Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@01:27:38 GMT

ارمنستان دروازه تجارت ایران با اوراسیا و اروپا

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۹۶۷۱۰

ارمنستان دروازه تجارت ایران با اوراسیا و اروپا

«هرویک یاریجانیان» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، اظهار داشت: اگر ویروس کرونا با شرایطی که به همراه آورده است، شیوع پیدا نمی کرد فعالیت های اقتصادی ایران می توانست در سطح منطقه افزایش چشمگیری داشته باشد.

«هرویک یاریجانیان» با بیان اینکه کرونا برای گسترش روابط تجاری، بازدارنده عمل کرد، افزود: در کنار گسترش این ویروس، شرایط بانکی ایران با جهان نیز مانع دیگری برای افزایش روابط تجاری بود زیرا از یک سو FATF را نپذیرفته ایم از سوی دیگر هنوز به طور کامل از امکانات سوییفت بهره مند نیستیم و در نتیجه تراکنش های مالی به سختی انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ارمنستان نخستین کشور برای اتصال ایران به منطقه اورسیا است، تصریح کرد: این شرایط به تنهایی می تواند موجبات افزایش تجارت بین دو کشور را فراهم کند تا از خاک ارمنستان به عنوان دروازه ای جهت ورود به کشورهای دیگر بهره مند شویم.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ارمنستان با اشاره به ایجاد ممنوعیت هایی از سوی این کشور برای ورود بیش از هزار کالا از ترکیه در ماه های گذشته، تاکید کرد: شرایط ایجاد شده ظرفیتی را برای افزایش تجارت ایران با ارمنستان فراهم کرده است که تجار و تولیدکنندگان باید از آن به خوبی استفاده کرده و کالاهای ایرانی را در بازار این کشور عرضه کنند.

یاریجانیان با اشاره به مرز مشترک میان ایران و ارمنستان، خاطرنشان کرد: از شرایط جغرافیایی دو کشور می توانیم برای ترانزیت کالا استفاده کنیم که از راه های بهره مندی از این ظرفیت، سرمایه گذاری ها در نزدیکی مرزها است که تاکنون به سرانجام نرسیده است.

وی افزود: تولیدکنندگان و صاحبان صنعت و تجارت در ایران می توانند با سرمایه گذاری در مرزها یا ایجاد واحدهای تولیدی مشترک با ارمنستان، اقدام به تولید کالا کرده و از مرز این کشور برای تجارت با اروپا استفاده کنند.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ارمنستان با اشاره به اینکه تعرفه تجاری این کشور با کشورهایی مانند کانادا چهار درصد است، اظهار داشت: می توان از این شرایط برای عرضه کالاهای ایرانی به جهان بهره برد اما تاکنون در این مسیر گامی قابل توجه برداشته نشده است.

به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام گمرک در طی ۱۲ ماه سال ۹۹ حجم تجارت خارجی ایران با همسایگان ۸۲ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۳۸۹ تن انواع کالا به ارزش ۳۶ میلیارد و ۵۰۲ میلیون و ۳۱۵ هزار و ۸۶۹ دلار بوده است که از این میزان سهم صادرات محصولات ایران به کشورهای همسایه ۶۷ میلیون و ۸۴۱ هزارو ۲۱۳ تن برابر با ۲۰ میلیارد و ۳۵۷ میلیون و ۴۵۵ هزارو ۲۱۳ دلار بود که ۶۰ درصد وزن و ۵۸ درصد ارزش کل صادرات غیرنفتی ایران به جهان را شامل می شود.

در ۱۲ ماهه سال گذشته در مجموع ۱۴۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۷۳ میلیارد دلار از مبادی کشور صادر و وارد شده است که سهم صادرات ۱۱۲ میلیون تن به ارزش صادرات ۳۴ میلیارد و ۲۵۶ میلیون دلار و سهم واردات ۳۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تن به ارزش ۳۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده است.

برچسب‌ها توسعه صادرات کالای اساسی تولید داخلی واردات تعرفه صادراتی جهش تولید تجارت کانادا صادرات غیر نفتی ترکیه ارمنستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: توسعه صادرات کالای اساسی تولید داخلی توسعه صادرات کالای اساسی تولید داخلی واردات تعرفه صادراتی جهش تولید تجارت کانادا صادرات غیر نفتی ترکیه ارمنستان اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۶۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار گذشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران،  ناظر گمرکات مازندران با اشاره به اینکه پاکستان جز ۵ کشور اول مقصد کالا‌های صادراتی گمرکات مازندران در سال ۱۴۰۲ بوده، گفت: از این میزان تجارت ۱۱ میلیون و ۶۸۳ هزار دلار سهم صادرات گمرکات مازندران به پاکستان می‌باشد.

امیرجمشیدی، کالا‌های صادرشده به پاکستان را فرآورده‌های لبنی، مواد پلاستیکی، موادنساجی نام برد.

او اظهار داشت: طی سال ۱۴۰۲، ۱۶ هزار و ۸۷۳ دلار کالا از مبدا پاکستان از طریق گمرکات مازندران وارد کشور شده است.

ناظر گمرکات مازندران با اشاره به صادرات فراورده‌های لبنی طی فروردین ماه سال‌جاری به پاکستان گفت: گمرکات مازندران طی مدت یاد شده ۹۵۱هزار دلاربه این کشور صادر نموده که نسبت به مدت مشابه سال۱۴۰۱. رشد ۱۰۰ درصدی را نشان می‌دهد.

دیگر خبرها

  • تجارت آزاد با اوراسیا در انتظار مصوبه مجلس/ واردات گوشت از آفریقا
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون دلار گذشت
  • تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار گذشت
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • هدف گذاری برای تجارت ۱۰میلیارد دلاری ایران و پاکستان
  • اقدامات دولت برای کمک به تجارت
  • ◄ افزایش حجم تجارت ایران با 15 کشور همسایه در سال 1402
  • رشد ۹۱ درصدی صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران به ارمنستان
  • چشم‌انداز گلستان؛ دروازه اوراسیا