Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، شیوع کرونا، تعطیلی مدارس و مجازی شدن آموزش چالش‌ها و آسیب‌هایی را برای مهارت "خواندن" دانش آموزان ایجاد کرد. در این گزارش راه کار‌هایی مفید برای پر کردن این خلأ آموزشی به والدین ارائه شده است.

بیشتر ما این تجربه را که همه دانش آموزان باید مطالب کتاب را با "صدای بلند" در کلاس می‌خواندند از مدرسه به خاطر داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یک تکنیک آموزشی مفید برای رشد و تقویت مهارت «خواندن متن» و «توسعه واژگان» دانش آموز است که هنوز هم بسیاری از کارشناسان آموزش و پرورش بر اثرگذاری آن تأکید دارند و معتقدند که می‌تواند یک رویکرد جامع برای رشد واژگان کودکان باشد.

مجازی شدن آموزش نگرانی‌هایی را در مورد کیفیت آموزش دانش آموزان به ویژه دانش آموزان پایه اول تا چهارم و یادگیری آن‌ها ایجاد کرده است و با پیک چهارم کشور، این نگرانی‌ها افزایش یافته است.

گزارش‌هایی هم از سوی معلم‌ها و هم از سوی خانواده‌ها مبنی بر بروز آسیب‌ها و چالش‌هایی در یادگیری دانش آموزان به ویژه در پایه‌های اول و دوم ارائه شده است و باید برای آن فکری کرد. چرا که مهارت «خواندن و نوشتن»، پایه و اساس آموزش در مقاطع مختلف تحصیلی است و نقش مهمی در موفقیت تحصیلی و شغلی فرزندان در آینده دارد.

در کلاس‌های آنلاین، معلم فرصت کافی برای کارکردن با دانش آموزان را ندارد و برخلاف کلاس‌های حضوری در مدرسه که هر فرد فرصت خواندن از روی کتاب را دارد، این فرصت در کلاس مجازی وجود ندارد. با وجود این مشکلات، والدین و اعضای خانواده می‌توانند به بچه‌های خود در «خواندن و نوشتن» کمک کنند. برای این کار نیازی به استفاده از منابع گران قیمت نیست و قرار نیست از کودکان بخواهند که تمرینات خسته کننده‌ای انجام دهند. این مسئله صرف نظر از وضعیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی خانواده و تحصیلات والدین است.

با «صدای بلند خواندن» یک فعالیت خواندن متون به صورت جمعی است که در آن بزرگسالان به کودکان کمک می‌کنند تا از طریق بلند خواندن متون، بحث و گفتگو، فعالیت‌های عملی و استفاده از روش‌های خلاقانه و تخیلی دانش و مهارت خود را در یادگیری کلمات و دایره واژگان گسترش دهند.

حتی اگر فرزند شما به اندازه‌ای بزرگ باشد که به تنهایی قادر به خواندن باشد، برای او مفید است تا خواندن فرد باتجربه‌ای را بشنود. این کار باعث تقویت مهارت خواندن در کودکان می‌شود، چون درک بهتری از ریتم و طرز بیان پیدا می‌کند.

در این گزارش، چند نکته را برای ایجاد انگیزه در کودکان به منظور «خواندن با صدای بلند» ذکر می‌کنیم که والدین از این طریق می‌توانند در رشد مهارت «خواندن» کودکان خود سهیم باشند و آسیب‌های ناشی از تعطیلی مدارس و مجازی شدن آموزش را برای فرزند خود کاهش دهند:

۱. چه بخوانید؟ موضوع‌های جذاب را انتخاب کنید

کتاب‌ها را بر اساس علایق فرزند خود تهیه کنید. با توجه به سن او، کتاب‌هایی با سطح واژگان بالاتر از سطح فرزندتان انتخاب کنید؛ مثلاً اخبار روزنامه ها، مجلات یا منابع خبری آنلاین. کارشناسان آموزش و پرورش توضیح می‌دهند که خواندن متن و تصویر به صورت همزمان، موجب افزایش تمرکز می‌شود و تأکید می‌کنند گزارش‌های خبری از نظر اطلاعات و واژگان غنی، برای کودکان در هر سنی مفید هستند.

والدین می‌توانند داستان‌هایی را از حیات وحش، رشته‌های ورزشی، سلامت و بهداشت انتخاب کنند؛ از جمله داستان‌هایی در مورد بیماری همه گیر کووید ۱۹. این کار می‌تواند پاسخگوی حس کنجکاوی کودکان در مورد این بیماری به روشی صحیح باشد، در عین حال مهارت خواندن کودکان را نیز تقویت کند.

۲. بین داستان‌ها برای کودکان خود ارتباط برقرار کنید

میان داستان‌ها با موضوع‌های واحد یا متفاوت ارتباط برقرار کنید و از فرزند خود بخواهید در مورد این ارتباط توضیح دهد. کودکان به داستان‌هایی با مضامینی از حیات وحش یا فضا و ستارگان علاقه دارند. والدین می‌توانند چند داستان را انتخاب کنند که جنبه تکمیلی یک موضوع را دارد و ضمن «خواندن با صدای بلند» و با برقراری پل میان این داستان‌ها به یادگیری واژگانی فرزندان خود کمک کنند.

۳. کیفیت توجه بزرگسالان مهم است

هنگامی که والدین با فرزندان خود یک متن را می‌خوانند، داشتن یک نگاه مشترک مهم است. به این معنی که والدین، آنچه را که کودکان به آن‌ها علاقه دارند و به آن‌ها نگاه می‌کنند دنبال و به آن توجه کنند. کودکان، احساس حضور والدین و تجربه مشترک را درک می‌کنند و با اشاره به واژگان و تصاویر لذت می‌برند. این می‌تواند یک تجربه ماندگار از یادگیری واژگان جدید برای آن‌ها باشد.

۴. کیفیت گفتگوی بزرگسالان مهم است

والدین می‌توانند به فرزند خود در زمینه توضیح واژگان پیچیده، تعاریف، واژگان مترادف و متضاد، به یادگیری او کمک کند. آن‌ها همچنین می‌توانند "بلند فکر کردن" را برای مدلسازی موضوع‌هایی که در ذهن دارند به فرزند خود یاد بدهند. سعی کنید با فرزند خود در مورد واژگان جدید و نحوه استفاده از آن‌ها گفتگو کنید. این کار باعث ثبت این واژگان در حافظه بلند مدت آن‌ها می‌شود.

مثلاً تصاویری از واژگان جدید را تهیه کنید و از فرزند خود بخواهید براساس آنچه یاد گرفته است تصاویر و واژگان مرتبط با هم را پیدا کند.

۵. فناوری‌ها را ادغام کنید

سواد رسانه‌ای و فناوری، کلید رشد کودکان است. اکنون که آموزش‌ها مبتنی بر این ابزار‌های نوین است، باید نحوه استفاده از آن‌ها یاد بگیریم و برای فرزند خود نیز تشریح کنیم. والدین و فرزندان با استفاده از این فناوری‌ها می‌توانند اطلاعات بیشتری کسب کنند.

تصاویر، عکس ها، جداول، برنامه‌های خبری و سایر فرمت‌های رسانه‌ای می‌تواند به توسعه واژگانی کودکان کمک کند و موجب شود تا درک خود را از نحوه استفاده از آن‌ها در زمینه‌های مختلف تعمیق بخشند. اجازه ندهید فرزندتان فقط به فناوری‌ها وابسته باشد؛ مثلاً از او بخواهید که تصاویری را که دیده است یا واژه‌ای را که یاد گرفته است نقاشی کند و یا در مورد آن انشایی بنویسد.

از فرزند خود بخواهید آنچه را که در ذهن دارد به تصویر بکشد یا در مورد آن متنی بنویسد. می‌توانید از فناوری‌های نوین نیز برای "به تصویر کشیدن افکار" فرزند خود استفاده کنید.

مثلاً استفاده از فیلم‌های جذاب، کتاب‌های صوتی و پادکست‌ها در موضوع‌هایی که مورد علاقه آن هاست می‌تواند مفید باشد.

۶. کلمات جدید را تقویت و تثبیت کنید

فلش کارت‌ها که کلمات جدید را با تعریف و تصویر آن در خود دارند، بسیار مفید هستند. والدین همچنین می‌توانند از کلمات جدید برای ایجاد «جدول کلمات متقاطع» با استفاده از ابزار‌های آنلاین استفاده کنند. منظور از جدول متقاطع این است که تعاریف، واژه‌های متضاد و مترادف و سایر مطالب مرتبط با واژه جدید را کنار هم بیاوریم.

وقتی کودکان کلمات جدید را در یک جدول کلمات متقاطع می‌خوانند؛ این امر به ایجاد گردش عصبی و تحریک حافظه کمک کند که موجب ثبت واژگان در حافظه و بازیابی سریع آن‌ها می‌شود. در مکالمات روزمره خود با فرزندان، عمداً از کلمات جدید استفاده کنید تا مرور شوند.

