Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از فیروزآباد، اهمیت ایجاد کسب و کارهای خانگی برای بانوان با رویکرد کارآفرینی ضرورتی غیرقابل انکار است.

در حقیقت با تحقق این مهم سبب می‌شود هم به اقتصاد خانواده کمک شایانی شود و هم بانوان به ویژه بانوان روستا و عشایر نقش خود را به عنوان عضو فعال در جامعه پررنگ‌تر ببینند.

هنر نقش نگاران ایران ‌زمین برگرفته از تاریخ و تمدن اسلامی، در دل نقشه‌های قالی با دستان پرتوان بافندگان فرش‌ها که خامه و رنگ نخ‌های تار و پود آن از کارگاه‌هایی در همین دیار بر دارهای قالی نشانده شده محصولی پدید آورده‌اند که سرمایه‌ای فرهنگی، تاریخی و اقتصادی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 فرش دستبافت، کالایی ملی که با کار و سرمایه ایرانی گره خورده

فرش دستبافت، کالایی ملی است که با کار و سرمایه ایرانی گره خورده است و هنرمندان این صنعت با دانش تقاضای بازار، سعی در تولید فرش‌ها و تابلوفرش‌های دستبافت دارند.

کیفیت بالا و اصیل بودن فرش‌های ایران در مقایسه با انواع خارجی به خصوص فرش چینی امتیاز ویژه‌ای است.

 فرش‌های ایرانی دارای روح هستند و زنان عشایر فیروزابادی در هنگام بافت، گره گره تار و پودهای آن را با عشق به هم پیوند می‌دهند.

روایت هنرمندی زنان فیروزآبادی، حکایت قدمت فرش‌بافی در این دیار است

روایت هنرمندی زنان فیروزآبادی بر تار و پود قالی، حکایت قدمت فرش‌بافی در این دیار است، هنری که امروز با ملی شدنش روز به روز بر رونقش افزون می‌شود.

زنان و مردان قالی‌باف گاهی با تاسیس یک کارگاه کوچک آموزش قالی‌بافی سعی در گسترش این هنر و صنعت در حال توسعه دارند که عشرت بهمن نژاد یکی از این دست کارآفرینان است.

 وی در زمینه قالی بافی کار می‌کند و برای چندین بانو ایجاد اشتغال کرده است.

زنان و مردان این منطقه، گره بر گره می زنند تا بتوانند گره زندگی خود را باز کرده و هنر زیبای فرش و گلیم و صنایع دستی را به دنیا نشان دهند.

این زن کارآفرین باعث شده تا بسیاری از زنان خانه‌دار بتوانند لحظات بیکاری در خانه را برای خود با بافت فرش و دست بافته ها پر کنند و زمینه اقتصادی را برای خانواده فراهم آورند.

این کارآفرین معتقد است که بانوان علاقه مند می‌توانند در صورت پشتکار و جدیت در یادگیری در مدت کوتاهی یک قالی‌باف ماهر شوند و برای خود از این راه درآمدی داشته باشند؛ درآمدی که به نقل از او به تعداد رَج‌های بافته شده و گره‌های قالی بستگی دارد.

 عشرت بهمن نژاد متولد ۱۳۶۰ دارای مدرک لیسانس فرش از دانشگاه عالی باهنر کرمان است که در حال حاضر دارای مدرک فوق لیسانس افتخاری می‌باشد.


بهمن نژاد، کارآفرین نمونه این صنعت در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در فیروزآباد با بیان اینکه در سال ۱۳۹۷ هشت نوع گره خلق و ثبت کرده اظهار داشت: از سن ۱۰ سالگی وارد فرش بافی شده و تاکنون ۱۸ سال در این عرصه فعالیت دارد.

 وی که کار دو روی ابریشم به سایز ۸۰ در ۱۲۰ با تلفیق سه گره یک روی قالی یک نقشه و روی دیگر با طرح نقشه ای دیگر را آغاز کرده است گفت: این فرش دو رو از دوازدهمین آثار کار شده است که متاسفانه از طرح های اجرا شده هیچ کدام به نام من ثبت نشده اما امضای این دست بافته ها در داخل قالی‌ها گواهی بر این مدعاست.

بهمن نژاد اضافه کرد:  از طرح های معروف کار شده سه اثر در موزه‌های آلمان، قطر و بحرین ثبت شده که مورد استفاده و بازدید علاقه مندان قرار گرفته  و از آثار اخیرم سه اثر در حال ثبت شدن است.

دقایق زندگی او با آموزش طی می‌شود و او این شیوه زیست را با دیگر یارانش برگزیده است.

تلفیق هنر دیرین با ابتکاری جدید توسط هنرمندان فیروزآباد

تلفیق هنر دیرین با ابتکاری جدید توسط هنرمند قالیباف فیروز‌آبادی قالی بافی سنتی را با گره های خاص به اختراعی نو تبدیل کرد.

متنوع ترین دست بافته‌های داری در شهرستان فیروزآباد یافت می‌شود و این بار نوآوری طراح  فیروزآبادی منجر به ثبت اختراع در صنعت فرش شد و گره‌هایی که به ثبت اختراع رسانده در فرش به کار برده است.

 هشت نوع گره از جمله گوردابافی، پته بافی، بافت پشت چین، بافت گورا چین، بافت پارچه بافی، بافت زیر چینی، بافت رو چینی وبافت ترمه بافی که نه تنها در استان فارس ، بلکه در هیچ جای میهن اسلامی ایران یافت نشده است.

وی در خصوص هنر و فرهنگ ایرانی به خبرنگار فارس گفت: هنر و فرهنگ ایرانی سرمایه گذاران زیادی را به این عرصه کشانده است، هنرمندان تلاشگر صنعت فرش استان فارس جایگاه ویژه‌ای در صادرات غیر نفتی کشور به خود اختصاص داده اند.


بانوانی که با گره زدن نخ‌های رنگی به دار قالی گوشه‌ای از گره تولید را باز کنند

کارگاه این کارآفرین با ۱۰ نفر کار خود را آغاز کرده و بنا دارد در آینده نزدیک برای سی و پنج نفر بافنده اشتغال پایدار ایجاد کند.

در شهرستان فیروزآباد بانویی با همت و اراده به همراه ۱۰ نفر از بانوان دیگر تلاش دارند با گره زدن نخ‌های رنگی به دار قالی گوشه‌ای از گره تولید را باز کنند.

بهمن نژاد خطاب به مسئولان خاطرنشان می کند: هنر صنعت فرش دستباف درآمد پایینی دارد که اگر بخواهیم آن را با دیگر صنایع قیاس کنیم، بی‌عدالتی است؛ مسئولان باید برای بافندگانی که دائم به قالیبافی مشغول هستند چه در منازل شخصی و چه در سطح کارگاه‌ها تدبیری برای حل مشکلاتی ازجمله بیمه، مسکن، خدمات درمانی و ... بیندیشند.

این بانوی کارآفرین خطاب به بانوانی که تمایل دارند در زمینهٔ فرش دستباف فعالیت کنند، گفت: خانم‌های خانه‌دار در درجه اول باید به این هنر علاقه داشته باشند و واقعاً به دید هنر صنعت آن را بنگرند و نه به‌عنوان شغل تا بتوانند در این زمینه مشغول شوند.

به گزارش فارس آموزش‌هایی که به مرور موجب می‌شود اشتغال ایجاد شود یک فرصت است و افرادی که این آموزش‌ها را دریافت می‌کنند یک ظرفیت غنی برای اشتغالزایی هستند؛ چه بسا با مساعد شدن زمینه‌ها در راستای توسعه بازار کار در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد بخشیده شدن اعتبار و ارزش اجتماعی بیشتر به آنان باشیم.

فیروزآباد به عنوان شهر ملی دست بافت های عشایری، جهانی می شود

فرماندار فیروزآباد نیز در این باره در گفت و گو با فارس اظهار داشت: با توجه به اینکه صنعت فرش دست‌بافت ارزآوری بالایی برای کشور دارد و مواد اولیه آن وابستگی به واردات از سایر کشورها ندارد ظرفیت بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی برای اشغال وجود دارد اما سهم اشتغال در این حوزه نسبت به سایر حوزه‌ها کمتر است.

حسین آرگیو افزود: شهرستان فیروزآباد با معرفی شدنش به عنوان شهر ملی دست بافت های عشایری می تواند به زودی با ظرفیت موجود جهانی شود.

وی ادامه داد: این شهرستان با دارا بودن بیش از ۱۰هزار بافنده صنعت گردشگری را در این منطقه توسعه می دهد.

