Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، رهبر معظم انقلاب روز گذشته در سخنان زنده تلویزیونی خطاب به ملت بزرگ ایران با اشاره به ابعاد چند جانبه ایجاد اشتغال در جامعه، یکی از برنامه‌های مهم و مورد انتظار از دولت‌ها را برنامه ایجاد اشتغال دانستند و تصریح کردند: افرادی که به علت منافع شخصی خود و برای استفاده از زمین و ارزش افزوده آن، کارخانه ها را به تعطیلی می‌کشانند، بدانند که مرتکب کار باطل و حرام شده اند و این کار، خیانت به مردم و کارگران و استقلال و اقتصاد کشور و ضربه به تولید ملی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رهبر انقلاب اسلامی، دستگاه‌های مسوول به‌ویژه وزارت‌خانه‌های صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهادکشاورزی را به نقش آفرینی جدی برای مقابله با این پدیده و برخورد با این افراد توصیه کردند.

حضرت آیت الله خامنه ای، همچنین با اشاره به نظر کارشناسان اقتصادی مبنی بر لزوم فعال شدن کارگاه‌های کوچک و متوسط در کنار کارگاه‌های بزرگ، افزودند: گسترش این کارگاه‌ها علاوه بر ایجاد اشتغال، زمینه‌ساز تولید ثروت برای عموم مردم به‌ویژه طبقات ضعیف و متوسط است.

در این پیوند، "علی رسولیان" معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز (دوشنبه) در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به سخنان روز یکشنبه رهبر معظم انقلاب در خصوص حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط و لزوم فعال شدن آنها در کنار بنگاه‌های و کارخانجات بزرگ، افزود: سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران یک برنامه منظم برای رصد واحدهای راکد و غیر فعال و ارزیابی آنها دارد.

وی بیان‌داشت: این مهم از طریق کلینیک‌های کسب و کار ایجاد شده در سطح استان‌ها که افزون بر ۵۰۰ کلینیک مشاوره ای است و با حضور فعالان علمی و اقتصادی راهبری می‌شوند، انجام می‌شود و امروز تا ۹۰۰ کلینیک مشاوره‌ای نیز تایید صلاحیت شده اند.

فعال‌سازی ۱۵۵۷ واحد راکد در سال۹۹

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران خاطرنشان‌کرد: سال گذشته برنامه فعال‌سازی یک‌هزار و ۵۰۰ واحد راکد و غیرفعال اجرایی شد که در نهایت یک‌هزار و ۵۵۷ واحد غیرفعال به چرخه تولید بازگشتند و نتیجه آن ایجاد افزون بر ۲۶ هزار شغل جدید بود.

وی ابراز امیدواری کرد: در سال ۱۴۰۰ این سازمان بتواند یک‌هزار و ۶۰۰ واحد راکد و غیرفعال را به چرخه تولید و فعالیت باز گرداند که تقسیم‌بندی استانی این واحدها انجام شده و کلینیک های عارضه‌یابی به تدریج به سراغ آنها می‌روند.

مشکلات بانکی در صدر مشکلات واحدهای راکد

رسولیان تاکید کرد: انجام این مهم نیازمند حمایت بانک‌ها و همچنین ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان ها است، زیرا بیش از ۵۷ درصد موانع پیش روی این واحدها مشکلات بانکی و مالی است.

وی تصریح کرد: بخشی از مشکلاتی که اکنون در سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با آن مواجه ایم، مربوط به واحدهایی است که در سال‌های گذشته زمین در اختیار گرفتند، اما این تحویل زمین منجر به تولید نشده است.

معاون وزیر صنعت گفت: با انجام بررسی‌ها در این زمینه با تشکیل کمیته‌ای ویژه، قصد داریم افرادی که زمین در اختیار گرفته اما قصد بهره‌برداری از آن برای فعالیت‌های تولیدی و صنعتی را ندارند و تنها زمین را به قصد سوداگری در اختیار دارند، باز پس بگیریم.

وی اظهار داشت: برنامه امسال ما بازپس‌گیری ۴۰۰ هکتار از این اراضی با کمک دستگاه قضایی است.

رسولیان ادامه داد: همچنین، امسال در دستورالعمل واگذاری زمین سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی، فروش زمین به غیر را ممنوع کردیم و افراد باید حتماً پایان کارشان را تحویل دهند تا پس از آن پروانه بهره برداری به آنان اعطا کنیم؛ به این ترتیب می‌خواهیم جلوی اقدامات غیرصنعتی، دلالی و سوداگری را بگیریم.

وی تصریح کرد: طبق برنامه اراضی که از این طریق آزادسازی می‌شوند به واحدهای فناور و دانش بنیان، واحدهایی که به تولید داخل و افزایش عمق ساخت داخل اهتمام داشته باشند و همچنین واحدهایی که به تولید کالاهای جایگزین واردات خواهند پرداخت، تخصیص خواهد یافت.

مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در ادامه به ایجاد ۹۷ واحد کارگاهی در کشور در سال گذشته اشاره کرد و گفت: اکنون تعداد این واحدها به چهار هزار و ۱۴۷ واحد رسید که برای تقویت کسب و کارهای خیلی کوچک موثر هستند.

وی از برنامه‌ریزی برای ایجاد دست‌کم یک‌هزار واحد کارگاهی جدید در سال ۱۴۰۰ با هدف حمایت از کسب و کارهای خیلی کوچک خبر داد.

به‌هم رسانی بنگاه‌های بزرگ و کوچک

این مقام مسوول، همچنین به ایجاد ۳۹ خوشه صنعتی جدید در سطح کشور و به هم رسانی بنگاه‌های کوچک و بزرگ برای تامین نیاز و تولید محصولات مورد نیاز بنگاه‌های بزرگ اشاره کرد و گفت: طرح ایجاد مراکز کسب و کار برای تسهیل گری نیز در دستور کار است.

رسولیان توضیح داد: در طرح ایجاد مراکز کسب و کار، سامانه ای از سوی این سازمان ایجاد شده که افراد می‌توانند پس از ثبت نام، از مشاوره های کسب و کار، مشاوره بانکی، مشاوره‌های بیمه‌ای و مشاوره سرمایه گذاری توسط سازمان صنایع کوچک استفاده کنند و پس از آن، این واحدها را در راستای تولید صنعتی هدایت و حمایت خواهیم کرد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران رونق تولید توسعه ایران زمین خواری مقام معظم رهبری توسعه اقتصادی جهش تولید اشتغال زایی علی رسولیان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران رونق تولید وزارت جهاد کشاورزی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران رونق تولید توسعه ایران زمین خواری مقام معظم رهبری توسعه اقتصادی جهش تولید اشتغال زایی اخبار کنکور سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران یک هزار کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۲۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمان، سیرجان، رفسنجان و بم صنعتی‌ترین شهر‌های کرمان/ سال گذشته در بخش تولید ارائه تسهیلات نداشته‎ایم

معاون صنایع اداره کل صمت استان کرمان با اشاره به وجود ١٦٣٤ واحد صنعتی در سطح ١٧ شهرستان شمال استان کرمان گفت: شهرستان‌های کرمان، سیرجان، رفسنجان، بم، زرند و شهربابک به ترتیب صنعتی‌ترین شهر‌های استان کرمان محسوب می‌شوند.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، علی رضا رحمان نژاد، معاون صنایع اداره کل صمت استان کرمان در نشست خبری با اشاره به وجود ١٦٣٤ واحد صنعتی در سطح ١٧ شهرستان شمال استان کرمان گفت: شهرستان‌های کرمان، سیرجان، رفسنجان، بم، زرند و شهربابک به ترتیب صنعتی‌ترین شهر‌های استان کرمان محسوب می‌شوند.

وی با بیان اینکه ١٥ درصد صنایع استان جزو صنایع بالادستی هستند افزود: طبق مصوبه شورای تامین استان، صنایع بزرگ استان باید ٥٠ درصد از نیاز‌های خود را از داخل استان خرید و تهیه نمایند و باید زنجیره تامین کالا بین شرکت‌های کوچک و بزرگ ایجاد شود.

او با بیان اینکه پارسال در خصوص این مصوبه به صورت تشویقی برخورد شد اظهار کرد: اما امسال با شرکت‌هایی که این اقدام را انجام ندهند، از سوی مراجع ذیصلاح به صورت ترک فعل برخورد خواهد شد؛ باید در این خصوص فرهنگ سازی شود.


رحمان نژاد به عملکرد سال ١٤٠٢ این نهاد اشاره کرد و گفت: پارسال در بخش تولید ارائه تسهیلات نداشته ایم و فقط حدود ٦٥ میلیارد تومان تسهیلات از طریق سه بانک ملت، توسعه تعاون و صنعت و معدن در قالب تبصره ١٨ طبق سهمیه تخصیص یافته، به صنایع پرداخت شده است.

 

*ارتقای میزان تحقق عملی شاخص‌های عملکردی

معاون صنایع اداره کل صمت استان کرمان در ادامه از ارتقای میزان تحقق عملی شاخص‌های برنامه‌های این نهاد خبر داد و اعلام کرد: راه اندازی ١٥٤ واحد جدید التاسیس، ایجاد ارتباط بین ٩٠ واحد صنعتی کوچک با صنایع بزرگ، ایجاد ١١ هزار و ٩٠٠ شغل جدید در بخش صنعت، فعال نمودن ٤٤ واحد راکد و غیر فعال، پیگیری تامین ٩٠ مورد مواد اولیه صنایع، ایجاد و توسعه واحد‌های تولیدی با ٣٢ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری را از جمله اقدامات انجام شده می‌باشد.

وی تفویض اختیار تخصیص سوخت صنایع و روند صدور کارشناسی تا صدور پروانه بهره برداری به شهرستان‌ها را از دیگر اقدامات این نهاد برشمرد و افزود: پیگیری ایجاد کلینیک صنعت به منظور عارضه یابی واحد‌های صنعتی به منظور حل مشکلات صنایع نیز امسال در دبیرخانه کارگروه رفع موانع تولید امسال بطور کامل اجرایی می‌شود.

رحمان نژاد به برگزاری ٢٧ جلسه کارگروه رفع موانع تولید اشاره کرد و گفت: تا کنون ٥١ درصد از مجموع ٣٦٨ مصوبات آن، اجرایی شده، ١٥ درصد اجرا نشده و ٣٤ درصد در حال پیگیری است.

 

*ضرورت توسعه صنایع قطعه سازی

معاون صنایع اداره کل صمت استان کرمان با اشاره به برگزاری همایش کرمان آیدکس ٢٠٢٤ کرمان طی اردیبهشت ماه سالجاری اعلام کرد: صنایع قطعه سازی و پلیمر از جمله صنایعی هستند که می‌توان به سرمایه گذاری روی آن‌ها در استان توجه کرد.

او در مورد برنامه‌های سال جدید نیز گفت: پیگیری اجرای پروژه درج قیمت تولید کننده و مصرف کننده روی کالا‌های تولیدی ٣٠٠ واحد تولیدی استان، انعقاد تفاهم نامه با چند بانک به منظور تامین سرمایه در گردش واحد‌های صنعتی کوچک از طریق انتقال حساب‌ها و گردش مالی حساب‌های صنایع بزرگ به استان، ارائه تسهیلات به صنایع راکد، نیمه فعال و تثبیت آمار تولید ١٣٠ واحد تولیدی از جمله این موارد است.

وی اظهار کرد: صنایع استان تا ٢٥ اردیبهشت فرصت دارند تا برنامه تولید و نیاز ارزی خود را از طریق سامانه جامع تجارت اعلام نمایند تا پس از بررسی و پایش مداوم، ارز مورد نیاز بصورت چند مرحله‌ای تخصیص یابد و از خروج ارز از مسیر اصلی تولید جلوگیری شود.

دیگر خبرها

  • اشتغال ۶۳۰۰ نیروی کار در شهرک‌های صنعتی قشم
  • حضور واحد‌های تولیدی شهرک صنعتی اردبیل در نمایشگاه ایران اکسپو
  • ایجاد ۳۰ هکتار شهرک فناوری در خراسان شمالی
  • پاکسازی اراضی شهرک صنعتی قرچک همزمان با هفته زمین پاک
  • ۱۱۱ هکتار به اراضی صنعتی در دشتستان تخصیص یافت
  • آغاز رصد و پالایش صنایع پرخطر کرمان
  • کرمان، سیرجان، رفسنجان و بم صنعتی‌ترین شهر‌های کرمان/ سال گذشته در بخش تولید ارائه تسهیلات نداشته‎ایم
  • ایجاد معاونت ساخت صنعتی مسکن در ریاست جمهوری
  • ۸۰ واحد بزرگ صنعتی در استان قزوین در دست اجراست
  • سرمایه‌گذاری ۹ هزار میلیاردی در شهرک‌های صنعتی قزوین