Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@23:42:00 GMT

بیماران هموفیلی نباید بگذارند کرونا در بدنشان پیشرفت کند

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۸۷۲۸۶

بیماران هموفیلی نباید بگذارند کرونا در بدنشان پیشرفت کند

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر دفتر نمایندگی کانون هموفیلی ایران در خراسان جنوبی گفت: اگر فرد دارای هموفیلی مبتلا به کرونا شد، باید علائم خود مانند تنگی نفس، درد قفسه سینه، تنفس سریع و خواب آلودگی را کنترل کرده و حتماً به دکتر مراجعه کند؛ در حقیقت این علائم نشان می‌دهد که فرد دارد به مرحله پیشرفته و التهابی می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسعود ضیایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بیماران هموفیلی که دچار کرونا می‌شوند شرایط متفاوتی دارند که این شرایط شامل قرنطینه، تغذیه غذایی و یا توصیه‌های خاص است.

وی افزود: اگر فرد دارای هموفیلی مبتلا به کرونا شد، باید علائم خود مانند تنگی نفس، درد قفسه سینه، تنفس سریع و خواب آلودگی را کنترل کرده و حتماً به دکتر مراجعه کند؛ در حقیقت این علائم نشان می‌دهد که فرد دارد به مرحله پیشرفته و التهابی می‌رود.

مدیر دفتر نمایندگی کانون هموفیلی ایران در خراسان جنوبی بیان کرد: اگر یک فرد عادی مبتلا شد و فقط یک تب خفیف و سرفه سبک و علائم بسیار خفیفی داشت، می‌تواند با یک مسکن مثل استامینوفن و یا قرص‌های ضدالتهاب، آن را برطرف کند اما در بیماران هموفیلی نباید این داروها مصرف شود و فرد بیمار باید علائم درمانی را چک کند، اگر این علائم ایجاد شد یا تب سه الی چهار روز طول کشید و قطع نشد باید حتماً به پزشک مراجعه کرد.

ضیایی ادامه داد: حال اگر کسی بیماری زمینه‌ای دارد یا سن بالا است و بیماری‌های نقص ایمنی داشته و یا داروی خاصی مصرف می‌کند، اگر علائم کرونا دارد باید حتماً به پزشک مراجعه کند.

وی با بیان اینکه این بیماری مخصوصاً نوع انگلیسی آن بسیار سریع پیشرفت می‌کند و مهم است که علائم آن را کامل کنترل کنیم، تصریح کرد: بیماری از روز اول تا سوم علائمش زیاد می‌شود و معمولاً از سه تا شش روز فروکش می‌کند و از شش تا 10 روز علائم شدید می‌شود؛ اما بسیاری از افراد بعد از روز سوم و یا چهارم که افراد می‌بینند بهتر شده‌اند فعالیت می‌کنند و فکر می‌کنند سالم شده‌اند.

وی با بیان اینکه در این موارد، در روزهای پنجم و ششم یک باره شعله ور می‌شود و آن موقع کار سخت خواهد شد، تصریح کرد: بسیاری از داروها ارزشش به درمان سریع است و از سویی گاهی مراجعه به بیمارستان برای افرادی که تا کنون به بیمارستان نرفته‌اند، دید منفی ایجاد می‌کند در حالی که کادر درمان شبانه روز در حال تلاشند.

ضیایی با بیان اینکه در صورت پایین آمدن اکسیژن فرد باید حتما در بیمارستان تحت نظر باشد، افزود: اکنون حساسیت زیادی از حیث انتقال ویروس کرونا از سطوح وجود ندارد؛ اما این نبود ویروس را روی سطوح نقش نمی‌کند.

وی افزود: اگر دستمان به سطوح مختلف تماس داشته باشد، تعدادش زیاد شده و  اگر به چشممان دست بزنیم باید دستمان را ضد عفونی کنیم، اما دلیلی ندارد که دائما وسایل را ضد عفونی کنیم.

این متخصص عفونی با تاکید بر استفاده همزمان از دو ماسک، افزود: این دو ماسک باعث می‌شود که ویروس از طریق تنفسی به بدن من منتقل نشود.

ضیایی ادامه داد: حتی در فضای آزاد هم اگر تعدادی با یکدیگر و کنار هم نشسته‌اند باید ماسک بزنند چراکه اگر مدت زمان باهم بودن زیاد باشد، احتمال آلودگی بیشتر است و از طرفی فاصله باید رعایت شود.

وی با تاکید بر استفاده از ماسک، ضد عفونی دست‌ها، رعایت پروتکل‌های بهداشتی، رعایت فاصله و تهویه هوا در پیشگیری از ویروس، افزود: اکنون هوا گرم تر شده و نباید اجازه داد هوا در محیط بسته راکد بماند، باید پنجره‌ها باز باشد تا هوا جریان داشته باشد.

ضیایی ادامه داد: حال کسی که می‌دود، فعالیتی انجام می‌دهد و از دوچرخه استفاده می‌کند تا چند متر پشت سرش می‌تواند ویروس را پخش کند که اگر ماسک نداشته باشد، در صورت تکرار این موارد می‌تواند بسیاری از افراد را آلوده کند.

واکسیناسیون بیماران خاص تا کجا پیش رفته است؟

وی افزود: اکنون یکی از فعالیت‌هایی که دولت انجام داده بحث واکسیناسیون بیماران خاص است که در این مورد تزریق واکسن سینوفارم چین برای کلیه بیمارانی که بیماری خاص  از جمله سرطان، تالاسمی، هموفیلی و دیالیز دارند آغاز شده است.

مدیر دفتر نمایندگی کانون هموفیلی ایران در خراسان جنوبی بیان کرد: خوشبختانه نوبت اول این واکسن نوبت تزریق شده و از بیماران هموفیلی بیرجند تقریباً ۳۹ نفر این واکسن را دریافت کردند و خوشبختانه مشکل خاصی هم نداشتیم.

ضیایی یادآور شد: امیدواریم در یک ماه آینده تمام افرادی که شرایط خاص دارند، واکسینه شوند و بعد از دو هفته از نوبت دوم تزریق، این افراد تا حد زیادی زیادی ایمن خواهند بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس بيماران خاص بیماران هموفیلی خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۷۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۹۱۸ بیمار مبتلا به هموفیلی در فارس

مهرداد شریفی با اشاره به اینکه ۱۷ آوریل برابر با ۲۹ فروردین به عنوان روز جهانی هموفیلی نامگذاری شده است، گفت: براساس بسته‌های حمایتی ابلاغی وزارت بهداشت، خدمات مورد نیاز به بیماران هموفیلی با هدف کاهش هزینه‌های تشخیص و درمان در مرکز آموزشی درمانی شهید آیت‌الله دستغیب شیراز به عنوان تنها مرکز جامع هموفیلی دانشگاه ارایه می‌شود.

او ادامه داد: ویزیت بیماران توسط پزشک فوق تخصص خون و سرطان‌شناسی، فیزیوتراپی، دندانپزشکی، تهیه و توزیع فاکتور‌های انعقادی رایگان، تزریق فاکتور‌های نادر انعقادی و فرآورده‌های خونی، آموزش، مشاوره و مددکاری به بیماران مبتلا به هموفیلی ارائه می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام اینکه بیشتر بیماران مبتلا به هموفیلی دارای پیشینه خانوادگی خونریزی هستند، ادامه داد: از مجموع بیماران شناسایی شده، حدود ۴۲۲ نفر به هموفیلی نوع A، بالغ بر ۵۵ نفر به هموفیلی نوع B و حدود ۴۴۱ نفر به سایر اختلالات انعقادی مبتلا هستند.

شریفی اضافه کرد: بر همین اساس، ۶۶۷ مرد و ۲۵۱ مورد زن مبتلا به هموفیلی تاکنون در شیراز و شهرستان‌های استان فارس شناسایی شده‌اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: تغذیه سالم، ورزش منظم و مستمر، پرهیز از استرس و فشار‌های روانی و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی تا حد قابل توجهی می‌تواند از ابتلا به بیماری‌های خاص پیشگیری کند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات درمانی به ۱۹۸ بیمار مبتلا به هموفیلی
  • برج آزادی تهران به مناسبت روز هموفیلی «قرمز» شد
  • اهدا ۱۵۰ بسته مواد غذایی به بیماران خاص و هموفیلی درنیشابور
  • چرا برج آزادی تهران قرمز شد؟
  • برج آزادی تهران «قرمز» شد
  • هزینه درمان بیماران هموفیلی؛ ۱۰۰ میلیون تومان در ماه!
  • شناسایی ۹۱۸ بیمار مبتلا به هموفیلی در فارس
  • زخم هموفیلی بر تن رنجور بیماران
  • ابتلای ۱۳ هزار نفر به هموفیلی در ایران 
  • مدیر کانون هموفیلی ایران بیان کرد: وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران