Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-25@20:33:05 GMT

وقتی همدلی در ماه مهانی خدا مرز نمی‌شناسد

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۵۹۱۴۳

وقتی همدلی در ماه مهانی خدا مرز نمی‌شناسد

«مثل ماه» دومین سالی است که با کوله‌باری از تجربیات سال گذشته از شبکه سوم سیما میهمان لحظه‌های افطار روزه‌داران شده اما آنچه «مثل ماه» را از سایر برنامه‌هایی از این دست در دیگر شبکه‌ها متفاوت می‌کند حضور افرادی است که برای اولین‌بار در قاب تلویزیون دیده می‌شوند.

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو- عباس اسماعیل گل؛ سالی دیگر ورق خورد و لحظه‌هایی ناب به بهانه رمضان میهمان شهرمان شد، آغازی برای افطار‌ها و سحر‌هایی سرشار از فرصت ناب بندگی، و «مثل ماه» چه ساده و صمیمی در این دقایق نورانی به میهمانی خانه‌های ما آمده تا ما را همراه روایت آدم‌هایی کند که هر کدام سینه‌ای دارند پر از ناگفته‌ها و ناشنیده‌ها.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«مثل ماه» دومین سالی است که با کوله‌باری از تجربیات سال گذشته از شبکه سوم سیما میهمان لحظه‌های افطار روزه‌داران شده تا قصه‌های تازه‌ای از امیدها، تلخی‌ها و شادکامی‌ها و شکست‌ها و پیروزی‌ها، فداکاری‌ها و ایثار‌ها را حکایت کند. اما شاید آنچه «مثل ماه» را از سایر برنامه‌هایی از این دست در دیگر شبکه‌ها متفاوت می‌کند حضور افرادی است که برای اولین‌بار در قاب تلویزیون دیده می‌شوند.


«مثل ماه»، اما امسال حوزه فعالیت خود را وسیع‌تر کرده و با دعوت از میهمانانی از دیگر کشور‌ها که به نوعی ربط و اتصال فرهنگی و دینی با ما دارند سعی در ایجاد رابطه‌ای عاطفی بین مردم کشور ما با آن‌ها دارد تا به این شیوه نشان دهد که همدلی و مهربانی هیچ حد و مرزی نداشته و می‌تواند بهترین نقطه اتصال مردمان در تمام دنیا باشد.


در این راستا این برنامه در اولین قسمت خود به سراغ پدر و مادر رقیه کریمی دانشجوی افغان که در حادثه تروریستی به همراه تعدادی دیگر از دوستانش در دانشگاه کابل به شهادت رسیدند رفته تا واسطه‌ای برای شنیده شدن صدای پدرومادر‌هایی شود که مظلومانه فرزندان خود را که هر کدام امید‌هایی برای بالندگی خانواده و کشورشان بودند را از دست داده‌اند و در کنار آن برای تأثیرگذاری بیشتر از نماهنگ و گزارشی مرتبط با موضوع نیز بهره گرفت.


البته این برنامه صرفا سعی در درآوردن اشک مخاطب به بهانه تأثیرگذاری بیشتر نداشته و از طرفی به بهانه مناسبتی بودن خود را پایبند به چارچوب و قانون خاصی نمی‌کند، گرچه تمام آیتم‌های برنامه از تیتراژ گرفته تا کلیپ‌ها همه با وسواس ویژه‌ای با توجه به موضوعات انتخاب شده‌اند، تیتراژی خلاقانه از ترکیب موسیقی و تصاویری که آن هم سیر روایی خود را دنبال می‌کند و ظاهرا دو تیتراژ متفاوت با صدای گرشا رضایی و محسن چاوشی برای ابتدا و انتهای برنامه در نظر گرفته شده است.


شاید در نگاه اول ایده این برنامه تکراری و تقلیدی به نظر برسد، اما سبک روایی و داستانی تجربه تازه‌ای در برنامه‌سازی مناسبتی است که در این برنامه به کار گرفته شده به شیوه‌ای که موضوع اصلی و روایت محوری هر برنامه در قالب یک تعلیق داستانی از ابتدا تا انتها پیش رفته تا داستان با همان جذابیتی که آغاز شده به پایان رسیده و مخاطب را تا پایان‌بندی با خود همراه کند.

