Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@01:29:57 GMT

حقوق کارگر را بدهند هم کافی است...

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۶۱۵۴

حقوق کارگر را بدهند هم کافی است...

ایسنا/خوزستان یک فعال کارگری با انتقاد از پرداخت نشدن به موقع حقوق کارگران گفت: همین که کارفرما حقوق کارگر را بدهد کافی است اما اینکه کارفرما پرداخت حقوق را ماه‌ها به تعویق بیاندازد مساله‌ای است که معیشت کارگر و خانوار کارگری را به صورت جدی به خطر می‌اندازد.

هوشنگ درویش در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ۱۱ اردیبهشت‌ماه روز جهانی کارگر اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی کارگران، نوع قراردادهای آن‌ها است و این مساله باعث شده کارگران در بسیاری از شرکت‌ها و بخش‌ها، ثبات شغلی نداشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کارگرانی که دارای مشاغل ماهیت‌دار هستند و در شرکت‌ها زیر نظر پیمانکار فعالیت می‌کنند، باید نوع قراردادشان تغییر کند و تبدیل وضعیت شوند و با کارفرمای اصلی قرارداد منعقد کنند زیرا ماهیت کار این نوع کارگران مشخص است و نیازی نیست که زیر نظر پیمانکار فعال باشند.

قرارداد پیمانکاری برای کارگران مشاغل ماهیت‌دار بی‌معنی است

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار خوزستان گفت: کارگری که در مشاغل ماهیت‌دار مشغول به فعالیت است، کار پیمانکاری برای آن کارگر بی‌معنی است زیرا کار پیمانکاری، کاری پروژه‌ای و موقت است اما اکثر کارگرانی که در شرکت‌ها مشغول به کار هستند، دارای مشاغل ماهیت‌دار هستند و شغل‌شان استمرار دارد.

درویش ادامه داد: گاه در برخی شرکت‌ها کارگرانی مشغول به کار هستند که بیش از ۱۰ تا ۱۲ سال است که در وضعیت پیمانکاری هستند و وضعیت شغلی آن‌ها مشخص نیست. از مسئولان و واحدهای مرتبطی که تحت پوشش قوانین کار هستند انتظار داریم نسبت به تبدیل وضعیت قراردادهای کارگری اقدام کنند تا کارگران، استرس و دغدغه کمتری نسبت به آینده شغلی خود داشته باشند.

وی با اشاره به وضعیت کارگرانی که در پروژه‌های پیمانکاری مشغول به کار هستند، افزود: پیمانکاران و کارفرمایان نباید در پروژه‌های چندساله، کارگران را پس از اتمام پروژه اخراج و رها کنند زیرا در طول چند سال فعالیت پروژه، این کارگران کارآموخته و با تجربه شده‌اند و باید از ظرفیت آن‌ها در آن شرکت و یا طرح‌های دیگر استفاده شود.

این فعال کارگری با بیان اینکه کارگر ثبات شغلی می‌خواهد، گفت: در این شرایط اقتصادی که کارگران با وضعیتی دشوار مواجه هستند، بیکار شدن بدترین چیزی است که می‌تواند برای یک کارگر اتفاق بیافتد؛ کارگران باید ثبات شغلی داشته باشند تا بتوانند برای آینده زندگی خود و خانواده برنامه‌ریزی کنند.

کارفرما حقوق کارگر را بدهد، کافی است

درویش با انتقاد از پرداخت نشدن به موقع حقوق کارگران تصریح کرد: همین که کارفرما حقوق کارگر را بدهد کافی است اما اینکه کارفرما پرداخت حقوق را ماه‌ها به تعویق بیاندازد مساله‌ای است که معیشت کارگر و خانوار کارگری را به صورت جدی به خطر می‌اندازد.

وی با اشاره به وضعیت سخت زندگی خانواده‌های کارگری گفت: شرایط تورم و وضعیت دشوار اقتصادی، روی همه اقشار به ویژه خانواده‌های کارگری فشار وارد کرده است. در این زمینه مسئولان دولت باید شرایط تورم کشور را به شکلی کنترل کنند که شکاف میان حقوق کارگران و تورم روز به روز بیشتر نشود.

تعاونی‌های شرکت‌ها فعال شوند

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار خوزستان ادامه داد: تعاونی‌های موجود در شرکت‌ها باید مانند گذشته فعال شود زیرا فعالیت این تعاونی‌ها می‌تواند به معیشت خانوارهای کارگری کمک کند. در گذشته بیشتر شرکت‌ها دارای تعاونی بودند اما اکنون اکثرا راکد یا تعطیل هستند.

درویش افزود: بر اساس قانون هر شرکتی باید یک تعاونی مسکن و یک تعاونی مصرف داشته باشد و اگر شرایط به شکلی باشد که این تعاونی‌ها در شرکت‌ها فعال شوند قطعا وضعیت معیشتی خانوارهای کارگری بهبود پیدا می‌کند.

کرونا را کارگران نیاورده‌اند که بخواهند تاوان آن را بدهند

وی با اشاره به وضعیت کارگران روزمزد در شرایط کرونا عنوان کرد: شیوع کرونا و تعطیلی‌ها باعث شده تا کارگران روزمزد شرایط دشواری را تجربه کنند. در این خصوص مسئولان باید این کارگران را شناسایی کنند و از طریق سازمان تامین اجتماعی و دولت مورد حمایت قرار بگیرند زیرا کرونا را کارگران نیاورده‌اند که بخواهند تاوان آن را بدهند.

این فعال کارگری با بیان اینکه شرکت‌ها باید مزایای کارگرانی که کرونا می‌گیرند را در دوران قرنطینه حفظ کنند، خاطرنشان‌کرد: وقتی کارگری کرونا می‌گیرد، شرکت مربوطه باید کارگر را مراعات کند و با او همکاری لازم را در دوران قرنطینه داشته باشد. باید شرایطی از سوی شرکت فراهم شود تا کارگر بتواند در قرنطینه بماند و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی اخبار اقتصادی خوزستان کارگران روز کارگر حقوق کارگران حقوق کارگر شرکت ها تعاونی ها کار هستند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۶۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تازه از مرگ ۶ کارگر در آتش سوزی شرق تهران | علت آتش سوزی چه بود؟

همشهری آنلاین - حوادث: ساعت ۱۳:۰۲ دقیقه ظهر پنجشنبه به آتش نشانی تهران خبر رسید که در حوالی بزرگراه شهید یاسینی آتش سوزی مهیبی اتفاق افتاده است. دقایق کوتاهی پس از این خبر بود که آتش نشانان خود را به محل حادثه رساندند. آتش سوزی در یک اتاقک که محل استراحت کارگران یک پروژه بود رخ داده و در حال گسترش بود. در این شرایط آتش نشانان عملیات اطفای حریق را آغاز کردند.

سید جلال ملکی، سخنگوی آتش نشانی تهران درباره این حادثه گفت:‌ در یک پروژه در حال ساخت، چندین اتاقک ۱۲ متری که محل استراحت کارگران بود قرار داشت که یکی از این اتاقک‌ها که حدود ۱۰ متری مساحب داشت دچار حریق شده بود. داخل اتاقک وسیله خاصی جز پتو و موکت وجود نداشت اما اتاقک شعله ور بود. بررسی ها نشان می‌داد ۷ نفر در این اتاقک در حال استراحت بودند که آتش سوزی از سمت در خروجی آغاز شده است. در این شرایط یکی از کارگران موفق شد از مهلکه فرار کند؛ اما ۶ کارگر که همگی از اتباع غیرایرانی بودند در اتاقک گرفتار شده و نتوانسته بودند خود را نجات دهند و جان‌شان را از دست دادند.

در همین حال بنابر اعلام محمد اسماعلی توکلی، رئیس مرکز اورژانس استان تهران در این حادثه علاوه بر ۶ نفری که جان خود را از دست دادند کارگر دیگری نیز دچار سوختگی شده بود که به بیمارستان مطهری منتقل شد.

عصر پنجشنبه وقتی خبر این حادثه مرگبار در رسانه‌ها منتشر شد برخی شایعات از وقوع این حادثه در پایانه شرق حکایت داشت اما سخنگوی آتش نشانی ارتباط این حادثه با پایانه شرق را تکذیب کرد و گفت این آتش سوزی ارتباطی با این پایانه ندارد و حادثه در یک‌کارگاه ساختمانی اتفاق افتاده است.

پرونده در دادسرای جنایی

دقایقی بعد از مرگ ۶ کارگر در این حادثه ماجرا به قاضی سالار صنعتر، بازپرس شعبه هشتم دادسرای جنایی تهران نیز گزارش شد. بررسی‌های انجام شده نشان می‌داد که قربانیان که ۴ نفر از آنها با یکدیگر برادر بودند، کارگران یک پروژه ساختمانی بودند و هنگام وقوع آتش سوزی در حال استراحت بودند که این اتفاق رخ داد. سایر کارگران با دیدن دود و شعله‌های آتش تلاش کردند به دوستان‌شان کمک کنند اما آتش به یکباره گسترش یافت و کاری از دست آنها ساخته نبود و در این شرایط از آتش نشانی و اورژانس درخواست کمک کردند.

علت حادثه چه بود؟

علت وقوع این آتش سوزی مرگبار هنوز به طور دقیق مشخص نشده است اما بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که اجاق گاز خوراک پزی که در اتاق کارگران قرار داشت و با آن در حال درست کردن غذا بودند به یکباره منفجر شده و باعث آتش سوزی شده است. با این وجود بازرس جنایی دستور انجام تحقیقات تکمیلی را صادر کرده و قرار است به زودی کارشناسان آتش نشانی علت اولیه وقوع حادثه را تعیین کنند.

در همین حال بازپرس جنایی کارفرما و مدیر پروژه را به دادسرا احضار کرده است تا از آنها تحقیق شود. این در حالی است که تنها مصدوم حادثه در بیمارسان بستری است و شرایطی وخیمی دارد.

کد خبر 845602 برچسب‌ها آتش‌ سوزی آتش‌ نشانی تهران حوادث ایران

دیگر خبرها

  • استقبال از هفته کار و کارگر با مسابقات متنوع ورزشی در استان البرز
  • جزئیات تازه از مرگ ۶ کارگر در آتش سوزی شرق تهران | علت آتش سوزی چه بود؟
  • فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • ◄ صدای اعتراض کارگران راه آهن در آمده است!/حقوق کفاف معاش را نمی‌دهد
  • جدول میزان پرداختی حقوق کارگران در سال ۱۴۰۳
  • فرهنگ تجلیل از کارگران در جامعه تبیین شود
  • جامعه مرهون تلاش و همت تمامی کارگران است
  • حقوق بگیران بخوانند/ مصوبه دستمزد کارگران تغییر می کند؟
  • بازنگری مصوبه دستمزد منع قانونی ندارد
  • جشن بزرگ کارگری در میبد