Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-19@19:35:29 GMT

لزوم رصد سریع تغییرات ژنتیکی پس از همه‌گیری کرونا در کشور

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۹۵۰۴

لزوم رصد سریع تغییرات ژنتیکی پس از همه‌گیری کرونا در کشور

به گزارش خبرگزاری فارس، سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی در جمع پزشکان، در سخنانی با اشاره به تدابیر لازم جهت مقابله با جهش‌های نوظهور ویروس کرونا، گفت: جهش های پایداری وجود دارد که می تواند از حیث شدت ، کشندکی و سرعت سرایت، الگوی شدیدتر و پیچیده تری نسبت به قبل داشته باشد و نظام مراقبت و پیشگیری را به چالش بکشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: حال چگونه می توان با پیش بینی‌های لازم و تدابیر به‌موقع، به‌سمت مدیریت علمی و تمام عیار رفتارهای جدید ویروس کرونا رفت و قبل از تحمیل آسیب جدی، بحران را به حداقل رساند.

نایب رییس اول مجلس تصریح کرد: نظام دیده وری دقیق و رصد سریع تغییرات ژنتیکی ویروس جایگاه ویژه ای در مدیریت موفق این بیماری داشته و در نظام دیده وری، بیماران مشکوک به موقع شناسایی و تصمیمات لازم اتخاذ می شود و با قرنطینه موثر بیماران زنجیره انتقال به موقع کنترل می‌شود. 

قاضی زاده هاشمی ادامه داد: اما متاسفانه طبق گزارش ها در کشور ما هزاران بیمار مبتلا، نقض قرنطینه کرده و موجب نشر بیماری شدند که از عواقب سو مدیریت بوده است. 

وی تاکید کرد: همچنین رصد سریع تغییرات ژنتیکی نقش کلیدی را در کاهش آسیب و کنترل چرخه بیماری ایفا می نماید و نیاز به بازنگری اساسی دارد.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه تسریع در امر واکسیناسیون همگانی نیز می تواند مکمل برنامه های نظام مراقبت و مدیریت صحیح از پیشگیری طغیان در خیزهای احتمالی بیماری باشد، گفت: در ضمن جهت ایجاد امنیت خاطر مردم برای واکسینه شدن بایستی ساز و کار نظم دهی واکسیناسیون بسیار جدی پیگیری شود.

‌وی تاکید کرد: با پیشگیری از طغیان بیماری از طریق بیماریابی، رهگیری و ایزوله صحیح بیماران در قالب نظام دیده وری می تواند باعث کاهش بار بستری و به حداقل رساندن مرگ و میر شود، همچنین کاهش ورودی بیمارستان ها از فرسودگی مدافعان سلامت و نیز سایر ارگان های مرتبط جلوگیری می نماید. مشکلات سنگین مالی  حاصل از بیماری کووید را در بخش درمان به حداقل رسانده و چنین اعتباراتی می تواند در مسیر ارتقا شاخص های سلامت کشور هزینه گردد. همچنین با جلوگیری از همه گیری ویروس های نوپدید کرونا، می توان باعث رونق مجدد اقتصاد در بازار و اصناف کل کشور شد.

وی در پایان تصریح کرد: با هماهنگی های دقیق از آسیب های جدی به معیشت مردم جلوگیری می شود و در نهایت شاهد آرامش و حفظ سلامت در تمام اقشار مردم بوده و مقدمه ای برای ایرانی بدون کرونا خواهد بود.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: قاضی زاده هاشمی تغییرات ژنتیکی بیماری مقابله با کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۹۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، بیش از ۴۰ هزار نفر در رشته علوم آزمایشگاهی فعال هستند. این رشته در ایام کرونا در صف اول مواجهه با ویروس کرونا بود و در سایر مواقع نیز از جمله رشته‌هایی است که در ارتباط مستقیم با عوامل عفونی و ویروسی است.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   آقای یار محمدی از جمله افرادی که ۳۲ سال در این رشته کار کرده و همکارانی داشته که در حین کار به علت آلودگی با نمونه ویروسی به هپاتیت مبتلا شده است. آقای یار محمدی در این باره گفت: متاسفانه برخی همکاران ما در این رشته بعلت مواجهه با نمونه‌های ویروسی به ایدز و هپاتیت آلوده شدند و برخی جانشان را از دست دادند. البته پیگیری‌های ما نشان می‌دهد هنوز مصوبه هیات وزیران در سال ۹۵ در خصوص اعمال سختی کار برای رشته آزمایشگاه اجرایی نشده است. محسنی بند پی گفت: باید این مصوبه در بخش خصوصی همچون بخش دولتی شامل حال شاغلین رشته آزمایشگاه شود و رفتار دوگانه‌ای نباید در این دو بخش وجود داشته باشد. از دیگر مشکلات این رشته محدودیت‌هایی است که برای اداامه تحصیل فارغ التحصیلان آن وجود دارد. موضوعی که سال هاست وزارت بهداشت در حال پیگیری آن است حسین درگاهی در این باره گفت: کمیته‌های تخصصی در حال بررسی این موضوع هستند و در صورت نیاز سنجی برای این رشته اجرا میشود. خبر خوب اینکه روز گذشته شورای انقلاب فرهنگی اعلام کرد ۳۰ فروردین در تقویم کشور به نام روز آزمایشگاه ثبت شده است.

دیگر خبرها

  • تولد فرزندی سالم از والدینی با بیماری ژنتیک
  • همه‌چیز در مورد یک ویروس بهاری؛ بیشتر مراقب کودکان خود باشید
  • پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور
  • لزوم مدیریت بیماری و آفات درختان سیاه ریشه
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • کاهش حساسیت بینایی ۱۲ سال قبل از ابتلا به آلزایمر / تاثیر فرکانس ۴۰ هرتزی بر توقف بیماری
  • تغییرات در مدیریت هواپیمایی ایران ایر؟!
  • تغییرات در مدیریت هواپیمایی ایران ایر
  • پرشدگی سد‌های کشور به ۶۱ درصد رسید/ لزوم مدیریت مصرف در ماه‌های پیش‌رو
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد