Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان، آیت‌الله عباسعلی سلیمانی صبح امروز در دیدار با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر کاشان که به مناسبت روز ملی شوراها صورت گرفت، با تأکید بر اینکه شوراها فراتر از مسأله‌ای ملی بوده و امری دینی محسوب می‌شوند به آیه ۱۵۹ سوره آل‌عمران به‌عنوان نمونه‌ای از این اهمیت اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جمعه کاشان با اشاره به تشکیل شورا به دست پیامبر اکرم (ص) در صدر اسلام، عضویت افراد مختلف از هر رنگ و نژادی در آن را یک درس برای امروز خواند و افزود: رسول خاتم که منبع الهامش وحی بود به فکرهای محدود بشری نیاز نداشت؛ اما برای رشد فکری، ایجاد تعقل، احساس همکاری و پذیرش مسؤولیت امت خویش، این‌چنین جایگاه مشورت را تبیین کرد.

نماینده ولی‌فقیه در کاشان با اشاره به خدمات و اقدامات صورت گرفته در بیش از چهار دهه حیات جمهوری اسلامی گفت: میزان و حجم کارها در این چهار دهه با هیچ چهار دهه‌‌ای از تاریخ معاصر و قبل از آن قابل‌مقایسه نیست.

وی یکی از دلایل عدم قدردانی شایسته از نظام و در بعضی موارد کمرنگ بودن این اقدامات را عدم بازگویی و یادآوری آن به جامعه، به‌ ویژه از سوی مسؤولان قلمداد و بیان کرد: به خاطر اختلافات مرامی و مسلکی، حزبی و گروهی به‌ نظام جفا می‌کنیم.

سلیمانی با انتقاد از تاختن غیرمنصفانه دولت‌ها بر یکدیگر گفت: این نوع حرکت، نادیده انگاشتن خدمات اصل نظام اسلامی است چنانکه امروز می‌بینیم تنها حلقومی که خدمات نظام را پاس می‌نهند حلقوم مقام معظم رهبری است.

امام‌جمعه کاشان تصریح کرد: هر دولتی، دوران خودش را  گل و بلبل و دوران قبل از خود را جهنم سوزان معرفی می‌کند در حالی‌ که این شیوه درستی نیست.

وی دولت‌ها را به دانه‌‌ای در رشته نظام توصیف و اضافه کرد: هرکسی در زمان خودش، عامل خدماتی بوده است، البته در تفکرهای سیاسی لغزش‌هایی در برخی افراد بوده اما در خدمات اجتماعی، درمانی و اقتصادی توانسته‌اند به‌ اندازه خود کار کنند؛ هر تشکیلات جدیدی که می‌آید، ساختمان وجودی خود را بر ویرانه‌های تشکیلات قبلی بنا می‌نهد.

سلیمانی در ادامه به دو جنبه اهمیت شورای اسلامی شهر تأکید و عنوان کرد: آماده‌سازی بستر تحقق موضوع مرکز استان شدن کاشان و همچنین الگو بودن این شهر و شورا برای سایر شوراها در جایگاه شورای مادر مأموریت‌هایی است که نباید شورای اسلامی شهر کاشان از یاد ببرد.

امام جمعه کاشان زبان مطالبه گری صرف را یکی از مشکلات نیازمند اصلاح دانست و افزود: البته یکی از دلایل وجود این نگاه هم عدم بازگو کردن خدمات و فرصت‌های ایجادشده است.

وی ارائه گزارش از سوی اعضای شورای اسلامی شهر و دیگر مسؤولان را یک ضرورت خواند و گفت: باید روشن شود که چه چیزی تحویل گرفته‌شده و چه چیزی به دیگران تحویل داده می‌شود.

صرف دوسوم منابع درآمدی در پروژه‌های عمرانی و خدماتی شهری

علی‌رضا پورعسکری نیز در این دیدار با اشاره به گذشت ۲۲ سال از عمر مجلس شهری بیان کرد: با وجود آنکه افراد مجرب، دلسوز و متعدد در این نهاد سیاست‌گذار حضور یافته‌اند؛ اما همچنان شورای اسلامی شهر تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله دارد.