در نهایت می‌توان گفت در شرایط کنونی و با تعطیلی مدارس، والدین و اعضای خانواده باید برای تقویت مهارت «خواندن و نوشتن» فرزند خود زمان بیشتری بگذارند و کمبود حضور معلم و کلاس واقعی را برای او جبران کنند. برای این کار باید خلاق باشید و ارتباط خود را با فرزند در طول روز حفظ کنید. در خلال بازی‌هایی که فرزندتان دوست دارد واژگان را به او بیاموزید و مدام در طول روز آن را تکرار کنید.

کیفیت ارتباط والدین با فرزند، در مسئولیت پذیری او اثرگذار است و می‌تواند خلأ آموزش مجازی را پر کند.

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش کرونا ویروس دانش آموزان کلمات جدید داستان ها فناوری ها فرزند خود صدای بلند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۴۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش: توصیه‌هایی برای مقابله یا جلوگیری از استرس در فضای مجازی

ایتنا - فضای مجازی و رسانه‌های اجتماعی به دلیل خطرات احتمالی که برای کاربران به همراه دارد به یک منبع استرس برای آن‌ها تبدیل شده است.
از سال ۱۹۹۲ هر ساله در ماه آوریل، ماه آگاهی از استرس برگزار می‌شود و یادآور اهمیت مدیریت استرس برای حفظ سلامت روحی و جسمی کاربران است. فضای مجازی در حال حاضر به عنوان منبع اصلی استرس و عامل مهمی در انتشار مشکلات مربوط به اضطراب و استرس در میان کاربران مطرح می‌شود.

اگرچه رسانه‌های اجتماعی می‌توانند اطلاعات زیادی را به کاربران ارائه کنند، اما ممکن است آنها را در معرض کلاهبردارانی قرار دهد که از اطلاعات شخصی آنها برای کسب سود استفاده می‌کنند.

درک اینکه چگونه رسانه‌های اجتماعی بر رفاه کاربران تأثیر می‌گذارد برای مدیریت استرس بسیار مهم است.

به منظور کاهش تأثیر منفی رسانه‌های اجتماعی بر رفاه کاربران در فضای دیجیتال، کارشناسان پنج نکته ساده را پیشنهاد می‌کنند:

تنظیم صحیح تنظیمات حریم خصوصی حساب‌های آنلاین یک گام اساسی برای محافظت از اطلاعات شخصی و حفظ امنیت دیجیتال است.

با سفارشی کردن افرادی که می‌توانند نمایه و پست‌های شما را مشاهده کنند، می‌توانید به طور قابل توجهی خطر تعاملات ناخواسته با غریبه‌هایی را که ممکن است نیت بدی داشته باشند، کاهش دهید.

این اقدام پیشگیرانه تهدید‌های بالقوه‌ای مانند تعقیب، سرقت هویت، داکسینگ و فیشینگ را کاهش می‌دهد.

پیروی از دستورالعمل‌های Privacy Shecker برای خدمات آنلاین به کاربران کمک می‌کند تا تنظیمات حریم خصوصی را در محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی مدیریت کنند.

ارتباطات انتخابی و تعامل استراتژیک، استراتژی‌های ضروری برای امنیت آنلاین و رفاه دیجیتالی هستند، به گونه‌ای که کاربران باید تماس‌ها و ارتباطات خود را به افراد آشنا محدود کنند و از این طریق امکان روبه رویی با کلاهبرداران را کاهش دهند.

مواجهه با محتوای نامناسب، مانند صحنه‌های خشونت آمیز، می‌تواند باعث ناراحتی شود. با کنترل محیط دیجیتال از طریق پذیرش متفکرانه درخواست‌های دوستی، کاربران به تجربه آنلاین مثبت‌تر و ایمن‌تر خود کمک می‌کنند.

علاوه بر این، استفاده از ابزار‌های گروه بندی و مرتب سازی دوستان در شبکه‌های اجتماعی امکان اشتراک گذاری شخصی‌تر را فراهم می‌کند.

با تگ کردن دوستان، کاربران می‌توانند محتوای شخصی بیشتری را با یک گروه نزدیک به اشتراک بگذارند، بنابراین از مزایای اشتراک گذاری اجتماعی و در عین حال کاهش خطرات بهره‌مند شوند.

