Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، از زمان جولان کرونا و شدت شیوع آن در کشور، تمام مردم از هر قشری در انتظار تولید واکسن کرونا و واکسیناسیون خود و اطرافیانشان بودند، طولی نکشید که با همت و پشتکار برخی از نهاد‌ها این واکسن به مرحله آغاز تست انسانی رسید و عده‌ای هم از آن بهره بردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در طول این مدت حواشی بسیار زیادی برای مشخص کردن قشری خاص جهت واکسیناسیون ایجاد شد و همگان منتظر این مایع ارزشمند بودند تا ويروس چموش کرونا را به نوعی نابود کنند، اما در این میان، قشری از انسان‌ها وجود دارند که از همان ابتدا که کرونا شدید نشده بود و تا امروز که بی‌رحمانه قربانی می‌گیرد، به مردم این کشور بدون هیچ چشم داشتی خدمت کردند و جان بر کف در سطح شهر‌های مختلف به فعالیت خود ادامه می‌دادند.

بله درست حدس زدید، منظورم همان رانندگان بخش حمل و نقل عمومی است که برای سوار کردن مسافران حد و مرزی ندارند و مشخص نمی‌کند که آیا این مسافر کرونا دارد؟ مشکوک به کرونا است؟ یا... آن‌ها با مظلومیت کامل خم به ابرو نیاوردند و به صورت ۲۴ ساعته در این شهر بزرگ آماده خدمت به هم‌نوعان خود بودند، اما زمانی که خبر تولید واکسن کرونای ایرانی به گوش رسید، انتظار می‌رفت که حداقل مسئولان ما کمی به این قشر زحمتکش کمکی کنند و آن‌ها را در نوبت واکسیناسیون قرار دهند، اما این اتفاق رخ نداد و مسئولان ذیربط همچنان این موضوع پشت گوش‌هایشان ماند؛ در این راستا ۲۴ بهمن سال ۹۹ بود که سید مناف هاشمی معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران در نامه‌ای به علیرضا زالی رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران خواستار در اولویت قرار گرفتن رانندگان تاکسی و اتوبوس برای تزریق واکسن کرونا شد.

هاشمی در این نامه تاکید کرده بود که «ورود ویروس کرونا به کشور نشان داد با وجود تعطیلی بخش‌های اساسی کشور بر اساس تدابیر ستاد ملی کرونا لحظه‌ای وقفه یا تعطیلی در بخش‌های مختلف حمل و نقلی که در تمام ساعات شبانه روزی در حال خدمت رسانی به مردم شریف و بزرگوار هستند را نداشت و چه بسا با تمام توان برخود وظیفه دانست در کنار تمام بخش‌های اجرایی و کادر درمان بایستد تا شاهد بازگشتن زندگی سرشار از سلامت و تندرستی باشیم، با توجه به ورود واکسن به کشور و آغاز فرآیند توزیع و تزریق آن برای همه بخش‌های دارای اولویت و درگیر این بیماری، خواهشمند اختصاص سهمیه برای همه همکارانمان در عرصه خدمت‌رسانی به شهروندان و مساعدت و موافقتتان برای در اولویت قراردادن این موضوع باشیم.»

اما این تنها اول ماجرا نبود و با نامه هاشمی، مسئولان ما نه اقدامی برای این افراد انجام دادند و نه وعده‌ای به گوش آن‌ها رساندند تا اینکه ۲۲ روز بعد عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور به میدان آمد و با ارسال نامه‌ای به رئیس جمهوری خواستار در اولویت قرار دادن رانندگان حوزه حمل و نقل عمومی پس از کادر درمان برای تزریق واکسن کرونا شد؛ همچنین بهتر است بدانید که براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سهم حمل و نقل عمومی در انتقال و توسعه چرخه کرونا ویروس بیش از ۲۶ درصد است، از این رو ستاد ملی مبارزه با کرونا رانندگی حمل و نقل عمومی را از مشاغل در معرض خطر ابتلا به این ویروس شناسایی کرده است، اما همچنان خبری از واکسیناسیون رانندگان بخش حمل و نقل عمومی نیست.

