Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: مقامات سعودی از بستن هشت مدرسه تُرکی در ریاض و شهر‌های دیگر عربستان در پایان سال تحصیلی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ خبر دادند.
خبرگزاری آناتولی با انتشار این خبر به نقل از منابع دیپلماتیک از بسته شدن هشت مدرسه دیگر ترکی در پایان سال تحصیلی کنونی خبر داد و نوشت: وزارت آموزش و پرورش عربستان سعودی، با ارسال نامه‌ای به مدارس زیر نظر وزارت آموزش و پرورش ترکیه در شهر‌های تبوک، ریاض، طائف و جده مسئولان آن‌ها را از این تصمیم آگاه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بنا بر این گزارش، مقامات عربستان ضمن بازدید از مدارس ترکی در شهر‌های الدمام و أبها، مسئولان این مدارس را نیز در جریان این تصمیم گذاشته‌اند. مدارس ترکی در شهر‌های مکه و مدینه نیز مشمول این امر خواهند شد. مقامات سعودی اعلام کرده‌اند که تسهیلات لازم برای برای ثبت نام دانش‌آموزان این مدارس در مدارس دیگری که تمایل به ثبت‌نام در آن را دارند، فراهم می‌کند و به مسئولان ذی‌ربط این امر ابلاغ شده است.
خبرنگار آناتولی به نقل از منابع آگاه دیپلماتیک ترکیه اعلام کرد که ۲ هزار و ۲۵۶ دانش آموز در این مدارس تُرکی در عربستان سعودی تحصیل می‌کنند که در صورت انتقال به مدارس سعودی به دلیل آنکه به اندازه کافی توانایی تکلم به زبان عربی را ندارند، با مشکل مواجه خواهند شد.
پیشتر نیز مقامات سعودی چند مدرسه ترکی را بسته کرده بودند و مقامات مسئول ترکیه با سیاسی خواندن این امر، درباره تداوم این امر هشدار داده بودند.
«احمد إمره بیلجلی» یکی از مقامات مسئول در وزارت آموزش و پرورش ترکیه با اشاره به مشکلات متعدد مدارس ترکی و سختگیر‌ها علیه این مدارس در خاک عربستان می‌گوید: با وجود تمام تلاش‌های صورت گرفته، مقامات سعودی، مدارس ترکی در مکه مکرمه و مدینه منوره را بستند.
«اوتکو شاکر اوزر» نماینده حزب مخالف مردم جمهوری خواه نیز گفت: «این تصمیم سعودی‌هاغیرقابل قبول است و نباید مشکلات میان دو کشور بر شهروندان ترکیه‌ای حاضر در عربستان تاثیر بگذارد و موجب آزار آن‌ها شود. این تصمیم بسیار ناراحت‌کننده است».
وی تأکید کرد که شکایاتی از سوی شهروندان ترک مقیم عربستان به دلیل مشکلاتی که با آن‌ها در آموزش فرزندانشان در مدارس ترکی مواجهند، دریافت شده است.
این نماینده ترکیه با اشاره به کمپین تحریم کالا‌های ترکیه در عربستان و مشکلات اتباع ترک در این کشور گفت: «این امر قابل قبول نیست. ممکن است مشکلاتی میان دو کشور باشد، اما نباید بهای آن را شهروندان ترکیه‌ای مقیم عربستان بپردازند».
وی در ادامه از مقامات سعودی خواست تا از تصمیم خود در بستن مدارس ترکیه‌ای در نزدیک‌ترین زمان ممکن، تجدید نظر کنند.
«لطیف سیلفی» یکی از مقامات مسئول در آموزش ترکیه، با تایید این‌که، این تصمیم عربستان صرفاً یک تصمیم سیاسی است، گفت که هیچ مشکلی وجود ندارد که مستلزم بسته شدن مدارس ترکیه‌ای باشد.
وی ادامه داد: عربستان سعودی با شیوه‌ای که منطبق بر اصول بین المللی نیست، به فعالیت‌های آموزشی ترکیه پایان داده که این تصمیم خودسرانه و کاملاً سیاسی است.
سیلفی بر لزوم پایان دادن به رنج کودکان ترکیه‌ای در عربستان تاکید کرد و گفت قابل قبول نیست که هیچ کشوری به اتباع سایر کشور‌ها اجازه ندهد که در مدارسشان با زبان خودشان تحصیل کنند. دیگر اجازه تدریس در مدارسشان با زبان خودشان را ندهد.
رابطه ترکیه و عربستان سعودی در ده سال اخیر شاهد فراز و فرود زیادی بوده است. روابطی که با آغاز اتفاقات موسوم به «بهار عربی» به مرور به تیرگی گرایید و در پنج سال اخیر و با پادشاهی سلمان بن عبدالعزیز متشنج شد و با ترور «جمال خاشقچی»، منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول به اوج خود رسید. اخیرا گزارش‌هایی منتشر می‌شود که بیانگر تمایل طرفین به بهبود روابط هرچند به دلایل کاملا تاکتیکی است.
 
منبع:انتخاب برچسب ها: عربستان ، ترکیه

منبع: خرداد

کلیدواژه: عربستان ترکیه عربستان سعودی مقامات سعودی مدارس ترکی ترکیه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۰۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس‌لرزه‌های تعطیلی پنج‌شنبه‌ها؛ نگاهی به روزهای کاری ۷ کشور عربی | اینفوگرافیک

در هفته جاری کمیسیون اجتماعی مجلس لایحه اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری را در دستور کار خود قرار داد و در نهایت مصوب شد که، روزهای تعطیل هفته پنجشنبه و جمعه و روزهای کاری هفته از شنبه تا چهارشنبه تعیین شود همچنین در راستای این طرح، یک تصمیم اساسی دیگر هم گرفته شده که ساعت کاری هفتگی از ۴۴ به ۴۰ ساعت در هفته کاهش یابد. این موضوع با واکنش معاون پارلمانی رئیس جمهوری مواجه شد و او گفت: «تصمیم برای تعطیلی پنج شنبه‌ها با جمع بندی نظرات کارشناسی اتخاذ شده و به زودی به رای گذاشته می‌شود.» گفتنی است که تطعیلی‌پنج‌شنبه‌ها با مخالفت فعالان اقتصادی روبه‌رو شده است. در همین راستا، تصویری از جدول روزهای کاری ۷ کشورهای عربی منطقه منتشر شده است که در آن پنج‌شنبه در هیچ کدام از آنان تعطیل نبوده و امارات نیز یکشنبه‌ها را تعطیلی کرده است. منبع: چندثانیه

دیگر خبرها

  • چرا کشور‌های عربی در زمان حمله ایران به اسرائیل کمک کردند؟
  • پس‌لرزه‌های تعطیلی پنج‌شنبه‌ها؛ نگاهی به روزهای کاری ۷ کشور عربی | اینفوگرافیک
  • چرا سعودی‌ها بازیگردان بازار نفت جهان هستند؟/ سه «بزرگترین» نفتیِ دنیا در عربستان
  • تلویزیون عربستان: ایرانی‌ها در صورت حمله اسرائیل، منطقه را به آتش می‌کشند!
  • ژاوی تمرین بارسلونا را تعطیل کرد
  • عربستان در حال تغیر چهره خود است، اما آیا حقیقت دارد؟
  • هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • تاکید امیر قطر و بن سلمان بر لزوم آتش‌بس در غزه
  • مدارس نوبت صبح زاهدان امروز تعطیل است