Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-03-28@20:38:37 GMT

سفر قریشی به تهران حامل چه پیامی بود؟

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۸۰۹۳۶

سفر قریشی به تهران حامل چه پیامی بود؟

مهسا مژدهی: وزیرخارجه پاکستان این هفته سفری به تهران داشت تا گامی مهم در تقویت روابط دو کشور بردارد. اسلام اباد بعد از روی کار آمدن عمران خان، تفاوتی عمده با گذشته خود داشته است و پاکستان حالا دوستی نزدیک برای ایران به حساب می آید. شاید به همین دلیل است که محمد جواد ظریف وزیرخارجه کشورمان ملاقات با همتای پاکستانی اش را عالی توصیف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاه محمود قریشی، وزیرخارجه دولت عمران خان که پیش از سفر به تهران، از امارات دیدار کرده بود، با هدف تحکیم روابط دوجانبه و برداشتن گام های هماهنگ برای توسعه مراودات مرزی به ایران آمد. در این سفر گذرگاه مرزی مشترک دو کشور افتتاح شد.عصر چهارشنبه وزیرخارجه کشورمان در توئیتی نوشت که در جریان دیدار با وزیر خارجه پاکستان توافق شده تا «همکاری دوجانبه و هماهنگی منطقه‌ای در خصوص افغانستان، فلسطین و چندجانبه‌گرایی»، همچنین «مبارزه با تعصبات ضداسلامی» در بین دو کشور تقویت شود. این دو همچنین در دیدار با یکدیگر به گسترش مناسبات دو کشور بر اساس کمترین تاثیر از تحریم‌های آمریکا تاکید کرده بودند.

قریشی در تهران به دنبال چیست؟

در حال حاضر دو مساله عمده ایران و پاکستان را به یکدیگر متصل می کند. نخستین موضوع، مرز مشترک میان دو کشور است که مشکلات زیادی دارد. به ویژه آنکه ناامنی هایی از سوی این مرز برای کشورمان ایجاد شده و کنترل آن از موارد با اهمیت برای دو کشور است که همکاری های دو طرفه را می طلبد. در سال های گذشته و به ویژه در سال هایی که پاکستان به غرب و عربستان نزدیکی بیشتری داشت، اسلام اباد علاقه ای از خود برای حل معضلات مرزی با ایران نشان نمی داد. اما به نظر می رسد رویکرد عمران خان افزایش همکاری های همه جانبه با ایران و نزدیک تر شدن روز افزون به تهران باشد. مساله مواد مخدر،‌اشرار و گروه های تندرو در مرزهای دو کشور امری دردسر ساز و نیازمند رسیدگی فوری است.

موضوع دیگری که میان تهران و اسلام آباد مشترک است، افغانستان است. این کشور بیشترین مرز را با ایران و پاکستان دارد و به همین دلیل سرنوشت آن برای دو طرف اهمیت زیادی پیدا می کند. تهران در طول سال های اخیر طرفدار صلح و ثبات هر چه بیشتر در افغانستان بوده چرا که امنیت در این کشور به ویژه در مرزهای پهناوری که با ایران دارد، برای ما امری ضروری به حساب می آید. پاکستان اما سیاست های مختلفی را در بیست سال گذشته در مورد افغانستان نشان داده است. اما حالا دولت این کشور می خواهد که نقشی موقر در صلح ایفا کند.

امریکا گفته است که تا پایان تابستان نیروهای خود را از افغانستان بیرون می برد و طالبان هم حاضر به صلح با دولت این کشور نیستند. انتظار می رود که روزهای حساسی پیش روی کابل باشد که نیازمند همکاری همسایگان مهم این کشور است. ایران و پاکستان به ضرورت این همکاری ها اگاهند. همچنین مذاکراتی قرار است در استانبول شکل بگیرد که دو کشور مایلند با یکدیگر همکاری و رایزنی هایی داشته باشند.

چه چیزی ایران و پاکستان را به هم نزدیک می کند؟

تهران و اسلام اباد، در شرایط فعلی بیش از گذشته به یکدیگر نزدیک شده اند. عمران خان مایل است تا از نظر سیاسی نقش مهم تری را در مورد کشورهای همسایه بازی کند. به همین دلیل است که نام او به صورت مداوم به عنوان فردی که مایل به میانجیگری بین تهران و ریاض و تهران و واشنگتن است مطرح می شود. البته این تلاش ها نتیجه ویژه ای در برنداشته است. علاوه بر این قرار است که چند بازارچه مرزی در مرز دو کشور ایجاد شود. این موضوع می تواند به اقتصاد دو طرف کمک کرده و نقش مهمی در امنیت مرزها داشته باشد.

از سوی دیگر ایران مایل است تا روابط خود را با متحدان خود در شرق گسترش دهد. چرا که همکاری های بیشتر با کشورهای متفاوت و متنوع می تواند به اقتصاد کشور کمک شایانی کرده و از میزان اسیب پذیری کشور در شرایط تحریم بکاهد. پاکستان به انرژی ایران نیازمند است و همچنین می تواند برای صادرات صنایع پتروشیمی گزینه ای ایده ال باشد.

موضوع پادرمیانی هم مساله دیگری است که پاکستان هر چند تا کنون در آن موفق نبوده اما همواره بر آن اصرار دارد. عمران خان و دولت او مایلند تا با حل شدن اختلافات بین ایران و عربستان، بتوانند منافع خود را در هر دو کشور پیش ببرد. او هم اکنون خود را در میانه یک دوگانگی می بیند و تصورش بر این است که با حل این مسائل می تواند بدون اینکه نیاز باشد تا یکی از دو کشور را انتخاب کند، با هر دو روابط خوبی داشته باشد. 

در شرایط فعلی ایران تبدیل به قطبی برای سفرهای دیپلماتیک شده است. البته پاکستان در دوسال اخیر به صورت مداوم روابط خود را با تهران حفظ می کرد. اما در وضعیتی که به نظر می رسد احتمال بازگشت امریکا به برجام از هر زمان دیگری نزدیک تر است و تحریم ها علیه ایران هم به پایان خود نزدیک شده، اسلام اباد مایل است تا روابط خود با کشور ما را از گذشته هم بیشتر کند. روابط دو کشور این روزها نزدیک و برادرانه به نظر می رسند و با ازاد شدن ایران از چنگ تحریم ها، ارتباطات اقتصادی می تواند به اوج خود برسد. به ویژه انگه کشورهای همسایه به این مساله واقفند که سیاست خارجی ایران در وضعیت فعلی و در آینده نزدیک شدن بیشتر به همسایگان و تقویت نگاه به شرق است.

>>> این مطالب را هم بخوانید:
جزئیات یادداشت تفاهمی که بین ایران و پاکستان به امضا رسید
گزارش توئیتری ظریف از نتایج دیدار با همتای پاکستانی
بازتاب سفر قریشی به تهران در رسانه‌های پاکستانی

312 310

کد خبر 1507752

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایران و پاکستان عمران خان پاکستان ایران و پاکستان اسلام اباد همکاری ها عمران خان دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۰۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی ایران برای تقویت روابط با امارات

وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار سفیر ایران در ابوظبی آمادگی ایران را برای تقویت همکاری‌های سیاسی و اقتصادی با امارات عربی متحده در چارچوب منافع و مصالح دو کشور اعلام کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، رضا عامری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در امارات عربی متحده با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار برنامه‌ توسعه مناسبات دو کشور همسایه و راه‌های حل برخی موانع موجود مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ابتدای این ملاقات، سفیر کشورمان ضمن ارائه گزارشی از کشور محل ماموریت خود و روند رو به رشد روابط میان تهران و ابوظبی، از جمله افزایش حجم مبادلات تجاری میان دو کشور در سال گذشته، پیشنهاداتی را برای تقویت بیش از پیش روابط ایران و امارات ارائه کرد.

امیرعبداللهیان در این دیدار با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در تحکیم روابط با همسایگان، بر عزم جدی تهران جهت هموار ساختن مسیر توسعه روابط با امارات تاکید و با اشاره به اهمیت تبادل هیئت‌های عالیرتبه میان دو کشور، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای تقویت همکاری‌های سیاسی و اقتصادی با امارات عربی متحده در چارچوب منافع و مصالح دو کشور اعلام کرد.

گزارش سفیر ایران از روند همکاری‌های دوجانبه بین تهران و بغدادتاکید سفیر پاکستان بر گسترش روابط با ایران

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پاکستان: سیاست اسلام‌آباد در پیشبرد پروژه گازی با ایران روشن است
  • سیاست اسلام‌آباد در پیشبرد پروژه گازی با ایران روشن است
  • تاکید بر توسعه زیرساخت‌های ریلی و جاده‌ای ایران و پاکستان
  • افغانستان منبع تروریسم است
  • وزیر نفت پاکستان: ما به گاز ایران نیاز داریم
  • روند جمع‌آوری گازهای مشعل در ۱۴۰۳ شتاب می‌گیرد/ بهره‌برداری از ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ در آینده‌ای نزدیک
  • نزدیک به ۲۳۳ میلیون دلار کالا از قم به کشور‌های مختلف جهان صادر شد
  • آمادگی ایران برای تقویت روابط با امارات
  • شادی سفر نوروز، اشک راننده
  • حمله به پایگاه نیروی دریایی پاکستان