Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، اساس اسلام را امانت و امانتداری دانست و اضافه کرد: امانتداری فضیلت انسان مومن است و هرچقدر امانتداری انسان بیشتر باشد، ایمانش بیشتر است و هرچقدر خیانت در امانت کند، ایمانش ضعیف و غبارآلوده شده است.

آیت الله رضا رمضانی در مراسم احیای شب های قدر که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد، با بیان اینکه همه حالات روزه دار عبادت محسوب می شود، اظهار کرد: خداوند متعال در ماه رمضان سهمیه وسیعی برای انسان ها قرار داده و هنر ما این است که بتوانیم سهمیه خودمان را از ماه رمضان دریافت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ماه رمضان را زمینه ساز قرب الهی دانست و افزود: یکی از بزرگترین آثار روزه داری در ماه رمضان تقویت اراده انسان است، یعنی وقتی انسان از ماه رمضان خارج می شود احساس می کند اراده اش قوی تر شده، اما اگر ماه رمضان به پایان برسد و اراده مراقبت از زبان و گوش و چشم خودمان را نداشته باشیم، نتوانسته ایم از ماه رمضان خوب استفاده کنیم.

نماینده گیلان در مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه قرآن کریم انسان را امانتدار بزرگ معرفی می کند، گفت: براساس آیه «إِنَّا عَرَضْنَا الْأَمَانَةَ عَلَی السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَالْجِبَالِ فَأَبَیْنَ أَنْ یَحْمِلْنَهَا وَأَشْفَقْنَ مِنْهَا وَحَمَلَهَا الْإِنْسَانُ ۖ إِنَّهُ کَانَ ظَلُومًا جَهُولًا» خداوند این لیاقت و شایستگی را در انسان دیده و او را امین قرار داده است.

آیت الله رمضانی، امانتداری انسان را در دو بخش تکوین و تشریع دانست و تصریح کرد: انسان به لحاظ وجودی امانتدار نعمت های الهی است و باید بتواند این نعمت ها را بشناسد و به درستی از آنها استفاده کند.

وی با بیان اینکه آسمان ها و زمین و کوه ها توانایی حمل امانت الهی را نداشتند، عنوان کرد: انسان ظرفیت، قدرت و توانمندی حمل امانت بزرگ الهی را دارد و این ظرفیت و توانمندی هم درونی و هم بیرونی است.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) عقل، فطرت و عاطفه را امانت های درونی انسان دانست که تلاشی برای کسب آن نکرده ایم و متذکر شد: براساس نظام تکوین، عقل و فطرت و عاطفه بدون اینکه انسان شایستگی خودش را نشان دهد، در اختیارش قرار گرفته و بسیاری از اشیای محیط زیست انسان نیز به عنوان امانت در دست اوست، اما برخی از انسان ها نتوانسته اند از این امانت ها به درستی استفاده کنند.

وی با بیان اینکه گاهی انسان قدرت تعقل و تفکر را از دست می دهد و بدسرشت و بی عاطفه می شود، اضافه کرد: عقل گرانبهاترین امانت در اختیار انسان است و هر کجا عقل باشد، حیا و دین نیز وجود دارد و اگر انسانی عقل نداشته باشد، حیا و دین هم ندارد.

این عضو مجلس خبرگان، با اشاره به عملکرد منفی بشر در امانتداری از عقل و فطرت و عاطفه، خاطرنشان کرد: در طول تاریخ شاهد بی رحمی ها و نامروتی های بشر در حق انسان های دیگر هستیم. در واقع انسان به جای تربیت و جهت دادن به عاطفه و احساس، آن را از بین برده و فطرت را نادیده گرفته است.

آیت الله رمضانی، علامه مطهری را معلم بزرگ انقلاب اسلامی دانست و یادآور شد: در کلام علامه مطهری، خداجویی یک امر فطری است، اما انسان این فطرت را منکوب می کند.