و البته رسالت بوذری که در حوزه برنامه‌های معارفی نیز چهره آشنایی است در این برنامه نیز همچون سال گذشته به نوعی با حفظ فاصله خود با سوژه و رعایت اخلاق حرفه‌ای اجازه می‌دهد که افراد خود روایتگر و راوی داستان‌های زندگی خود باشند که از آنجایی که این نوع اجرا و حضور در بطن ماجرا‌هایی داستان‌گونه متفاوت از اجرا‌های گذشته اوست، این فرم اجرا یقینا تجربه‌ای جدید را برای او رقم زده است و البته همه این اتفاقات در راستای فضاسازی اتفاقات برنامه در دکوری ساده و گرم شکل می‌گیرد.


مثبت نگری، امیدواری، مهربانی، بخشش و توکل کلیدواژه‌های اصلی و محوری «مثل ماه» است که به کارگردانی «پیام ابراهیم پور» و «هادی آشتیانی» به روی آنتن شبکه سه رفته و هر کدام را در قالب حکایتی شنیدنی از زبان میهمانان می‌شنویم.


گرچه «مثل ماه» با اضافه کردن آیتم‌ها، نماهنگ‌ها و گزارش‌های مرتبط با موضوعات و حال و هوای روحانی و عرفانی لحظات افطار روال برنامه را از گفتگو محوری صرف خارج کرده و با مهارت در قصه‌گویی به شیوه‌ای نو در بیان روایت زندگی افراد پرداخته، اما باید دید تا مثل ماه تا پایان ماه مبارک رمضان چگونه خواهد توانست تا مخاطبان را همچنان با خود همراه کرده و در میدان رقابت با برنامه‌های مناسبتی این ماه موفق عمل کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مثل ماه افطار شبکه سه رسالت بوذری مثل ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۹۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: اگرچه فراگیری همدلی با کودکان مهارتی بسیار مهم و ضروری است، اما بسیاری از خانواده‌ها با آن غریبه‌اند و آگاهی از آن ندارند.

سمیه سلیمانی در گفت و گو با ایسنا، مهارت‌های زندگی را لازمه بهزیستی دانست و افزود: فراگیری آشنایی با مهارتی تحت عنوان «همدلی» یا به عبارتی درک احساس دیگران ضروری است.

وی با بیان اینکه روانشناسان از سال ۱۹۵۷ تلاش داشتند تا دریابند منشاء همدلی کجاست و چگونه می‌توان فرزندان همدل‌تری تربیت کرد، اظهار کرد: بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده مشخص شد در کنار عواملی چون نظم و انضباط، گرمی و عشق در رابطه، صبوری، تأیید و تشویق و تنبیه به موقع والدین، بهترین پیش‌بینی کننده همدلی در مردان و زنان ۳۰ ‌ساله رابطه‌ای بود که آن‌ها در ۵ سالگی با والدین خود داشتند.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی بیان کرد: در این تحقیقات مشخص شد هرچه رابطه والدین و فرزندان در سنین دبستان خوب و صمیمی‌تر باشد، کودکان، همدلی (توانایی درک احساسات و عواطف دیگران و دیدن دنیا از زاویه دید آن‌ها) را بهتر یاد می‌گیرند و بزرگسالان همدل‌تری می‌شوند و هرچه رابطه والد و فرزندان در این سنین رو به سردی و فاصله و «ول کن بابا» و حوصله‌اش را ندارم پیش رود در بزرگسالی احتمال اینکه کودک به سمت خودمحوری، خودکامگی، بی‌توجهی به حال و احوال و خواسته‌های دیگران پیش رود، بیشتر است.

وی در پاسخ به اینکه چطور می‌توان مهارت همدلی خود را ارتقاء داد؟ گفت: همان‌طور که گفته شد این یک مهارت مهم برای ایجاد رابطه قوی و ارتباط مؤثر است.

سلیمانی با بیان اینکه برای فراگیری و بهبود مهارت همدلی چند راه وجود دارد که می‌توان آنها را به کار گرفت، اذعان کرد: تمرین گوش دادن فعال، خود را جای آن‌ها گذاشتن، توجه کردن به نشانه‌های غیرکلامی، تمرین کردن ذهن آگاهی، خواندن داستان و به دنبال بازخورد بودن بخشی از این راه‌ها برای بهبود مهارت همدلی است.

وی با تأکید بر اینکه باید گوش دادن فعال را تمرین کرد، افزود: وقتی فرزندتان با شما صحبت می‌کند بدون وقفه با تلاش برای ارائه راه‌حل به آنچه می‌گوید تمرکز کنید. با برقراری تماس چشمی، تکان دادن سر و پرسیدن سؤالات «شفاف» نشان دهید به او گوش می‌دهید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی همچنین از والدین خواست خود را جای فرزندشان بگذارند و سعی کنند مسائل را از دید طرف مقابل ببینید، مثلاً تصور کنید اگر در موفقیت‌های آن‌ها بودید چه احساسی داشتید یا سؤالاتی بپرسید تا درباره تجارب آن‌ها بیشتر بدانید.

وی با بیان اینکه باید به نشانه‌های غیرکلامی توجه کرد، تصریح کرد: مردم اغلب احساسات خود را از طریق زبان بدن، لحن صدا و حالات چهره خود بیان می‌کنند باید به این نشان‌ها توجه کرد تا درک بهتری از احساس طرف مقابل داشته باشید.

سلیمانی همچنین تمرین کردن ذهن آگاه را ضروری دانست و افزود: ذهن می‌تواند به شما کمک کند تا آگاهی بیشتری ‌نسبت به افکار و احساسات خود ایجاد کنید که به نوبه خود می‌تواند به درک بهتر و همدلی با دیگران کمک کند.

وی در خصوص خواندن داستان گفت: این کار می‌تواند به شما کمک کند تا مهارت‌های همدلی خود را توسعه دهید، زیرا به شما امکان می‌دهد جهان را از دیدگاه‌های مختلف ببینید و احساسات و انگیزه‌های شخصیت داستانی را درک کنید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی با تأکید بر اینکه والدین باید به دنبال بازخورد باشند، اظهار کرد: باید از دوستان و اعضای خانواده در مورد مهارت‌های همدلی خود بازخورد بخواهید. آن‌ها ممکن است بتوانند پیشنهاداتی در مورد چگونگی بهبود شما ارائه دهند.

وی خاطرنشان کرد: همدلی مهارتی است که با تمرین و تلاش می‌توان آن را توسعه داد. با تمرکز بر درک و ارتباط با دیگران، می‌توان مهارت‌های همدلی خود را بهبود ببخشید و روابط قوی‌تری ایجاد کنید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در پایان گفت: اگرچه فراگیری همدلی با کودکان مهارتی بسیار مهم و ضروری است اما بسیاری از خانواده‌ها با آن غریبه‌اند و آگاهی از آن ندارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یکی از راه‌های توسعه گیلان همدلی میان دولت و مجلس است
  • بسیج اساتید محور همدلی و هم‌افزایی در دانشگاه باشد
  • نمایش وحدت و همدلی با برگزاری جشنواره اقوام در بندرترکمن
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • ائمه جمعه در حفظ اتحاد و همدلی بین مردم نقش مهمی دارند
  • جامائیکا کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد
  • تأکید استاندار لرستان بر همدلی بین نخبگان و مردم
  • فیلم| گفت‌وگوی بی‌پرده ده‌نمکی در برنامه برمودا/وقتی مسعود ده‌نمکی قرار بود وزیر ارشاد شود
  • اتفاق جدید در پویش‌ و جشن های نوروز و رمضان امسال | وقتی جشن‌های شهری با محوریت کودکان و نوجوانان برگزار می شود
  • جزییات پویش های شهرداری تهران در نوروز و ماه رمضان | وقتی جشن‌های بزرگ برای کودکان و نوجوانان برگزار شد