Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دهمین روز اردیبهشت ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

10 اردیبهشت 1344، قرارداد پرداخت وام چهل ميليون و پانصد هزار دلاري به ايران، با بانك جهاني به امضا رسيد.

10 اردیبهشت 1356، منابع فرانسوي گفتند بحث بر سر خريد 6 نيروگاه هسته اي از فرانسه، از جمله موضوعات مورد مذاكره طرف ايراني با «ژان پير خوركاد» وزير تجهيزات فرانسه است كه امروز وارد تهران شد.

10 اردیبهشت 1390، نمایندگان مجلس با محدود کردن اختیار دولت در افزایش قیمت حامل‌های انرژی، درآمدهای یارانه ‌ای دولت در سال ۹۰ را حدود ۳۰ درصد از آنچه در لایحه بودجه پیشنهاد شده بود، کاهش دادند.

10 اردیبهشت 1391، همزمان با مخالفت رییس کل بانک مرکزی با سیاست تثبیت نرخ ارز، نشانه‌ هایی از پذیرش تدریجی دلار آزاد از سوی دولت مشاهده می‌ شود؛ سال گذشته پس از اعلام نرخ ۱۲۲۶ تومان برای دلار سیاست ‌های تعزیراتی شدیدی برای حفظ این نرخ به صورت دستوری اجرا شد. اوج این اقدامات منع صرافان از درج نرخ ‌های بازار آزاد و الزام شرکت ‌های دولتی به فروش ارز حاصل از صادرات با نرخ رسمی بود.

10 اردیبهشت 1393،  سخنگوی دولت گفت: «براساس توافق‌نامه ژنو کل دارایی‌های آزاد شده ایران که در حد 2.4 میلیارد دلار بود، آزاد شده است.» او همچنین تاکید کرد که ایران در تلاش است تا این پول را به طور نقد وارد ایران کند. 

10 اردیبهشت 1394، وزارت صنعت، معدن و تجارت فهرست ممنوعیت خرید ۱۹۲ قلم کالای خارجی دارای مشابه تولید داخل توسط دستگاه‌های مشمول را اعلام کرده است.

10 اردیبهشت 1396، حیاط خلوت شرکت ‌های دولتی در نظام بانکی تخریب شد. ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: گام نخست انتقال حساب شرکت‌ های دولتی به بانک مرکزی به‌طور کامل برداشته شد. با این اقدام، چرخه معیوبی که در سال‌ های گذشته، میان شرکت ‌های دولتی با بانک ‌های نگهدارنده حساب ‌ها ایجاد شده بود، از کار افتاد. رسوب وجوه در میان بانک‌ ها و اعطای تسهیلات با ترجیحات رانتی، زمینه فساد را در حساب ‌های دولتی فراهم آورده بود.

10 اردیبهشت 1397، ابرتورم اقتصاد ونزوئلا این بار در بازار سهام این کشور نمود پیدا کرده است؛ به‌طوری‌که شاخص بورس کاراکاس از ابتدای سال ۲۰۱۷ بیش از ۷۰ هزار درصد صعود کرده است. کاهش ۹۹ درصدی ارزش پول ملی ونزوئلا و تورم افسارگسیخته عامل اصلی رشد دسته‌جمعی قیمت سهام این کشور است. این نمونه عبرتی برای طرفداران سیاست‌های تورمی به بهانه رونق بورس است. وضعیتی که نشان می‌دهد این بار رشد بازار سهام به‌عنوان آینه اقتصاد نه به معنای رشد اقتصادی، بلکه جولانگاه تورم‌های پنج رقمی است.

10 اردیبهشت 1398، طی خبری اعلام شد که طرح سهمیه‌بندی بنزین احتمالاً‌ از ساعت 24 روز پنج‌شنبه مورخه 12 اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و قیمت بنزین سهمیه‌ای احتمالا ۱۰۰۰ تومان در هر لیتر باقی خواهد ماند.

10 اردیبهشت 1399، وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: امکان فروش سهام عدالت با موافقت مقام معظم رهبری فراهم شده است، اما دارندگان این سهام توجه داشته باشند که این سهام ارزشمند است. توصیه من این است که تا می‌توانند این سهام را خود مدیریت کرده و از فروش آن به صورت فوری و شتاب‌زده خودداری کنند. وی ادامه داد: دارندگان سهام عدالت به این نکته توجه کنند که الان ممکن است تعدادی افراد سودجو برای خرید این سهام وارد میدان شوند و از اطلاعاتی که هنوز کامل نشده درباره ارزش سهام سوء استفاده و قیمتی بسیار پایین‌تر از ارزش واقعی سهام نسبت به خرید این اوراق اقدام کنند که خطرناک است و باید دارندگان سهام دقت کنند، زیرا این سهام ارزشمند است.

 

منابع: روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه رمضان حسام الدین آشنا فایل صوتی جواد ظریف روز ملی خلیج فارس دعای روز هفدهم رمضان اقتصاد در گذر زمان تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران ماه رمضان حسام الدین آشنا فایل صوتی جواد ظریف روز ملی خلیج فارس دعای روز هفدهم رمضان ایران و جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۳۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین اقدام مالکان جدید پرسپولیس؛ پرداخت بخشی از مطالبات بازیکنان

قرار است مالکان جدید باشگاه پرسپولیس در نخستین اقدام خود بخشی از مطالبات اعضای این تیم را پرداخت کنند.

به گزارش ایرنا، سرانجام و بعد از کش و قوس‌های فراوان، ٨۵ درصد از سهام باشگاه پرسپولیس به ۶ بانک واگذار شد تا این باشگاه از مالکیت وزارت ورزش و جوانان خارج شده و از این بابت مشکلی بابت کسب مجوز حرفه‌ای به‌خاطر مالکیت مشترک نداشته باشد.

پس از این واگذاری، بانک شهر که نزدیک به ٣٠ درصد از سهام باشگاه پرسپولیس را در این واگذاری در اختیار دارد، مجوز پرداخت ۱۰ درصد از قرارداد بازیکنان پرسپولیس را دریافت کرده و به زودی آن را پرداخت خواهد کرد.

باشگاه پرسپولیس در فصل جاری با مشکلات مالی عدیده‌ای دست و پنجه نرم کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اقتصاد جهانی در نقطه عطف قرار دارد
  • نخستین اقدام مالکان جدید پرسپولیس؛ پرداخت بخشی از مطالبات بازیکنان
  • سهام باشگاه استقلال و باشگاه پرسپولیس قیمت‌گذاری شد + فیلم
  • عکس| یک بانک پرسپولیس را گردن گرفت
  • توضیحات بانک شهر درباره خرید سهام پرسپولیس
  • بانک شهر خرید پرسپولیس را پذیرفت
  • بیانیه بانک شهر درباره خرید سهام باشگاه پرسپولیس
  • توضیح بانک شهر درباره خرید سهام پرسپولیس
  • شاکری در گفت و گو با قدس: مشکل زمین دولتی حل شد وقت آن است که بانک‌ها به تکلیف خود در پرداخت تسهیلات عمل کنند
  • شاکری در گفت و گو با قدس: مشکل زمین دولتی حل شد وقت ان است که بانک‌ها به تکلیف خود در پرداخت تسهیلات عمل کنند