Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-24@20:46:32 GMT

شایع ترین دلایل خلط خونی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۷۷۲۷۰

خلط خونی می‌تواند به دنبال علل متعددی ایجاد شود، غالبا خلط خونی نیاز به ارزیابی دارد مگر اینکه به دنبال برونشیت ایجاد شده باشد. ناطقان: به نقل از وریول هلث، سرفه کردن خون که در اصطلاح دیگر به آن هموپتیز می‌گویند، می‌تواند بسیار ترسناک باشد. در ابتدا مشخص نیست آیا خون از ریه‌های شما واقعاً می‌آید یا ممکن است از بینی، مری یا معده شما باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  اگر یک قاشق چای خوری یا بیشتر خون سرفه کرده اید، حتما با اورژانس تماس بگیرید.

هموپتیزی ممکن است در صورت خونریزی در گلو، نای، یا در مجاری تنفسی بزرگ یا برونشیول‌ها وجود داشته باشد. خونی که سرفه می‌شود اغلب با بلغم مخلوط می‌شود و می‌تواند ظاهری حباب دار داشته باشد.

ضروری است که بین سرفه کردن خون و خونی که از طریق دهان از مناطق دیگر بدن شما خارج می‌شود، تمایز قائل شوید. پسودوهموپتزی اصطلاحی است که در آن خونی را که از ریه‌ها یا لوله‌های برونش شما خارج نمی‌شود، توصیف می‌کند. هماتمزیس (استفراغ خونی) اصطلاحی است که به خونی که از مری و معده شما می‌آید گفته می‌شود.

علل سرفه خونی

اگر سرفه خونی دارید لزوماً به این معنی نیست که سرطان ریه دارید. عوامل بسیاری وجود دارد که می‌تواند باعث بروز این علامت شود و فقط یکی از این موارد سرطان ریه است. اما از آنجا که سرطان ریه بهتر است هرچه زودتر تشخیص داده شود، مهم است که در اسرع وقت با پزشک خود مشورت کنید. هموپتیزی تنها علامت فقط ۷ درصد افراد مبتلا به سرطان ریه است.

مهمترین دلایل سرفه کردن خون، تحریک مجاری تنفسی ناشی از سرفه یا عفونت است. برخی از دلایل احتمالی خلط دارای رگه خون عبارتند از: التهاب و تحریک مجاری تنفسی در اثر سرفه‌های مکرر، برونشیت و برونشکتازی.

سرطان ریه: تقریباً ۲۰ درصد از افراد مبتلا به سرطان ریه در دوره‌ای از بیماری خود دچار سرفه خونی می‌شوند و سرطان‌های قفسه سینه (از جمله سرطان ریه) حدود ۲۵ درصد موارد هموپتیزی را دارند.

لخته شدن خون در ریه‌ها (آمبولی ریه): با آمبولی ریوی، افراد اغلب به دلیل ترومبوز ورید عمقی دچار درد، قرمزی یا تورم در گوساله‌های خود می‌شوند.

سل: شایعترین علت سرفه خون در سراسر جهان است.

اختلالات خونریزی: این موارد می‌تواند به صورت ارثی یا به دلیل دارو‌ها یا مکمل‌هایی باشد که مدت زمان لخته شدن خون را افزایش می‌دهد.

علل سرفه خونی در کودکان

سرفه در کودکان علل متفاوتی نسبت به علائم مشابه در بزرگسالان دارد. شایعترین علل عفونت‌ها ذات الریه، برونشیت و سل است. تقریباً در یک سوم موارد نمی‌توان علتی را تعیین کرد و بدون یافتن علتی، علائم از بین می‌رود. چیزی که به آن ایدیوپاتیک (بیماری ناشناخته) می‌گویند. بیماری زمینه‌ای قلب دومین علت شایع خون ریزی در کودکان است.

علل سرفه خونی

چه موقع باید به بیمارستان برویم؟

سرفه کردن خون می‌تواند به سرعت به یک وضعیت اضطراری تبدیل شود. سرفه بیش از یک قاشق چای خوری خون یک فوریت پزشکی محسوب می‌شود. سرفه کردن ۱۰۰ سانتی متر مکعب (سی سی) خون - فقط ۱/۳ فنجان- هموپتیزی عظیم نامیده می‌شود و میزان مرگ و میر ناشی از آن بیش از ۵۰ درصد است. در صورت احساس درد در سینه، تنگی نفس یا سبکی سر، بلافاصله باید با اورژانس تماس بگیرید، حتی اگر فقط یک رد خون سرفه کنید. سرفه کردن خون می‌تواند به سرعت باعث انسداد راه هوایی و وارد شدن خون به ریه‌های شما شود.

رو ش‌های تشخیص

حتی اگر مطمئن نباشید که خون را سرفه کرده اید، (حتی مقدار بسیار کمی نیز بسیار مهم است) تعیین وقت برای مراجعه به پزشک مهم است.
در صورت امکان، نمونه‌ای از آنچه که سرفه کرده اید را در قرار ملاقات پزشک خود بیاورید. بسته بندی نمونه در بسته بندی پلاستیکی یا کاغذ مومی می‌تواند نمونه را بهتر از بسته بندی در پارچه حفظ کند.