احتیاط در استفاده از پیوندها: هر پیوندی یک هشدار خطر بالقوه است، با هر پیوندی که در اینترنت یافت می‌شود، باید با احتیاط برخورد شود، حتی اگر از طریق پیام شخصی از طرف یکی از دوستانتان آمده باشد، زیرا همیشه این احتمال وجود دارد که حساب کاربری او هک شده باشد.

لینک‌های به ظاهر بی‌ضرر در رسانه‌های اجتماعی می‌توانند طرح‌های فیشینگ را که به عنوان وب‌سایت‌های قانونی ظاهر می‌شوند، پنهان کنند.

این سایت‌های فیشینگ برای فریب کاربران در افشای اطلاعات حساس مانند رمز عبور، جزئیات مالی و سایر داده‌های شخصی طراحی شده‌اند و شباهت سایت‌های فیشینگ به همتایان واقعی‌شان می‌تواند منجر به سردرگمی شود و خطر از دست رفتن اطلاعات شخصی را تا حد زیادی افزایش دهد.

این تهدید دیجیتالی بر اهمیت احتیاط و اتخاذ شیوه‌های ایمن آنلاین، مانند بررسی اعتبار وب‌سایت‌ها قبل از وارد کردن هر گونه اطلاعات و استفاده از یک راه‌حل امنیتی جامع تأکید می‌کند، برای مثال، یک گذرواژه ضعیف برای یک کلاهبردار موهبتی است، زیرا ماموریت افراد با نیت مخرب و دستیابی غیرمجاز آنها به حساب‌های کاربری شما را آسان‌تر می‌کند.

هنگامی که این حساب‌ها در معرض خطر قرار می‌گیرند، می‌توان از آنها به روش‌های مخربی مانند کلاهبرداری از افراد موجود در لیست تماس شما یا شرکت در اخاذی استفاده کرد. یک رمز عبور قوی و پیچیده به عنوان اولین خط دفاعی حیاتی در برابر چنین تهدیداتی عمل می‌کند.

علاوه بر این، استفاده از یک مدیر رمز عبور قابل اعتماد نه تنها امنیت آنلاین را افزایش می‌دهد، بلکه استرس ناشی از به خاطر سپردن چندین رمز عبور پیچیده را نیز کاهش می‌دهد.

گزارش فعالیت‌های مشکوک و مزاحمت سایبری به پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی بخش مهمی از حفظ یک محیط امن و مثبت آنلاین است، زیرا آنها علاقه دائمی به حفظ امنیت و رضایت کاربران خود دارند.

وقتی محتوای آسیب‌رسان یا مزاحمت سایبری را گزارش می‌دهید، نه تنها از خود محافظت می‌کنید، بلکه به رفاه جامعه بزرگ‌تر نیز کمک می‌کنید، زیرا چنین گزارش‌هایی شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی را قادر می‌سازند تا اقدامات مناسب را انجام دهند، چه آنکه حذف محتوای مضر باشد یا اینکه اکانت‌های مخرب را ممنوع کنند یا ویژگی‌های امنیتی جدید را پیاده‌سازی کنند.

آنا لارکینا، متخصص تجزیه و تحلیل محتوای وب سایت در Kaspersky، اظهار می‌کند: در فضای رسانه‌های اجتماعی، ترکیب فناوری با انتخاب آگاهانه بهترین راه برای محافظت از سلامت روان ما است و راه حل‌های Kaspersky که حریم خصوصی و امنیت کاربران را افزایش می‌دهد، همراه با رویکرد آگاهانه به تعامل دیجیتال، تجربه آنلاین ما را از منبع استرس به منبع تعامل مثبت تبدیل می‌کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • ۴۲هزار نفر در اصفهان زیرپوشش کلاس‌های سوادآموزی قرار گرفتند
  • رفتار صحیح با کودکانی که زیاد کابوس می‌بینند | ۵ اقدامی که باید هنگام کابوس دیدن کودکتان انجام دهید
  • صدور بیش از 90 هزار گواهینامه مهارتی بین المللی در خوزستان
  • تحویل ۴۵۰ کلاس درس به آموزش و پرورش استان اصفهان
  • آموزش: توصیه‌هایی برای مقابله یا جلوگیری از استرس در فضای مجازی
  • صدور بیش از ۹۰ هزار گواهینامه مهارتی بین المللی در خوزستان 
  • روش‌های تربیتی مناسب فرزندان اتیسمی + فیلم
  • تأمین پاکت شیر چالش توزیع شیر در مدارس کشور!
  • در راستای حفظ قند پارسی / شکر بودن شرط دارد
  • آموزش سواد میراثی برای کودکان