Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، سعید نمکی در حاشیه اجلاس مجازی معاهده بین المللی واکنش پاندمی کرونا اظهار داشت: امروز نشستی ویدئوکنفرانسی با مدیران و وزرای بهداشت مدیترانه شرقی داشتیم؛ بعد از هجمه ویروس کرونا، همه کشورها دچار مشکل شدند و ساختار سازمان جهانی بهداشت در جنبه‌های مختلف پاسخگوی این هجمه نبود.

وی افزود: در منطقه شرق مدیترانه سازمان جهانی بهداشت، این نشست برگزار و بررسی شد که کشورها به چه میزان لازم است که امکانات و تجهیزات را در اسرع وقت تهیه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه سازمان جهانی بهداشت در این دوره قابلیت‌های بالایی از خود نشان نداد اما به عنوان تنها گزینه ممکن برای پیوند بین کشورها در عرصه نظام سلامت، باید مقتدر و سرپا بماند و حمایت شود.

وزیر بهداشت بابیان اینکه بی‌عدالتی گسترده در بین کشورها فقیر و غنی نیز در این جلسه مطرح شد؛ گفت: تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه علیه کشور ما را به شدت تحت فشار قرار داد و این مسئله بررسی شد که کشورهای تحت تحریم، با چه مکانیسمی دچار آسیب جدی نشوند.

نمکی با بیان این‌که موج چهارم با ویروس انگلیسی با همت بلند مدافعان سلامت و همراهی مردم، به سمت نزول رفت تصریح کرد: در بسیاری از استان‌های کشور شاهد نزول روند کرونا و بازگشت به آرامش نسبی بودیم. در این دوره تعداد بیماران ما 2.5 برابر قبل بود و در برخی استان‌ها حتی تا 10 برابر پیک قبلی نیز خیز کرونا را داشتیم اما با تمهیداتی که برای مبارزه با ویروس کرونا اندیشیدیم وضعیت مطلوبی نسبت به پیک‌های قبلی طی کردیم.

وزیر بهداشت با اشاره به جهش‌ های جدید ویروس کرونا تصریح کرد: در برخی استان‌ها به جز ویروس انگلیسی، جهش‌های جدید دیگری را پیدا کردیم، در هرمزگان سه نمونه ویروس جهش یافته آفریقای جنوبی را پیدا کرده بودیم که به 5 مورد افزایش یافت؛ همچنین 30 نفر مشکوک به ابتلا به ویروس جهش یافته آفریقایی هستند که حدود 35 تا 38 مورد ویروس موتاسیون یافته‌ آفریقایی را در استان هرمزگان خواهیم داشت.

وی ادامه داد: از هفته پیش به روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی فارس، بوشهر و هرمزگان ابلاغ کردم که شهرها را پایش کنند.

وزیر بهداشت درباره جهش هندی نیز تصریح کرد: در استان قم، سه مورد از بین هندی‌هایی که در استان بودند به ویروس جهش یافته هندی مبتلا هستند که در حال پایش تمام افرادی هستیم که با آنها مرتبط بوده‌اند؛ این افراد را قرنطینه کرده‌ایم. در آذربایجان غربی در ماکو و شوط در یک مجموعه که توسط کارگران هندی اداره میشد حداقل 10 مورد جدید ابتلا را پیدا کرده‌ایم که این 10 مورد، به یک نوع ویروس هیبرید هندی- کالیفرنیایی مبتلا شده‌اند. دراستان یزد نیز در یک‌کارخانه فولاد کارگران هندی بودند که تعدادی به کرونای هندی مبتلا و قرنطینه شده‌اند.

نمکی هشدار داد: این ویروس از نوع هیبرید است که یکی از وحشی‌ترین ویروس‌های کرونا تاکنون است. نمونه‌هایی از آشتیان، تهران، ورامین، بیمارستان شهدای پاکدشت گزارش کردند که همه را بررسی کردیم و هیچ جهش آفریقایی و هندی در بین آن‌ها نبود.

