Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-18@02:36:41 GMT

افزایش قیمت خرید گندم به سود کشاورزان نبود

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۸۹۸۷۰

افزایش قیمت خرید گندم به سود کشاورزان نبود

حسن مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار همشهری آنلاین بیان کرد: افزایش قیمت خرید گندم برای کشاورزان خوشحالی ندارد، به این دلیل که نرخ خرید گندم همچنان همان ۴ هزار تومان است و دولت هزار تومان جایزه مقرر کرده است، در حالی که باید قیمت گندم بر اساس تورم افزایش پیدا کند.

وی اضافه کرد: با این اقدام، امسال هم قیمت گندم افزایش نیافته و برای سال آینده ضریب تورم از همان ۴ هزار تومان محاسبه خواهد شد که این مسأله اصلاً به سود کشاورز نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر امسال به جای هزار تومان جایزه کلاً نرخ خرید گندم را ۵ هزار تومان اعلام می‌کردند، می‌توانست برای سال آینده با افزایش قیمت بیشتری مواجه شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش اظهار کرد: در حال حاضر یونجه و جو کیلویی ۷ و ۸ هزار تومان است که نسبت به گندم دو برابر قیمت بیشتری دارد. اگر این وضعیت ادامه یابد، با توجه به خشکسالی‌ای که با آن روبه‌رو هستیم، مجبور به واردات گندم خواهیم شد.

وی ادامه داد: موضوع دیگر اینکه دامدار وقتی می‌بیند قیمت گندم نصف قیمت یونجه است، بنابراین گندم خریداری می‌کند و همین مسأله باعث خروج گندم از چرخه نان می‌شود.

مرادی گفت: در سال زراعی جاری در شهرستان گراش در استان فارس فقط ۱۰ میلی‌متر بارندگی داشتیم و اراضی گندم دیم که حدود ۱۳۰۰ هکتار است، امسال به دلیل خشکسالی سبز نشده است و فقط ۱۵۰۰ هکتار از اراضی گندم آبی را در اختیار داریم.

 بر اساس این گزارش، اواخر فروردین‌ماه امسال اعلام شد که برای تحقق شعار سال در بخش کشاورزی و پشتیبانی از تولید، با موافقت رئیس‌جمهوری و سازمان برنامه و بودجه، با توجه به کمبود شدید بارندگی، برای حمایت از کشاورزان گندم‌کار مبلغ یک‌هزار تومان علاوه بر قیمت تضمینی گندم (۴ هزار تومان) به عنوان جایزه تقدیم گندم‌کاران شود.

کد خبر 597028 برچسب‌ها استان‌ فارس گندم خريد تضميني

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان فارس گندم خريد تضميني هزار تومان خرید گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۹۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت مراکز خرید تضمینی و توافقی محصولات کشاورزی از نیمه اردیبهشت در گلستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان دکتر علی محمد زنگانه استاندار در این جلسه گفت: الویت اول این است که شرکت‌های خریدار محصول کلزا در استان مشخص شود.

او افزود: ۱۰۵مرکز در استان برای خرید تضمینی گندم در نظر گرفته شده است.

محمد برزعلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان هم گفت: از نیمه دوم اردیبهشت برداشت محصولات کشاورزی در استان آغاز می‌شود و پیش بینی می‌کنیم امسال از سطح ۳۸۰ هزار هکتار بیش از ۱ میلیون تن گندم برداشت شود.

او افزود: ۴۸ هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع استان هم زیرکشت کلزا قرار دارد و پیش بینی می‌کنیم امسال با برداشت ۱۱۰ هزار تن رکورد تولید این محصول در سه دهه اخیر شکسته شود.

برزعلی گفت: جو و سیب زمینی هم از دیگر محصولات کشت پاییزه هستند که پیش بینی می‌کنیم ۱۶۰ هزار تن جو و بیش از ۱۲۰ هزار تن سیب زمینی در استان تولید شود.

مهری مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان نیز در این جلسه تحویل گندم‌های جوانه زده را مهمترین معضل امسال در راستای خرید تضمینی بیان کرد و افزود: پیش بینی می‌کنیم با توجه به شرایط جوی امسال دو برابر سال قبل گندم‌های جوانه زده داشته باشیم.

او گفت: این گندم‌ها باید از گندمی که تبدیل به آرد می‌شود جدا باشد، زیرا کیفیت آن را پایین می‌آورد، بنابر این باید تصمیم گیری کنیم تا گندم جوانه زده برای خوراک دام تحویل گرفته شود.

عادل مصدقی مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گلستان هم در این جلسه اعلام کرد: برای حمل و نقل سریعتر محصولات کشاورزی ۱۳ هزار ناوگان بومی در استان وجود دارد.

او افزود: برای کمک به انتقال ایمن و سریعتر فراخوان دادیم تاکید کرد ناوگان حمل و نقل غیر بومی از استان‌های دیگر نیز به کمک ما بیایند.

او تاکید کرد: کشاورزان از طریق شرکت‌های مجاز حمل و نقل و گرفتن بارنامه نسبت به جابجایی محصول اقدام کنند.

 

 

 

 

 

 

دیگر خبرها

  • ثبت نام کشاورزان در سامانه پهنه بندی، شرط خرید گندم
  • خرید ۵۱ تن گندم از کشاورزان خوزستان
  • نرخ فعلی خرید گندم مورد رضایت کشاورزان نیست
  • پیش بینی خرید تضمینی ۸۰۰هزار تن گندم از کشاورزان کرمانشاه
  • پیش بینی خرید ۳۷۰ هزار تن گندم از کشاورزان استان
  • برداشت بیش از ۵۰ هزار تن گندم از مزارع خوزستان
  • فعالیت مراکز خرید تضمینی و توافقی محصولات کشاورزی از نیمه اردیبهشت در گلستان
  • خرید تضمینی بیش از ۲۶ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی
  • خرید بیش از ۲۴ هزار تن گندم در خوزستان
  • اصلاح قیمت خریدتضمینی گندم ضرورتی اجتناب ناپذیر است