در ادامه مرتضی ضامنی مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانی‌های شهری کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت که «با تاکید بر حساسیت و ضرورت ارائه خدمات توسط ناوگان تاکسیرانی در کشور و با هدف قطع زنجیره کرونا، درخواست قرارگیری رانندگان ناوگان تاکسیرانی در اولویت دریافت واکسن بعد از کادر درمان را داریم و اکنون این تقاضا و درخواست را داده ایم، اما هنوز جوابی دریافت نکرده ایم، همچنین این شغل از جمله مشاغلی است که تعطیلی بردار نیست و باید به طور دائم خدمات ارائه دهد، بنابراین باید در اولویت دریافت واکسن باشند.»

در این راستا، محمود ترفع مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران هم چند روز گذشته اعلام کرد که «از طریق مدیریت شهری، همچنان پیگیر واکسیناسیون رانندگان شرکت واحد هستیم و امیدواریم این موضوع با مساعدت ستاد مقابله با کرونا و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هر چه سریع‌تر به نتیجه برسد البته آمار رانندگان اتوبوس را برای انجام واکسیناسیون به یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران که مسئولیت این موضوع را بر عهده دارد، ارسال کرده‌ایم و منتظر هستیم تا واکسیناسیون رانندگان اتوبوس آغاز شود.»

گلایه‌ها و درخواست‌ها برای واکسیناسیون رانندگان کم نیست و هر مسئول حوزه شهری از هر طریقی این درخواست مهم را عنوان کرده اما نکته مهم این است که گویا برخی مسئولان ما این گروه زحمتکش جامعه را فراموش کرده‌اند و حتی درباره آنها و نوبت واکسیناسیونشان، صحبتی هم نمی‌کنند، دقیقا دلیل آن معلوم نیست اما موضوعی که واضح است این است که رانندگان بخش حمل و نقل عمومی از صبح زود تا پاسی از شب با هزاران بیمار کرونایی، مشکوک به کرونا و... رو به رو هستند و حال باید به خواسته آنها که حقشان است، اهمیت دهیم به امید آن روز...!

بیشتر بخوانید

رانندگان ناوگان اتوبوسرانی تهران در صف انتظار واکسیناسیون سهم ۲۶ درصدی حمل و نقل عمومی در انتقال ویروس کرونا/ برای واکسن رانندگان در حال پیگیری هستیم ضرورت اولویت تزریق واکسن کرونا به رانندگان تاکسی و اتوبوس

گزارش از نوشین نثاری

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: واکسن کرونا حمل و نقل عمومی اتوبوسرانی تاکسیرانی واکسیناسیون کرونا واکسیناسیون رانندگان حمل و نقل عمومی واکسن کرونا اولویت قرار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۰۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر فساد از بالا خشک نشود، جواب گرفتن سخت است

به گزارش «تابناک» به نقل از تجارت نیوز، سید مصطفی هاشمی‌طبا، معاون رئیس‌جمهور در دولت اصلاحات، در گفت‌و‌گو با تجارت‌نیوز درباره وضعیت فساد در نظام داری در شرایط امروز کشور و راه‌های مقابله با آن گفت: مساله فساد و شیوع آن در کشور ما یک حرکت تدریجی و ازدیادی داشته است. ابتدای انقلاب در دولت آقای موسوی شرایط فساد در کشور به‌هیچ‌وجه این‌گونه نبود و رخدادها و روابط فسادآلود بسیار کم بود، البته در همان زمان هم خود من به دلیل مسئولیت‌هایی که داشتم، در برخی از کنترل‌ها می‌توانستم عوامل منجر به فساد را شناسایی کنم اما باز هم وضعیت به شکل امروز نبود.

رئیس سازمان تربیت بدنی در دولت سید محمدخاتمی درباره شرایط فساد در نظام اداری پیش از انقلاب اسلامی نیز توضیح داد: قبل از انقلاب هم موضوع فساد در نظام اداری و اجرایی بود اما در رده‌های بسیار بالا بود، مثلاً در سطوح بالای ارتش یا سطوحی با مسئولیت خریدهای خارجی، اما حالا این مساله بسیار گسترده شده و شعاع آن از سطوح بالا بزرگ‌تر شده است.

او در این باره گفت: در شرایط و زمان فعلی در همین شهرداری تا زمانی که هزینه‌ای از جانب مراجعه‌کننده پرداخت نشود کار پیش نمی‌رود و عجیب اینکه این پرداخت‌های غیررسمی به اندازه‌ای معمول شده که همه آن را قبول کرده‌اند.

«توصیه‌ها» یکی از ریشه‌های ازدیاد فساد در نظام اداری است

هاشمی‌طبا با بیان این جمله که «به نظر می‌آید یکی از دلایل ازدیاد فساد در کشور توصیه‌های افراد مختلف است» تصریح کرد: در هر سیستم و اداره‌ای و در هر سطحی توصیه حرف اول را می‌زند، رابطه‌های نزدیک آدم‌ها باعث شده در داخل سیستم کارهای غیرقانونی انجام شود و به دلیل این توصیه‌ها، حرمت قانون ریخته شده و قبح کار غیرقانونیِ منجر به فساد از بین رفته است و هر کسی ساز خود را می‌زند.

او خاطرنشان کرد: من تصور می‌کنم رابطه‌ها و توصیه‌های غیرقانونی که فلانی به فلان‌جا وابسته یا فامیل فلانی است تبدیل به یک الگو شده و حرف و تفکری را در مردم ایجاد کرده است که وقتی بالاسری می‌دزدد، ما هم باید بدزدیم!
 
وقتی برای پرونده‌های کلان فساد مجازات و شفاف‌سازی در کار نیست، فساد الگوی سطوح پایین‌تر می‌شود

هاشمی‌طبا با تاکید بر اینکه «مردم احساس می‌کنند چون در بالا سوءاستفاده می‌شود، پس ما هم حق این کار را داریم» گفت: در شرایطی که هر سال یک پرونده جدید مفاسد اقتصادی مطرح می‌شود و می‌بینیم که پیگیری و مجازاتی برای عاملان آن در کار نیست، طبیعی است رفتارها و الگوهای منجر به فساد در سطح پایین الگوبرداری می‌شود.

 او همچنین اضافه کرد: علاوه بر این مورد، سطوح پایین از حقوق و دستمزد برای گذران زندگی پاسخ نمی‌گیرند و می‌گویند باید زندگی‌مان را تامین کنیم و این شرایط پیچیدگی خاصی ایجاد کرده است، به قول حضرت سعدی، «سر چشمه شاید گرفتن به بیل/ چو پر شد نشاید گذشتن به پیل».

موضوع چای دبش را بدون مشخص شدن اصل داستان رفع و رجوع کردند

معاون رئیس‌جمهور در دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه «وقتی در موارد کوچک تسامح شد و به موارد بزرگ رسید، برای کل جامعه الگو می‌شود» گفت: در همین موضوع چای دبش به‌واقع مساله فساد مورد اغماض واقع شد و داستان را جمع‌وجور کردند، حتی آقای وزیر اقتصاد گفت پول ارز را داده است! مگر هر کسی برود ارز بگیرد کار قانونی انجام داده است؟!

او ادامه داد: بسیاری از مسائل را بدون مشخص شدن اصل داستان و مجازات شفاف مفسدان، جمع‌وجور کردند، علاوه بر داستان چای دبش در همین وزارت کشاورزی در مورد خوراک دام هم تخلفات گسترده‌ای شد و مجموع این موارد به برکناری وزیر انجامید اما هنوز معلوم نیست اصل ماجرا چه بود و چه شد.

روش‌های اقتدارگرایانه برای برخورد با فساد در سطوح پایین پاسخگو نیست

هاشمی‌طبا در پاسخ به این سوال که آیا دولت اقتدارگرا و توسعه آمرانه می‌تواند فساد سیستماتیک را رفع کند گفت: من تصور نمی‌کنم که تنها با روی کار آمدن یک دولت با روحیه اقتدارگرا یا پیگیری توسعه آمرانه، مسائل قابل رفع و رجوع باشد، روش‌های سوءاستفاده و فساد در کشور ما پیچیده و پنهان است، به خصوص در سطوح پایین و در این سطوح با روش‌های اقتدارگرایانه نمی‌توان مسائل را حل کرد.

او ادامه داد: وقتی فرهنگ فساد در جامعه و بدنه اداری کشور باب شود، باید با آن فرهنگ مبارزه کرد چراکه بازرسی‌های مکرر و برخوردهای قهری جوابگو نیست، زمانی از آقای موسوی اردبیلی پرسیدم چرا برای موضوع فرش در گمرک بازرس نمی‌گذارید، گفت باید برای خود بازرس، بازرسی دیگری بگذارم و برای بازرسِ بازرس هم بازرس دیگری و این شیوه جواب نمی‌دهد.

پیاده‌سازی واقعی و تثبیت دولت الکترونیکی می‌تواند سطح فساد را کاهش دهد

هاشمی‌طبا در پاسخ به سوال دیگری درباره راهکار انقلاب اداری برای مبارزه با فساد نیز گفت: من تصور نمی‌کنم این روش‌ها و ایده‌ها جواب بدهد، ممکن است با روش‌های مدرن و دولت الکترونیکی بتوانیم راه به جایی ببریم، البته نباید فراموش کرد همه این موارد در شرایطی جوابگو خواهد بود که دولت خودش هم قانون‌مدار باشد نه اینکه دنبال سوراخ برای فرار از قانون بگردد.

او افزود: راهکار اصلی و واقعی برای ریشه‌کن کردن و تحدید فساد در کشور این است که سطوح بالا تمیز از فساد باشند، از موارد فساد که رخ می‌دهد، به‌راحتی عبور نکنند و به جای توجیه، پاسخگو باشند.

اگر ریشه فساد از بالا خشک نشود، جواب گرفتن واقعاً سخت است

هاشمی‌طبا همچنین گفت: همین روزها درباره مرحوم امامی کاشانی که انسان به‌واقع وارسته‌ای هم بودند صحبت‌هایی درباره گرفتن معدن سنگ بزرگی برای موسسه‌شان شده و شایعات در مورد پسر و داماد ایشان زیاد است اما هیچ‌کس پاسخگو نیست.

معاون رئیس‌جمهور در دولت اصلاحات خاطرنشان کرد: وقتی در این سطوح چنین مسائلی مطرح می‌شود و شفاف‌سازی و توضیحی هم به مردم ارائه نمی‌شود، برای فساد در سطوح پایین نمی‌توان کاری کرد، اگر ریشه فساد از بالا خشک نشود، جواب گرفتن واقعاً سخت است.

دیگر خبرها

  • اگر فساد از بالا خشک نشود، جواب گرفتن سخت است
  • نرخ حمل کالا از حالت توافقی خارج شود
  • رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد: میزان ذخایر سرم و تولید واکسن روتاویروس
  • پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور
  • واکسیناسیون رایگان طیور بومی و روستایی در گنابادعلیه بیماری نیوکاسل
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • واکسیناسیون طیور علیه بیماری «سالمونلا» اولویت سازمان دامپزشکی شد
  • مانع‌زدایی از شرکت‌های تولید و توزیع‌کننده واکسن، دارو و مکمل‌ها در راستای تحقق شعار سال
  • افشاگری درباره بیمه تکمیلی رانندگان کامیون ؛ سوء استفاده کنندگان کیستند؟
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد