Web Analytics Made Easy - Statcounter

هومن عمیدی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه اطلاعیه‌ای که در مورد اوراق تبعی منتشرشده است، بیان کرد: اطلاعیه تازه منتشرشده در رابطه با سقف مشارکت صندوق‌های سرمایه گذاری در اوراق اختیار فروش تبعی است، یعنی اگر اوراق تبعی منتشر شد، هیچ صندوقی نمی‌تواند بیش از ۵۰ درصد از این اوراق را خریداری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بند اول این اطلاعیه به این موضوع اشاره دارد که اگر اوراق تبعی منتشر شد، هیچ صندوقی نمی‌تواند بیش از ۵۰ درصد این اوراق تبعی را خریداری کند، این مصوبه در حقیقت صندوق‌ها را به حداکثر مشارکت در اوراق تبعی مشروط می‌کند که بیش از ۵۰ درصد نباشد، این اطلاعیه یک بند دیگر دارد، که در این بند بیان شده ارزش سهام پایه و اوراق تبعی نباید بیش از ۵ درصد کل ارزش دارایی‌های صندوق باشد.

بیشتر بخوانید

چرا بورس به مصوبات جلسات سران قوه روی خوش نشان نداد؟

عمیدی تشریح کرد: وقتی یک صندوق اوراق تبعی خریداری می کند، نباید جمع کل اوراق‌های تبعی به اضافه سهام‌های بازار پایه از جهت ارزش از ۵ درصد ارزش کل صندوق بیشتر شود، این اطلاعیه از این جهت اهمیت دارد، که صندوقی که سهام بازار پایه را یک یا دو پرتفوی دارد و به خرید اوراق تبعی هم اقدام می‌کند، باید دقت کند جمع آنها نباید بیش از ۵ درصد ارزش کل دارایی‌ها شود.

کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که اگر بیشتر از ۵۰ درصد شود چه اتفاقی می‌افتد؟، گفت: این اوراق که منتشرمی شود، تعداد آن محدود است، دلیل این امر این است که تمامی صندوق‌ها بتوانند اوراق خریداری کنند و از طرفی دیگر اگر صندوقی بیش از ۵۰ درصد از اوراق تبعی یک نماد را داشته باشد، صندوق کاملا روی آن نماد و اوراق تبعی متمرکز می‌شود، که، اما این این اطلاعیه هدفش انحصار زدایی است.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر ارزش سهام پایه و اوراق بیش از ۵ درصد ارزش کل دارایی‌ها بیشتر شود، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟، تشریح کرد: صندوق‌های با درآمد ثابت دارای پرتفوی حساسی هستند، مثلا صندوق‌های سرمایه گذاری اگر وزن بیشتری را به بازار‌های پایه اختصاص دهند، پرتفوی خودشان زیر بار ریسک زیادی می‌برند، چون بازار پایه دارای شرکت‌هایی است که ریسک زیادی دارند، اوراق تبعی هم به اندازه خودش دارای ریسک است و این طور بیان می‌شود که اگر صندوق‌ها وارد این حجم از از اوراق تبعی شوند، کل صندوق را انگار به داخل ریسک بردند، به همین خاطر وزن ۹۵ درصد از پرتفوی باید به غیر از اوراق تبعی و سهام بازار پایه باشد.

کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که اوراق تبعی برای چه افرادی با چه نوع ریسک پذیری مناسب است؟ بیان کرد: اوراق‌های تبعی را یک ناشر برای یک نماد منتشرمی کند، افرادی که می‌خواهند پولشان را مطمئن سرمایه گذاری کنند، یعنی در ازای پذیرش بازده کمتر ریسک کمتری را هم متحمل شوند، به سراغ این اوراق تبعی می‌آیند، حال به هر دلیلی اگر بازار در آن نماد‌ها دچار ضرر شد ریسک کاهش قیمت را این اوراق پوشش می‌دهد، یعنی با خرید اوراق بدهی یک نوع بیمه نامه برای سهام خریداری می‌کنیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اوراق تبعی صندوق سرمایه گذاری بازار سرمایه بیش از ۵۰ درصد اوراق تبعی بازار پایه ۵ درصد صندوق ها بیش از ۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۸۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروردین ۱۳۵۷؛ ریال ایران دوازدهمین ارز معتبر جهان شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روز دوشنبه ۷ فروردین ۱۳۵۷ بانک مرکزی ایران اعلام کرد که هیات‌مدیره‌ی صندوق بین المللی پول در جلسه‌ی اول فروردین‌ماه به پیشنهاد مقامات صندوق تصویب کرد که ریال ایران در مجموعه‌ی ارزهای مهم جهان که واحد حق برداشت مخصوص را تشکیل می‌دهد گنجانده شود و این تصمیم از اول ژوئیه‌ی ۱۹۷۸ (۱۰ تیرماه امسال [۱۳۵۷]) به مرحله‌ی اجرا درآید. روزنامه‌ی کیهان در همان روز ضمن اعلام این خبر به نقل از بانک مرکزی، در توضیح آن نوشت:

علاوه بر ریال ایران، ریال عربستان سعودی نیز وارد مجموعه‌ی فوق می‌شود و در مقابل، راند آفریقای جنوبی از آن خارج می‌گردد و تصمیم قطعی برای خارج کردن یک ارز دیگر که کرون دانمارک یا کرون نروژ خواهد بود به‌زودی گرفته خواهد شد.

حق برداشت مخصوص (اس – دی – ار) واحد محاسبه‌ی ارزش پولی در عملیات و معاملات صندوق بین‌المللی پول است که به‌خصوص پس از تجربه‌های بین‌المللی پولی سال‌های اخیر به عنوان یک واحد معتبر پولی به طور روزافزون در معاملات بین‌المللی به کار می‌رود. علاوه بر آن صندوق بین‌المللی پول ۹ میلیارد دلار حق برداشت مخصوص منتشر خواهد کرد و در اختیار بانک‌های مرکزی دولت‌های عضو صندوق خواهد گذاشت که مانند ارزهای دیگر به صورت یک پول جهانی و ذخیره‌ی ارزی بین‌المللی در معاملات بانک‌های مذکور قرار گیرد.

طبق ترتیباتی که در سال ۱۹۷۴ برقرار شد نرخ روزانه‌ی حق برداشت مخصوص (اس – دی – ار) بر اساس نرخ روزانه‌ی پول کشورهایی که مهم‌ترین سهم را در صادرات جهانی داشتند، قرار گرفت که ارتباطی به ارزش آن‌ها در بازارهای جهانی و یا قوت و ضعف آن‌ها در اقتصاد بین‌المللی نداشت. این ارزها عبارت بودند از: دلار آمریکا، مارک آلمان، پوند انگلیس، فرانک بلژیک، کرون سوئد، کرون نروژ، پزوتای اسپانیا، شیلینگ اتریش و راند آفریقای جنوبی. سپس تصویب شد با توجه به تحولات اقتصادی جهان، این مجموعه و نحوه‌ی ارزش‌گذاری آن در پایان هر پنج سال مورد بررسی قرار گرفته و بر حسب تغییر سهم کشورها در صادرات جهانی،‌ تصمیم جدیدی گرفته شو.

بدین ترتیب دلیل انتخاب ریال ایران و ریال عربستان سعودی برای شرکت در مجموعه‌ی ارزهای شانزده‌گانه حق برداشت مخصوص افزایش سهم صادرات ایران و عربستان (شامل نفت) از کل صادرات جهانی است.

امتیازی که به این ترتیب به ریال ایران داده شده است، نشانه و نمایانگر ترقی اقتصاد ایران در سال‌های اخیر و افزایش صادرات آن می‌باشد که مقام دوازدهم را در میان ارزهای جهانی احراز کرده است.

سهم ایران

بنا به گزارش خبرنگار ما، در سبد حق برداشت مخصوص که قرار است از اول ژوئیه‌ی ۷۸ مورد عمل قرار گیرد، سهم ارزهای مختلف به شرح زیر است:

دلار آمریکا ۳۳ درصد، مارک ۱۲.۵ درصد، ین ژاپن ۷.۷ درصد، پوند ۷.۵ درصد، فرانک فرانسه ۷.۵ درصد، لیر ایتالیا ۷.۱ درصد، گیلدر هلند ۴.۸ درصد، دلار کانادا ۴.۸ درصد، فرانک بلژیک ۳.۹ درصد، ریال عربستان ۳ درصد، کرون سوئد ۲.۲ درصد، ریال ایران ۲.۲ درصد، دلار استرالیا ۱.۶ درصد، پزوتای اسپانیا ۱.۶ درصد، شیلینگ اتریش ۱.۳ درصد، کرون نروژ (و یا کرون دانمارک) ۱.۳ درصد.

۲۵۹۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1888316

دیگر خبرها

  • آخرین مهلت ارائه پروپوزال به فراخوان طراحی سامانه هوشمند تشخیص بیماری‌های دندان
  • توجه به دانش‌بنیان‌ها در راستای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم
  • شرکت‌های دانش‌بنیان، مصداق مشارکت مردم در عرصه تولید هستند
  • پیش بینی بورس در بهار ۱۴۰۳| بورس سبزپوش می‌شود؟
  • ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به بازار‌های بین‌المللی
  • روش سرمایه‌گذاری غیر مستقیم در بازار سرمایه ایران برای کدام گروه از سهامداران مناسب است؟
  • عملیاتی کردن بازار آب و ایجاد تشکل آب بران در سال جدید با جدیت پیگیری شود
  • جهش تولید با تامین منابع مالی اتفاق می‌افتد
  • عملیاتی شدن بازار آب در یزد
  • فروردین ۱۳۵۷؛ ریال ایران دوازدهمین ارز معتبر جهان شد