فرماندار فیروزآباد اضافه کرد: برخلاف سایر صنایع که نوعی وابستگی به واردات و تحریم‌ها دارند، صنعت فرش دستبافت یک صنعت تحریم‌شکن بوده و هیچ وابستگی به اعمال تحریم‌های خارجی ندارد.

وی بیان داشت: از صفر تا ۱۰۰ درصد کار تولید صنعت فرش دست‌بافت از بافنده گرفته تا رنگ رز ، مواد اولیه ، شست و شو ، طراحی و بافت کاملا داخلی و در اختیار صنعتگران ایرانی است.

انتهای پیام/ن

منبع: فارس

کلیدواژه: کارآفرین فارس فیروزآباد فرش دست بافت فرماندار فیروزآباد صنعت فرش دست بهمن نژاد فرش بافی دست بافت فرش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۴۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین ۴۵۰۰ شرکت هوش مصنوعی دارد

وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین (MIIT) روز پنجشنبه اعلام کرد تعداد شرکت‌های هوش مصنوعی (AI) در چین از ۴۵۰۰ فراتر رفته است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین (MIIT) اعلام کرد که تعداد شرکت‌های هوش مصنوعی (AI) در این کشور از 4500 فراتر رفته است؛ این نشان‌دهنده رشد چشمگیر این صنعت در سال‌های اخیر است.

هوش مصنوعی، محرک تحول صنعتی

هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری استراتژیک، دور جدیدی از انقلاب علمی، فناوری و تحول صنعتی را رهبری می‌کند و به عنوان نیروی محرکه مهمی برای صنعتی شدن جدید عمل می‌کند.

تمرکز بر فناوری‌های کلیدی

به گفته تائو چینگ؛ سخنگوی MIIT چین قصد دارد با تمرکز بر فناوری‌های مدل بزرگ اساسی مانند الگوریتم‌ها و قدرت محاسباتی، به پیشرفت‌ها در فناوری‌ها و محصولات اصلی، از جمله تراشه‌های هوشمند، الگوریتم‌ها و چارچوب‌های مدل بزرگ سرعت بخشد.

در گام بعدی، چین تمرکز خود را بر موارد زیر خواهد گذاشت:

بهبود عملیات و مدیریت منبع تغذیه محاسباتی برای تولیدراهنمایی شرکت‌ها برای سرعت بخشیدن به ایجاد مدل‌های بزرگ عمومی با رقابت جهانیپرورش مدل‌های بزرگ صنعتی برای سناریوهای تولیدایجاد یک پایگاه داده صنعتی در سطح بالاتحریک ارزش داده‌های صنعتیفعال کردن صنعتی شدن هوش مصنوعیبهره‌مندی از هوش مصنوعی برای احیای تالاب‌های فارس

اقدامات ویژه‌ای در صنایع کلیدی که تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد ملی دارند با نیروی محرکه قوی و پایه دیجیتالی خوب برای فعال کردن صنعتی شدن هوش مصنوعی جدید اجرا خواهد شد.

به گفته تائو، ادغام عمیق‌تر فناوری‌های هوش مصنوعی در کل فرآیند تولید و افزایش قابل توجه سطح عملیات هوشمند در تحقیق و توسعه، تولید آزمایشی، ارائه خدمات و ... ضروری است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قالی‌بافان دلسردی می‌بافند / سایه‌اندازی رکود و کاهش صادرات بر فرش اردبیل
  • دریاچه ارومیه اینطور زنده شد | آمار رهاسازی آب به دریاچه ارومیه از ۴ سد بزرگ
  • دریاچه ارمیه اینطور زنده شد | آمار رهاسازی آب به دریاچه ارومیه از ۴ سد بزرگ
  • هدفگذاری ۸۰ طرح صنعتی بزرگ در استان قزوین
  • درگذشت پیشکسوت صنعت چلنگری 
  • باتری این ریزسیاه‌چاله‌، انرژی هفت نسل شما را تامین می‌کند!
  • جواد خیابانی: جیرفت هند کوچک نیست هند جیرفت بزرگ است (فیلم)
  • (ویدیو) تداوم جملات عجیب جواد خیابانی: جیرفت هند کوچک نیست، هند جیرفت بزرگ است!
  • جواد خیابانی: جیرفت هند کوچک نیست هند جیرفت بزرگ است!
  • چین ۴۵۰۰ شرکت هوش مصنوعی دارد