وزیر بهداشت با اشاره به نزدیک شدن به عید فطر خاطرنشان کرد: اگر مردم در عید فطر نکات بهداشتی را رعایت نکنند و ما با ویروس جهش یافته آفریقای جنوبی گرفتار شویم، بسیار کار سخت‌تر از مدیریت ویروس انگلیسی خواهد شد زیرا یکی از مشکلات ویروس جهش یافته افریقای جنوبی، عدم پاسخ به درمان‌ها، مقاومت در برابر پروتکل‌های درمانی جهان و بی‌اثر یا کم اثر بودن واکسن‌های کرونا روی آن است‌.

نمکی در پایان هشدار داد: اگر به دام ویروس هندی یا آفریقایی بیفتیم، تاب آوری نظام سلامت دچار مشکل می‌شود. من ابزاری به جز تمنا و خواهش ندارم! با رعایت 60 درصدی پروتکل‌های بهداشتی وضع مطلوبی نخواهیم داشت و امیدواریم آتش به دامن‌کل کشور نیفتد‌‌.

منبع: تسنیم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: پاندمی کرونا کرونای هندی کرونای آفریقای جنوبی ویروس انگلیسی ویروس جهش یافته وزیر بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۰۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست

با توجه به اهمیت پیشگیری از بیماری‌های متعدد، تزریق واکسن گارداسیل یکی از موضوعاتی است که در بازه زمانی اخیر مورد توجه قرار گرفته است و بنا بر اعلام مسئولان حوزه سلامت، تزریق همگانی این واکسن در حال حاضر ضرورتی ندارد، اما افراد به خواست خود می‌توانند نسبت به تزریق آن اقدام کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، واکسن چهارگانه با نام تجاری گارداسیل به بازار عرضه شده است که علیه ژنوتیپ‌های شش، ۱۱، ۱۶ و ۱۸ عمل می‌کند؛ این واکسن قدرت پیشگیری ۷۰ درصدی برای سرطان دهانه رحم در زنانی که پیش از این به این ویروس آلوده نشده‌اند و همچنین قدرت پیشگیری تا ۹۰ درصد برای زگیل تناسلی را دارد.

همه این واکسن‌ها به روش بازآرایی ژنتیکی تهیه شده و شامل پارتیکل‌های شبه ویروس بدون DNA (در نتیجه غیرعفونی) هستند؛ این واکسن به حجم ۰.۵ میلی لیتر و به روش داخل عضلانی تزریق می‌شود و فواصل تزریق، صفر، دو و شش ماهگی است.

بهتر است واکسیناسیون برای دختران و پسران در سن ۱۲-۱۱ سالگی انجام شود، در غیر این صورت پسران تا ۲۱ سالگی و دختران تا ۲۶ سالگی باید واکسینه شوند؛ مدت زمان مصونیت ناشی از واکسن نامشخص است، اما در مطالعات مختلف پنج سال ذکر شده است.

مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل

حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت‌، درباره تبلیغات گسترده در فضای مجازی درباره فروش و تزریق واکسن «گارداسیل»، در زمینه وضعیت شیوع بیماری HPV در کشور و اهمیت واکسیناسیون علیه آن اظهار کرد: عملکرد ما باید بر اساس اسناد و مدارک باشد؛ به عنوان مثال یک کشور در اروپا ادعا می‌کند که سالانه در جمعیت کشورش افرادی دچار سرطان مشخصی هستند، بنابراین برای این کشور، واکسیناسیون برای پیشگیری از این نوع سرطان، صرفه اقتصادی دارد، بنابراین در فعالیت‌ها باید تحلیل هزینه داشته باشیم، به این ترتیب برای واکسیناسیون با واکسن گارداسیل نیز باید اسناد و مدارک داشته باشیم.

وی افزود: اگر واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس را وارد برنامه واکسیناسیون کشوری می‌کنیم، مشخص است که واکسن پنوموکوک سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری می‌کند و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری در کودکان جلوگیری خواهد کرد و این بسیار رقم زیادی است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: معاونت پژوهشی و پژوهشگاه‌های وزارت بهداشت در رابطه با واکسن گارداسیل نیز از سال گذشته در حال انجام تحقیقات مورد لزوم هستند و اگر نتایج تحقیقات، لزوم ورود آن به برنامه واکسیناسیون ملی را مشخص کند، وارد برنامه واکسیناسیون کشوری خواهیم کرد.

