Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، این روزها که ایلامی‌ها فصل برداشت محصولات کشاورزی را پشت سر می‌گذارند و مسوولین خبر از برداشت هزاران تن انواع محصولات کشاورزی در دشت‌های دهلران و مهران را می‌دهند؛ حال و روز کشاورزانی از همین استان اما چندان تعریفی ندارد. 

شهرستان هلیلان یکی از شهرستان‌های استان ایلام در غرب ایران است؛ این شهرستان در مرز استان‌های ایلام، کرمانشاه و لرستان واقع شده‌، هلیلان در سال ۱۳۹۸ با جدا شدن از شهرستان چرداول به شهرستان ارتقا یافت و تبدیل به یازدهمین شهرستان استان ایلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شهرستان یکی از مناطق محروم استان است که در سال‌های اخیر اقداماتی در جهت محرومیت زدایی آن صورت گرفته اما نیاز به تلاش بیشتری دارد؛ بیشتر مناطق شهرستان دارای آب و هوای گرم و خشک بوده که وجود رودخانه سیمره تا حدی خشکی آن را تعدیل می‌کند؛ هلیلان زمستان‌هایی معتدل و تابستان گرم دارد به نحوی که امکان برداشت مجدد غلات و صیفی جات را در آن فراهم می‌کند.

همه ساله برای شخم زدن دچار مشکل می‌شویم

یکی از اهالی روستای بانلکان، از توابع شهرستان هلیلان، چنین می‌گوید: ما در روستا حدود ۱۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی داریم که به علت نداشتن تراکتور و ادوات کشاورزی و نگرفتن سهمیه تراکتور همه ساله هم برای کشت گندم و جو و هم برای شخم بهاره لنگ می‌مانیم.

یکی دیگر از اهالی نیز گفت: ما هر سال باید صبر کنیم تا روستاهای اطراف کارشان را تمام کنند بعد به روستای ما بیایند آن هم با هزینه بیشتر که اصلا برای ما به صرفه نیست؛ ما از سازمان جهاد کشاورزی انتظار داریم فکری به حال این روستای محروم و کشاورزان کنند.

تا سال ۹۷ متقاضی تراکتور از این روستا نداشتیم!

عبادالله صابری مدیر جهاد و کشاورزی هلیلان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: روستای بانلکان از توابع زردلان است که مردم این منطقه بیشتر به پرورش دام مشغول هستند.

صابری گفت: تا سال ۹۷ هیچ متقاضی  از این روستا برای دریافت تراکتور نداشتیم و از سال 97 به بعد تنها ۲ نفر متقاضی داشتیم که این افراد خواهر و برادر بوده و ساکن روستای بانلکان نیستند.

مدیر جهاد کشاورزی هلیلان ادامه داد: به دلیل سو استفاده‌هایی که طی سال‌های گذشته از فروش تراکتورهای سهمیه‌ای توسط برخی افراد سودجو صورت گرفته، اداره جهاد کشاورزی در زمینه اعطای سهمیه‌های تراکتور با حساسیت بیشتری عمل می‌کند.

صابری گفت: با توجه به آمارهای دقیقی که از کشاورزان و دامداران منقطه در دست داریم اقدام به توزیع نهاده‌های دامی و کشاورزی، تسهیلات و سهیمه‌ها می‌کنیم و اداره جهاد کشاورزی هلیلان آمادگی دارد تا بر اساس ضوابط و مقررات سازمان جهاد کشاورزی و در صورت تایید صلاحیت متقاضیان توسط این اداره به آنها تراکتور سهمیه‌ای واگذار کند.

نظری از کارشناسان حوزه اقتصاد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: یک فرد روستایی با تولید در بخش کشاورزی، دامپروری، قالی بافی و سایر بخش‌های مختلف می‌تواند در رونق اقتصادی جامعه و توسعه کشور تاثیر مستقیم داشته باشد.

وی افزود: اگر به روستاییان بها دهیم می‌توانیم تولیدات خود را افزایش دهیم و راندمان کار خود را بالا ببریم؛ وقتی این مهم صورت گرفت، نیازی به کشورهای دیگر نخواهیم داشت.

نظری ادامه داد: با وجود معضل هزینه بالای مکانیزاسیون، کشاورزان در آماده شدن زمین، تامین نهاده و هزینه بالای کارگری با مشکلات متعددی روبرو هستند که اگر تمهیداتی برای رفع افزایش چندبرابری قیمت‌ها و تامین و تدارک آن از سوی تولیدکنندگان اندیشیده نشود، تولید محصولات زراعی و باغی دچار مشکل می‌شود.

افزایش تقاضا برای تراکتور

سعید شهبازی فرماندار هلیلان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: به دلیل شرایط کنونی بازار که ناشی از محدودیت‌های تولید و توزیع تراکتور در کشور و اختلاف قیمت تراکتور در بازار به نسبت کارخانه، طی سال‌های اخیر است؛ شاهد افزایش تقاضا بوده‌ایم و عملا امکان واگذاری تراکتور به تمام متقاضیان وجود ندارد.