پزشک علاوه بر انجام معاینه بدنی دقیق، چندین سوال از شما خواهد پرسید. برخی از این موارد عبارتند از:

چه مدت است که این اتفاق می‌افتد؟- چه زمانی آغاز شد؟- آیا هنگام غذا خوردن اتفاق افتاده است؟ - چه مقدار خون سرفه کردید؟ - آیا خون با مخاط مخلوط شده است؟ - چه علائم دیگری را تجربه کرده اید؟ به عنوان مثال، سرفه مداوم، علائم آلرژی، تنگی نفس، گرفتگی صدا، خس خس سینه، کاهش وزن بدون دلیل یا خستگی - آیا تاکنون سیگار کشیده اید؟ - چه دارو‌هایی مصرف می‌کنید (از جمله مکمل‌های گیاهی یا دارو‌های بدون نسخه)؟ - آیا کسی در خانواده شما برونشیت، اختلالات خونریزی، مشکلات ریوی یا سرطان ریه داشته است؟

بسته به میزان خونی که  سرفه می‌کنید، پزشک ابتدا می‌خواهد مطمئن شود که راه هوایی شما برای جلوگیری از آسپیراسیون، باز است.

آزمایش و تست

بعد پرسیدن سوالات مطرح شده، پزشک آزمایشاتی را برای تعیین علت توصیه می‌کند. آزمایشات احتمالی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

تست‌های آزمایشگاهی برای بررسی شمارش خون و جستجوی علت خونریزی

- رادیوگرافی قفسه سینه

- سی تی اسکن از قفسه سینه شما

- برونکوسکوپی برای بررسی وجود اجسام خارجی یا ارزیابی راه‌های هوایی شما برای وجود تومور (در برونکوسکوپی، یک لوله انعطاف پذیر از طریق دهان و به داخل برونش‌های شما وارد می‌شود).

اگر به طور فعال خونریزی می‌کنید، سی تی اسکن آزمایشی تصویری برای ارزیابی خونریزی است. درمان شما به علائم و همچنین میزان خونی که سرفه می‌کنید بستگی دارد. به یاد داشته باشید که اگر فقط یکبار خون سرفه می‌کنید و حتی اگر مقدار کمی باشد، باز هم بسیار مهم است که در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

 حدود ۱۰ تا ۱۵ سرطان ریه درکسانی که هرگز سیگار نمی‌کشند، رخ می‌دهد. سرطان ریه در جوانان رخ می‌دهد و تقریباً در زنان مانند مردان شایع است. متأسفانه، میانگین زمان بین شروع علائم و تشخیص سرطان ریه ۱۲ ماه است. زمانی که در طی آن درمان می‌تواند اغلب نتیجه بیماری را تغییر دهد.

یک گام مهم در پرداختن به هموپتیزی یافتن و درمان علت اصلی آن است، اما گاهی اوقات حتی اگر علت کاملاً مشخص نباشد، علائم باید بلافاصله درمان شوند.

اولین قدم در مدیریت هموپتیزی اطمینان از محافظت از راه هوایی است. لوله گذاری (قرار دادن لوله تراشه) ممکن است ضروری باشد، به خصوص در کسانی که خونریزی گسترده‌تر است. هنگامی که خونریزی خفیف است، درمان ممکن است معطوف به مدیریت علت اصلی باشد. در غیر این صورت گزینه‌های زیر ممکن است در نظر گرفته شود.

علل سرفه خونی

گزینه‌های برونکوسکوپی

چندین روش وجود دارد که می‌تواند در طی برونکوسکوپی برای کنترل خونریزی مورد استفاده قرار گیرد، اما این موارد زمانی موثر است که خونریزی خفیف یا متوسط باشد. برخی از گزینه‌ها عبارتند از:

آندوبرونشیال: تعدادی از مواد را می‌توان از طریق آندوسکوپی وارد کرد تا خونریزی به صورت موضعی متوقف شود. برخی از موارد استفاده شده شامل فیبرینوژن و سلولز بازسازی شده اکسید شده است.

انعقاد با پلاسما گاز آرگون
الکتروکوتر (اندوبرونشیال)
قرار دادن استنت اندوبرونکیال (به ویژه با سرطان ریه)
آمبولیزاسیون شریان برونش

هنگامی که خونریزی بسیار قابل توجه است (هموپتیزی گسترده)، اقدامات برونکوسکوپی بسیار کمتر موثر است. در زمان فعلی، آمبولیزاسیون شریان برونش برای اولین بار در هموپتیزی گسترده توصیه می‌شود و می‌تواند کاملاً موثر باشد. اگرچه در مواردی که تشخیص غیر از سرطان باشد، میزان موفقیت بهتر است.

