Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه علمی و فناوری کشور در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

 


مهندسان برای ماموریت‌های فضایی یخچال مخصوص می‌سازند

 

مهندسان دانشگاه "پردو" (Purdue) با همکاری مهندسان دو شرکت دیگر، در حال طراحی یخچالی هستند که در جاذبه صفر و در جهت‌های مختلف کار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح یخچال آن‌ها در یک آزمایشگاه تحقیقاتی دارای قابلیت ایجاد شرایط بی‌وزنی آزمایش می‌شود و با توجه به داده‌های حاصل، تیم مشخص می‌کند که آیا این طرح برای فضا آماده است یا خیر. این یخچال در صورت کامل شدن و موفقیت، غذا‌های ماندگارتر و مقوی‌تری را به فضانوردان در سفرهایشان به سیارات دیگر ارائه می‌دهد. این امر به ویژه از آنجا که غذای کنسرو شده و خشک که فضانوردان در حال حاضر می‌خورند، فقط حدود سه سال ماندگاری دارد، بسیار مهم است.

 

نصب اینترنت ماهواره‌ای روی خودروی در حال حرکت


در حال حاضر سرویس اینترنت ماهواره‌ای اسپیس ایکس به نام استارلینک به طور آزمایشی ارائه شده است. از سوی دیگر چندی قبل گزارشی نشان داد اسپیس ایکس درخواست نامه جدیدی به کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا ارائه کرده که به شرکت اجازه می‌دهد سرویس اینترنت خود را روی وسایل نقلیه در حال حرکت به کار گیرد.

 

 

شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی راهی اتریش می‌شوند


رویداد بررسی آینده کسب و کار‌های دیجیتال روز‌های ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ در اتریش برگزار می‌شود. در این رویداد که با موضوع اصلی نرم‌افزار و آینده تجارت دیجیتالی به صورت مجازی برگزار می‌شود، تاکنون بیش از ۶۰۰ شرکت کننده از ۴۶ کشور ثبت‌نام کرده‌اند و ۴۰۰ فرصت و موضوع همکاری نیز در این رویداد معرفی شده است.  


آنالیز تعریق بدن با حسگر‌های میکروسیال پوشیدنی چه مزیتی دارد؟


موهان از موسسه تحقیقات الکتروشیمیایی مرکزی CECRI و همکارانش در مقاله‌ای که در نشریه ACS به چاپ رساندند جزئیات مربوط به ساخت حسگر میکروسیالی را تشریح کردند که روی سطح پوست قرار می‌گیرد و قادر به تشخیص الکتروشیمیایی لاکتات، Na +، K + و pH حاصل از عرق انسان است.

وینو موهان، در این باره می‌گوید: «یک وصله اپیدرمی می‌تواند سطح آب‌رسانی و اکسیژن‌رسانی عضلات را ردیابی کند، که برای برنامه نظارت بر تناسب اندام ضروری است. از این حسگر‌های زیستی پوشیدنی می‌توان برای تشخیص بالینی و تجزیه و تحلیل شخصی مراقبت استفاده کرد.»




چگونه رنگ‌های عایق حرارتی با فناوری نانو از هدررفت انرژی جلوگیری می‌کند


در بسیاری از صنایع زمان لازم برای تعمیر و نگهداری تجهیزات و تعویض لوله‌ها و قطعات زنگ زده و تعویض عایق‌های آسیب‌دیده، غیر از صرف هزینه مربوطه، آسیب‌هایی از جمله توقف تولید را موجب می‌شود. استفاده از عایق حرارتی ایران‌ساخت، تعمیر و نگهداری تجهیزات را به حداقل می‌رساند و صرفه اقتصادی را به همراه خواهد داشت. ضریب انتقال حرارت بسیار کم در ضخامت کم از ویژگی‌های مهم دیگر این محصول به شمار می‌رود و این در حالی است که عایق‌های سنتی و فومی با ضخامت بالا کارایی دارند و مشکلاتی را در رابطه با فضای کار ایجاد می‌کنند.

 

 

ترکیب دو روش درمانی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی


یکی از بزرگترین چالش‌های درمان سرطان، رساندن دارو به تومور‌ها است. بسیاری از دارو‌هایی که در ظرف پتری امیدوارکننده به نظر می‌رسند در نهایت به این دلیل که نمی‌توانند به تومور دست یابند یا نمی‌توانند به آنجا برسند، کنار گذاشته می‌شوند. این دارو‌ها بدون اینکه صدمه زیادی وارد کنند عملا در درمان عقیم هستند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت های دانش بنیان ماموریت های فضایی سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۸۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی ۵ ایستگاه سنجش کیفیت هوا توسط شهرداری قم

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم گفت: پنج ایستگاه سنجش کیفیت هوا توسط شهرداری قم در سطح شهر راه‌اندازی می‌شود.

علی مؤمن حجازی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم با اشاره به استفاده از مسئله اینترنت اشیا در مدیریت شهری اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین پروژه‌های شهرداری در حوزه هوشمندسازی شهری این مسئله است که که جز قله‌های تکنولوژی جهان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اجرای زیرساخت‌های این موضوع در طول سال ۱۴۰۲ توسط شهرداری قم افزود: سال ۱۴۰۳ توسعه مؤلفه‌های اینترنت اشیا را در دستور کار داریم.

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم با اشاره به اینکه مسئله اینترنت اشیا در موضوعات مختلف از جمله مدیریت فضای سبز شهری می‌تواند کاربرد داشته باشد، خاطرنشان کرد: یکی از مثال‌های این موضوع، آبیاری فضای سبز با بهره‌وری بسیار بالا است.

مؤمن حجازی تصریح کرد: در حال حاضر در حال نصب کنتورهای هوشمند هستیم که فرکانس‌های رادیویی خود را در بستر اینترنت اشیا دریافت خواهند کرد. این کنتورها از راه دور قابل کنترل بوده و مصرف آب بهینه می‌شود.

وی گفت: پنج ایستگاه هواشناسی برای سنجش شاخص‌های آلایندگی هوا، دما و رطوبت راه اندازی کردیم که این کار هم مبتنی بر اینترنت اشیا انجام شده است.

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم با اشاره به مزایای وجود این ایستگاه‌ها افزود: به زودی درگاه‌های آن را در اختیار شهروندان قرار خواهیم داد.

کد خبر 745536

دیگر خبرها

  • چگونه سلول های سرطانی را از بین ببریم؟ (فیلم)
  • اپراتورها متعهد به افزایش ۵۰ درصدی سرعت اینترنت شدند
  • کاروان جدید ماهواره های « استارلینک » به مدار زمین رفتند
  • راه‌اندازی ۵ ایستگاه سنجش کیفیت هوا توسط شهرداری قم
  • کانکس ساندویچ پانل چیست؟
  • آماده بودن تعدادی از ماهواره‌ها برای پرتاب
  • تلاش برای رسیدن خدمات هوشمند دولت به ۳۰ درصد
  • آخرین مهلت ارسال مقاله به کنگره بین‌المللی پژوهشگاه رویان اعلام شد
  • چرا باید به مدار‌های مختلف فضا ماهواره ارسال کنیم؟
  • مراجعه بیش از ۳۳ هزار بیمار به مراکز درمانی دانشگاه علوم‌ پزشکی بابل در نوروز ۱۴۰۳