Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@01:40:06 GMT

کمبود خواب خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۷۴۳۹۴

کمبود خواب خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد

نتیجه یک مطالعه نشان می دهد، افرادی که معمولا کمتر از ۶ ساعت در شب می خوابند تا ۳۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل قرار دارند.

به گزارش روزنامه دیلی میل، این مطالعه جدید نشان داد، افرادی که کمتر از ۶ ساعت در شب می خوابند بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند. نداشتن خواب کافی می تواند خطر ابتلا به زوال عقل را در مراحل بعدی زندگی افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان دانشگاه «پاریس» داده های نظرسنجی در مورد سلامت هفت هزار و ۹۵۹ فرد انگلیسی از جمله مدت زمان خواب شبانه آنها را از سال ۱۹۸۵ تجزیه و تحلیل کردند.

محققان متوجه شدند، افرادی  که ۵۰ تا ۷۰ سال سن دارند و در میانسالی کمتر از ۶ ساعت می خوابیدند، ۳۰ درصد بیشتر در معرض خطر زوال عقل قرار دارند.

طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، حدود ۵۰ میلیون نفر در سطح جهان  به زوال عقل مبتلا هستند و هر ساله نزدیک به ۱۰ میلیون مورد جدید ابتلا به زوال عقل گزارش می شود.

محققان می گویند: خواب برای سلامت مغز در میانسالی مهم است و تحقیقات آینده ثابت می کند که آیا بهبود عادت های خواب می تواند از ابتلا به زوال عقل جلوگیری کند یا خیر.

یک علامت رایج ابتلا به زوال عقل تغییر الگوی خواب در شب است، اما محققان می گویند که الگوی خواب قبل از شروع زوال عقل ممکن است در این بیماری نقش داشته باشد.

محققان در این مطالعه، داده های جمع آوری شده در ۳۶ سال گذشته از سال ۱۹۸۵ را بر روی هزاران نفر که عادات خواب و مدت زمان خواب خود را گزارش داده بودند، بررسی کردند.

محققان متوجه شدند زوال عقل بر چرخه های خواب و بیداری تأثیر می گذارد، اما میزان ارتباط طول مدت خواب  در بزرگسالی با ابتلا به زوال عقل مشخص نیست.  علت این موضوع می تواند این باشد که اکثر مطالعات به طور واضح سن  را در ارزیابی مدت زمان خواب یا مدت زمان پیگیری مد نظر قرار نداده اند.

محققان توضیح دادند: در این بررسی هر دو این جنبه ها و مجموعه وسیعی از متغیرها مد نظر قرار گرفت. آنها متوجه شدند که کوتاه بودن خواب در میانسالی با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل مرتبط است.

هنگام خواب ، سموم از مغز و سایر قسمت های بدن پاک می شود تا از بدن در برابر بیماری های زیادی از جمله بیماری های قلبی و سرطان محافظت کند.

محققان می گویند: فرضیه های قابل قبول بیولوژیکی برای توضیح رابطه میان مدت خواب و زوال عقل وجود دارد. یکی از آنها مربوط به نقش خواب در پاکسازی ضایعات پروتئین در مغز است.

در یک دوره بیداری فعالیت عصبی باعث افزایش ترشح پروتئین های بتا آمیلوئید می شود. سپس این پروتئین ها هنگام خواب از مغز شسته می شوند. در مورد خواب کوتاه ، پاکسازی این پروتئین ها ممکن است تغییر کند و به تجمع بتا آمیلوئید در مغز منجر شود.

تجمع این پروتئین ها در آلزایمر مشاهده می شود. مکانیسم های دیگری نیز ممکن است نقش خواب را در التهاب عصبی و تصلب شرایین (تصلب شرایین) داشته باشد.

