Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر ملی مقابله با پدیده گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یک میلیون و ۴۶۰ هزار هکتار از تالاب های کشور و سه میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از زیستگاه‌های تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست غبارخیز است.

علی‌محمد طهماسبی بیرگانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این آمار غبارخیزی شامل آذربایجان غربی نیست، افزود: این اطلاعات در ۲ سال اخیر گردآوری شده است و در مدیریت آتی گرد و غبار راهگشا خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ۵.۵ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور غبار خیز است، اضافه کرد: باید یک برنامه مدونی وجود داشته باشد چرا که در زمینه منابع ملی چالش دام یک موضوع مهم است.

مدیر ملی مقابله با پدیده گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مدیریت دام و چرا و قرق جزو اصلی ترین اهداف در مدیریت گردو غبار است.

وی ادامه داد: در کشور بحث مربوط به مدیریت نامناسب منابع آب را  داریم که خیلی از مناطق غبار خیز غیر سنتی جدید منتهی به ۱۰ سال اخیر نتیجه مدیریت نامناسب آب در بالا دست بوده و سیلاب ها به دشت ها جاری نشده و پوشش گیاهی از بین رفته و منتهی به گردو غبار شده است.

طهماسبی ادامه داد: آخرین مطالعات انجام شده در آذربایجان غربی بیانگر این است که کمتر از ۵۰ هزار هکتار اراضی غبار خیز در استان وجود دارد و مناطق غبار خیز با شدت زیاد و خیلی شدید در این خطه از کشور وجود ندارد.

وی افزود: آذربایجان غربی به نسبت سال ۱۳۹۴ و براساس اندازه گیری‌ها از نظر وضعیت غبار خیزی در شرایط مطلوبی است و پایش آن در کشور با استفاده از اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه و ستاد مقابله با گردو غبار کشور توسط دانشگاه ارومیه و دانشگاه یزد به صورت مشترک انجام می شود.

طهماسبی ادامه داد: بیش از ۱۰ تا ۱۵ هزار هکتار عملیات نهال کاری در اطراف دریاچه ارومیه و بیش از یک میلیون هکتار عملیات قرق و کنترل دام در این منطقه انجام شده که بسیار تاثیر گذار بوده است.

وی گفت: تجربه ای که اینجا کسب کردیم، در مناطقی مثل خوزستان به کار گرفته و ایستگاههای پایشی را راه اندازی کردیم که جزو پیشرفته ترین ایستگاه هاست.

مدیر ملی مقابله با پدیده گردو غبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: میزان گردو غبار در حوضه دریاچه ارومیه اندازه گیری می شود و اندازه گیری ها نشان می دهد که میزان گردو غبار در این استان بسیار کمتر از سالهای قبل است.

وی بیان کرد: در منطقه جبل، میاندواب و سلماس در آذربایجان غربی و شهرهای عجب شیر و بناب در آذربایجان شرقی ایستگاههای پایش دایمی  راه اندازی شده است.

طهماسبی به همراه معاون دریای محیط زیست کشور برای بازدید از طرح های انتقال آب دریاچه ارومیه به آذربایجان غربی سفر کرده است.

در سالهای اخیر با بحران کم آبی در دریاچه ارومیه گردو غبار نمکی به عنوان یکی از مهمترین چالشهای مطرح در حوضه دریاچه ارومیه بوده است.

گردو غبار با منشا خارجی نیز یکی از مهمترین چالشهای آذربایجان غربی محسوب می شود.



 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی دریاچه ارومیه هزار هکتار گردو غبار غبار خیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۰۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسناد مالکیت ۳۸۶ هزار هکتار تالاب در خوزستان اهدا شد

به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه دوشنبه آئین اهدا اسناد مالکیت ۳۸۶ هزار هکتار تالاب‌های استان، ۲۵ هزار و ۵۰۰ هکتار رودخانه کرخه و ۶۵ هزار هکتار موقوفات نظام السلطنه و توکل با حضور رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، معاون و مدیرکل حقوقی وزارت نیرو، مدیرکل اسناد و ثبتی اوقاف و امور خیریه کشور، رئیس کل دادگستری خوزستان، و سایر مدیران و رؤسای دستگاه‌های استان در سالن جلسات هتل بوستان اهواز برگزار شد.

در این مراسم سند مالکیت حدنگار تالاب بین المللی «شادگان» به عنوان بزرگترین تالاب کشور مشتمل بر ۶۲ پلاک ثبتی در مجموع ۲۷۲ هکتار و تالاب «هورالعظیم» به عنوان بزرگترین تالاب مرزی کشور در ۱۰۹ هکتار که در راستای حفظ و عدم تغییر کاربری طی فرآیندی پیچیده و با حمایت رئیس کل دادگستری، شورای حفظ حقوق بیت المال و پیگیری جهادی و تلاش اداره کل ثبت خوزستان به صورت یکپارچه صادر شده و همچنین اسناد تالاب‌های «بن دون»، «میانگران» و «شیمبار» که مجموع مساحت ۵ تالاب بالغ بر ۳۸۶ هزار هکتار را شامل شده و از زیستگاه‌های مهم حیات وحش ایران با گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری می‌باشند، تحویل داده شد.

همچنین اسناد مالکیت بستر و حریم رودخانه‌های «کرخه» و «شاوور» ۲ رودخانه بزرگ و مهم کشور که بالغ بر ۱۱ قطعه سند به مساحت ۲۵ هزار هکتار در حوزه ثبتی شهرستان شوش و به نام وزارت نیرو صادر شده است، به دستگاه‌های متولی تحویل داده شد.

۵۴۱ سند مالکیت مربوط به شهرک‌های صنعتی اهواز، سوسنگرد، بهبهان، آبادان، باغملک، شوشتر و آغاجاری با مجموع مساحت ۲۷۹ هکتار در راستای تحقق شعار سال، فراهم کردن بستر و زیرساخت‌های تولید و اشتغال زایی به شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان از دیگر اسناد تحویل داده شده توسط رئیس سازمان ثبت اسناد املاک کشور در این مراسم است.

همچنین ۲۹۵ سند مالکیت کوی مدرس اهواز بعد از ۷۰ سال از دیگر اسناد تحویل داده شده به دستگاه‌های متولی است.

در این مراسم ۲۴۱ سند مالکیت به مساحت ۶۶ هزار هکتار مربوط به اراضی وقفی شهرستان‌های رامشیر و ماهشهر به عنوان بزرگترین موقوفه کشور که با حمایت دادگستری کل و تلاش اداره کل ثبت اسناد و املاک خوزستان با رفع اختلافات مابین ادارات اوقاف و منابع طبیعی منجر به صدور سند شده است از سوی رئیس سازمان ثبت به سازمان اوقاف و امور خیریه خوزستان تحویل داده شد.

در پایان این مراسم، کارکنان سازمان ثبت اسناد املاک استان و سازمان آب و برق خوزستان تقدیر شدند.

کد خبر 6085957

دیگر خبرها

  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • بهره برداری از آب‌های انتقالی به دریاچه ارومیه ممنوع است
  • صدور اسناد مالکیت پنج تالاب و ۲ رودخانه خوزستان
  • ۶۳ درصد حجم مخازن سد‌های کشور پر شد
  • اسناد مالکیت ۳۸۶ هزار هکتار تالاب در خوزستان اهدا شد
  • اجرای طرح جامع مدیریت دریاچه نمک قم در دوره پنج ساله
  • لزوم مدیریت علمی آب موجود در بستر دریاچه ارومیه
  • رهاسازی بیش از ۴۴۶ میلیون متر مکعب آب به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی بیش از ۴۴۶ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه
  • افزایش ۶۰ سانتی متری تراز دریاچه ارومیه از ابتدای سال آبی