Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای مرکزی نظام صنفی کشاورزی با انتقاد از شورای اقتصاد برای  تعیین ۵۹۶ تومانی خرید تضمینی هرکیلوگرم  پیاز گفت: قیمت تمام شده هر کیلوگرم از این محصول ۲۰۰۰ تومان است؛ این شرایط باعث شده برخی کشاورزان از برداشت پیاز از اراضی کشاورزی خودداری کنند. - اخبار اقتصادی -

محمد علی پیراسته  عضوی شورای مرکزی نظام صنفی کشاورزی کشور در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: روزگار پیاز کاران سیاه شده است  و محصولی که برای  تولید آن هزینه زیادی شده است به قیمت ناچیزی خریداری می شود به طوری که برخی از کشاورزان حتی قید برداشت محصول خود را زده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:  تنها در جنوب استان کرمان 15 هزار و 750 هکتار  پیاز کاشته شده است و از هر هکتار در این منطقه 35 تا 70 تن برداشت می شود.

عضوی شورای مرکزی نظام صنفی کشاورزی کشور ادامه داد: هزینه هایی که کشاورز برای هر هکتار متحمل می شود با در نظر گرفتن تمام هزینه های تولید از جمله اجاره زمین، ادوات کشاورزی، کاشت، داشت و برداشت و بازار رسانی 140 میلیون در هر هکتار است؛ آزاد سازی قیمت نهاده های تولید  و گرانی دلار هزینه های تولید را به شدت افزایش داده است.

بسیج سازندگی سپاه امام سجاد برای حل مشکلات پیازکاران هرمزگانی دست به کار ‌شد

وی تصریح کرد: کشاورزان خرد معمولا 4 تا 5 هکتار و کشاورزان عمده بالای 100 هکتار کشت دارند و برای جبران ضرر و زیان آنها لازم  است که زمینه صادرات محصولات آنها فراهم شود.

پیراسته گفت: سیاست گذاری نادرست  و کاهش  تقاضا برای این محصول  به دلیل تعطیلی رستوران ها و  کاهش خرید و صادرات قیمت آن را به شدت کاهش داده است به طوری که برای بسیاری از کشاورزان صرفه اقتصادی برای بیرون آوردن پیاز از زمین وجود  ندارد.

وی با گلایه از تعیین قیمت خرید تضمینی پایین پیاز توسط شورای اقتصادی گفت: به هزینه های تولید کشاورزان توجهی نمی شود و تعیین قیمت 596 تومان برای هرکیلوگرم از این محصول نشان از این  امر است. 

این مقام صنفی گفت: قیمت 596 تومان قیمت پیاز توسط دولت با هزینه تمام شده 2000 تومان پیاز هم خوانی ندارد و قیمت آن از کاه نیز ارزان تر است.

پیراسته با اشاره به در پیش بودن گرما گفت:  این امر باعث می شود که پیاز رسیده و بزرگ شود و بازار پسندی  خود را ازدست دهد؛ تنها در 7 شهرستان در جنوب استان کرمان 100 هزار تن تا به امروز خرید تضمینی شده است و  طرح دوم تولید پیاز نیز در حجمی بالغ  300 هزار تن به بازار می آید.

رئیس نظام صنفی کشاورزی جنوب استان کرمان در واکنش به اینکه چرا بیشتر از نیاز بازار پیاز کاشته می شود که امروز با این شرایط رو به شوند، گفت: الگوی کشت رعایت نمی شود و ما نمی توانیم به کشاورزان بگوییم که  چه محصولی بکارد یا نکارد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر برای گوجه فرنگی، هندوانه و سیب زمینی نیز خریدار وجود ندارد و این محصول به نرخی خریداری می شود که برای کشاورزان به صرفه نیست،درحالی که تولید گوجه فرنگی نیز در مقایسه با سال قبل کاهش یافته است. 

وی در پایان صحبت های خود گفت: مقرر شده است که پیاز هایی که از کشاورزان خرید تضمینی میشود به صورت رایگان در اختیار کمیته امداد، ستاد اجرای فرمان امام و بهزیستی قرار گیرد اما باید توجه داشت که این امر به تنظیم بازار پیاز کمکی نمیکند زیرا باعث کاهش دوباره تقاضا در بازار خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: خرید تضمینی کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی خرید تضمینی کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی نظام صنفی کشاورزی خرید تضمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۹۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از نانوایان و کشاورزان نمونه در مرند

امام جمعه مرند در مراسم تجلیل از نانوایان و کشاورزان نمونه با بیان اینکه یکی از الویت‌های جهادکشاورزی باید تامین امنیت غذایی باشد گفت: دستگاه‌های اجرایی مربوطه باید نظارت خود را افزایش دهند تا کیفیت محصولات ارائه شده به مردم مخصوصاً نان پخت شده افزایش یابد.

حجت الاسلام نعمت زاده با تاکید بر افزایش بازدهی نانوایی‌های شهرستان مرند اظهار کرد: استفاده از دستگاه‌های مبتنی بر علم روز در نانوایی‌ها می‌تواند بسیاری از مشکلات این حوزه را رفع کند.

وی به گله مندی مردم در خصوص قیمت‌ها اشاره و تاکید کرد: مسئولین ضمن کنترل کیفیت محصولات ایجاد ثبات قیمت کالا‌ها را نیز در دستور کار خود قرار دهند.

فرماندار مرند نیز در این جلسه با بیان اینکه امروزه گندم جزو موضوعات راهبردی کشور محسوب می‌شود گفت: جهادکشاورزی شهرستان مرند آماده است بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی نسبت به خرید تضمینی گندم اقدام کند.

 عباسی ادامه داد: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ پیش بینی می‌شود میزان خرید تضمینی گندم در شهرستان مرند ۳۱ هزار و ۵۰۰ تن باشد.

وی با بیان اینکه علاوه بر گندم کلزا نیز جزو محصولات استراتژیک محسوب می‌شود افزود: پیش بینی کارشناسان کشاورزی از خرید تضمینی کلزا در سال زراعی پیش رو در شهرستان مرند ۲۶۰ تن می‌باشد.

فرماندار مرند ادامه داد: در شهرستان مرند ۲ مرکز خرید تضمینی گندم و یک مرکز خرید تضمینی کلزا در حال فعالیت هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • تجلیل از نانوایان و کشاورزان نمونه در مرند
  • مقایسه قیمت ‌ها با ۲۰ سال پیش در اسکار مهران مدیری + ویدئو | هر سکه بهار آزادی چند کیلو پیاز ؟!
  • هر سکه بهار آزادی چند کیلو پیاز ؟! ؛ مقایسه تکان دهنده قیمت ‌ها با ۲۰ سال پیش در اسکار مهران مدیری | ویدئو
  • خرید تضمینی گندم از ۲۰ اردیبهشت آغاز می شود
  • آغاز خرید تضمینی گندم از ۲۰ اردیبهشت
  • رشد چشمگیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی
  • خرید تضمینی بیش از ۱۱ هزار تن گندم در هرمزگان
  • رشد چشم‌گیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی
  • پرداخت یارانه به کشت پنبه راهکاری برای تحقق خودکفایی
  • خرید بیش از ۱۶۰ هزار تن گندم در خوزستان