فرماندار هلیلان ادامه داد: ما همچنان تمام تلاشمان را برای حل این مشکل خواهیم کرد و آمادگی داریم تا به یاری خدا و با همکاری سایر ادارات مربوطه، رضایت کشاورزان عزیز هلیلانی را در این زمینه جلب کنیم.

تحریم‌ سبب کم شدن تراکتور شد

هرمز اقبالی سرپرست اداره فناوری‌های مکانیزه سازمان جهادکشاوزی ایلام گفت: در بحث تأمین تراکتور برای کشاورزان تا سال ۹۷ هیچ مشکلی نداشتیم؛ اما پس از پایان سال ۹۷ و بیشتر شدن تحریم‌ها، کارخانه‌های تراکتور سازی اقدام به فروش سهمیه‌ای محصولات خود کردند.

وی ادامه داد: محدودیت‌های تولید و توزیع تراکتور در کشور سبب ایجاد اختلاف قیمت تراکتور در بازار به نسبت کارخانه شده که همین موضوع باعث شده تا عده‌ای پس از دریافت سهمیه خود اقدام به فروش کنند که در نهایت باعث ایجاد مشکل برای کشاورزان منقطه شده است.

در راستای تحقق سیاست‌های کلی برنامه و اقتصاد مقاومتی، شناسایی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های موجود در مناطق روستایی و ارتقا منزلت اجتماعی روستاییان و نقش روستاها در اقتصاد ملی و ایجاد بستر لازم برای شکوفایی و پیشرفت عدالت، لازم است تا با پیگیری مسوولین امر در این رابطه شاهد نقش تعیین‌کننده روستاها در افزایش بیش از پیش تولید در کشور و همچنین مهاجرت معکوس باشیم.

انتهای پیام/ ۹۷۰۸/ی

منبع: فارس

کلیدواژه: کشاورزی کشاورزان نبود تراکتور جهاد کشاورزی سال ۹۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۳۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی داورزن امروز گفت: هزار و ۵۰۰ هکتار از کشتزارهای این شهرستان، امسال زیر کشت انواع محصولات جالیزی قرار گرفته است.     سعید خسروجردی با اشاره به کشت مالچ در مزارع جالیز به منظور ذخیره‌سازی آب، کاهش آبیاری و رویش علف‌ های هرز، اظهار کرد: بهره برداران بیش از ۹۹ درصد مزارع جالیز در داورزن، از شیوه کشت مالچ استفاده می کنند و با این روش کاشت، محصول یک ماه زودتر وارد بازار مصرف می‌ شود.   وی افزود: امسال ۸۰۰ هکتار از کشتزارهای این شهرستان داورزن، زیر کشت زیره رفته است که با میانگین عملکرد ۷۰۰ کیلوگرم در هکتار، پیش بینی می‌ شود ۵۶۰ تن محصول زیره از این سطح برداشت شود.   وی گفت: زیره سبز، از گیاهان دارویی بومی داورزن است که به دلیل استفاده کمتر از سموم و کودهای شیمیایی، محصول تولیدی این شهرستان در ردیف گیاهان سالم قرار دارد و به صورت پودر و ادویه و در صنعت عرق‌ گیری، استفاده می‌ شود.   مدیر جهاد کشاورزی داورزن خاطرنشان کرد: با توجه به سابقه بیش از ۴۰ ساله کشت زیره در این منطقه، کشاورزان زیره کار این شهرستان دارای دانش فنی و بومی بالایی هستند که این امر منجر به دستیابی به عملکرد تولیدی تا هزار و ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار شده است.   خسروجردی گفت: ۱۲۸ هکتار از مزارع این شهرستان نیز امسال به کشت کلزا اختصاص یافته است که ۹۵ هکتار آن با شیوه‌ های نوین آبیاری می شود.   وی بیان کرد: ۲ هزار و ۲۶۰ هکتار از عرصه های کشاورزی شهرستان داورزن نیز به عمل آوری محصولات باغی اختصاص دارد.   وی گفت: از این سطح ۱۴۵ هکتار انگور است که به طور متوسط با میانگین عملکرد ۱۴ تن محصول در هکتار، حدود ۲ هزار تن محصول از تاکستان های شهرستان برداشت می‌شود که بیشترین آن گونه های عسکری، پیکامی، ترکمن و یاقوتی است.   مدیر جهاد کشاورزی داورزن گفت: هم اکنون ۴۵ استخر کشاورزی در این شهرستان به صورت دومنظوره و برای پرورش آبزیان فعالیت دارند.   مرکز شهرستان داورزن در ۷۵ کیلومتری سبزوار و ۳۰۵ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

دیگر خبرها

  • ۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت
  • شهرستان دهلران مهد تولید گندم است
  • خط و نشان مدافع ذوب آهن برای تراکتوری‌ها
  • حال خوب مزارع گندم به لطف باران
  • یک هزار و ۱۱۷ هکتار از اراضی استان قزوین رفع تداخل شد
  • یک هزار و ۱۱۷ هکتار اراضی استان قزوین رفع تداخل شد
  • آزادسازی ۱۰ هکتار از زمین های کشاورزی گرگان
  • آزادسازی ۱۲۵ هکتار از اراضی کشاورزی ساوجبلاغ/ ۷ استخر تخریب شد
  • کشت نیشکر در صومعه‌سرا آغاز شد