وی آیه «فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا» را نشان دهنده گرایش فطری انسان به زیبایی ها و نفرت از زشتی ها دانست و گفت: انسان از رذیلت ها همچون دروغ متنفر است، اما گاهی فطرت لکه دار و غبارآلوده می شود و انسان نسبت به رذیلت ها بی باک می شود.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، با بیان اینکه خداوند فطرت را مرکز ادراکی انسان معرفی می کند، ادامه داد: اگر انسان نتواند از عقل و فطرت و عاطفه امانتداری کند، قسی القلب می شود و مسیر را گم می کند.

وی انبیا و اولیا، دین، احکام الهی، اهل بیت(ع) و قرآن را از دیگر امانت های بزرگ انسان دانست و اظهار کرد: متاسفانه انسان نسبت به امانات الهی بی وفایی کرده و از قرآن و اهل بیت فاصله گرفته است.

این عضو مجلس خبرگان، اساس اسلام را امانت و امانتداری دانست و اضافه کرد: امانتداری فضیلت انسان مومن است و هرچقدر امانتداری انسان بیشتر باشد، ایمانش بیشتر است و هرچقدر خیانت در امانت کند، ایمانش ضعیف و غبارآلوده شده است.

آیت الله رمضانی، خواری و رسوایی در دنیا و آخرت را نتیجه خیانت در امانت دانست و تصریح کرد: مسئولیت ها در نظام اسلامی نیز امانتی از جانب مردم است که به مسئولان سپرده می شود.

وی بزرگترین خیانت را فریبکاری نسبت به امامان و رهبران امت دانست و گفت: فاصله ما با قرآن و اهل بیت(ع) نشان می دهد که در حفظ این امانت های بزرگ کوشا نبودیم لذا شب های قدر فرصتی برای قدردانی از امانت های بزرگی است که به ما سپرده شده است.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، شب قدر را شب قدردانی دانست و تاکید کرد: عظمت شب های قدر به نزول قرآن و حضور ملائکه است لذا باید نهایت بهره را از این شب ها ببریم.

وی انقلاب اسلامی و خون شهدا را از دیگر نعمت های الهی دانست که به ملت ایران سپرده شده است و اظهار کرد: انقلاب اسلامی آرمان های بلندی همچون ریشه کنی فقر، از بین بردن شکاف طبقاتی، برقراری عدالت و مبارزه با قدرت طلبی و ثروت اندوزی دارد و لذا تاکید شهدا و امام و رهبری این است که امانت انقلاب را حفظ کنیم تا مقدمه ظهور و حرکت بزرگ تمدن اسلامی در جهان بشریت را ایجاد کند.

آیت الله رمضانی، به ناتوانی لیبرالیسم در تامین نیاز بشریت به معنویت اشاره کرد و یادآور شد: انقلاب اسلامی می تواند جهان را متوجه اندیشه دینی کند و لذا کوچکترین خیانت به این انقلاب، بزرگترین خیانت محسوب می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی امانتداري دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت ع انقلاب اسلامی الله رمضانی ماه رمضان شب قدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۲۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهج‌البلاغه| راهکار اصلاح رابطه با خدا

اصلاح رابطه با خدا مسلتزم صدق و امانت و راستى است. کسى که صدق و امانت و راستى پیشه کند، به یقین مردم به او علاقه‌مند مى‌شوند و امین مردم خواهد بود و به او اعتماد مى‌کنند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امیرالمؤمنین علیه‌السلام در روایتی فرمود «مَنْ أَصْلَحَ مَا بَیْنَهُ وَ بَیْنَ اللَّهِ، أَصْلَحَ اللَّهُ مَا بَیْنَهُ وَ بَیْنَ النَّاسِ؛ وَ مَنْ أَصْلَحَ أَمْرَ آخِرَتِهِ، أَصْلَحَ اللَّهُ لَهُ أَمْرَ دُنْیَاهُ؛ وَ مَنْ کَانَ لَهُ مِنْ نَفْسِهِ وَاعِظٌ، کَانَ عَلَیْهِ مِنَ اللَّهِ حَافِظٌ.»؛ یعنی «هرکه آنچه را میان او و خداست اصلاح کند، خداوند آنچه را بین او و مردم است اصلاح کند و هر کس کار آخرتش را به اصلاح آورد، خداوند کار دنیایش را اصلاح کند و آن را که از خود بر خود واعظ است، از خدا بر او نگهبان است.»

