Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-19@04:05:05 GMT

سه علامت کلیدی بورس در اول اردبیهشت

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۶۰۵۲۷

سه علامت کلیدی بورس در اول اردبیهشت

روز گذشته شاخص کل بورس و شاخص کل فرابورس رشد کردند. علاوه بر این معاملات روز گذشته حاوی ۳ نکته مهم برای سهام داران در معاملات روز چهارشنبه است. به گزارش پول نیوز، برای پیش بینی بورس امروز – چهار‌شنبه اول اردیبهشت- به روند بازار سهام در روز گذشته نگاه می‌کنیم. در روز سه‌شنبه شاخص کل بورس ۲ هزار و ۸۲۴ واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و ۲۱۹ هزار واحد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاخص کل هم‌وزن نیز ۹۹ واحد پائین آمد و در رقم ۴۳۱ هزار و ۶۷۳ واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس ۴ واحد رشد کرد و به رقم ۱۷ هزار و ۷۸۴ واحد رسید.

در پایان معاملات روز سه‌شنبه، ۴۹ نماد رشد قیمت و ۲۵۹ نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، ۱۱ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۵۸ درصد بازار افت قیمت داشتند.
بیشترین افزایش قیمت

روز سه‌شنبه در بورس شرکت‌های سرمایه‌گذاری توسعه صنایع سیمان (سیدکو)، بانک ملت (وبملت) و بانک پارسیان (وپارس) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت‌های هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، فولاد هرمزگان (هرمز) و پلیمر آریا ساسول (آریا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت

در بورس نماد‌های کروی (توسعه معادن روی ایران)، فاسمین (کالسیمین) و افق (فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کورش) در روز سه‌شنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت کشت و صنعت شریف آباد (زشریف)، سرمایه‌گذاری مس سرچشمه (سرچشمه) و توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار

عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز سه‌شنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز چهارشنبه است. در پایان معاملات روز سه‌شنبه بازار با مازاد عرضه ۳ هزار و ۸۲۱ میلیارد تومانی بسته شد.

کاهش ارزش صف‌های بازار

در پایان معاملات سه‌شنبه ۳۵۱ نماد صف فروش و ۵ نماد صف خرید داشتند. ارزش صف‌های خرید نسبت به پایان روز دوشنبه ۲۶ درصد کاهش یافت و در رقم ۵۱ میلیارد تومان ایستاد. ارزش صف‌های فروش نیز ۱۰ درصد کاهش یافت و ۳ هزار و ۸۷۲ میلیارد تومان شد.
بیشترین تقاضا‌ها

در روز سه‌شنبه شرکت پگاه گیلان (با نماد معاملاتی غگیلا) با صف خرید ۳۴ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از غگیلا، شصدف (صنعتی دوده فام) و فنوال (نورد آلومینیوم) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین عرضه‌ها

روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به کویر (فولاد کویر) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۱۷۴ میلیارد تومانی داشت. پس از کویر، بنو (بیمه تجارت نو) و سمگا (سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی) بیشترین صف فروش را داشتند.

پیش بینی بورس امروز

روز گذشته شاخص بورس پس از چهار روز صعود کرد تا در آخرین روز کاری فروردین ماه از سقوط به کانال ۱.۱ میلیونی فاصله بگیرد؛ بنابراین روند‌های درونی بازار دیروز امیدوارکننده‌تر از روز‌های قبل بود و ۳ نکته مهم برای سهام‌داران داشت. نکته اول اینکه دیروز رقم مازاد عرضه نسبت به روز دوشنبه ۴۲۱ میلیارد تومان کاهش یافت. در پایان معاملات دیروز ارزش صف‌های فروش نسبت به روز پیشین ۱۰ درصد کاهش یافت.

دومین نکته مهم معاملات دیروز کاهش خروج پول حقیقی از بازار بود. به طوری که میزان آن ۱۹۳ میلیارد تومان معادل ۴۰ درصد کمتر از روز دوشنبه بود. روز گذشته ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار به ۲۸۵ میلیارد تومان رسید.