عمل جراحی

برای هموپتیزی کمتر از گذشته به جراحی نیاز است. جراحی ممکن است به روشی کم تهاجمی (رویکرد تراکوسکوپی با کمک فیلم) یا از طریق روش باز انجام شود. بیشترین خونریزی در مجاری تنفسی از عروق برونش ناشی می‌شود و آمبولیزاسیون شریان برونش اغلب یک درمان موثر است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: شایع ترین دلایل ، خلط خونی ، برونشیت

منبع: ناطقان

کلیدواژه: شایع ترین دلایل خلط خونی برونشیت مجاری تنفسی سرطان ریه خلط خونی خون سرفه ریه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۷۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت نیوز، یبوست عارضه‌ای است که با تخلیه نامنظم و غیرمداوم مدفوع یا دشواری در خروج آن از بدن تعریف می‌شود و حدود ۱۵ درصد جمعیت جهان تاکنون با آن مواجه‌ شده‌اند. این مشکل در دختران بیشتر از پسران مشاهده می‌شود و احتمال ابتلای زنان ۶۵ ساله و بالاتر به آن نسبت‌به بقیه گروه‌ها و رده‌های سنی، بیشتر است.

علائم رایج یبوست عبارت‌اند از مدفوع سفت، زور زدن برای دفع، احساس انسداد در ناحیه آئورکتال (دهانه‌ای که مدفوع از آن عبور می‌کند)، دفع ناقص، ناراحتی شکمی و نفخ.

مصرف نکردن مایعات و فیبر به اندازه کافی و همچنین نداشتن تحرک از دلایل یبوست به شمار می‌روند. از جمله علل دیگر می‌توان به برخی اختلالات متابولیک نظیر دیابت و کم‌کاری تیروئید، بعضی داروها، برخی بیماری‌های مغز و اعصاب نظیر پارکینسون، ام‌اس و زوال عقل، بیماری‌های مرتبط با عضلات یا بیماری‌های جدی مانند سرطان روده بزرگ اشاره کرد.

حرکات منظم روده‌ برای سلامتی دستگاه گوارش ضروری است، زیرا به حذف مواد زائد از بدن و جلوگیری از تجمع سموم کمک می‌کند.

یکی دیگر از عوامل موثر بر یبوست منیزیم است، که وری‌ول‌هلت در گزارشی به آن پرداخته است.

علائم کمبود منیزیم در بدن | مقدار مورد نیاز منیزیم در بدن چقدر است؟

منیزیم چیست؟

منیزیم یک ماده معدنی مغذی است که در بسیاری از فرایندهای بدن نقش مهمی دارد. از جمله اینکه عملکرد عضلات، سلول‌های عصبی، سطح قند خون، فشار خون و همچنین ضربان قلب را تنظیم می‌کند، به رشد استخوان‌ها کمک می‌کند و پروتئین دی‌ان‌ای و آران‌ای را می‌سازد.

منیزیم در اشکال مختلف مانند اکسید منیزیم، هیدروکسید منیزیم، سولفات منیزیم، سیترات منیزیم، کلرید منیزیم و ترکیبات دیگر موجود است.

این ماده معدنی را می‌توان با مصرف برخی مواد غذایی هم به بدن رساند و در خوراکی‌هایی مانند دانه کدو تنبل، دانه چیا، بادام، اسفناج تازه و اسفناج آب‌پز و بادام هندی وجود دارد.

منیزیم با افزایش میزان آب و حجم مدفوع، مانند یک ملین اسمزی (دارای قابلیت جذب آب و ایجاد فشار اسموتیک) برای رفع یبوست عمل می‌کند و قابلیت منیزیم برای کشیدن آب به روده کمک می‌کند که مدفوع نرم شود و این مدفوع متورم به تحریک روده منجر می‌شود.

توجه داشته باشید که اگر به منیزیم یا ترکیبات آن حساسیت دارید، باید از مصرف آن اجتناب کنید و در صورت مواجهه با واکنش آلرژیک شدید مانند خارش، کهیر و تنگی نفس، فورا به پزشک مراجعه کنید. کلیه‌ها تنظیم سطح منیزیم در خون را برعهده دارند. بنابراین اگر مشکلات کلیوی دارید، نیز احتمال دارد با افزایش خطر تجمع منیزیم مواجه می‌شوید.

از طرفی منیزیم با برخی داروها هم تداخل دارد و افراد مبتلا به شرایط پزشکی خاص باید از مصرف آن خودداری کنند یا از قبل از مصرف آن با پزشک و متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنند.

البته متخصصان برای درمان یبوست راهکارها دیگری هم ارائه می‌دهند. افزایش مصرف مایعات، افزایش فعالیت بدنی، واکنش فوری به احساس نیاز به اجابت مزاج از جمله روش‌های مفید برای درمان این مشکل‌اند.

کد خبر 846336 برچسب‌ها مواد غذایی خبر مهم بیماری - یبوست

دیگر خبرها

  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد انجام می‌شود
  • غربالگری ۳ سرطان شایع در خراسان رضوی
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد
  • دلایل فرود نیامدن مجدد انسان روی ماه
  • ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید