Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی خضریان نماینده مردم تهران در گفت‌وگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به پیشنهادات طرف غربی در مذاکرات وین و نسبت آن با سیاست قطعی نظام در خصوص مسئله‌ بازگشت به برجام گفت: در جلسه کمیسیون مشترک برجام با حضور نمایندگان ایران و کشور‌های ۱+۴ و البته با حضور نماینده آمریکا در وین برگزار شده است، سناریوی بازگشت گام‌به‌گام ایران و آمریکا به برجام مطرح است که از سوی طرف غربی به عنوان یک امتیاز بزرگ برای ایران عنوان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خضریان با یادآوری سخنان «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا و برخی دیگر از مسئولین آمریکایی و تأکید آن‌ها روی عباراتی، چون «تعهد در برابر تعهد» و «پایبندی متقابل»، که به‌نوعی همان طرح گام‌به‌گام است، این طرح را ساخته و پرداخته‌ اتاق‌های فکر آمریکایی دانست و تأکید کرد: پذیرش این طرح یا طرح‌های مشابه، مطمئناً خلاف قانون راهبردی لغو تحریم‌ها و سیاست تعریف‌شده از سوی رهبر معظم انقلاب و به ضرر منافع ملی است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس یازدهم هدف آمریکا از طراحی چنین رویداد‌هایی با واسطه‌گری اروپایی‌ها را صرفاً کشاندن ایران پای میز مذاکره و «نشستن پشت یک میز مشترک» دانست و بیان کرد: اخیراً «رابرت مالی» رئیس میز ایران در وزارت خارجه آمریکا نیز در مصاحبه با بی بی سی گفته بود «مهم این است که دوطرف بتوانند با یکدیگر مستقیم و دور یک میز صحبت کنند. اگر ایران نمی‌تواند این کار را انجام دهد، می‌توان این کار را از طریق شخص ثالث انجام داد.»

رئیس کمیته سیاسی، نظامی و امنیتی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با بیان اینکه پذیرش حضور مستقیم یا غیرمستقیم آمریکا به هر شکل در جلسه‌ای که منتسب به برجام باشد، عقب‌گردی از سوی ایران تلقی خواهد شد، درباره‌ معنای این اتفاق در فضای سیاسی بین‌الملل گفت: این اقدام به معنی پذیرش آمریکا به‌عنوان عضوی از برجام و پذیرش شرایط فعلی به‌عنوان «نقطه‌ی صفر» و امتیازدهی رایگان به آمریکا و ورود به شرایطی به‌مراتب بدتر از وضعیت کنونی برای ایران خواهد بود.

خضریان در ادامه با یادآوری مطالبه‌ی لغو تمامی تحریم‌ها و راستی‌آزمایی آن توسط ایران که سیاست قطعی و اعلامی نظام در قبال مسئله‌ برجام است، پذیرش هرگونه طرح گام به گام توسط تیم مذاکره‌کننده‌ی ایران را نقض آشکار هر دو عنصر این سیاست قطعی، یعنی لغو یک‌باره‌ی تحریم‌ها و راستی‌آزمایی آن توسط ایران دانست.

این نماینده مجلس در ادامه توضیح داد: اساساً تفاوت جنس تعهدات ایران و آمریکا در برجام، این امکان را در اختیار آمریکا قرار داده است تا اجرای کامل تعهدات ایران به معنای پذیرش محدودیت‌های هسته‌ای را به شکلی روشن و قطعی راستی‌آزمایی کند؛ در مقابل، اما سنجش صحت و صداقت آمریکا در اجرای تعهدات خود در لغو تحریم‌ها، امری اگر نگوییم مبهم، اما بسیار پیچیده و البته زمان‌بر است.

خضریان در پایان، با ابراز نگرانی نسبت به مذاکرات جاری در وین بیان کرد: با توجه به اخبار واصله، بیم این می‌رود که آمریکا با طراحی نقشه‌هایی نظیر حضور غیرمستقیم در مذاکرات و جلو انداختن اروپایی‌ها برای پیشبرد اهداف خود، امتیازات چانه‌زنی و برگ‌های برنده‌ای که اکنون در اختیار ایران است را سلب کند و با تغییر زمین بازی، بار دیگر گذر زمان را که اکنون به نفع ایران است، به عاملی مثبت به نفع آمریکا تبدیل کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: توافق برجام ایران و آمریکا راستی آزمایی گام به گام تحریم ها ی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۲۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفت ایران دوباره تحریم می‌شود؟

به‌گزارش همشهری آنلاین، مروری بر رویدادهای جهانی نشان می‌دهد که حتی در حوزه اقتصاد نیز اغلب خبرها حول پاسخ نظامی قدرتمند ایران به رژیم صهیونیستی می‌چرخد. در چنین شرایطی برخی خبرها از افزایش فشارها از سوی نماینده‌های جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا بر دولت این کشور برای افزایش تحریم‌های نفتی ایران حکایت دارد. بااین‌حال تحلیل‌گران بین‌المللی می‌گویند در شرایط فعلی افزایش تحریم‌های نفتی ایران می‌تواند منجر به رشد قیمت نفت و افزایش تورم در آمریکا شود و این چیزی نیست که جو بایدن به آن علاقه‌مند باشد؛ چراکه افزایش تورم می‌تواند به کاهش آرای رأی‌دهندگان آمریکا به نفع بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بینجامد که آبان‌ماه برگزار می‌شود. تحلیل‌گران غربی دیروز درهمین‌باره به رویترز گفتند که بعید است پاسخ نظامی ایران به رژیم صهیونیستی باعث شود دولت بایدن اقدام چشمگیری علیه صادرات نفت ایران انجام دهد؛ زیرا نگران افزایش قیمت نفت است.

بیشتر بخوانید:

ایران پیشتاز افزایش تولید در اوپک

در رویدادی دیگر آمارها نشان می‌دهند که به‌دلیل افزایش تنش‌ها در خاورمیانه قیمت طلا و نفت تمایل زیادی به صعود پیدا کرده‌اند. تحلیل‌گران می‌گویند افزایش تنش‌ها می‌تواند قیمت طلا را به ۲۴۰۰دلار و نفت را به ۱۰۰دلار برساند.

همچنین در فضای اقتصاد جهان مشخص شد که آمریکا در حال قطع ارتباط شرکت‌های چینی با سایر کشورهاست و به‌تازگی فشارهای تازه‌ای را به امارات وارد کرده است. خبرگزاری بلومبرگ درهمین‌باره نوشت: یک شرکت اماراتی فعال در زمینه هوش مصنوعی در یک توافق پشت‌پرده با اداره صنعت و امنیت وزارت بازرگانی آمریکا توافق کرده است سرمایه‌گذاری در چین را قطع کند زیرا درغیراین‌صورت با تدابیر تنبیهی واشنگتن روبه‌رو خواهد شد.

کد خبر 845019 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها نفت قیمت نفت و گاز صادرات و واردات تحریم صادرات نفت

دیگر خبرها

  • کیهان: تحریم‌های جدید علیه ایران «فیک» است!
  • سواد رسانه چه جایگاهی در زندگی افراد دارد؟
  • تحریم های هماهنگ آمریکا و انگلیس علیه ایران اعلام شد
  • تحریم‌های جدید آمریکا و بریتانیا علیه ایران
  • تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • بایدن درباره تحریم نفت ایران تصمیم جدید گرفت؟
  • امکان تغییر دانشگاه برای پذیرفته شدگان فرهنگیان وجود دارد؟ 
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • نفت ایران دوباره تحریم می‌شود؟
  • واشنگتن تحریم‌های جدید علیه ایران وضع می‌کند