Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

حامد وفایی کارشناس مسائل چین و مدیر مرکز پژوهشی آسیا دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به سند راهبردی ایران و چین گفت: رایزنی‌ها برای انعقاد این سند، ۵ سال پیش در سفر رئیس جمهور این کشور با رهبر انقلاب اتفاق افتاد؛ سال‌ها این سند دست به دست و نظرات مختلفی در آن درج شد و حالا به امضای وزرای خارجه چین و ایران رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع تهران و پکن مثلثی برای روابطشان تنظیم کردند که یک ضلع آن همکاری‌های مشارکتی به جای رقابتی، ضلع دیگر همکاری‌های راهبردی به معنای بلند مدت به جای کوتاه مدت و ضلع سوم، همکاری‌های جامع به جای همکاری‌های مقطعی و موضوعی است.

وی با اشاره به اینکه چین دومین قدرت اقتصادی جهان، عضو شورای امنیت و پرجمعیت ترین کشور دنیاست، افزود: توافق ایران و چین از لحاظ اقتصادی برای ایران به عنوان قدرت خاورمیانه، اهمیت زیادی دارد و در کل نشان می دهد که کشور مهمی مثل چین، جمهوری اسلامی ایران را حداقل برای مدت ۲۵ سال، کشور با ثباتی می داند.

وفایی با تاکید بر اینکه تفاهم نامه امضا شده، همکاری جامعی است و حوزه های متنوعی را در بر می گیرد، بیان کرد: تاثیر این توافق در بلند مدت بستگی به جدیت دو طرف در عملیاتی کردن آن دارد، برای مثال در حوزه ارتباطات نفت و پتروشیمی مطالبی در سند راهبردی میان ایران و چین گنجانده شده که اجرایی شدن آن مستلزم اراده سیاسی دو کشور مساعد بودن محیط بین المللی و ورود لوازم مورد نیاز است.

بیشتر بخوانید

ظریف: لازمه ارتباط با چین رابطه خوب با اروپاست/ برای امضای سند همکاری ایران و چین هیچ فشاری بر وزارت خارجه نبود

کارشناس مسائل چین با تاکید بر لزوم حفظ تعادل در روابط با کشور‌ها گفت: تعامل با قدرت بزرگی مثل چین زمانی متضمن بسیاری از مسائل کشور می‌شود که مقامات ارشد ما در روابط با کشورها، توازن را برقرار کنند، به اصطلاح همه تخم مرغ‌ها را در یک سبد نگذارند و از نگاه افراطی چه به غرب و چه به شرق، بپرهیزند؛ با این نگاه توسعه روابط با چین در مرحله بعدی باعث توسعه روابط با کشور‌های آسیایی و اروپایی خواهد شد. باید توجه داشت که سیاست خارجی بر سه اصل عزت، حکمت و مصلحت موجب می‌شود که امنیت ملی ما تضمین و رویداد‌های خوبی در انتظار کشور باشد.

وی با اشاره به اینکه چین در نظام بین الملل کشوری مسئولیت پذیر است و تعاملات خود را با کشور‌های دیگر در چارچوب‌ها و مناسبات‌های بین المللی تنظیم می‌کند، اظهار کرد: تاثیر سند همکاری ایران و چین به زیان هیچ کشوری نخواهد بود، ولی کشور‌های غربی را هوشیارتر خواهد کرد که امروزه ایران در راستای متنوع سازی منابع خارجی خود، در حال طراحی مناسبات بلند مدت است.

وفایی با اشاره به اینکه چین با ۷۰ کشور دیگر قراردادی مشابه بسته است، تشریح کرد: مسابقه‌ای در جهان برای بستن قرارداد‌های بلند‌مدت در جریان افتاده است که نزدیک بود ایران از قافله جا بماند. در حال حاضر چین با کشور‌های غربی، شرقی، اروپایی، آفریقایی و حتی آمریکای لاتین، برنامه مشابهی را امضا کرده است که حاکی از نگاه طولانی مدت و ظرفیت‌های گسترده اقتصاد این کشور دارد؛ امروزه چین کارخانه جهان محسوب می‌شود و کشور‌ها برای توسعه و پیشرفتشان باید به این کارخانه رجوع کنند.

کارشناس مسائل چین درباره اظهارات غربی‌ها علیه سند ۲۵ ساله ایران و چین گفت: غربی‌ها دلسوز مردم ایران نیستند و حالا نگرانند که حاصل جمع قدرت چین با ایران که در هارتلند جهان قرار دارد، توازن جدیدی را در مناسبات منطقه و آسیای مرکزی ایجاد کند چراکه این موضوع با اهداف یک جانبه گرایی برخی کشور‌ها همخوانی ندارد، کما اینکه بایدن، رئیس جمهور آمریکا رسما اعلام کرده که از ابتدا برای توافق ایران و چین نگران بوده است، البته اسرائیلی‌ها هم از این توافق ابراز ناراحتی کرده اند، طبیعی است که رسانه‌هایی مثل BBC، CNN و رسانه معاند ایران اینترنشنال به نفع مردم ایران کار نمی‌کنند و مطالبی را علیه این سند منتشر می‌کنند، چراکه از جای دیگری پول می‌گیرند و طبق نظر آن‌ها عمل می‌کنند.

وفایی درباره تاثیر قرار ایران و چین بر تحریم‌ها اظهار کرد: دو نوع تحریم وجود دارد که اولی تحریم‌های بین المللی است که مقامات کشورمان سعی می‌کنند با برجام و مذاکرات، آن را رفع کنند، چین و روسیه هم در تلاش برای رفع این تحریم‌ها هستند. نوع دوم تحریم، تحریم‌های یکجانبه‌ای است که مورد تایید کشور‌هایی مثل چین و روسیه نیست، سند همکاری ۲۵ ساله تهران و پکن تا حدودی این تحریم‌ها را خنثی می‌کند، بارزترین مثال برای این نوع تحریم‌ها، تحریم آمریکا علیه ایران بدون مصوبات شورای امنیت و سازمان ملل است که چین آن را نپذیرفت.

وی در پایان گفت: باید توجه داشت که عملیاتی شدن سند همکاری ایران و چین نیازمند اراده واقعی، شرایط بین المللی مساعد و ظرفیت‌هایی است که دو کشور برای تحقق آن در نظر می‌گیرند و از آن پشتیبانی می‌کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تحریم های آمریکا ایران وچین همکاری بین المللی رفع تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۹۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدردانی شهباز شریف از رهبر انقلاب به دلیل حمایت از مردم کشمیر | کنایه رئیسی؛ ممکن است برخی همکاری‌های دو کشور را نپسندند

به گزارش همشهری آنلاین، سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ظهر امروز پس از دیدار و گفت‌وگو با شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان و بعد از آیین امضای اسناد همکاری بین مسئولان دو کشور، ضمن قدردانی از دولت پاکستان برای میزبانی از هیئت ایرانی، بیان کرد: خرسندم که امروز در شهر زیبای اسلام‌آباد هستیم و به مردم خوب و دین‌مدار پاکستان احترام می‌کنم و از طرف رهبر معظم انقلاب و ملت ایران به خانواده‌های پاکستانی ابلاغ سلام دارم.

وی افزود: به مردم پاکستان که همواره از اسلام و ارزش‌های اسلامی و مظلومان فلسطین دفاع کرده و در خیابان‌های این کشور آزادی قدس را فریاد زدند، سلام می‌کنم. به دولت و مردم پاکستان که از ظلم رژیم صهیونیستی و نسل‌کشی به‌دست این رژیم با حمایت آمریکا و غرب در غزه و از ظلم حاکم بر جهان و نظام ناعادلانه به ستوه آمده و فریاد می‌زنند، احترام قائلیم و مواضع دولت و مردم پاکستان را می‌ستاییم.

روابط ما با پاکستان فقط همسایگی نیست

رئیس‌جمهور عنوان کرد: سازمان‌های بین‌المللی و به‌ظاهر مدافع حقوق بشر کارآمدی خود را از دست داده‌اند و سازمان ملل و شورای امنیت وظیفه خود را انجام نمی‌دهد؛ مردم مسلمان ایران و پاکستان و مردم جهان از این جنایات به ستوه آمده‌اند و این اتفاقات زمینه‌ساز نظم عادلانه جهانی خواهد شد.

رئیسی اظهار داشت: روابط ما با پاکستان فقط همسایگی نیست بلکه روابط ما تاریخی، تمدنی، و عمیق اعتقادی و دینی است. باورها ملت ایران با ملت پاکستان به‌هم پیوند داده است و این پیوند ناگسستنی است.

وی اضافه کرد: ظرفیت‌های بسیاری بین دو کشور وجود دارد که می‌تواند در جهت منافع دو کشور به‌کار گرفته شود و در نشست با مسئولان دولت پاکستان تصمیم گرفتیم روابط‌مان را در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و تجاری، فرهنگ و همه سطوح ارتقا دهیم.