ارتباط اصلاح ارتباط با خدا با اصلاح رابطه با مردم از آن جهت است که اصلاح رابطه با خدا مسلتزم صدق و امانت و راستى است. کسى که صدق و امانت و راستى پیشه کند، به یقین مردم به او علاقه‌مند مى‌شوند و امین مردم خواهد بود و به او اعتماد مى‌کنند و مشکلى با او نخواهند داشت. اصلاح امر آخرت وابسته به تقوا و پرهیزگارى است و به یقین انسان‌هاى با تقوا در زندگى مادى خود نیز موفق خواهند بود، زیرا راه خلاف در پیش نمى‌گیرند; به کسى ظلم و ستم نمى‌کنند، همه با او مهربان هستند و او نیز با همه مهربان.

امام علی (ع) از دیدگاه اهل‌سنت+فیلم

.

این سخن را با حدیثى از امام باقر(علیه السلام) که مرحوم کلینى در اصول کافى آورده پایان مى دهیم. مطابق این حدیث امام باقرعلیه‌السلام فرمود: خداوند عزّوجلّ چنین فرموده است: «وَ عِزَّتِی وَ جَلاَلِی وَ عَظَمَتِی وَ عُلُوِّی وَارْتِفَاعِ مَکَانِی لاَ یُؤْثِرُ عَبْدٌ هَوَایَ عَلَى هَوَى نَفْسِهِ إِلاَّ کَفَفْتُ عَلَیْهِ ضَیْعَتَهُ وَ ضَمَّنْتُ السَّمَاوَاتِ وَ الاَْرْضَ رِزْقَهُ وَکُنْتُ لَهُ مِنْ وَرَاءِ تِجَارَةِ کُلِّ تَاجِر; به عزت و جلال و عظمت و نورانیت و علو مقامم سوگند یاد مى‌کنم که هیچ بنده مؤمنى خواسته مرا بر خواسته خود در چیزى از امور دنیا مقدم نمى‌شمرد مگر این که من بى‌نیازى او را در دل او و همّت او را در آخرتش و آسمان‌ها و زمین را ضامن روزى او قرار مى‌دهم و براى او از تجارت هر تاجرى بهتر خواهم بود» (کافى، ج 2، ص 137، ح 1)

-----------------
منبع:
(پیام امام امیرالمؤمنین (ع) «شرح آیت الله مکارم شیرازی بر نهج‌البلاغه»)

انتهای‌‌پیام/

دیگر خبرها

  • نهج‌البلاغه| راهکار اصلاح رابطه با خدا
  • توصیه‌هایی برای انتخاب رشته صحیح و اصولی
  • آمار خوبی از میزان موالید و جوانی جمعیت در کشور مشاهده نمی‌شود
  • قدردانی حزب تمدن اسلامی ازسپاه برای عملیات تنبیهی علیه صهیونیستها
  • پست در خط مقدم امانتداری اموال مردم قرار دارد
  • دیدار جمعی از مدیران دانشگاه علوم پزشکی با نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی
  • دیدار جمعی از مدیران دانشگاه علوم پزشکی با نماینده ولی فقیه در استان
  • هیچ فناوری بدون مبنای هستی‌شناسانه نیست
  • اساس سپاه معنویت و اعتقاد است
  • برگزاری کلاس آموزشی راههای انتقال و پیشگیری ازبیماری‌های مشترک انسان و دام دردامپزشکی نیشابور