Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-24@23:04:15 GMT

انتقاد از اقدام غیرقانونی دولت در اصلاح نرخ گندم

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۷۹۷۸۴

ارسلان قاسمی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران در گفتگو با خبرنگار مهر در واکنش به تعیین هزار تومان جایزه برای تحویل گندم از کشاورزان اظهار داشت: نکته مهمی که در این زمینه باید مورد توجه قرار بگیرد این است که تشکل‌های عضو شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک بیشتر از آن که نماینده کشاورزان باشند نماینده دولت در این شورا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: بنیاد ملی گندمکاران ایران، تشکلی است که وزارت جهاد کشاورزی آن را ایجاد کرده و دفتر این تشکل در ساختمان وزارت جهاد کشاورزی و در طبقه معاونت زراعت است همچنین مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاون روستایی و کشاورزی ایران توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی تعیین می‌شود و دفتر نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی نیز در ساختمان این سازمان است.

قاسمی تاکید کرد: ما در زمان تشکیل شورا نیز این هشدارها را داده بودیم اما متأسفانه چندان مورد توجه قرار نگرفت و الان نتیجه این شده که بخش خصوصی واقعی نقشی در قیمت گذاری ندارد و تشکل‌هایی در آن دخیلند که یا تحت کنترل دولت هستند و یا دولت آنها را به وجود آورده است.این فعال بخش خصوصی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در بحث قیمت گذاری گندم پارامترهای زیادی دخیل هستند، افزود: مهم‌ترین پارامتر در این حوزه قیمت آرد و نان است و یارانه‌ای که دولت برای آن می‌پردازد، میزان این یارانه سنگین است و در شرایط تحریم فشار زیادی را بر دولت وارد می‌کند بنابراین برای تأمین آن، شورا را مجبور می‌کند قیمتی را برای گندم اعلام کند که مدنظر خودش است.

دولت یارانه آرد و نان را از جیب کشاورزان برمیدارد!

وی با اشاره به اینکه دولت و مجلس حاضر به ساماندهی بحث یارانه آرد و نان نیستند، افزود: اتفاقی که این میان افتاده آن است که یارانه مذکور را از جیب کشاورزان بیرون می کشند.با قیمتی که هم اکنون برای گندم تعیین شده، پیش بینی می‌کنیم که چهار اتفاق در این حوزه رخ دهد اول اینکه بخشی از گندم وارد چرخه خوراک دام می‌شود.قاسمی با بیان اینکه کشاورزان نیز کشت را انجام داده اند و چاره‌ای جز برداشت محصول ندارند، گفت: بعد از انقلاب، دست تمام دولت‌ها در جیب کشاورزان بوده است در حالی که در تمام دنیا، بیشترین یارانه را بخش کشاورزی دریافت می‌کند.رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران تصریح کرد: با قیمتی که هم اکنون برای گندم تعیین شده، پیش بینی می‌کنیم که چهار اتفاق در این حوزه رخ دهد اول اینکه بخشی از گندم وارد چرخه خوراک دام می‌شود چرا که هم اکنون قیمت نهاده‌های دامی و جو بسیار بیشتر از نرخ گندم است.وی افزود: دخالت‌های دولت در بازار جو منجر به افزایش قیمت این نهاده شده و تمام مشکلات ما ناشی از اقتصاد تحمیلی و دستوری است.قاسمی ادامه داد: پیش بینی دوم افزایش چشمگیر قاچاق گندم به کشورهای همسایه به دلیل قیمت بالای آن در این کشورهاست ضمن اینکه در نهایت نیز دولت مجبور به واردات این محصول به کشور با ارز دولتی خواهد شد، دقیقاً همان اتفاقی که درباره مرغ افتاد و سیاست‌های غلط دولت و سرکوب قیمت محصولات منجر به خروج میزان زیادی ارز از کشور می‌شود.این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: همچنین این امکان وجود دارد که کشاورزان گندم خود را با قیمت بالاتر به کارخانجات ماکارونی سازی بفروشند و اتفاقی که در این میان رخ می‌دهد آن است که سفره خانوار ایرانی دچار مشکل می‌شود و مردم گرفتار خواهند شد.

راهکار چیست؟

وی راهکارهای این مساله را مورد اشاره قرار داد و افزود: راهکار اول این است که دولت و مجلس یک بار برای همیشه بحث یارانه آرد و نان را ساماندهی کنند و در این زمینه به اجماع برسند.قاسمی تاکید کرد: راهکار دوم نیز این است که مجلس باید ترکیب اعضای شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک را مورد بررسی قرار دهد و اصلاح کند و بخش خصوصی واقعی در این شورا حضور یابد؛ چرا که اعضای فعلی شبه دولتی هستند و بیشتر از آنکه نماینده کشاورز باشند، نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی هستند.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: قیمت گذاری بخش خصوصی آرد و نان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۹۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد چشمگیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی گفت: خرید تضمینی گندم در این استان در دولت سیزدهم رشد چشمگیری داشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی، مهدی جعفری، امروز_ دوشنبه سوم اردیبهشت _در کارگروه خرید تضمینی گندم سال زارعی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ استان خراسان جنوبی اظهار کرد: براساس نیاز و پیش‌بینی‌های صورت گرفته ۱۷ مرکز خرید تضمینی گندم از کشاورزان در استان فعال خواهد شد.

وی افزود: از این مراکز ۱۵ مرکز دولتی و دو مرکز خصوصی است که کار خرید گندم از کشاورزان استان را بر عهده خواهند داشت.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی گفت: فرآیند خرید تضمینی گندم در استان از بیستم اردیبهشت آغاز می‌شود و تا پایان شهریور سال‌جاری ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه برای سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم معمولی ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و گندم مرغوب نیز هر کیلوگرم تا ۱۸ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام شده است، تصریح کرد: با توجه به میزان سطح زیر کشت و اعلام‌های انجام شده پیش‌بینی می‌شود در فصل زراعی جاری بیش از ۲۰ هزار تن گندم توسط کشاورزان تحویل مراکز خرید تضمینی گندم در استان شود.

جعفری با اشاره به افزایش کیفیت تحویلی گندم در دولت سیزدهم، خاطرنشان کرد: افت مفید گندم از ۲.۲ در سال ۱۴۰۰ به ۱.۲۳ درصد در سال گذشته رسیده است.

وی با اشاره به افزایش خرید تضمینی گندم در دولت سیزدهم گفت: مقدار خرید تضمینی گندم از دو هزار و ۸۳۴ تن در سال ۱۴۰۰ با حمایت دولت به ۱۸ هزار و ۷۹۴ تن در سال گذشته افزایش پیدا کرده است.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی ادامه داد: تعداد کشاورزان خرید تضمینی گندم از ۴۴۷ نفر در سال ۱۴۰۰ به سه هزار و ۶۱۲ نفر در سال گذشته رسیده است.

کد خبر 746857

دیگر خبرها

  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت
  • خرید۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • خرید ۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • اعلام جایزه تحویل گندم راهکاری موثر در رسیدن به خودکفایی
  • گندم‌کاران استان اردبیل در سامانه پهنه‌بندی جهادکشاورزی ثبت‌نام کنند
  • گندم‌کاران در سامانه پهنه‌بندی جهادکشاورزی ثبت‌نام کنند
  • رشد چشمگیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی
  • رشد چشم‌گیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی
  • پیش‌بینی برداشت ۳۳۰ هزار تن گندم در کرمانشاه