رئیس شورای اسلامی شهر کاشان ارتقای کیفیت زندگی شهری را یکی از اهداف اساسی شورای اسلامی شهر دانست و افزود: هر فردی بر اساس نگرش، تجربه و تخصص خود به این میدان واردشده است تا با توجه به بضاعت و امکانات موجود شرایط بهتری را برای زندگی شهروندان ایجاد کند.

وی با اذعان به ظرفیت مشخص و محدود منابع عنوان کرد: در آن‌سو، مردم انتظارات گسترده و البته به‌حق دارند که باید برای پاسخ مناسب به آن مدیریت و نگاه درستی وجود داشته باشد.

پورعسکری انتخاب فردی مناسب برای اجرایی کردن برنامه‌ها و تصمیمات شورای اسلامی شهر را نخستین گام برای رفع دغدغه‌ها و نیازهای مردم ذکر و بیان کرد: بر این اساس، پس از مشورت کارشناسان و تصمیم اکثریت شورا،سعید ابریشمی راد با توجه به پیشینه بیش از دو دهه فعالیت در شهرداری و همچنین دارا بودن تعهد و تخصص لازم انتخاب شد.

رئیس شورای اسلامی شهر کاشان با اشاره به ویژگی‌های شهر و همچنین ساختار شهرداری، چالش‌های پاسخ به نیازهای شهروندان در کنار دشواری اداره مجموعه مدیریت شهری نظیر حجم بالای کارکنان را یادآور شد.

وی در ادامه به نظم و انضباط در نظام بودجه‌ریزی و مالی شهرداری و همچنین تلاش برای تحقق عدالت نسبی خدمات و امکانات به‌عنوان دو رویکرد در این دوره مدیریت شهری اشاره کرد و افزود: در این دوره شاهد پیش‌بینی واقع‌بینانه منابع و پرهیز از عددسازی درزمینهٔ تحقق درآمدها بودیم.

پورعسکری منابع جذب‌شده در این دوره مدیریت شهری را بالغ‌بر ۲ هزار میلیارد تومان ذکر و خاطرنشان کرد: بر اساس سیاست غلبه منابع عمرانی و خدماتی بر هزینه‌های جاری، اختصاص دوسوم اعتبارات برای رفع نیازهای عمرانی، ترافیکی، حمل‌ و نقل، فضای سبز، ایمنی و...صرف شد.

رئیس شورای اسلامی شهر کاشان اداره شهر در شرایط تحریم و شیوع کرونا را بسیار دشوار خواند و از تلاش‌ها و حساسیت ویژه شهردار نسبت به حقوق مردم، منافع شهر و بیت‌المال تقدیر کرد.

معتمدین محلی و زیست بانو تکمیل‌کننده عملکرد شورای اسلامی شهر

سعید ابریشمی‌راد، شهردار کاشان هم در این دیدار بیان کرد: شوراها برگرفته از توصیه دینی و به‌ عنوان نهادی اجتماعی تعیین‌کننده خط‌مشی اداره شهر است.

وی نفس ایجاد شوراها را عبور از فردیت و پذیرش خرد جمعی برای رسیدن به منطق مشترک به‌منظور خدمت شایسته‌تر به مردم دانست و گفت: شاه‌کلید موفقیت این نهاد عنصری جز تشخیص نیست، آن‌هم در نیازها و اولویت‌ها که ثمره‌اش تصمیم‌گیری درست برای ارائه خدمت به مردم است.

ابریشمی‌راد با اذعان به مشکلات و کمبودهای بسیار در این شهر، به‌ ویژه در حوزه زیرساخت‌ها عنوان کرد: اعضای شورای اسلامی شهر کار دشواری دارند چراکه با خواسته‌ها و مطالبات جمع کثیری مواجه‌اند و باید بتوانند فارغ از نگاه جناحی و سیاسی یا علایق شخصی بر اساس مصالح مردم تصمیم گرفته و حافظ اموال مردم باشند.

شهردار کاشان شهرداری را صاحب‌جمع اموال عمومی و دارای نقش خزانه‌دار بیت‌المال قلمداد و تصریح کرد: حراست و حفاظت از این دارایی در کنار بهره‌وری آن و استفاده درست از این اموال برای ارائه خدمات شایسته‌تر به مردم کار بسیار مشکلی است که نیازمند شناخت بوده که مرتبه‌ای بالاتر از برخورداری از اطلاعات است.

وی حضور خویش در کسوت شهردار و خدمتگزار مردم کاشان را یک توفیق و نعمت الهی دانست و افزود: در این دوره شاهد فراز و فرودهای بسیاری بودیم و نظرهای گوناگونی در امور اجرایی وجود داشت؛ اما برآیند تصمیمات شورای اسلامی شهر در این دوره عالمانه، حکیمانه و در راستای حفظ منافع شهروندان بوده است.

ابریشمی‌راد در خصوص اجرای طرح معتمدین محلی و تشکیل مجالس مشورتی عنوان کرد: دستاورد مهم این اقدام، تحقق شناخت دوسویه میان شهرداری و شهروندان است که می‌تواند ضعف دیرینه مدیریت شهری در معرفی و شناساندن خود به جامعه را برطرف سازد.

شهردار کاشان همچنین در مورد طرح زیست‌بانو گفت: استفاده از بانوان به‌ عنوان ظرفیتی بی‌بدیل و نیمی از جمعیت جامعه‌، یک ضرورت و فرصت برای ارتقای فرهنگ عمومی در خطه کاشان است.

انتهای پیام/۶۳۱۲۳/ص۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: کاشان مدیریت شهری نماینده ولی فقیه امام جمعه شورای شهر آیت الله عباسعلی سلیمانی شورای اسلامی شهر کاشان مدیریت شهری ابریشمی راد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۴۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت مجلس با بررسی طرح نظام قانون‌گذاری طبق اصل ۸۵ قانون اساسی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی طرح نظام قانون‌گذاری، تعیین حدود اختیارات و صلاحیت مراجع وضع قوانین و مقررات طبق اصل ۸۵ قانون اساسی مخالفت کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز دوشنبه _سوم اردیبهشت_ صحن مجلس در جریان بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان مجلس درباره رسیدگی به طرح نظام قانونگذاری، تعیین حدود اختیارت و صلاحیت مراجع وضع قوانین و مقررات طبق اصل ۸۵ قانون اساسی، پس از استماع سخنان موافقان و مخالفان این درخواست، از مجموع ۱۸۹ رأی مأخوذه، با ۱۳۷ رأی مخالف در مقابل ۴۷ رأی موافق و ۵ رأی ممتنع با این تقاضا مخالفت کردند.

در اصل ۸۵ قانون اساسی آمده است:

«سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست. مجلس نمی‌تواند اختیار قانون گذاری را به شخص یا هیأتی واگذار کند, ولی در موارد ضروری می‌تواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون‌های داخلی خود تفویض کند, در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین می‌نماید به صورت آزمایشی اجرا می‌شود و تصویب نهایی آنها با مجلس خواهد بود. همچنین مجلس شورای اسلامی می‌تواند تصویب دائمی اساسنامه سازمان‌ها، شرکت‌ها، مؤسسات دولتی یا وابسته به دولت را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون‌های ذیربط واگذار کند و یا اجازه تصویب آنها به دولت بدهد.

در این صورت مصوبات دولت نباید با اصول و احکام مذهب رسمی کشور و یا قانون اساسی مغایرت داشته باشد. تشخیص این امر به ترتیب مذکور در اصل نود و ششم با شورای نگهبان است. علاوه بر این مصوبات دولت نباید مخالف قوانین و مقررات عمومی کشور باشد و به منظور بررسی و اعلام عدم مغایرت آنها با قوانین مزبور باید ضمن ابلاغ برای اجرا به اطلاع رئیس مجلس شورای اسلامی برسد.»

کد خبر 746836

دیگر خبرها

  • تبیین دستاوردهای نظام مقدس اسلامی؛ماموریت‌ مهم شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور
  • درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
  • طب ایرانی می تواند زمینه توریسم درمانی به کشور باشد
  • رویکرد مردم‌محور در دستور کار نظام شورایی کشور است
  • رویکرد مردم ‎محور در دستورکار نظام شورایی کشور است
  • همدلی بین نخبگان و مدیران گره‌گشای مشکلات استان است
  • ایجاد توازن در ارائه خدمات عادلانه ،در دستور کار شورای شهر ارومیه
  • رعایت قوانین و حفظ کیان شورا سرلوحه اقدامات شهردار باشد
  • اصل کار شورای هماهنگی اجرای مراسم بر مبنای حکومت است
  • مخالفت مجلس با بررسی طرح نظام قانون‌گذاری طبق اصل ۸۵ قانون اساسی