طبق اعلام سازمان سلامت انگلیس، بیشتر بزرگسالان هر شب به ۶ تا ۹ ساعت خواب نیاز دارند. «بنیاد خواب آمریکا» هفت تا هشت ساعت خواب را به طور خاص برای افراد بیش از ۶۵ سال توصیه می کند./ایرنا

بیشتر بخوانیم:
اختلال در خواب با افزایش خطر مرگ زودهنگام مرتبط است
 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: خطر ابتلا به زوال عقل پروتئین ها مدت زمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۴۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قند خون بالا و چربی خون با افزایش خطر اضطراب و افسردگی مرتبط است

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، برخی از افراد بیشتر از دیگران به بیماری‌های مزمن روانی مانند اضطراب و افسردگی مبتلا می‌شوند. اگر پزشکان تشخیص دهند که چه کسانی بیشتر در معرض خطر هستند و عوامل مؤثر را پیدا کنند، می‌توانند به ارائه درمان زودهنگام و رسیدن به نتایج مثبت سلامت کمک کنند.

در مطالعه اخیر، چندین نشانگر زیستی و ارتباط آنها با خطر افسردگی، اضطراب و اختلالات مرتبط با استرس در شرکت‌کنندگان بررسی شد.

محققان داده‌های بیش از ۲۱۱۰۰۰ شرکت کننده را بررسی کردند. آنها دریافتند که سطوح بالاتر قند خون و تری گلیسیرید (نوعی چربی خون) با افزایش خطر ابتلاء به این بیماری‌های روانی ۲۰ سال قبل از تشخیص مرتبط است.

در مقابل، محققان دریافتند که داشتن سطوح بالاتر کلسترول خوب HDL به نظر می‌رسد در برابر این بیماری‌های روانی محافظت می‌کند.

اضطراب، افسردگی و اختلالات مرتبط با استرس، اشکال رایج بیماری روانی هستند که می‌توانند پیشرفت افراد را در موقعیت‌های روزمره دشوارتر کنند.

شرکت‌کنندگان در ابتدا هیچ اختلال روانی نداشتند و حداقل یکی از نشانگرهای زیستی متابولیک که نویسندگان مطالعه روی آنها تمرکز داشتند، را دارا بودند.

محققان قند خون و تعدادی از نشانگرهای زیستی که اجزای مرتبط با چربی را اندازه‌گیری می‌کنند، از جمله کلسترول کل، کلسترول بد LDL، کلسترول «خوب» و تری گلیسیرید اندازه گیری کردند.

محققان به طور متوسط ۲۱ سال شرکت کنندگان را پیگیری کردند و به بررسی ایجاد اضطراب، افسردگی و اختلالات مرتبط با استرس، مانند اختلال استرس حاد و اختلال استرس پس از سانحه پرداختند.

این مطالعه نشان داد که سطوح بالاتر قند خون و تری گلیسیرید با خطر بالاتر برای هر سه اختلال روانی و سطوح بالاتر کلسترول خوب با کاهش خطر مرتبط است.

محققان همچنین دریافتند شرکت‌کنندگانی که دارای اضطراب، افسردگی یا اختلالات مرتبط با استرس بودند، در طول بیست سال قبل از تشخیص روانپزشکی، سطوح بالاتری از تری گلیسیرید، کلسترول کل و قند خون داشتند.

نتایج مطالعه نشان می‌دهد که کنترل و نظارت بر برخی از نشانگرهای متابولیک ممکن است برای چیزی بیش از سلامت جسمانی مفید باشد. مصرف مکمل‌های روغن ماهی امگا ۳ و همچنین ورزش‌های قلبی عروقی هم در پیشگیری مشکلات روانی موثرند. همچنین باید از غذاهای پرچرب مانند دونات، کلوچه، پای و غذاهای سرخ شده پرهیز شود.

کد خبر 6084908

دیگر خبرها

  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • روشی که طول عمر شما را بیشتر می‌کند
  • آشنایی با یک تاثیر منفی کم خوابی
  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد
  • ورزش ممکن است پیری را معکوس کند
  • قند خون بالا و چربی خون با افزایش خطر اضطراب و افسردگی مرتبط است