سومین نکته نیز به رونق نسبی معاملات برمی‌گردد. دیروز ارزش معاملات خرد با افزایش ۴۶ درصدی نسبت به روز قبل به رقم ۳ هزار و ۷۰۵ میلیارد تومان رسید تا روند نزولی روز‌های پیشین متوقف شود و بازار با رونق نسبی همراه باشد؛ بنابراین فعلا نکات امیدوارکننده‌ای در بازار دیده می‎‌شود تا سهام‌داران امیدوار باشند بورس در آخرین روز کاری هفته، که با اولین روز ماه اردیبهشت مصادف است، به صعود ادامه دهد.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت پایان معاملات میلیارد تومان معاملات روز روز سه شنبه ارزش صف روز گذشته کاهش یافت کاهش قیمت شاخص کل صف فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۰۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ۵٣ میلیارد کیلووات ساعت برق توسط بخش خصوصی در بورس انرژی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، بهروز احمدی حدید با اشاره به ابلاغ دستورالعمل حضور مشترکان بالای یک مگاوات در معاملات خارج از بازار از سوی وزیر نیرو در اوایل سال گذشته، اظهار کرد: حجم معاملات این بازار از حدود ١١ درصد در سال ١٤٠١ به حدود ١٤.٥ درصد در پایان سال ١٤٠٢ افزایش یافته است.

مدیر معاملات خارج از بازار شرکت مدیریت شبکه برق ایران افزود: میزان معاملات روندی کاملاً صعودی دارد به صورتی که در ماه‌های بهمن و اسفند ١٤٠٢ سهم معاملات صنایع در بورس انرژی به حدود ٢٠ درصد افزایش یافت.

احمدی حدید با تبیین وضعیت موجود گردش نقدینگی صنعت برق در طی سال‌های گذشته و بیان نقاط ضعف و قوت آن بر تصمیم وزارت نیرو بر ضرورت تغییر روند جاری گردش نقدینگی تاکید کرد.

وی در ادامه به تشریح مدل جدید روابط مالی و گردش نقدینگی در شرکت‌های توزیع پرداخت که بر اساس آن سیستم تخصیص منابع بازنگری شده و ذی‌نفعان زنجیره تأمین برق می‌توانند سهم خود از منابع واریزی به حساب مدیریت منابع را به صورت منظم و در یکشنبه هر هفته دریافت کنند. در این ساز و کار شرکت‌های توزیع هزینه‌های جاری خود را بر اساس میزان وصول مطالبات و بر اساس ضرایب اعلامی وزارت نیرو به صورت هفتگی دریافت می‌کنند. باقیمانده منابع موجود در حساب متمرکز نیز پس از کسر تعهدات قانونی توسط توانیر، به حساب خرید برق شرکت‌های توزیع واریز می‌شود که باید نسبت به خرید برق از طریق بورس انرژی (معاملات سلف یا فیزیکی) اقدام کنند.

احمدی حدید با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از درآمد فروش برق نیروگاه‌ها از طریق بورس انرژی واریز خواهد شد، افزود: ظرفیت تزریق نقدینگی در حساب خرید برق شرکت‌های توزیع بین ٢٥ تا ٣٠ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که با توجه به حضور صنایع بالای یک مگاوات در بورس انرژی با مصرفی در حدود ١٠٠ میلیارد کیلووات ساعت، انتظار می‌رود بیش از ٦٠ درصد از مصرف کشور در سال ١٤٠٣ از طریق بورس انرژی تأمین شود.

مدیر معاملات خارج از بازار شرکت مدیریت شبکه برق ایران ادامه داد: شرکت‌های توزیع موظفند به شرکت مدیریت شبکه برق ایران برای خرید برق مورد نیاز خود (که در بورس خریداری نشده است) وکالت می‌دهند تا در صورت عدم خرید برق طی بازه زمانی معین، مانده حساب شرکت‌های توزیع در بورس را برداشت و به حساب تولیدکنندگان برق حاضر در بازار عمده فروشی واریز کند.

وی افزایش سهم معاملات بورس انرژی به ٣٠ درصد در سال جاری و ٦٠ درصد تا پایان سال ١٤٠٦ را از احکام قانونی پیش بینی شده در برنامه هفتم عنوان کرد و خاطرنشان کرد که پیش بینی می‌شود امسال حداقل تا ٤٥ درصد برنامه مذکور محقق شود.

مدیر معاملات خارج از بازار شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: سال گذشته صنایع کشور بالغ بر ٥٣ میلیارد کیلووات ساعت برق مورد نیاز خود را از نیروگاههای خصوصی در بورس انرژی و معاملات دو جانبه تأمین کردند.

کد خبر 6080722 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • شاخص کل بورس تهران در معاملات امروز 6 هزار واحد رشد کرد
  • بورس فروردین را با سبزپوشی به پایان رساند
  • برنامه ریزی برای پذیرش شرکت‌های کرمانشاه در بازار سرمایه
  • معامله ۵٣ میلیارد کیلووات ساعت برق توسط بخش خصوصی در بورس انرژی
  • بورس امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲
  • کاهش ۴ هزار و ۹۹۹ واحدی شاخص کل بورس
  • رشد ۴ برابری معاملات برق در بورس انرژی
  • بورس امروز ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • روز سبز بورس تهران