Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@08:53:34 GMT

پیام حداد عادل به‌مناسب آغاز نهمین سال فعالیت بنیاد سعدی

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۶۴۰۷۱

پیام حداد عادل به‌مناسب آغاز نهمین سال فعالیت بنیاد سعدی

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامعلی حداد عادل رئیس بنیاد سعدی در پیامی سالروز بزرگداشت سعدی و آغاز نهمین سال فعالیت این‌بنیاد را تبریک گفت.

متن این پیام به شرح زیر است:

نامگذاری روز اول اردیبهشت به نام روز بزرگداشت مصلح‌الدین سعدی شیرازی یکی از اقدامات شایسته عرصه فرهنگ و ادب پس از انقلاب اسلامی است که هر ساله سبب نگاهی تازه به شعر و کلام این استاد سخن فارسی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بزرگداشت سعدی، تنها تجلیل شعر و نثر شیوای او نیست، تجلیل اخلاق و حکمت و معرفت بلیغ و رسا نیز هست، امسال که روز اول اردیبهشت مقارن با ایام ماه مبارک رمضان و فرصت بی نظیر تهذیب نفس و تزکیه شده است، خوب است به شعر سعدی از وجه تعلیمی آن بنگریم و مفاهیم و بن مایه های معنوی و انسان ساز آن را مورد توجه قراردهیم. پند سعدی که مایه گرفته از معارف قرآن و حدیث است به واسطه زبان فصیح و رسای او بر لوح خاطر پندآموزان نقش خواهد بست و همراهی آن با لطافت کلام او، ظرایف نگاه اخلاقی و انسانی اش به زندگی را به نمایش می گذارد.

سعدی جهاندیده ای انسان شناس و صادق است و شیوه سخن بی تکلف و زلال او چه در نظم و چه در نثر، امتیاز دیگر این آموزگار بزرگ مردمی است. سخن سهل و ممتنع سعدی و امتیازات بسیار کلام او موجب شده است تا در زمان حیات خود شهرت بسیار زیادی پیدا کند و ضرب المثل های بسیار فراوانی برگرفته از کلام او در ذهن و زبان مردم ساری و جاری گردد.

سادگی و شیوایی روش سعدی در سخنوری و انتقال مفاهیم او را اول معلم زبان و ادب فارسی ساخته است و اقبال جهانی به کلام سعدی موجب انتشار نسخه های خطی بسیار و ترجمه های فراوانی از کتاب‌های گلستان و بوستان او در جهان شده است و این ویژگی‌ها در انتخاب نام بنیاد سعدی که امر آموزش و گسترش زبان و ادبیات فارسی در جهان را بر عهده دارد موثر بوده است.

اینجانب در آستانه نهمین سالگرد تاسیس بنیاد سعدی، روز بزرگداشت سعدی شیرازی استاد سخن و معلم اول زبان و ادب فارسی را به همگان به ویژه استادان و دانشجویان زبان و ادبیات فارسی در سراسر جهان تبریک می گویم و امیدوارم درک کلام سعدی ما را در به کار گرفتن بن مایه های اخلاقی و انسانی برای ساختن جهان آرمانی سعدی یاری کند.

غلامعلی حداد عادل

رئیس بنیاد سعدی

کد خبر 5194716 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: بنیاد سعدی سعدی شیرازی یادروز سعدی غلامعلی حدادعادل معرفی کتاب ادبیات داستانی انتشارات شهید کاظمی سعدی نقد کتاب کتاب نهاد کتابخانه های عمومی کشور انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ترجمه تازه های نشر روانشناسی ادبیات کودک و نوجوان کتاب و کتابخوانی پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات بنیاد سعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۴۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت فراملی سعدی؛ برگزاری رویداد علمی در ۲ سفارتخانه‌

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس ، حمیدرضا قانعی با اعلام برنامه‌های هفته بزرگداشت سعدی شیرازی، گفت: امسال برپایی ویژه برنامه‌های این هفته دسته بندی متفاوتی دارد و می‌کوشیم با گفت وگو و مذاکره با رایزن‌های فرهنگی کشورهای مختلف اندیشه‌های سعدی را به بیرون از مرزها منتقل کنیم.
وی افزود: بزرگداشت سعدی در فارس باید از بزرگترین رویدادهای فرهنگی فارس باشد زیرا امروز همه مردم ایران به زبان او سخن می گویند و حق بزرگی به گردن زبان و ادبیات فارسی دارد، اندیشه‌های و حکمت‌های سعدی مایه مباهات و گنجینه ارزشمندی برای ایرانیان است.
او ادامه داد: در رویدادهایی که با همکاری انجمن آثار و مفاخر ایران برگزار می‌کنیم، تلاش می‌شود تا گستره‌ای فراتر از استان بگیرد و این‌بار هم با همکاری رایزن‌های فرهنگی کشورهای مختلف، این هدف دنبال می‌شود.
قانعی اعلام کرد: برنامه اصلی یادروز سعدی، شامگاه جمعه ۳۱ فروردین با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهمان ویژه بین‌المللی و دیگر مسئولان ملی و استانی برگزار می‌شود .

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: برنامه‌های هفته بزرگداشت سعدی شیرازی با تلفیق رویدادهای فرهنگی، هنری، علمی و کودک و نوجوان برگزار می‌شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: امسال بخش علمی هفته گرامیداشت سعدی در فارس رونق بسیاری دارد و حدود ۱۵ سخنرانی علمی از سوی اساتید و سعدی پژوهان از جمله میرجلال‌الدین کزازی برای عموم مردم ارائه می‌شود.
قانعی افزود: شورای پاسداشت زبان و ادبیات فارسی فارس با همکانی اصناف و اماکن به واحدهای صنفی که تابلو آنها مغایر با قوانین پاسداشت زبان فارسی از تذکر داده و رصد و پایش می‌کند تا واحدهای جدید در انتخاب نام خود به این قوانین پایبند باشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به آغاز جشنواره عروسکی حکایات سعدی از اردیبهشت ماه امسال، گفت: این رویدادها مردم و خانواده‌ها را با سعدی ارتباط می‌دهد و تاثیرگذاری بالایی در حفاظت از زبان فارسی و پیشگیری از انحراف بیشتر آن دارد.

معاون فرهنگی و امور رسانه فارس هم گفت: ویژه برنامه‌های هفته بزرگداشت سعدی شیراز یکم اردیبهشت ماه پس از گلباران آرامگاه وی آغاز می‌شود و سپس با برنامه علمی ادامه می‌باید.
غلامرضا خوش اقبال افزود: دریا اورس، سعدی پژوه و ایرانشناس و رئیس بنیاد فرهنگ و زبان آتاتورک و سفیر سابق ترکیه در ایران مهمان ویژه برنامه اصلی گرامیداشت سعدی شیرازی برای سخنرانی علمی در شامگاه ۳۱ فروردین ماه است.
وی ادامه داد: رویداد‌های علمی بین‌المللی هفته سعدی با همکاری بنیاد آثار و مفاخر ایران در تهران برگزار می‌شود و در این قالب سوم اردیبهشت رویداد "سعدی در اقلیم چین" با همکاری مرکز چین شناسی در دانشگاه علامه طباطبایی تهران با سخنرانی استاد امیرجلالی برگزار می‌شود، چهارم اردیبهشت ماه سفارت هندوستان میزبان برنامه سعدی و نسخه‌های سعدی در این کشور با سخنرانی آذرمیدوخت صفوی و دکتر شالویی است و روز پنجم رویداد سعدی و نظامیه بغداد در سفارت عراق اجرا می‌شود.
معاون اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس اضافه کرد: اختتامیه هفته بزرگداشت سعدی شیرازی هم به میزبانی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران ششم اردیبهشت ماه در تهران برگزار می‌شود.

خوش‌اقبال عنوان کرد: محفل انس خوشنویسی و شکسته نویسان استانی و ملی از دیگر برنامه‌های هفته گرامیداشت سعدی است که آثار خلق شده آنها در نگارخانه حافظ و لابی تالار حافظ تا پایان این هفته یعنی ۶ اردیبهشت ماه در معرض دید عموم قرار داده می‌شود.

دیگر خبرها

  • به آغاز دوران تازه‌ای از عزت رسیده‌ایم
  • اما و اگرها برای جامع‌ترین فرهنگ زبان فارسی
  • در راستای حفظ قند پارسی / شکر بودن شرط دارد
  • بزرگداشت فراملی سعدی؛ برگزاری رویداد علمی در ۲ سفارتخانه‌
  • آغاز فعالیت شورای عالی فیلم و سریال بنیاد روایت فتح
  • ثروتی به نام زبان فارسی + فیلم
  • محمدعلی بهمنی: تمام شاعری ام مرهون فریدون مشیری است
  • فارس به استقبال یادروز سعدی شیرین‌سخن می‌رود
  • تمام شاعری‌ ام مرهون فریدون مشیری است
  • دهمین‌جلسه درس‌گفتارهای «سعدی‌خوانی» برگزار می‌شود