Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2023-06-02@21:10:31 GMT

به هیچ قیمتی نباید زباله مردم روی زمین بماند

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۹۷۰۹۳

آرش حسینی میلانی گفت: بحث سودآوری و درآمدزایی کردن از پسماند‌ها جزو اولویت‌های مدیریت شهری نیست. آنچه در درجه اول اهمیت قرار دارد خدمت رسانی به مردم در حوزه بهداشت و محیط زیست است. آرش حسینی میلانی رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در خصوص گمانه زنی‌ها درباره امکان پذیر بودن تامین ده درصد بودجه شهرداری از طریق زباله و پسماند به میزان گفت: نکته‌ای که وجود دارد این است که از اساس در موضوع پسماند تکلیفی بر عهده شهرداری گذاشته شده که باید این کار را انجام بدهد و در اجرای این پروژه بر اساس آنچه که در قانون مورد تاکید قرار گرفته این کار باید به صورت خودگردان انجام شود؛ بنابراین باید بخشی از هزینه‌ها از طریق پسماند خشک برآورده شود و بخش دیگر از طریق بهای خدماتی که از شهروندان گرفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی ادامه داد: البته باید یادآوری کنم در دنیا این مساله را به شکل یک بخش اقتصادی سودآور که بتواند در سطح تجاری رقابت کند نمی‌بینند. حتی در برخی از کشور‌ها کار مربوط به مدیریت پسماند را به صورت امانی و متمرکز هم انجام می‌دهند و خیلی هم بخش خصوصی را در این قضیه وارد نمی‌کنند، چون موضوع حساسی محسوب می‌شود. اما در شرایط فعلی آنچه که در برنامه پنج ساله اول شهرداری در حوزه پسماند‌ها هدفگذاری شده این است که این بحث خودگردانی محقق شود تا سازمان مدیریت پسماند متکی به کمک‌های شهرداری نباشد. این نکته بسیار مهمی است، چون به هیچ قیمتی نباید زباله مردم روی زمین بماند و باید هر روز کار جمع آوری زباله‌ها به انجام برسد.   حسینی میلانی با بیان اینکه بحث سودآوری و درآمدزایی کردن از پسماند‌ها جزو اولویت‌های مدیریت شهری نیست افزود: آنچه در درجه اول اهمیت قرار دارد خدمت رسانی به مردم در حوزه بهداشت و محیط زیست است. در این پروسه البته گروه‌های اقتصادی مختلف باید مشارکت و فعالیت داشته باشند و لازم است تا فضا برای رقابت اقتصادی سالم فراهم شود که بتوانند خدماتی را ارائه کنند تا روند جمع آوری زباله‌ها با هزینه مناسب انجام شود و از شهر خارج شود. همه این‌ها تابع این است که ما بین تکالیف مربوط به حوزه بهداشت و محیط زیست با مساله درآمدزایی موازنه و تعادلی را برقرار کنیم. اینکه صرفا به عنوان یک عامل درآمدزایی به پسماند‌ها نگاه کنیم ممکن است صدماتی به این حوزه وارد شود از جمله اینکه ممکن است برخی خدمات در سطح شهر دچار افت شود؛ بنابراین آن چیزی که ما پیش بینی کرده ایم و در طرح جامع مدیریت پسماند‌ها هم گنجانده شد نگاه متوازنی است که به بحث ورود بخش خصوصی به این حیطه بر می‌گردد.   بیشتر بخوانید: استفاده چندباره از منابع با اجرای طرح جامع پسماند

عضو شورای شهر تهران در رابطه با جایگاه معضل پسماند‌ها در طرح رویداد ۱۴۰۰ گفت: درباره رویداد تهران ۱۴۰۰ در آن طرح اولیه‌ای که در شورای شهر ارائه شد پیش بینی این بود که این طرح جنبه‌های مختلفی داشته باشد و فقط هم منحصر به حوزه شهرداری نباشد بلکه دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف و حتی اقشار گوناگون شهروندان هم در اجرای این طرح مشارکت جدی داشته باشند. اما درهرحال و به دلایل مختلف این طرح بیشتر بر روی موضوعات اجتماعی و فرهنگی متمرکز شده است. البته پیشنهاد‌هایی وجود داشت و حتی شهرداری پیشنویسی هم درباره برنامه‌ها ارائه داده بود که در حوزه مشارکت مردمی در سطح محلات اجرا شود و مثلا اینکه کوچه‌هایی به عنوان کوچه سبز انتخاب شود و مردم برای پیاده سازی بحث تفکیک زباله‌ها از مبدا تشویق بشوند. اما تا به حال مثلا در همین ایام نوروز بیشتر جنبه اجتماعی و فرهنگی این طرح اجرا شده است. درهرحال فعلا ما چیزی ندیدیم که در این طرح موضوعات مرتبط با حوزه محیط زیست اجرایی بشود.
حسینی میلانی با اشاره به اینکه در طرح رویداد تهران ۱۴۰۰ فقط جنبه اجتماعی و فرهنگی دیده شده گفت: البته مشکل تا حدی ناشی از سنتی است که در شهرداری وجود دارد که این نوع طرح‌ها را بیشتر متکی به حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی می‌بینند. مشکلاتی که ما در این حوزه داریم تا حدی به همین سنت رفتاری شهرداری باز می‌گردد. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که انشاالله در آن فرایند کاری که خواهد بود این دیدگاه‌ها صرفا در چارچوب طرح ۱۴۰۰ هم نباید منحصر بماند و نیاز به یک برنامه ریزی دقیق داریم. این امکان پذیر نیست که ما بخواهیم در قالب طرح رویداد ۱۴۰۰ معضلات حوزه محیط زیست و پسماند‌ها را حل کنیم. اما مشارکت محله‌ای مردم در بهبود شرایط خدمات شهری در سطح محلات گام موثری است و در اینباره لازم است تا پروژه‌های محله‌ای تعریف شود. البته برای سال ۱۴۰۰ تعدادی پروژه کوچک مقیاس محلی تعریف شده که این‌ها در سال گذشته هم بوده و برای امسال ادامه پیدا کرده و نباید این طور تصور شود که این پروژه‌ها برنامه ویژه‌ای برای سال ۱۴۰۰ هستند. اما در مجموع پذیرفتنی است که ما در طرح رویداد تهران ۱۴۰۰ این کاستی‌ها را داشته ایم.   انتهای پیام/ برچسب ها: آرش حسینی میلانی پسماندهای شهری

صرافی ارز دیجیتال

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پسماندهای شهری اجتماعی و فرهنگی حسینی میلانی طرح رویداد محیط زیست پسماند ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۷۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی محیط شهری و جمع آوری نخاله‌های ساختمانی

فریدون بندری فرماندار ماهشهر گفت: شهرداری بندرماهشهر ضمن پاکسازی مجدد حاشیه‌ها بلوار سلامت و بلوار۱۷ شهریور ظرف مدت یک ماه آینده نسبت به احداث جدول در قسمت باقی مانده این دو بلوار جهت جلوگیری از ورود ماشین های حمل نخاله و انباشته دوباره نخاله ها در آن مکان و پاکسازی نخاله های انتهای بلوار سلامت به سمت بندر امام خمینی ره اقدام نماید.

او می‌گوید: شهرداری بندر امام خمینی با بکارگیری تمامی امکانات و ظرفیت‌های خود ظرف یک ماه نسبت به پاکسازی زباله ها و نخاله های انباشته شده در محل سکوی انتقال زباله اقدام نماید و همچنین شهرداری بندر ماهشهر در خصوص تحویل زباله ها و نخاله های شهر بندر امام خمینی (ره) و چمران همکاری نموده و هرگونه تصمیمی مبنی بر تحویل زباله های این دو شهر را با هماهنگی فرمانداری شهرستان اتخاذ نماید.

 بندری گفت: شهرداری چمران و شرکت عملیات غیر صنعتی در خصوص تعیین و معرفی یک منطقه جهت احداث جایگاه دفع زباله برای شهر چمران جلسه برگزار نموده و نتیجه آن را به فرمانداری شهرستان اعلام نمایند.

به گفته او اداره راهداری در خصوص جانمایی و نصب تابلوهای حاوی هشدارهای بهداشتی و محیط زیستی در جاده منتهی دریاچه نمک به پتروشیمی بندر امام همکاری لازم را داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • شهردار شیراز: سالانه بیش از هزار میلیارد تومان صرف جمع‌آوری و دفن و تفکیک زباله می‌شود
  • برگزاری پویش «دارو زباله نیست» در تهران از ۱۶ خرداد تا ۱۶ تیر
  • حمله به رییس اداره حفاظت محیط زیست کارون
  • دفع زباله‌های شیراز سالانه بیش از هزار میلیارد تومان هزینه دارد
  • شهردار: سالانه هزار میلیارد تومان صرف زباله‌های شیراز می‌شود
  • آغاز طرح جمع آوری گاری های غیرمجاز حمل ضایعات در بندرعباس
  • دورریز مواد غذایی در صدر پسماندهای تهران
  • «دورریز مواد غذایی» در صدر پسماندهای تهران
  • پاکسازی محیط شهری و جمع آوری نخاله‌های ساختمانی
  • روزانه بیش از ۶۰ تن پسماند خانگی در نظرآباد تولید می‌شود