رئیس‌جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: مواضع دو کشور در مبارزه با تروریسم یکسان است و در مبارزه با تروریسم مصمم هستیم؛ درخصوص مبارزه با جرایم سازمان‌یافته، مواد مخدر و انواع ناامنی‌ها که دو کشور و منطقه را تهدید می‌کند نگاه مشترکی داریم و دفاع از حقوق بشر، محور همکاری دو کشور در سطح دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی است.

رئیسی گفت: ممکن است برخی همکاری‌های دو کشور را نپسندند، مهم نیست بلکه این اهمیت دارد که تداوم همکاری‌ها در جهت منافع دو کشور تعریف می‌شود.

مرز را بین دو کشور یک فرصت می‌دانیم

وی افزود: سطح روابط تجاری قابل قبول نیست و این روابط در گام اول به ۱۰ میلیارد دلار برسد. ما مرز را بین دو کشور یک فرصت می‌دانیم و این فرصت می‌تواند در جهت رفاه دو کشور بکار گرفته شود. سفر اخیر بنده و نخست‌وزیر به نقطه مرزی یک نمونه‌ی کوچک در زمینه فعال‌شدن بازارچه‌های مرزی بود و این کار می‌تواند گسترش یابد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: ملت ایران تحریم‌های ظالمانه را به فرصت‌ها تبدیل کرده و ما این فرصت‌ها را در جهت پیشرفت کشور می‌دانیم؛ آمادگی داریم تجارب‌مان در این زمینه را با پاکستان به اشتراک بگذاریم.

رئیسی در پایان ابراز امیدواری کرد این سفر نقطه عطفی در ارتقای روابط دو کشور باشد.

خوشامدگویی محمد شهباز شریف؛ چشم و دل ما روشن

نخست وزیر پاکستان در نشست خبری مشترک با آیت‌الله رئیسی گفت: بعد از انتخاب دولت جدید پاکستان برای اولین بار است که یک مقام عالی‌رتبه به کشور ما می‌آید و این موجب افتخار ماست. چشم ما روشن و دل ما شاد.

قدردانی نخست وزیر پاکستان از رهبر انقلاب به دلیل حمایت از مردم کشمیر

محمدشهباز شریف در ادامه بیان کرد: هر دو کشور نگرانی خود را درباره کشتار مردم غزه اعلام و درباره آن گفت‌وگو کردیم و یکصدا اسرائیل را محکوم کرده و از کشورهای جهان درخواست می‌کنیم که هر چه سریعتر این اقدام نظامی را به پایان برسانند. راه حل عادلانه، تفصیلی و دیرپا برای مسئله فلسطین لازم است. پاکستان پشتیبانی از فلسطین را مشروط نمی‌کند و به همکاری با ایران تا تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: از آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم ایران که پشتیبان حق آزادی‌خواهی مردم کشمیر را در نظر داشتند، تشکر می‌کنم.

«محمد شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان در این نشست خبری گفت: جناب آقای رئیس جمهور! شما در فقه و حقوق دانش دارید؛ ما در زمینه بهبود زندگی مردم کشورهای خود با داشتن اصول برای فروغ آنها همکاری خواهیم کرد.

کد خبر 846384 منبع: ایرنا برچسب‌ها ایران و پاکستان خبر ویژه سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • کریدور امن از تهران تا اسلام‌آباد
  • نگرانی صهیونیستی از گسترش همکاری‌های نظامی
  • قدردانی شهباز شریف از رهبر انقلاب به دلیل حمایت از مردم کشمیر | کنایه رئیسی؛ ممکن است برخی همکاری‌های دو کشور را نپسندند
  • مصمم به ارتقای روابط ایران و پاکستان هستیم/ افزایش سطح روابط تجاری به ۱۰ میلیارد دلار در گام اول
  • رئیسی: ایران و پاکستان روابط اقتصادی- تجاری خود را ارتقاء بخشند/ قدردانی نخست‌وزیر پاکستان از رهبر معظم انقلاب
  • قدردانی نخست وزیر پاکستان از رهبر انقلاب به دلیل حمایت از مردم کشمیر
  • رئیسی: ایران و پاکستان روابط اقتصادی- تجاری خود را ارتقا بخشند/ مرز دو کشور یک فرصت است
  • همکاری ۲۰ کشور منطقه و غربی برای رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایران در حمله به اسرائیل
  • هماهنگی تعطیلات پایان هفته با دنیا، به افزایش صادرات منجر خواهد شد/خارجی‌ها در روز‌های تعطیل پاسخگو نیستند
  • رشد بی‌سابقه صادرات نفت ایران همزمان با تهدید تحریم‌های جدید غربی