Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-23@07:36:37 GMT

آشفتگی بازار مرغ قزوین و گلایه تولیدکنندگان

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۲۹۹۳۹

آشفتگی بازار مرغ قزوین و گلایه تولیدکنندگان

همشهری آنلاین-فرشته رضایی: آمارها می‌گویند قزوین رتبه ۴تولید تخم مرغ، مرغ اجداد تخم‌گذار و رتبه ۶ تولید مرغ مادر گوشتی در کشور را داراست و ۲۷واحد تولید جوجه یک‌روزه و ۴۴۰واحد مرغداری گوشتی در این استان فعالیت می‌کنند. با همه این‌ها صنعت مرغداری در قزوین حال و روز خوشی ندارد و تولیدکنندگان این حوزه دچار بلاتکلیفی شده‌اند به طوری که برخی از آنها عطای تولید را به لقایش بخشیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش قیمت‌ها، گران شدن یا نبود نهاده‌های دامی و سوء مدیریت‌ها صنعت مرغ و طیور را بی‌نصیب نگذاشته و فعالان این حوزه را در تنگنا قرار داده است.

گرانی مرغ و کاهش خریداران

یک فروشنده مرغ در خیابان سعدالسلطنه قزوین به همشهری می‌گوید: در بازار مرکزی شهر فروشگاه دارم، اما میزان فروش مرغ در یک‌سال گذشته تاکنون کاهش داشته است. ناچاریم مرغ را قطعه‌بندی کنیم و بسیاری از مشتریان چند قطعه از یک مرغ کامل کشتار روز را خریداری و حتی مشتریان ثابت ما نیز کمتر از این فرآورده پروتئینی خرید می‌کنند. قیمت مرغ تا ۲۷ یا ۳۰ هزار تومان هم بالا رفته است و در این شرایط، نظارت بازرسی اصناف یا تعزیرات فایده ندارد، زیرا مرغ به طور کلی گران شده و ما نیز نمی‌توانیم با قیمت‌های مصوب مرغ را بفروشیم.

«علی عبادی» می‌افزاید: برخی افراد ناتوان برای خرید اسکلت مرغ به ما مراجعه می‌کنند و این بخش‌ها مثل گردن و پا و... سریع به پایان می‌رسد در حالی که قبلا این فرآورده مرغ به صورت فله در بازار نبود و برای مصارف کارخانه‌های تولید سوسیس و کالباس استفاده می‌شد.

گرانی نهاده‌ها علت گرانی مرغ

با این حال متولیان حوزه صنعت مرغ بیان می‌کنند که علت عرضه نشدن مرغ با نرخ پایین به مساله گرانی و کمبود نهاده طیور بازمی‌گردد و این موضوع، اصلی‌ترین دلیل آشفتگی بازار گوشت مرغ است.

مدیرعامل تعاونی کشاورزی تامین‌کننده نیاز مرغداران قزوین با بیان اینکه بیش از ۸۵درصد نهاده‌ها مورد نیاز مرغداران در کشور ما وابسته به خارج از کشور است، می‌گوید: تحریم‌ها به فعالان این حوزه فشار آورده است. وزارت جهاد کشاورزی باید راه‌حل جدی برای ثبات قیمت نهاده طیور و استمرار این واردات داشته باشد، زیرا ما در تولید مرغ مشکلی نداریم، اما قیمت‌گذاری‌های فعلی موجب نگرانی مردم شده. برخی می‌گویند مرغ گران شده، اما باید گفت گران تولید و فروخته می‌شود. مرغداران مرغ پروار را ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان به کشتارگاه‌ها عرضه می‌کنند.

«منوچهر شعبانی» بیان می‌کند: دولت فقط برای سویا ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌دهد، اما سایر نهاده‌ها از طریق قاچاق یا با ارز غیررایانه‌ای وارد کشور و موجب افزایش قیمت می‌شود.

وی درباره توزیع مرغ قزوین در تهران و دیگر استان‌ها به همشهری می‌گوید: نیاز مصرف روزانه مرغ در استان ۵۰ تا ۷۰ تن و تولید روزانه مرغ در قزوین بالای ۱۴۰ تن است. بنابراین توزیع مرغ به دیگر استان‌ها موجب کمبود عرضه نیست. تا قبل از اسفند ۹۹ از دیگر استان‌ها از جمله گیلان مرغ وارد استان می‌شد، اما در ۲ ماه اخیر با افزایش تولید مرغ مشکلی نداریم.

توزیع نهاده‌ها به میزان لازم

با این حال معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قزوین تاکید کرده بود که نهاده مرغ به میزان مورد نیاز و تقاضای مرغداری‌های استان در اختیار مرغداران قرار گرفته است. بنابر اعلام حمیدرضا عزتی، با توجه به وضعیت بازار و رشد تقاضا، جوجه‌ریزی در مرغداری‌های قزوین، فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۲درصد و نسبت به اسفند رشد داشته است.

به گفته وی، در فروردین امسال بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی در مرغداری‌های قزوین به ثبت رسید که این رقم در مدت مشابه سال قبل حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه بود.

معاون بهبود تولیدات دامی قزوین با بیان اینکه اختلاف قیمت مرغ در استان با استان‌های همسایه و افزایش تقاضا در روزهای پایانی سال قبل موجب ایجاد مشکلاتی در زمینه عرضه مرغ شده بود، اما با تدابیر اندیشیده شده از جمله جلوگیری از خروج مرغ و افزایش جوجه‌ریزی خیلی زود شاهد بازگشت ثبات در بازار این محصول بودیم.

کد خبر 597754 برچسب‌ها مرغ تخم مرغ استان قزوین گرانی ستاد تنظيم بازار

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مرغ تخم مرغ استان قزوین گرانی ستاد تنظيم بازار استان ها نهاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۹۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت سوزی ممنوع! /نوآوری و خلاقیت، کلید فتح بازار‌های جهانی است

احمدرضا حیدرنیا امروز یک شنبه در یک کنفرانس خبری ضمن تشریح دستاورد‌ها و برنامه‌های آتی این شرکت، بر لزوم اتخاذ رویکردی نوین برای مقابله با چالش‌های پیش رو و حضور موفق در عرصه رقابت بین‌المللی تأکید کرد.

او با بیان اینکه صنعت پتروشیمی ایران علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه، همچنان از ظرفیت‌های عظیمی برای رشد و توسعه برخوردار است، اظهار داشت: ما با تکیه بر دانش و تخصص داخلی و اتکا به توان جوانان نخبه، می‌توانیم قله‌های موفقیت را در این صنعت فتح کنیم.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز در ادامه با برشمردن موانع موجود در مسیر پیشرفت صنعت پتروشیمی، خاطرنشان کرد: مواردی مانند فرسودگی تجهیزات، بروکراسی‌های اداری، نوسانات نرخ ارز و کمبود نقدینگی، مانند سرعت‌گیر‌هایی هستند که حرکت رو به جلو این صنعت را کند می‌کنند.

حیدرنیا بر ضرورت رفع این چالش‌ها هم تاکید و تصریح کرد: باید با اتخاذ تدابیر هوشمندانه و برنامه‌ریزی دقیق، این موانع را از سر راه برداریم و زمینه را برای جهش تولید و صادرات محصولات پتروشیمی فراهم کنیم.

او در ادامه خاطرنشان کرد: برای استفاده حداکثری از این فرصت، باید به دنبال راه‌حل‌های نوآورانه و خلاقانه برای تولید محصولاتی با کیفیت برتر و قیمت تمام‌شده رقابتی باشیم. همچنین، لازم است با توسعه زیرساخت‌های صادراتی و تسهیل فرآیند‌های مرتبط، حضور خود در بازار‌های جهانی را بیش از پیش تقویت کنیم.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز همچنین با تأکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه، استفاده از فناوری‌های نوین، توسعه سبد محصولات با تمرکز بر محصولات با ارزش افزوده بالا، توجه به مسئولیت‌های اجتماعی و حفظ محیط زیست و استقرار نظام‌های مدیریت نوین و کارآمد، گفت: برای بقا و پیشرفت در بازار جهانی، صنعت پتروشیمی ایران باید به دنبال راهکار‌های نوآورانه و خلاقانه در دو بخش مدیریت و محصولات و خدمات باشد.

حیدرنیا بر لزوم استفاده از تجارب افراد کارآمد و خلاق در این حوزه هم تاکید کرد و افزود: برای نوآوری در این صنعت، باید از تجارب افراد کارآمد و خلاق در این حوزه بهره ببریم. همچنین، باید با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی همکاری کرده و از آخرین دستاورد‌های علمی و فناورانه در این صنعت استفاده کنیم. علاوه بر این، باید با استقرار نظام‌های مدیریت نوین و کارآمد، فرآیند‌های تولید و خدمات خود را بهینه کرده و راندمان را افزایش دهیم.

او در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت‌های بالقوه بازار‌های جهانی پتروشیمی اشاره کرد و گفت: با توجه به رشد تقاضا برای محصولات پتروشیمی در سطح جهانی، فرصتی طلایی برای حضور پررنگ‌تر تولیدکنندگان ایرانی در این بازار‌ها فراهم شده است.

مدیرعامل شرک پتروشیمی شیراز معنقد است که بازار‌های جهانی پتروشیمی ظرف چند سال آینده رشد‌های خوب و چشمگیری را تجربه خواهند کرد و این رشد به‌خصوص در کشور‌های درحال توسعه بیش از سایرین مشهود خواهد بود.

حیدرنیا اضافه کرد: این موضوع سطوح رقابتی در تولید را از یکسو و کسب بازار‌های مختلف از سوی دیگر را افزایش خواهد داد و باعث می‌شود تولیدکنندگان و غول‌های پتروشیمی دنیا طی سال‌های آتی برای کسب این بازار‌ها از استراتژی‌های جدید، متنوع و کالا‌های باکیفیت‌تر و با هزینه کمتر استفاده کنند.

او اظهار داشت: در چنین مسیری آینده تولیدکنندگان ایرانی که با انواع چالش‌های مختلف در زمینه تولید و صادرات روبه‌رو هستند چگونه خواهد بود؟ از چالش‌های حوزه خوراک گرفته تا حمل‌ونقل و تا موانع مرتبط با سیاست‌های دولتی و… موضوعاتی هستند که مانند یک سرعت گیر در این مسیر رقابتی عمل خواهند کرد.

مدیرعامل پتروشیمی شیراز در ادامه با اشاره به این موضوع گفت: با توجه به چالش‌های پیش روی صنعت پتروشیمی ایران، باید از فرصت‌های پیش رو نیز به نحو احسن استفاده کرد. بازار‌های جهانی پتروشیمی در حال رشد هستند و این فرصتی مناسب برای تولیدکنندگان ایرانی است تا سهم خود را از این بازار‌ها افزایش دهند. برای این کار، باید به دنبال راهکار‌های نوآورانه و خلاقانه برای تولید محصولات باکیفیت‌تر و با هزینه کمتر باشیم. همچنین، باید با رفع چالش‌های موجود مانند مشکلات مربوط به تأمین خوراک، موانع صادرات و بروکراسی‌های اداری، مسیر را برای حضور موفق در بازار‌های جهانی هموار کنیم. "

حیدرنیا در بخش پایانی این نشست، ابراز امیدواری کرد که با همدلی و تلاش تمام دست‌اندرکاران، شاهد شکوفایی هرچه بیشتر صنعت پتروشیمی ایران و حضور موفق تولیدکنندگان ایرانی در عرصه رقابت بین‌المللی باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • کاهش ۵۰ درصدی قیمت برنج ایرانی با حمایت بخش خصوصی
  • قیمت نجومی کاکائو؛ شکلات از دسترس خارج شد!
  • شکلات از دسترس خارج شد!
  • فرصت سوزی ممنوع! /نوآوری و خلاقیت، کلید فتح بازار‌های جهانی است
  • قیمت برنج ایرانی سقوط کرد
  • خوراکی محبوب بچه‌های ایران از دسترس خارج شد
  • ۷.۵میلیارد دلاری که بازار را تنظیم نکرد
  • ۹۵ هزارتن نهاده دامی در اختیار جامعه عشایر قرار گرفت
  • سقوط قیمت برنج ایرانی از ۱۵۰ هزار تومان به ۸۰ هزار تومان
  • شکلات هم کالای لوکس شد