فرشیدی با بیان اینکه در حال حاضر تولید و تزریق این واکسن از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود، گفت: در خارج از وزارت بهداشت شرکت‌هایی هستند که واکسن گارداسیل را تأمین می‌کنند و بسیاری از افراد نیز که تمایل به تزریق آن دارند، خریداری می‌کنند، اما این کار از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود.

وی درباره ضرورت استفاده از این واکسن تصریح کرد: در کشور ما با توجه به شرایط موجود لزومی ندارد که تمامی افراد جامعه را ملزم به تزریق این واکسن کنیم و اگر ما ذره‌ای به این اطمینان برسیم که برای سلامت مردم تزریق واکسن گارداسیل نیاز است حتماً این کار انجام خواهد شد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: پژوهشگاه مربوطه این وعده را داده است که در بازه زمانی شش ماهه اطلاعات لازم را ارائه دهند و اگر نتیجه پژوهش‌ها این باشد که باید تزریق این واکسن انجام شود و به نفع مردم است، انجام خواهد شد.

تبلیغات واکسن گارداسیل ممنوع است

پیش از این، روابط عمومی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: مشاهده شده است که برخی بلاگرها اقدام به تبلیغ داروهایی همچون واکسن گارداسیل در صفحات خود کرده‌اند که تبلیغ دارو به هر شکل در قانون کشور ممنوع اعلام شده و فروش و عرضه دارو در فضای مجازی ممنوع است.

سازمان غذا و دارو از تمام شهروندان درخواست می‌کند داروهای مورد نیاز خود را از داروخانه‌های مجاز و تحت نظارت مسئول فنی تهیه کنند؛ در همین راستا از عموم شهروندان درخواست می‌شود از خرید دارو از طریق فضای مجازی اعم از اینستاگرام، تلگرام و واتس‌آپ جدا خودداری کنند، چراکه این عرصه محل اقدامات سوداگرایانه افرادی است که با مخفی کردن هویت واقعی خود، سعی در کلاهبرداری و عرضه اقلام غیرمجاز دارند.

سازمان غذا و دارو به هیچ عنوان سلامت و اصالت هیچیک از اقلامی که در فضای مجازی فروخته می‌‎شوند را به رسمیت نخواهد شناخت؛ چراکه این اقلام خارج از زنجیره تأمین رسمی بوده و احتمال جایگزینی داروهای اصیل و داروهای تقلبی در آنها بسیار بالا است.

عموم شهروندان می‌توانند از طریق تماس با سامانه رسیدگی به شکایات سازمان غذا و دارو به آدرس B۲n.ir/t۸۰۴۲۰ شکایت خود را به ثبت برسانند.

چرا باید واکسن گارداسیل تزریق کنیم؟

فریبا شیروانی، فوق تخصص عفونی اطفال و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی نیز با اشاره به اینکه واکسن گارداسیل از ویروس پاپیلومای انسانی تشکیل شده که این ویروس‌ها احتمال عفونت را برای زنان و مردان فراهم می‌کند و خطر ابتلاء به بعضی سرطان‌ها را افزایش می‌دهد، می‌گوید: تزریق این واکسن در سنین ٩ تا ١٤ سالگی در دو نوبت و در سنین بالای ١٥ سال در سه نوبت خواهد بود.

وی افزود: تزریق این واکسن تنها مخصوص دختران نیست و برای پسران هم توصیه می‌شود، تزریق این واکسن هیچ عوارضی به همراه ندارد و در ارتقای سطح سلامت فرد و ایمنی نسبت به سرطان‌های وابسته به ویروس پاپیلوما بسیار مؤثر است.

کد خبر 747217

دیگر خبرها

  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • آفریقای جنوبی تحقیق درخصوص گورهای جمعی غزه را خواستار شد
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • حضور کشور‌های بریکس در جشنواره فیلم مسکو
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • شناسایی و دستگیری مامور قلابی در رشت