. همانطور که انتظار می‌رفت، اضطراب و اختلالات خلقی شایع‌ترین تشخیص‌ها برای این بیماران بود؛ به ترتیب ۱۷ و ۱۴ درصد از آنان دچار این مشکلات شدند. اما این مطالعه همچنین نشان داد که ۷ درصد از افرادی که دچار نوع شدید بیماری شده‌اند عوارضی مانند سکته مغزی را تجربه کرده و ۲ درصد نیز دچار زوال عقل شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در حالی که محققان تأکید کردند که علل خاص این تأثیرات طولانی‌مدت تا حد زیادی ناشناخته است، آنها اظهار می‌کنند برخی از این عوارض ممکن است با استرس، از دست دادن شغل یا تنهایی در طول قرنطینه در ارتباط باشد. آنها گفتند که در مورد عوارض روانی و عصبی باید تحقیقات گسترده‌تر وعمیق‌تری انجام شود و منابع بیشتری برای رسیدگی به این مساله بررسی و مطالعه شود.

پل هریسون ، استاد روانپزشکی و نویسنده اصلی این مطالعه گفت: اگرچه خطرات فردی برای بیشتر این نوع اختلالات اندک است اما به دلیل مقیاس گسترده همه‌گیری و اینکه بسیاری از این عوارض مزمن هستند ممکن است تأثیر در کل جمعیت برای سیستم‌های بهداشتی و مراقبت‌های اجتماعی بسیار مهم باشد. محققان همچنین داده های ۱۰۵۵۷۹ فرد مبتلا به آنفلوانزا و ۲۳۶۰۳۸ بیمار مبتلا به هرگونه عفونت دستگاه تنفسی را شناسایی و بررسی کردند. نتیجه حاکی از آن بود که حدود ۴۴ درصد از مبتلایان به کرونا بعد از بهبودی دچار بیماری های عصبی و مشکلاتی در حوزه بهداشت روان شدند و این در حالی است این رقم نسبت به مبتلایان آنفولانزا و دیگر عفونت های دستگاه تنفسی بیشتر و خطرناک‌تر است.

استاد مغز و اعصاب و علوم اعصاب شناختی دانشگاه آکسفورد نیز در این خصوص تاکید کرد: اگرچه ما می دانیم که ویروس می تواند به مغز دسترسی پیدا کند اما لزوما فقط نورون‌های مغزی مورد هدف این ویروس قرار نمی‌گیرند. ما باید توجه داشته باشیم که تأثیر ویروس را بر مجموعه مغز بررسی کنیم.

در ابتدای همه‌گیری، تعدادی از بیماران مبتلا به کرونا که علائم آنها در ابتدا خفیف بوده دچار مشکلات عصبی طولانی‌مدت شدند؛ همان چیزی که آنها به عنوان "مه مغز" یاد می‌کنند. در آن زمان هیچ مدرک قوی مبنی بر آلودگی مغز با ویروس کووید۱۹ وجود نداشت. با این حال، از آن زمان تاکنون چندین مطالعه انجام شده که نشان‌دهنده ارتباط بین Covid-19 و افزایش خطر ابتلا به اختلالات عصبی می‌باشد.

مطالعه منتشر شده در اکتبر گذشته نشان می‌دهد که حدود ۴ بیمار از ۵ بیمار بستری شده در بخش کرونایی‌ها دارای علائم عصبی از جمله درد عضلانی، سردرد، گیجی، سرگیجه و از دست دادن حس بویایی و چشایی هستند. مطالعه دیگری از ووهان چین -جایی که ویروس برای اولین بار ظاهر شد- نشان داد که ۳۶٪ از بیماران علائم عصبی (از سردرد گرفته تا اختلال هوشیاری) دارند. یکی از محدودیت‌های موجود در مطالعه آکسفورد این است که محققان فقط سوابق بیماران مبتلا به کووید۱۹ را که بستری شدند، تجزیه و تحلیل کرده و افراد آلوده اما بدون علائم را در نظر نمی‌گیرد.

این نقصان می‌تواند این پیام را داشته باشد که نتایج بدست آمده در خصوص مشکلات اعصاب و روان در بهبودیافتگان کرونا، یک نتیجه جامع نیست و نمی‌توان آن را به تمامی مبتلایان این ویروس نسبت داد. آنچه اکنون باید انجام دهیم همان است که ماههاست توسط کارشناسان و پزشکان تاکید می شود: پیشگیری از طریق رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و پیگیری وضعیت بهبودیافتگان این بیماری تا چندین ماه بعد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: اضطراب عقل آنفولانزا استرس سکته مغزی مشکلات ویروس کرونا بیماری کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۷۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال انتقال بیماری کریمه کنگو هنگام تکه‌تکه کردن گوشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ محمدباقر مهبودی با بیان اینکه احتمال انتقال این بیماری در هنگام ذبح دام نیز وجود دارد افزود: این بیماری، یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است که ناقل آن کنه است.

وی گفت: به دلیل افزایش فعالیت کنه‌ها در فصول بهار و تابستان، خطر آلوده شدن دام‌ها به این ویروس و در نتیجه احتمال ابتلای انسان به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو افزایش می‌یابد.

مهبودی با تأکید بر اینکه کشتار دام‌ها، حتی دام‌های اهدایی توسط خیرین و نذورات باید در کشتارگاه و با رعایت مسائل بهداشتی انجام شود افزود: در زمان ذبح دام و تماس با لاشه آن و همچنین در زمان قطعه‌قطعه کردن گوشت، از وسایل حفاظت فردی بخصوص دستکش استفاده شود.

وی با تأکید بر اینکه انجماد گوشت بلافاصله بعد از ذبح، ویروس را از بین نمی‌برد، افزود: لاشه دام تازه ذبح‌شده باید حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود تا ویروس‌های احتمالی موجود در آن از بین برود.

کارشناس بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر هشدار داد: در سفر به مناطق روستایی، از تماس با دام‌ها خودداری شود و همچنین از جدا کردن کنه‌ها از روی پوست دام‌ها و له کردن آنها با دست خودداری شود.

دیگر خبرها

  • برگزاری نشست فصلی ترجمان دانش در دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • مواد شوینده‌ خانگی چه ضرری برای سلامت ما دارند؟
  • بی حسی در اندام بدن که باید آن ها را جدی بگیرید
  • اختلال در سامانه نسخ الکترونیک بیمه سلامت
  • توصیه‌هایی برای پیشگیری از بیماری‌های شایع در فصل بهار/ از آلرژی فصلی تا ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا
  • بیشتر کودکان مبتلا به سندرم داون دچار آپنه خواب هستند
  • اکثر کودکان مبتلا به سندرم داون دچار آپنه خواب هستند
  • این بیماری هنوز دنیا را تهدید می‌کند؟
  • آبله یک تهید برای جهان؟
  • احتمال انتقال بیماری کریمه کنگو هنگام تکه‌تکه کردن گوشت