Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-23@13:41:46 GMT

ساختار قیمت گذاری خودرو تغییر می کند؟

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۷۸۱۶

ساختار قیمت گذاری خودرو تغییر می کند؟

ساختار قیمت گذاری خودرو تغییر می کند؟ در شرایطی که شورای رقابت هنوز تصمیم قطعی خود برای تغییر در قیمت رسمی خودرو در بهار۱۴۰۰ را اعلام نکرده، زیان انباشته خودروسازان به بدهی سنگین آنها منجر شده است.

 از حدود ۱۰ سال قبل که شورای رقابت، بازار خودرو را یک بازار انحصار تلقی و اعلام کرد که از این پس قیمت محصولات داخلی این بازار به شکل دستوری اعلام می‌شود تا امروز، همچنان روند اعلام قیمت ادامه داشته و با وجود ایجاد فاصله‌ای قابل توجه میان نرخ کارخانه و نرخ بازار آزاد، شورای رقابت همچنان اصرار به تداوم این فرایند دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شورا در سه فصل بهار، تابستان و پاییز سال گذشته قیمت‌های جدید خودروسازان را اعلام کرد اما در زمستان پارسال و بهار امسال هنوز قیمت جدید را اعلام نکرده و به نظر می‌رسد همین موضوع فشار را بر خودروسازان و فعالان این حوزه افزایش داده است.

محمدرضا نجفی منش – عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران –  اظهار کرد: بر خلاف برخی اظهارنظرها مشکل اصلی صنعت خودرو در سال‌های گذشته نه تحریم‌های خارجی که تصمیمات غلط داخلی و فشاری است که از این محل به تولیدکنندگان وارد شده است.

وی ادامه داد: فرض کنید تولید یک محصول ۵۰ میلیون تومان تمام می‌شود اما با قیمت گذاری دستوری تولیدکننده را مجبور می‌کنند که آن را ۴۰ میلیون تومان بفروشد. نتیجه چنین سیاستی شرایط امروز خودروسازان است که آن را می‌بینیم.

عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه قیمت گذاری دستوری رانتی گسترده در بازار خودرو به وجود آورده، بیان کرد: وقتی فاصله میان قیمت کارخانه و قیمت بازار چند ده میلیون تومان باشد، می‌بینیم که کارخانه هزار دستگاه خودرو را عرضه می‌کند اما ناگهان یک میلیون نفر برای این خودرو ثبت نام می‌کنند. بخش مهمی از این جمعیت صرفا به دنبال به دست آوردن رانت و فروش خودرو با قیمتی فراتر در بازار آزاد هستند.

نجفی منش با اشاره به زیان انباشته خودروسازان گفت: براوردها نشان می‌دهد که میزان زیان خودروسازان به ۲۷ هزار میلیارد تومان رسیده و آنها بیش از این رقم زیان را به قطعه سازان بدهکار هستند. سوال این است که آیا می‌توان با همین شرایط ادامه داد؟

وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که تکلیف این قیمت گذاری دستوری مشخص نشود، احتمالا شرایط به همین شکل باقی خواهد ماند. در زمستان سال گذشته از اصلاح شیوه قیمت گذاری دستوری خبر دادند اما با گذشت چند ماه هنوز خبری از این تغییر نیست و فشار بر تولیدکنندگان ادامه دارد.

/ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: قیمت گذاری دستوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۷۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت گواهی اسقاط خودروهای فرسوده تغییر می کند

رییس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل گفت: در حال حاضر قیمت یک گواهی اسقاط ۳۵ میلیون تومان است اما سازمان حمایت اختیار دارد که این قیمت را تغییر دهد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهران سالاریه رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل امروز در نشست خبری با اعلام اینکه بر اساس آئین نامه اسقاط خودروهای فرسوده، خودروها ارزش‌گذاری می شود، گفت: در حال حاضر ارزش یک گواهی اسقاط 35 میلیون تومان است اما در آئین نامه چارچوب مشخص شده است به نحوی که اگر خودرو بین 20 تا 25 سال سن داشته باشد 3 گواهی می‌گیرد. بنابراین انگیزه دارندگان خودروهای فرسوده برای نوسازی خودرو افزایش می‌یابد.

وی افزود: قیمت گواهی اسقاط در حال حاضر 35 میلیون تومان است اما نرخ آن توسط سازمان حمایت تعیین می‌شود و ممکن است که تغییر کند.

سالاریه تصریح کرد: سال گذشته 72 هزار و 228 خودرو اسقاط شد که امیدواریم با اجرای آئین نامه مذکور، میزان اسقاط افزایش یابد. طبق برنامه هفتم باید سالانه 500 هزار خودرو اسقاط شود.

این مقام مسؤول اضافه کرد: در آن 4 سال در مجموع 57 هزار خودرو اسقاط شده بود. همچنین عملکرد 1402 نسبت به 1401 در مجموع 228 درصد رشد داشته است‌.

سالاریه تصریح کرد: میزان صرفه جویی سوخت بابت 72 هزار و 228 خودرو اسقاط شده در سال 1402 حدود 666 میلیون لیتر بوده است و بیش از 152 میلیون دلار صرفه جویی در پرداخت یارانه سوخت توسط دولت انجام شده است و 8 درصد معادل 900 نفر کاهش کشته سالانه تصادفات رانندگی نسبت به سال 1401 داشته ایم.

وی در مورد واردات خودرو گفت: برای اخذ گواهی اسقاط از خودروهای وارداتی، میزان ارزبری و رتبه انرژی آنها ملاک قرار گرفته است؛ به عنوان مثال اگر قیمت خودرو تا 15 هزار یورو و رتبه انرژی آن بالاترین سطح باشد یک گواهی و اگر قیمت خودرو بالاتر از 15 هزار یورو و سطح رتبه انرژی نیز پایین‌تر باشد 3.5 گواهی اسقاط نیاز است.

سالاریه ادامه داد: همچنین اگر خودروهای کارکرده تجاری تا 2 سال ساخت باشد 25 درصد به گواهی‌ها و اگر تا 5 سال ساخت باشد 50 درصد افزوده می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ردپای آرامش در بازار‌ها
  • مدل قیمت‌گذاری گواهی اسقاط خودرو تغییر می‌کند
  • شورای رقابت قیمت گذار خودرو نیست
  • بیشترین نارضایتی مردم از خودرسازان چیست؟ | ویدئو
  • شورای رقابت قیمت گذار خودرو نیست/ ثبت ۲ هزار شکایت از خودروسازان
  • رسیدگی به ۲ هزار شکایت از خودروسازان در شورای رقابت
  • قیمت گواهی اسقاط خودرو‌های فرسوده تغییر می‌کند
  • قیمت گواهی اسقاط خودروهای فرسوده تغییر می کند
  • تغییر زمین بورس بازان
  • نباید قیمت‌ های سلیقه‌ای خودروسازان ملاک قرار بگیرد